Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Čia jau reikės kažką sugalvoti, gal net ES mastu kokią nors efektyviausią (ir žinoma tuo pačiu humaniškiausią) priemonę universaliai tinkančiai šiai "įvairovės Europai".
    Jei Europai Kinijos metodai atrodo per žiaurūs, tai kas trukdo mokytis iš pažangios ir demokratiškos P. Korėjos? Problema ne ištekliai, finansinės ar technologinės galimybės, bet valdančiųjų protinė negalia. P. Korėja visai netaikė drastiškų judėjimo suvaržymų.

    Germany has a medical infrastructure capable of testing 16,000 people per day, but was reluctant to conduct large-scale COVID-19 testing. Concern about political and diplomatic burdens arising from the potential emergence of many confirmed cases was mentioned as drawbacks for massive testing.
    https://en.wikipedia.org/wiki/2020_c...in_South_Korea

    Visi girdėjo kaip Merkel svaigo, kad gali užsikrėsti 70 proc. visuomenės. Toks fatalistinis požiūris, kad maždaug neišvengiama ir reikia susitaikyti. Jei taip mąstytų kokio Butano valdžia, tai būtų suprantama, bet kai taip mąsto ES viršūnėlės, tai nieko keista, kad Europa tapo užkrato židiniu. Belieka melstis, kad greičiau atšiltų.
    Kas būtų užsikrėtus bent dešimtadaliui visuomenės? Pūtų lavonai, nes nebūtų kam juos laidoti. Italijoje šiuo metu užregistruoti atvejai tesiekia tik 0,03 proc. visos populiacijos! O medicinos sektorius perkrautas, gydytojai pervargę ir mirtingumas siekia net 7 proc., todėl, kad ne visi gali skubiai gauti reikalingą pagalbą. Dar reikia turėti galvoje, kad Italija, neskaitant pietietiško atsipalaidavimo, nėra kažkokia atsilikusi ir ekonomiškai silpna šalis. Tai kas būtų virusui išplitus atsilikusiose šalyse? Užsikrėtus 10 proc. ar dar didesnei daliai visuomenės (bet kurioje šalyje), medicininę pagalbą galima būtų išvis pamiršti, viskas vyktų žiauriai ir natūraliai, o mirtingumo procentas tikrai būtų dviženklis.

    Comment


      Afrika (žalia - naujokai)

      Comment


        Gali užsikrėsti, bet per ilgesnį laikotarpį.

        Comment


          Jeigu užsikrės Afrika, tai greičiausiai reikš, kad vasara ir šilti orai Lietuvos neišgelbės. Kol kas nepanašu, kad Afrika užsikrėstų, visgi skaičiai tokie maži, kad greičiausiai vos ne 100% yra atvykėliai ir kad virusas plistų viduje duomenų nelabai yra.

          Comment


            Parašė VNS Rodyti pranešimą

            Kalbant apie tankumą, paaiškink tada Estiją su 109 infekuotais. Gyv. sk. 1 328 360 (2020 01 01). Plotas 45 339 km².
            Estijoje pusė (jei ne daugiau) gyventojų gyvena Taline ir jo apylinkėse. Kita pusė - Tartu ir Narvos apylinkėse. Likusiose dykrose aišku virusas plis lėčiau.

            P.S. Suomijoj jau 210.
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              Viruso neatsparumo šiltam orui teorija kol kas nepaneigta. Atsilikusias šilto klimato šalis gal ir galima kaltinti aplaidžiu testavimu, tačiau Australija, Singapūras, Artimųjų Rytų šalys atrodo visai neblogai. Tiesiog pietų pusrutulyje (kur šiuo metu ankstyvas ruduo ir dar šilta) arba arčiau pusiaujo nelabai yra šalių, kurių duomenimis būtų galima pasitikėti . O Ispanijoje ar Italijoje šilumos dar trūksta, temperatūra 20 laipsnių pasiekia nebent pačiuose pietuose ir tai ne visada.

              Comment


                Europa - pagal užsikrėtusųjų skaičių 1 mln. gyventoju.

                Comment


                  Vis tik Lietuva yra rytų Europa, ne Šiaurės

                  Nei kryžiuočiai, nei koronavirusas nedaeina.
                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                  Comment


                    Ir kryžiuočiai prieidavo ir marai gerai praretindavo.


                    +1 . Slidininkas iš Vilniaus.
                    Show must go von!

                    Comment


                      Pagaliau papildė pavojingų šalių sąrašą (nors jis darosi vis mažiau reikšmingas), tačiau Estiją ir Belgiją vis tiek "pamiršo". Nors Nyderlandus įtraukė. Čia tam, kad politikai galėtų toliau laisvai skraidyti į Briuselį?

                      Rizikingų valstybių, į kurias Lietuvos piliečiams rekomenduojama nevykti, sąraše yra Kinija, Honkongas, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, Singapūras, Italija, Prancūzija, Vokietija ir Ispanija, Islandija, Norvegija, Švedija, Austrija, Danija, Nyderlandai, Šveicarija, Egiptas.
                      Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=83772067

                      Comment


                        Parašė liux Rodyti pranešimą
                        tad nuo pirmadienio, greičiausiai, karantinas. Šiandien ir ryt paskutinis laikas pabūti homo sovietikais ir pagrūsti rezervuarus produktais. Paskui bus kaip su italais- po valandą kelias eilėje, nes ribos pirkėjų skaičių.
                        Jei ribos bu eilės, o jei neribos - mažiau pirkėjų bus?

                        Comment


                          Kol kas visi 8 atvejai yra įvežtiniai – susirgo iš užsienio į Lietuvą grįžusieji.
                          Anekdotas
                          Kaip padaryti, kad visi atvejai būtų tik įvežtiniai? Tirti vien tik keliavusius

                          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=83772699

                          Comment


                            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                            Jeigu užsikrės Afrika, tai greičiausiai reikš, kad vasara ir šilti orai Lietuvos neišgelbės. Kol kas nepanašu, kad Afrika užsikrėstų, visgi skaičiai tokie maži, kad greičiausiai vos ne 100% yra atvykėliai ir kad virusas plistų viduje duomenų nelabai yra.
                            amžius ne tas
                            Русский военный корабль, иди нахуй!

                            Comment


                              Parašė liux Rodyti pranešimą

                              amžius ne tas
                              Kad užsikrečia visi, miršta tik dauguma senesnių.

                              Comment


                                Parašė VNS
                                Dar vienas žydintis liberastas:



                                Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/zmones/veidai-...ijos-14003991/

                                {"data-align":"none","data-size":"small","data-attachmentid":1789178}
                                Aš dar nesu tikras, kuri taktika yra teisingesnė. Jeigu mes dabar užgniaušime virusą, bet kiekvieną kartą bandant atšaukti tas radikalias priemones - jis sugrįš didele banga, tai juk mėnesių mėnesius gyvenimas tarp keturių sienų turės kur kas skaudesnes pasekmes.

                                Aš kažkaip įtariu, kad labai gali būti, jog kokia Norvegija ne šiaip sau laukė, kol pas ją užsikrėtusiųjų skaičius pasieks kritinį lygį. Įtariu ir tai, kad Merkel ne šiaips sau pasakė apie 60-70% koronavirusu persirgusių vokiečių. Panašu, kad UK laikysis panašios taktikos - visuotinis karantinas bus skelbiamas pasiekus kritinę užsikrėtusiųjų masę ir čia yra paaiškinimai kodėl:

                                Mokslininkai Jungtinėje Karalystėje ragina laikytis ramiai: logika visai kitokia nei Lietuvoje

                                Iš esmės galima sakyti, kad pagal pandemijos pažengimo laipsnį Jungtinė Karalystė maždaug keturiomis savaitėmis atsilieka nuo Italijos ir kitų Europos valstybių. Mokslininkų manymu, iš viso naujuoju koronavirusu Jungtinėje Karalystėje yra užsikrėtę nuo 5 iki 10 tūkst. žmonių. Ketvirtadienio rytą čia buvo patikrinta beveik 30 tūkst. žmonių, patvirtintų užsikrėtimo atvejų – 609, aukų – 10.

                                „Norime apsaugoti žmones laikotarpiu, kai lengviausiai plinta infekcija“, – pabrėžia britų vyriausybės vyriausiasis patarėjas mokslo klausimais Patrickas Vallance'as. Jo teigimu, Londonas nori „pavėlinti, o tada palengvinti piką“. Siekiama, kad Nacionalinė sveikatos tarnyba (NHS) neuždustų nuo darbų pertekliaus, o dalį pacientų slaugos perkelti į vasaros mėnesius, kai krūvis paprastai būna mažesnis.

                                Mokslininkai ir visuomenės sveikatos specialistai tvirtina, kad į krizę stengiama žvelgti kaip į procesą, paskirstytą stadijomis. Esą drastiškesnio visuomenės gyvenimo reguliavimo bus imtasi tada, kai infekcijų skaičius smarkiai išaugs – to tikėtina sulaukti po kelių savaičių.

                                Anot mokslininkų, nėra jokios prasmės izoliuoti populiaciją tokiu metu, kai infekcijų labai mažai. Žmonėms greitai nusibosta būti namuose, o ilgesnis saviizoliacijos periodas gali reikšti gilų vienatvės jausmą. Kitaip tariant, stengiamasi atsižvelgti ir į emocinę visuomenės sveikatą.

                                Londone aiškinama, kad nelogiška uždaryti mokyklas, nes toks žingsnis būtų efektyvus tik tokiu atveju, jei jos duris užvertų 13–16 savaičių laikotarpiui.

                                Esą jei taip būtų pasielgta, vaikai būtų siaubingai nepatenkinti, o tėvai, įskaitant tuos, kurie dirba sveikatos apsaugos sektoriuje, negalėtų eiti į darbą.

                                Trumpiau tariant, izoliuotis reikės – bet dar ne dabar. Anglijos vyriausiasis medikas Chrisas Whitty pažymėjo: „Apie izoliavimąsi mums reikia skelbti tik nelikus kitos išeities – kad žmonės toliau su energija ir entuziazmu veiktų tai, ką jie veikia.“

                                Jei gyventojai būtų izoliuoti, viruso plitimas pristotų, bet tik laikinai. Kartu su gyvenimu į įprastas vėžes grįžtų ir virusas, o krizė pasikartotų. „Jei viską uždarytume galbūt keturių mėnesių ar ilgesniam laikotarpiui, virusas būtų užgniaužtas. Tačiau visi duomenys apie ankstesnes epidemijas liudija, kad taip pasielgus ir tuomet virusą išleidus į laisvę, problema pasikartoja“, – pabrėžė P.Vallance'as.

                                „Manome, kad šis virusas toks, kuris sugrįš kiekvienais metais ir taps sezoniniu, o tada bendruomenės taps jam atsparios. Bus svarbu suvaldyti situaciją ilguoju laikotarpiu“, – tvirtina P.Vallance'as. Patarėjas teigė, kad apie 60 proc. JK populiacijos – apie 40 mln. žmonių – turi užsikrėsti koronavirusu, kad visuomenė įgytų imunitetą. „Bendruomenė įgis imunitetą ir tai taps svarbi kontrolės ilgalaikėje perspektyvoje dalis. Apie 60 proc. yra skaičius, reikalingas įgyti bandos imunitetą“, – sakė jis.
                                Lietuvos atveju aš manau mes turėtumėm pabandyti virusą kiek galima užgniaušti tol, kol Lietuvoje jis dar nėra išplitęs, galbūt išeitų jį išvis išnaikinti, tada galima būtų atšaukti radikalų karantiną ir jį padaryti švelnesnės formos, t.y. visų pirma griežtos sąlygos vykti ir atvykti iš užsienio, galbūt draudžiami dideli susibūrimai, bet kartu žmonės vaikšto į darbus, ekonomika dirba, restoranai ir viešbučiai nebankrutuoja. Bet jeigu viruso neišeis užgniaušti, tai karantiną laikyti visus metus manau būtų jau šiek tiek nesąmonė.
                                Paskutinis taisė Eidvis; 2020.03.14, 15:17.

                                Comment


                                  Some people who recover from the coronavirus might be left with '20 to 30%' less lung function, and gasping for breath when they walk quickly, Hong Kong doctors said

                                  • The doctors made the observations after studying a group of 12 patients who had recovered, rather than as part of a wider-ranging study.
                                  • They found a drop of 20% to 30% in lung capacity in two or three out of them.
                                  https://www.businessinsider.com/coro...hluZMYEbSB-eP0

                                  Comment


                                    Jeigu mes dabar užgniaušime virusą, bet kiekvieną kartą bandant atšaukti tas radikalias priemones - jis sugrįš didele banga, tai juk mėnesių mėnesius gyvenimas tarp keturių sienų turės kur kas skaudesnes pasekmes.
                                    Jei viena šalis užsidarys, o aplinkinės šalys liberaliai kosės, tai, žinoma, kad ta užsidariusi šalis turės ilgai sėdėti karantine. Todėl reikia bendrų sprendimų. O filtruoti atvykėlius niekas netrukdo. Visiems taikyti 14 d. karantiną ir užsieniečiai atkris savaime, o su savais piliečiais kaip nors susitvarkysim. Prisileisti sergančių yra kvailystė, nes augant atvejų skaičiui neįmanoma susekti, kas kurioje vietoje atsikosėjo ir su kuo pasibučiavo. Turint sąlyginai mažai atvejų šalies viduje nereikėtų imtis drastiškų priemonių (judėjimo ribojimas).

                                    Fakto konstatavimas = liberastizmas?
                                    Tokiems realybėje nesigaudantiems ir renginių trokštantiems liberastams galima pasiūlyti laidotuvių renginius, kurių skaičius gali išaugti.

                                    Comment


                                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                      Aš dar nesu tikras, kuri taktika yra teisingesnė. Jeigu mes dabar užgniaušime virusą, bet kiekvieną kartą bandant atšaukti tas radikalias priemones - jis sugrįš didele banga, tai juk mėnesių mėnesius gyvenimas tarp keturių sienų turės kur kas skaudesnes pasekmes.

                                      Aš kažkaip įtariu, kad labai gali būti, jog kokia Norvegija ne šiaip sau laukė, kol pas ją užsikrėtusiųjų skaičius pasieks kritinį lygį. Įtariu ir tai, kad Merkel ne šiaips sau pasakė apie 60-70% koronavirusu persirgusių vokiečių. Panašu, kad UK laikysis panašios taktikos - visuotinis karantinas bus skelbiamas pasiekus kritinę užsikrėtusiųjų masę ir čia yra paaiškinimai kodėl:



                                      Lietuvos atveju aš manau mes turėtumėm pabandyti virusą kiek galima užgniaušti tol, kol Lietuvoje jis dar nėra išplitęs, galbūt išeitų jį išvis išnaikinti, tada galima būtų atšaukti radikalų karantiną ir jį padaryti švelnesnės formos, t.y. visų pirma griežtos sąlygos vykti ir atvykti iš užsienio, galbūt draudžiami dideli susibūrimai, bet kartu žmonės vaikšto į darbus, ekonomika dirba, restoranai ir viešbučiai nebankrutuoja. Bet jeigu viruso neišeis užgniaušti, tai karantiną laikyti visus metus manau būtų jau šiek tiek nesąmonė.
                                      O tikrai yra žinoma, kad pakartotinai susirgti negalima, jei taktika statoma ant populiacijos persirgimo?

                                      Comment


                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą

                                        Tokiems realybėje nesigaudantiems ir renginių trokštantiems liberastams galima pasiūlyti laidotuvių renginius, kurių skaičius gali išaugti.
                                        Vieniems koronavirusas pažeidžia plaučius. Bet štai turime egzempliorių, kuriam virusas pažeidė smegenis.
                                        If a lion could speak, we could not understand him.

                                        Comment


                                          O tikrai yra žinoma, kad pakartotinai susirgti negalima, jei taktika statoma ant populiacijos persirgimo?
                                          Statoma ant imuniteto susidarymo, dėl kurio trukmės medikai dar nesutaria, nes per mažai laiko praėjo, kad būtų galima žinoti. Tai jau verčiau statyti ant šilto oro . Persirgus gripu imunitetas, rodosi, laikosi vienam sezonui. Net ir tokia trukmė nelabai ką suteikia, juk kasmet gripu serga dideli skaičiai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X