Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[TR] 2016.07.15-16 Karinis perversmas Turkijoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
    O dar skaičiau neseniai, kad turkai dabar jau rimtai nusiteikę atšaukti susitarimą su ES dėl nelegalios migracijos kontrolės. O tai reiškia, kad Ankara vėl atidarys savo sienas ir į Europą plūstels dar keli milijonai pabėgėlių musulmonų.

    Nežinau, vieta Turkijai NATO ar ne, bet kad europiečiams Turkijos pagalba vis dar reikalinga, tai faktas.
    Europiečiams, drįstu pastebėti, reikalinga ne kažkokios Turkijos pagalba bet sienų kontrolė.

    Comment


      Man, pavyzdžiui, klausimas, kodėl Turkija, kuri visą Europą kaltindama nacizmu pati vykdo ultranacionalistinę represinę politiką prieš kurdus, neigia genocidą, yra okupavusi trečdalį kitos valstybės teritorijos ir, pasinaudodama kvailom masėm (kaip tai darė Hitleris arba dabar daro Putinas) akivaizdžiai eina diktatūros keliu, vis dar yra NATO, kilo jau po perversmo. Turbūt vienintelis paaiškinimas- Turkija būtų neįtikėtinai svarbus placdarmas- tiek potencialiame totaliniame (pabūkime naivūs ir tikėkime, kad nei viena pusė nenaudos nuclear ginklų suprasdama, kad tai reikštų jų pačių sunaikinimą) kare tarp NATO ir Rusijos- NATO jis leistų kovoti Kaukazo fronte, o NATO paleidus Turkiją, ji potencialiai prisijungtų prie Rusijos pusės, o tai jau minėtame kare reikštų potencialų Pietų frontą Balkanuose- tiek Artimuosiuose Rytuose. O ir šiaip niekam nelabai norėtųsi turėti šalia savęs 80 mln. gyventojų turintį karinį žvėrį, su kylančia ekonomika ir potencialia galimybe pasigaminti branduolinę ginklą. Net du monstrai Rytuose jau būtų nelabai kas Europai, dėl to ir įstrigusi NATO tokiuose kebabų (no racism here ) spąstuose.

      Comment


        Kokie čia dar klausimai gali būti ...

        Teisiog naudoja jų pačių leftistinius argumentus prieš dabartinį Europos establishment'ą ir surišinėja Europai rankas, ką nors daryti su migrantų srautais politkorektiškumo dėka ir to, kad kai kažkas užmeta nacisto ar Breiviko eteiketę - your argument is invalid, dar niekas "sausas" iš to neišlipo.

        Be to, kai tie argumentai pasiekia tipinius social justice warriors ir welcomer'ius, pastarijieji nežino juk tokių "niuansų" kad Turkija žudė armėnus, ar kad pasiglemžusi Kurdistaną ir pan. Welcomer'iams ir visokiems hipsteriams kas svarbu tai tai, kad bet kokiems veiksmams užkertantiems kelią tolimesnem situacijos aštrėjimui dėl nekontroliuotos migracijos būtų kabinama nacizmo ir fašizmo etiketė.

        Comment


          O ir šiaip niekam nelabai norėtųsi turėti šalia savęs 80 mln. gyventojų turintį karinį žvėrį, su kylančia ekonomika ir potencialia galimybe pasigaminti branduolinę ginklą.
          Na, kils ar nekils Turkijos ekonomika, gamins ar negamins branduolinį ginklą priklauso nuo Europos ir JAV ryžtingumo ir sugebėjimo bent kiek realiau žvelgti į ateitį.

          Comment


            Bačiulis FB apie referendumą Turkijoje:
            ir viskas todėl, kad ES leftistiniai debilai raukė nosį, esą Turkijoje per daug kariškiai įtakos turi.

            Audrius K.: Kiek suprantu, ten kariškiai (koks buvo ir Kemalis) laiks nuo laiko atvėsindavo ala-vbar veikėjus?

            būtent. O ES ėmė raukyti nosį - nesileisime Turkijos į ES, nes kariškiai demokratiją pamina. Tai Erdoganas ėmė ir susodino generolus į kalėjimą. Pasekmes matome.

            pagal Kemalio planą ir politinį palikimą kariškiai - Turkijos pasaulietinės orientacijos ir europėjimo garantas. Todėl kai demokratiškai rinkti politikai pradėdavo islamizaciją, atvažiuodavo su tankais ir padarydavo čik čik. Europai tai baisiai gadino apetitą.
            Kitas komentatorius:
            Nesigilinant į netikslumus, Attaturkui įvedus demokratiją, jis leido kariuomenei atvėsint betkokį ėjimą link radikalumo. Ir pora kart radikalai buvo išstumti iš valdžios, vedant Turkiją link sekuliarumo.

            Erdoganas filosofiją pakeitė Islamo pamokom, vis labiau įpynė Islamą į įstatymus ir propaguoja radikalesnes Islamo apraiškas, vedančias tolyn nuo vakarietiško požiūrio.

            O dabar jis perims ministro pirmininko pareigas, lengviau galės keist įstatymus, o į valdžios postus žmones sodins pagal savo pasirinkimą. Parlamento priimti įsakymai neturės svorio, jei prezidentas ta pačia tema pasisakė priešingai

            Comment


              Sultonas viešpataus iki pat 2029

              Comment


                R. T. Erdogano šalininkai laimėjo: Turkijoje gali keistis valstybinė santvarka
                Kampanijos už Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano galių išplėtimą šalininkai nedidele persvara laimėjo prieš savo oponentus per sekmadienį įvykusį įtemptą referendumą, nulemsiantį tolesnę šalies santvarką, rodo negalutiniai rezultatai.

                „Taip“ stovykla surinko 51,3 proc., o „Ne“ – 48,7 proc. balsų, valstybinė Anatolijos naujienų agentūra citavo rinkimų komisijos duomenis, suskaičiavus balsalapiu 99 proc. apylinkių.
                Gaila, ne tiek daug trūko.

                Comment




                  Parašė digital Rodyti pranešimą
                  [/b][/url]
                  Gaila, ne tiek daug trūko.
                  Tiek pat kiek su brexit

                  Comment


                    Aš manau kad Turkija suskaldys NATO. Todėl reiktų spjauti musę iš barščių kuo greičiau.

                    Comment


                      Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                      Aš manau kad Turkija suskaldys NATO. Todėl reiktų spjauti musę iš barščių kuo greičiau.
                      Taip, tą musę galima išspjauti. Bet kas gali garantuoti, kad viena didelė šalis neprimėtys 5 tokias muses?
                      Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                      Comment


                        Tai ką, jeigu tokia retorika steps in kaip: "tie veidmainiai nepriimė mūsų į sąjungą, nes tai krikščionių sąjunga", arba "jūs ten Vokietijoj gimdykit dar daugiau vaikų", tai belika laukt kada Turkija grąžins arabišką raidyną?

                        Įdomu, ką galvoja Vokietijos hipių ir pankų establishment'as, na ir aišku žiniasklaida, įdomu ar bent minimaliai "mato", kad čia "biški ateity konfliktėlis gali bręsti".

                        Šiaip panašu, kad šiandienos Europa vedama vokiečių masochistų savo noru tampa Turkijos vasalais, nes tai ES turės labiau klausyt Turkijos nei Turkija ES.

                        Brilliant.

                        Comment


                          /\ Hipiai/pankai ir arabai yra iš principo skirtingos žmonių grupės. Vieni atsipūtę, kiti gyvena pagal griežtas religines normas. Kad hipiai nieko prieš arabų imigracijai tai labai tikėtina, nes turi gerų prisiminimų iš turistinių vietų. Kitas momentas, hipiai ne tie, kurie mėgsta daryti karjerą. Tad jiems pigios arabų darbo jėgos paslaugos gyvybiškai reikalingos. Šioje vietoje viskas labai gražu iki kol vieną dieną susikerta interesai. Kuo daugiau arabų ir kuo ilgiau gyvens ES, tuo labiau jie jaus, kad tai jų namai. Norės, kad būtų tvarka pagal juos.
                          Paskutinis taisė andyour; 2017.04.17, 16:31.

                          Comment


                            Norės, kad būtų tvarka pagal juos.
                            Norės? Pagal mane tai jie jau seniai nori.

                            Comment


                              Jeigu Turkija gyvena iš turizmo, tai ji turi būti patraukli būtent mokiam vakarų turistui. Vakarų turistui reikia saugumo ir kažkiek demokratijos. Tad greičiausiai netūrėti labai smarkiai pasikeisti santvarka į neigiamą pusę.

                              Comment


                                Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                /\ Hipiai/pankai ir arabai yra iš principo skirtingos žmonių grupės. Vieni atsipūtę, kiti gyvena pagal griežtas religines normas. Kad hipiai nieko prieš arabų imigracijai tai labai tikėtina, nes turi gerų prisiminimų iš turistinių vietų. Kitas momentas, hipiai ne tie, kurie mėgsta daryti karjerą. Tad jiems pigios arabų darbo jėgos paslaugos gyvybiškai reikalingos. Šioje vietoje viskas labai gražu iki kol vieną dieną susikerta interesai. Kuo daugiau arabų ir kuo ilgiau gyvens ES, tuo labiau jie jaus, kad tai jų namai. Norės, kad būtų tvarka pagal juos.
                                Hipių ir pankų metaforą panaudojau tuo tikslu, kad parodyt jog dabartinis Vokietijos vedamos Europos establishmentas yra užsidėjęs rožinius akinius, tiki kažkokia visų žmonių side by side gyvenimo utopija, prieš akis kažkokiam squat'e ant senų sofų gulintys apsinarkašinę pankai, kurie keikia kapitalizmą, rat race, ir visu pasaulio blogiu kaltina krikščionybę ir patriarchatą. Ir su narko šypsena ant veidų stumia gyvenimą tikėdami tuo savo internacionalu.

                                Nu labai jau vaizdžiai čia aš. Bet taip aš matau visą Europos establishemtą ir šiandieninius Europos lyderius.

                                Galiausiai kiek bediskutuotum, viskas vis tiek esina link pačio elementariausio ar "aš už" ar "aš prieš" šiuo atveju - imigraciją.

                                Argumentas, kad hipiams pakeliui su arabais "dėl pigios darbo jėgos". O tai moterų prievartavimas, moterų emancipacija, religijos konfliktas su visuotinėmis institucijomis islamo kultūroje jau hipiams netrukdo?

                                Va čia ir prieiname tos situacijos, kai visokiems veganams, snobams, social justice warriorams, feministėms, gėjams, transgenderiams, anarchistams yra pakeliui su islamu, ir jaunais išnaglėjusias arabais ir afrikiečiais.

                                Tiesiog tiek vieni, tiek kiti vienodai nekenčia to, kas definijuoja (defines), kad Europa yra Europa.

                                Comment


                                  Vadinkime viską tikraisiais vardais - europiečiai netenka savo namų. Kieno tai "nuopelnas", čia jau platesnis klausimas.

                                  Comment


                                    Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                    Vadinkime viską tikraisiais vardais - europiečiai netenka savo namų. Kieno tai "nuopelnas", čia jau platesnis klausimas.
                                    Atsakymą į šitą klausimą mes visi puikiai žinome.
                                    Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                    Comment


                                      Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                      Atsakymą į šitą klausimą mes visi puikiai žinome.
                                      Prašau paaiškink kuo Putinui naudinga Saudo Arabija Eurpoje?

                                      Kad Putinas kažkiek prie to prisideda turbūt tiesa, bet kuo musulmonai taps drąsesni šiais islamo renesanso laikais tuo jam pačiam bus blogiau dėl to, kad Rusijoje situacija su migrantais panaši, na gal tiek, kad Vidurio Azijos musulmonai gal kiek kitokio "molio" nei Artimųjų Rytų musulmonai.

                                      Comment


                                        Parašė R.A.M. Rodyti pranešimą
                                        Prašau paaiškink kuo Putinui naudinga Saudo Arabija Eurpoje?

                                        Kad Putinas kažkiek prie to prisideda turbūt tiesa, bet kuo musulmonai taps drąsesni šiais islamo renesanso laikais tuo jam pačiam bus blogiau dėl to, kad Rusijoje situacija su migrantais panaši, na gal tiek, kad Vidurio Azijos musulmonai gal kiek kitokio "molio" nei Artimųjų Rytų musulmonai.
                                        Kad nelabai kitokio - paskutinius teroro aktus Europoje įvykdė suradikalėję musulmonai iš vidurio Azijos.

                                        Comment


                                          Parašė R.A.M. Rodyti pranešimą
                                          Prašau paaiškink kuo Putinui naudinga Saudo Arabija Eurpoje?
                                          Keistas klausimas. Jam tuo geriau, kuo mums (Vakarams) blogiau.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X