Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Lietuvoje jau antra mirtis...

    Comment


      Veryga visiškai nupušo.

      Viešbutyje uždaryti žmonės dalijasi vaizdais: pašaipiai atsiliepia apie karantino sąlygas

      Visų pirma, tai koronavirusas Lietuvoje jau yra paplitęs, viruso atvežimas iš užsienio didžiausia problema buvo prieš tris savaites, o ne dabar. Dabar didžiausia problema viruso plitimas šalies viduje. Kai kokia Švedija koncentruojasi į virusu užsikrėtusių žmonių gydymą, tai Veryga koncentruojasi į iš užsienio grįžusių žmonių suvarymą į vieną patalpą. Jeigu koronavirusu sirgo keli iš jų, tai dabar jau galim neabejoti, kad juo ten apsikrės dauguma.

      Comment


        Taip galvoju. Jei žmogus gyvena su kažkuo ir neturi kur gyventi vienas, tai kraustosi.

        Jei žmogus gyvena vienas, tai gali likti kur yra. Man patiko Lenkijos pavyzdys, kai kievienas karantinuotas privalo įsidiegti programėlę, kuriame jis aiškiai patvirtintų savo buvimą namie. Jei tokio žinutės negauna, tada atvažiuoja policija patikrinti.

        Comment


          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

          Aš buvau už labai griežtų priemonių kuo ankstesnį įvedimą tam, kad virusui būtų užkirstas kelias, bet dabar jau tapo aišku, kad viruso sustabdyti nepavyks ir visų pirma dėl to, kad pas mus nei kas karantino labai laikosi, nei karo padėtis įvesta nebus ir net tai nesustabdytų viruso, nes jo sustabdymui būtina visuotinis veido kaukių ir respiratorių nešiojimas. Labiausiai tikėtina, kad daugumai žmonių nori ar nenori bet reikės įgauti imunitetą persergant šitą ligą, nes vakcina Lietuvoje geriausiu atveju pasirodys po pusantrų metų, o gal net ir vėliau. Tai, atrodo, jau suprato dauguma Europos šalių, tarp jų ir pačios pažangiausios, turinčios didžiausios kvalifikacijos specialistus ir didžiausias galimybes bei finansus kovoti su šia pandemija. Padėjus emocijas ir paniką į šalį ir pripažinus šitą faktą, galima pradėti galvoti apie kitą ne ką mažesnę problemą - jeigu visuomenei bet kokiu atveju reikės įgyti imunitetą, tai kaip tai padaryti kuo efektyviau, prarandant kuo mažiau gyvybių ir sukeliant kuo mažesnius šalutinius poveikius, nes šalutiniai poveikiai yra milžiniški, tekste tas imunologas apie tai užsimena:



          Aš nesuprantų tų, kurie problemą mato tik viruse, bet visiškai ignoruoja tas problemas, kurios bus sukeltos dėl ekonominės krizės ir kuo ilgiau tęsis karantinas - tuo tie šalutiniai poveikiai bus stipresni ir labai gali taip būti, kad Lietuva eina tuo keliu, kad tie šalutiniai poveikiai turės kur kas skausdesnių padarinių, nei pats virusas. Taip bus, jeigu Europos šalių strategija įgyti imunitetą pasiteisins ir karantine sėdės dvigubai trumpesnį laiką, nei Lietuva, kuri kartu su vakarais prasėdėjus karantiną, turės įvedinėti antrą karantiną, nes nebus įgijus imuniteto, kas reiškia dvigubą ekonominę krizę ir dvigubus pašalinius padarinius.

          Kas dėl gripo lyginimo su koronavirusu - tai žinoma, kad korona daug pavojingesnė, mirtingumas didesnis ir kadangi visuomenėje nėra nei skiepų, nei imuniteto, tai ir plinta daug labiau. Antra vertus korona gali būti kaip SARS ar Mers virusai iš tos pačios koronavirusų šeimų grupės, kurie atsirado iš išnyko. Žinoma virščiukus skaičiuoti reikės daug vėliau, bet labai gali būti, kad visuomenės imuniteto įgijimui korona pareikalaus tiek aukų, kiek pvz. gripas pareikalauja per 5 metus. Tik gripo atveju, nors ir turime skiepus, bet jų privalomais kažkodėl nedarome, o koronos atveju turime labai rimtą dilemą, nes nuo to, kokių priemonių imsimės, priklausys kokio dydžio ekonominė ir emocinė krizė Lietuvoje bus. Ekonomika su visais iš to išplaukiančiais padariniais gali būti nusviesta metams atgal, bet gali būti ir 5 metus ir dešimtmetį, o jeigu karantine gyvensim iki pat vakcinos atsiradimo - tai sveiki sugrįžę 1990'ieji, su afrikos lygio skurdo lygiu ir siaučiančiomis mafijos gaujomis.
          Pagaliau bent kažkiek sveiko proto iš mokslininko lūpų šitos medios isterijos ir rėkiančių antraščių fone.
          Įdomu, kodėl nei viena vyriausybė nekalba, kada atšauks karantiną? Kai visam pasaulyje nebeliks nei vieno sergančio? Nes jei bent vienas liks, tada vėl viskas iš pradžių. Dabar turim tokią situaciją, kada vieni solidariai karantinuojasi, naudoja kaukes ir pan., kiti toliau visur važinėja, nenešioja kaukių, ir tokia situacija visur, draugai Londone sakė, jog irgi panašiai ten viskas, dalis laikosi karantino sąlygų, o kitiems dzin, kas kelias minutes toliau leidžiasi lėktuvai iš viso pasaulio su corona sergančiais keleiviais ir niekas jų net neuždaro kaip dabar Lietuvoje. Virusas toliau plinta, užtat dėl sustabdytos ekonomikos kenčia visi, kai būtų užtekę karantinuoti tik rizikos grupes, senolius ir sunkiai sergančius.
          Kitas dalykas sveikatos apsaugos sistema, dabar visų dėmesys į coroną, nuo kurios mirė viena garbaus amžiaus moteris turinti sunkias ligas, o kiek mirs žmonių dėl atidėtų planinių operacijų, kiek mirs nuo vėžio ir kitų ligų, dėl kurių dabar nebegalima eiti profilaktiškai tikrintis ir kurios nebus lauku diagnozuotos, net sunkiai sergančių vaikų niekas nebepriima pas šeimos ar specializuotus gydytojus, įdomu būtų išgirsti Verygos atsakymą, kas už tai bus atsakingas.
          Paskutinis taisė Lettered; 2020.03.24, 21:39.
          Flickr

          Comment


            Problemos su tiekimu ne tik pas mus:

            6 million face masks ordered by Germany lost in Kenya
            https://www.dailysabah.com/world/afr...-lost-in-kenya
            Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

            Comment


              Parašė Sula Rodyti pranešimą
              Lietuvoje jau antra mirtis...
              Kiekviena mirtis - yra viena mirtimi per daug. Antra vertus kol kas Lietuvoje tvirtinasi prognozės, kad miršta labai senyvi ir labai ligoti. Pirma buvo ligota, 83 metų moteris, o pastarajai buvo 90 metų, kol kas neaišku ar tik 90 metų ar ir smarkiai ligota. Tiesa turime ir vieną, bent oficialią mirtį, kur infarkto ištiktam žmogui nebuvo suteikta reikiama pagalba, nes pas jį nebuvo rasta koronaviruso.

              Comment


                Nauji apribojimai įsigalioja Lenkijoje nuo šio vidurnakčio, t.y., nuo kovo 25 d.
                Numatoma:
                Ribojamas išėjimas į lauką be būtinumo, pvz., į darbą, vaistinę, parduotuvę (tačiau nedraudžiama eiti į lauką tiesiog apsivaikščioti). Darbdavio pažymų nereikia pateikti
                Draudziama būriuotis daugiau nei 2 žmonėms (iki šiol buvo 50, pas kus dabar max 5). Vienai šeimai ribojimai netaikomi
                Viešajame transporte galima sėdėti tik kas antroje vietoje (pas mus taip yra jau savaitę).
                Laidotuvėse gali dalyvauti iki 5 žmonių ir kunigas / kitas apeigas vedantis asmuo.

                Už režimo nesilaikymą baudos iki 5000 PLN / 1130 EUR.

                onet.pl 2020.03.24
                Rząd wprowadza kolejne obostrzenia w związku z koronawirusem

                https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koro...aczaja/b6rrhbv

                Comment


                  Žymioji aplinkosaugos aktyvistė paauglė Greta Thunberg taip pat, greičiausiai, serga koronos virusus po kelionės traukiniais Europoje su savo tėčiu. Pačiai Gretai pasireiškė silpnesi simptomai negu jos tėvui bei šeima gyvena izolizacijos sąlygomis.

                  Greta Thunberg: labai tikėtina, kad persirgau COVID-19

                  Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl...83869523&com=1.

                  Comment


                    Yra info, kiek siandien testu padaryta LT?

                    Comment


                      Tomas OK Man fb plačiau apie modeliavimą.

                      Click image for larger version

Name:	90765275_10222922459316277_7757095005436510208_o.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQnBd2BvJt5A_Q_ZzwQAUnyvPdlfh0IBvOLjDlC_kxFmUifsPbJgwIS5YZ9ZTV5-v2Y&_nc_ht=scontent.fkun1-1.fna&oh=8ee86a6a0a16ddddce0b10111c71d2e7&oe=5EA0D90C.jpg
Views:	58
Size:	53,1 kB
ID:	1791900

                      Comment


                        Yra info, kiek siandien testu padaryta LT?
                        Ryte turbūt bus duomenys. Vakar atlikta 373.


                        Estija imasi papildomų priemonių dėl koronaviruso: įveda griežtesnius ribojimus

                        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=83870231

                        Comment


                          Ramzanas Kadyrovas pareiškė, kad karantino pažeidėjus dėl koronavirusinės infekcijos plitimo reikėtų užmušti.
                          https://www.kavkazr.com/a/30506927.html

                          Jis turbūt taip ir padarys
                          Русский военный корабль, иди нахуй!

                          Comment


                            Parašė Sula Rodyti pranešimą

                            Dabartinis planas genialesnis. Sugrįžęs jaunimėlis (iš Britanijos, Nyderlandų, Airijos) rengia triukšmingus baliukus, kursuoja po šalį ir lanko visus sugrįžusius bičiulius ir gimines. Ir tai ne išsigalvojimas. Plius ciniškai tyčiojasi iš "durnių Lietuvos".
                            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                            Būtų visiškas absurdas suvarinėti visus į bendras erdves. Dabar viešbučiai tušti, puiki galimybė visus ten laikyti, ir žmonės gyventų gana padoriai, izoliuoti kambariuose, ir verslas tuo pačiu būtų paremtas, ypač dar tas, kuris labiausiai nukentėjo nuo coronos. Kaip matom žmonės savo noru nelinkę izoliuotis, tai gaunasi tokiu atveju truputį beprasmis tas visas karantinas ir ekonomikos stabdymas, kai kasdien grįžta iš užsienio viruso nešiotojai ir jį platina visokiose maximose ir pan.
                            Na tai kaip ir pasimatė kaip jie ten bus laikomi, tiesiog alkūnėmis trinasi vienas prie kito. Susirgę užkrės sveikuosius, kuriems per 14 dienų nuo dabar dar nespės pasireikšt simptomai ir kurie sėkmingai užkrės kitus gyventojus jau išėję iš karantino.

                            Comment


                              Jau nebeaišku, kokia praktika geriau. Dabar emigrantai ir turistai suguiti į vieną patalpą, kur perduoti ligą vieni kitiems bus labai lengva. Galbūt aplikacija kaip Lenkijoje būtų humaniškensis metodas, nors nežinia, ar visi maištaitojai stropiai laikytųsi saviizoliacijos režimo. Be to, kiekvieno situacija vis kitokia.

                              Comment


                                Ligos plitimo prognozei, manau, galime pasiimti kruizini laiva "Diamond Princess" su turima statistika:

                                Click image for larger version  Name:	Cruise ship.png Views:	1 Size:	26,1 kB ID:	1791909

                                Ten buvo uzdara erdve, buvo zinomas tikslus skaicius zmoniu ir mazdaug zinomi rezultatai - kiek is ju ten susirgo/pasveiko/numire. Jei modeliuotumem kad Lietuva yra visiskai uzdara erdve, kur zinomas gyventoju skaicius, tai to laivo rezultatus galima ekstrapoliuoti ir i ligos plitima Lietuvoje. Nes, tikriausia, keleiviai laive buvo kaukazo rases, ne ubagai, ir pakankamai aprupinti daktarais. Zodziu, kontingentas yra panasus i lietuviska.

                                Aisku, jei tai taikyti Lietuvai, plitimo greitis bus kitoks, nei buvo laive - del atstumu. Na, ir del ilgesnio viruso plitimo laiko jis gali per ta laika mutuoti i maziau pavojinga forma. Bet bendrai, manau, galima speti, kad santykis susirgo/pasveiko/numire gali buti panasus.
                                Paskutinis taisė hobo; 2020.03.24, 23:43.

                                Comment


                                  Parašė Galys Rodyti pranešimą
                                  Tomas OK Man fb plačiau apie modeliavimą.

                                  Click image for larger version

Name:	90765275_10222922459316277_7757095005436510208_o.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQnBd2BvJt5A_Q_ZzwQAUnyvPdlfh0IBvOLjDlC_kxFmUifsPbJgwIS5YZ9ZTV5-v2Y&_nc_ht=scontent.fkun1-1.fna&oh=8ee86a6a0a16ddddce0b10111c71d2e7&oe=5EA0D90C.jpg
Views:	58
Size:	53,1 kB
ID:	1791900
                                  Su šituo modeliavimu pagrindinė problema yra ta, kad jis yra grįstas 'full lockdown' principu, t.y. remiasi Kinijos patirtimi, nors karantinas Kinijoje ir Lietuvoje yra nesulyginami dalykai. Ant greitųjų rastas video, kaip atrodo Beijingas, kur realiai viruso protrūkio net nebuvo, bet buvo karantinas. Tai po to, kai karantinas baigėsi, viskas atrodo maždaug taip. T.y. absoliučiai visi su veido kaukėmis, daugybė temperatūros patikros punktų, sekama telefonų lokacija ir to telefojo kontaktai ir pan. Ir čia vadinas atšauktas karantinas, kur apsaugos priemonės 10 kartų didesnės, nei pas mus karantino metu. Aš nematau galimybių Lietuvoje turėti panašų rezultatą, jau vien dėl to, kad neturime pakankamai veido kaukių, o vienintelis būdas sulaikyti virusą buvo pražiopsotas, kada sienos nebuvo užvertos keliomis savaitėmis ankščiau.

                                  Comment


                                    Parašė hobo Rodyti pranešimą
                                    Ligos plitimo prognozei, manau, galime pasiimti kruizini laiva "Diamond Princess" su turima statistika:

                                    Ten buvo uzdara erdve, buvo zinomas tikslus skaicius zmoniu ir mazdaug zinomi rezultatai - kiek is ju ten susirgo/pasveiko/numire. Jei modeliuotumem kad Lietuva yra visiskai uzdara erdve, kur zinomas gyventoju skaicius, tai to laivo rezultatus galima ekstrapoliuoti ir i ligos plitima Lietuvoje. Nes, tikriausia, keleiviai laive buvo kaukazo rases, ne ubagai, ir pakankamai aprupinti daktarais. Zodziu, kontingentas yra panasus i lietuviska.

                                    Aisku, jei tai taikyti Lietuvai, plitimo greitis bus kitoks, nei buvo laive - del atstumu. Na, ir del ilgesnio viruso plitimo laiko jis gali per ta laika mutuoti i maziau pavojinga forma. Bet bendrai, manau, galima speti, kad santykis susirgo/pasveiko/numire gali buti panasus.

                                    Nesimato vienas svarbus dalykas: laive buvo virš 3700 žmonių. Čia įdomi vieta: kokia dalis žmonių bus išvis nepaveiki virusui,

                                    Comment


                                      Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                      Nesimato vienas svarbus dalykas: laive buvo virš 3700 žmonių. Čia įdomi vieta: kokia dalis žmonių bus išvis nepaveiki virusui,
                                      Jei skaitysime, kad ten epidemija jau pasibaige (as to tiksliai nezinau - tik bandau speti is grafiko, pagal kuri susirgusiu skaicius nedideja ten jau kuri laika), tai tada iseitu, kad nepaveiktu yra (3700 - 712) ≅ 3000, arba mazdaug 80 % (?)
                                      Paskutinis taisė hobo; 2020.03.25, 00:05.

                                      Comment


                                        Parašė hobo Rodyti pranešimą
                                        Jei skaitysime, kad ten epidemija jau pasibaige (as to tiksliai nezinau - tik bandau speti is grafiko, pagal kuri susirgusiu skaicius nedideja ten jau kuri laika), tai tada iseitu, kad nepaveiktu yra (3700 - 712) ≅ 3000, arba mazdaug 80 % (?)
                                        Average age - 62. Is tos serijos, kur Negalima lyginti, bet palyginkime. Speju ir mire pagrinde senukai kur vos paejo.

                                        Comment


                                          Parašė hobo Rodyti pranešimą
                                          Jei skaitysime, kad ten epidemija jau pasibaige (as to tiksliai nezinau - tik bandau speti is grafiko, pagal kuri susirgusiu skaicius nedideja ten jau kuri laika), tai tada iseitu, kad nepaveiktu yra (3700 - 712) ≅ 3000, arba mazdaug 80 % (?)
                                          Apie 80 proc. aš irgi galvojau. Nes įdomu: vis tik uždaroje erdvėje didelis kiekis žmonių neišvengiamai bendravo, kas penktas užsikrėtęs, bet vis tik 4 iš 5 neužsikrėtė. Ar galima ekstrapoliuoti tai į platesnę visuomenės dalį tikrai nežinau (nespecilaistas). Bet tai yra pats optimistiškiausias dalykas skaičiuose kurį esu pastebėjęs.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X