Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Seimo rinkimai - 2020

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė themanual Rodyti pranešimą

    Tai jis čia vartosi, jog būtent valstiečių planai radikaliai mažinti deficitą būtų per griežtas diržų veržimasis, bet ne visi buvo pakankamai protingi jį teisingai suprasti. Ir žinoma dėl to negalėjo pripažinti klydęs (įdomu ar kada nors gyvenime yra pripažinęs?), tik buvo neteisingai suprastas, o žiniasklaidai tai tik dar viena skambi antraštė

    reikia pripažinti, jog Kubilius galėtų būti visai sėkmingas politikas USA, ką iš dalies parodo ir jo darbas europarlamente, bet lietuviškoje demokratijoje tokie asmenys partijai tik inkaras ir dovana oponentams. Tiesa pastebėjau, jog jis labai populiarus tarp žmonių kurie apie save labai gerai galvoja (kas nėra blogai), o tai irgi gali kelti antipatiją vidutiniam rinkėjui, kuris viskame (ne tik pačiame politiko asmenyje) linkęs įžiūrėti aroganciją
    Bėda, kad bet kokios kalbos apie gręsiančią krizę, ekonomikos nuosmukį Lietuvos rinkėjui sukelia pykinimo refleksą. Juo blogiau jei tą sako žmogus, kuris tautosakoje yra "ponas krizė".

    Jis nėra kvailas, bet vienintelės temos, kuriomis jam galima leisti kalbėti yra rytų partnerystė, Ukraina, Baltarusija, santykiai su Rusija.
    Post in English - fight censorship!

    Comment


      Parašė index Rodyti pranešimą

      Negalėjo jis nebloginti padėties kai Šimonytė ėmėsi krizę valdyti?
      Ne, dabar jau kalba, kad valstiečiai per daug užveržė diržus.

      Ramus ir teisingas Ingridos tekstas apie kitų metų biudžeto reikalus, paneigiantis R.Karbauskio gąsdinimus, kad konservatoriai žada viską pakeisti, nupjauti ar atsisakyti kokių nors jau nustatytų išmokų.

      Paneigiantis ir R.Karbauskio skelbiamą melą, kad Kubilius žada kažkokį “diržų veržimą”. Priešingai - savo prieš porą dienų skelbtame tekste pergyvenau, kad Skvernelio Vyriausybės pateiktame biudžete yra numatytas pakankamai radikalus biudžeto deficito mažinimas (nuo 8.8% iki 5%) ir, kad tai gali būti skausminga.

      Na, bet Karbauskio propaganda jau nebestebina. Tikiuosi, kad nebeilgai tai tęsis.
      Flickr

      Comment


        Parašė Aukštaitis Rodyti pranešimą
        Iš kitos pusės, lietuvių tradicionalizmas gali būti paaiškinamas ne tik bažynčios, bet ir tų sovietinių vertybių įtaka. Juk prie Stalino įsigalėjo tokia nuostata, kad homoseksualumas – tai kažkoks buržuazinis iškrypimas, o normalus tarybinis pilietis juk turi sukurti šeimą. Kokį Stalinas toną uždavė, toks jis ir liko.
        Sovietinės vertybės šitu atžvilgiu niekuo nesikirto su buvusiom nuo Mindaugo laikų. Jei ne nuo dar senesnių.

        Comment


          Parašė Sula Rodyti pranešimą
          Tai dėl šio teiginio Konstitucijos 38 str. "Santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu."
          IMHO, Lietuvos piliečiais gali būti tik santuokiniai vaikai.

          Comment


            Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
            IMHO, Lietuvos piliečiais gali būti tik santuokiniai vaikai.
            Kaip suprast? Užtenka vieno iš tėvų buvimo Lietuvos piliečiu.

            Comment


              Šiandien atsiverčiu Kauno dieną ir vos nenugriuvau - Šimonytės reklama per visą lapą: pensijos augs greičiau nei atlyginimas O čia dar kažkas apie populizmus kalba

              Comment


                Tai prieš pirmą turą kauniečiams skirta koncervatorių knygutė parodė į kokį jie rinkėją taiko. Straipsnis kodėl Kaunas geriau už Vilnių pats iš savęs yra žemo lygio. O argumentai, apie poniutes ir t.t. Po tokių barjerų yra sakančių kad čia išsilavinusių žmonių partija?

                Comment


                  Parašė Kaštonas Rodyti pranešimą
                  Tai prieš pirmą turą kauniečiams skirta koncervatorių knygutė parodė į kokį jie rinkėją taiko. Straipsnis kodėl Kaunas geriau už Vilnių pats iš savęs yra žemo lygio. O argumentai, apie poniutes ir t.t. Po tokių barjerų yra sakančių kad čia išsilavinusių žmonių partija?
                  Taiko į tokį rinkėją kuris matyt egzistuoja, taikyt į elfus nėra prasmės. Bet sutinku, jog taktika "jūs irgi faini" nėra rimta, reikia arba Kaunui siūlyti alternatyvų kelią, arba žadėti, jog pagaliau bus suvaldytas talento koncentravimas sostinėje, nes kaip kitoje temoje pastebėta Kauno demografija nėra labai toli nuo Talino, bet išsivystymo gap'as tik plečiasi.

                  Comment


                    Parašė Kaštonas Rodyti pranešimą
                    Tai prieš pirmą turą kauniečiams skirta koncervatorių knygutė parodė į kokį jie rinkėją taiko. Straipsnis kodėl Kaunas geriau už Vilnių pats iš savęs yra žemo lygio. O argumentai, apie poniutes ir t.t. Po tokių barjerų yra sakančių kad čia išsilavinusių žmonių partija?
                    Visi sociologiniai tyrimai rodo, kad už konservatorius ir liberalus balsuoja daugiau išsilavinę, didesnes pajamas gaunantys žmonės, daugiausiai miesto gyventojai. Problema, kad tų išsilavinusių Lietuvoje yra mažuma, tikriausiai koks 30%. Konservatoriai kartais bando žaisti su populizmu, tik aš abejoju ar tai jiems prideda rinkėjų. Realybeje populistų ir kairiųjų elektoratą sudaro apie 70% Lietuvos populiacijos, o dešiniųjų apie 30%. Tai ar apskritai įmanoma dešiniesiems laimėti rinkimus, kai jų rinkėjų yra du su puse karto mažiau? Ir atsakymas yra - įmanoma.
                    1. Apie 15% rinkėjų akstritai yra tokio žemo intelekto, kad net negalėtų įvardinti kas šiuo metu yra Lietuvos prezidentas ir net nelabai žino kurios čia Lietuvoje politinės partijos yra populistinės. Jei žinotų - gal rinkimuose ir sudalyvautų, o dabar jie tiesiog neina balsuoti. Tipinis tos dalies rinkėjas atrodo maždaug taip. Atėmus juos, populistų (kairiųjų) santykis vis tiek išlieka vos ne dvigubas - 55:30.
                    2. Net 11 partijų neperžengė 5% barjero ir absoliuti dauguma jų populistinės. Bendrai tos partijos gavo 20% balsų ir jeigu tai būtų partija - jinai būtų antra didžiausių po konservatorių. Tačiau iš kairiųjų populistų elektorato juos atėmus, rinkimus vis tiek vis dar laimėtų populistai su santykiu 35:30.
                    3. Galutinis faktorius, persveriantis svarstykles yra dešiniųjų rinkėjų aktyvumas. Jie rinkimuose dalyvauja kur kas aktyviau, pvz. vilniečių aktyvas nuo likusios Lietuvos skyrėsi net per 5%, o likusioje Lietuvoje dešiniųjų rinkėjas taip pat daug aktyvesnis buvo. Ir bendram rezultate gaunam, kad dešinieji, kurių elektotaras daugiau nei dvigubai mažesnis, laimės šių metų rinkimus

                    Comment


                      Mano skaičiavimais dėl augančio rinkėjų skaičiaus Vilnius su lyg kiekvienais rinkimais dešiniesiems prideda po 2-3 naujus seimo narius ir tai tuo pačiu reiškia, kad populistai provincijoje praranda po 2-3 seimo narius. Taigi svarstyklės į dešinę su lyg kiekvienais rinkimais pasvyra per 4-6 seimo narius, arba beveik tiek, kiek kokia nors Tomaševskio partija turėdavo seimo narių. Ir tai yra didžiausias populistų ir socialdemokratų baubas - kad svarstyklės iš provincijos svirsta į Vilniaus ir miestų pusę. Jeigu nevertinti nepriklausomybės pradžios balsavimų, tai šie rinkimai žymį tam tikrą lūžį, nes konservatoriams + liberalams pavyko gauti daugumą balsų, kas nebūtų buvę įmanoma anksčiau ir geriausiai tai palyginti su 2008 m. rinkimais, kada konservatoriai kaip ir dabar po dviejų iš eilės kadencijų opozicijoje sugrįžo į valdžią ir su liberalais formavo vyriausybę. Palyginimui kiek dešinieji gavo balsų tada ir dabar:

                      2008 2020
                      Konservatoriai 19.7% 24.9%
                      Liberalų Sąjūdis 5.7% 6.8%
                      Liberalų ir centro partija 5.3%
                      Laisvės partija 9.1%
                      Viso: 30.7% 40.8%

                      Po 2008 m. rinkimų dešinieji vyriausybę galėjo suformuoti tik todėl, kad koaliciją sudarė su Valinsko populistine Tautos prisikėlimo partija, gavusia 15% balsų, o dabar dešiniųjų koalicijai sudaryti populistų balsų gali net neprireikti ir mano supratimu pagrindinis to faktorius yra būtent tai, kad provincijoje rinkėjų mažėja, o Vilniaus ir miestų dalis didėja. Ateity rinkimus gali lemti ir kiti faktoriai, pvz. senėjanti visuomenė, bet tikėtina, kad augantis miestietiškas elektoratas, tuo pačiu mažėjantis sovietinio mentaliteto elektoratas, veikiausiai nulems vis gerėjančius dešiniųjų rezultatus. Tai nereiškia, kad populistai su kairiaisiais neateis į valdžią, bet aš spėčiau, jog pasikeis iki šiol buvusi formulė, kad konservatoriai dvi kadencijas sėdi opozicijoje ir po to gauna vieną kadenciją valdžios. Greičiausiai nuo šiol bus viena kadencija populistų ir viena kadencija dešiniųjų, o vėliau gali netgi būti dvi kadencijos dešiniųjų ir viena kadencija populistų.

                      Comment


                        Manau, jog daugiamandatės svyruos ir toliau kas antrus rinkimus, o labiausiai pokyčiai jausis per vienmandates, kurių miestuose tik daugės. Tai nereiškia jog miestas visada balsuos vieningai, bet populistų balsai bus labiau atskiesti ir jiems bus sudėtingiau patekti į seimą per miestų vienmandates.

                        Comment


                          Gal pasikeis populistai iš pinigų ir savigarbos trūkumo naratyvo (pvz. Darbo partija ir pan.) į tautiškumo/apsaugos naratyvus kaip daugmaž likusioje Europoje Bent jau būsim pagal europines tendencijas, nes dabar "atsiliekam" tiek nuo Estijos su EKRE, tiek nuo Lenkijos su PiS

                          Reikštų, kad bent jau gyvenam kaip europiečiai, o Lietuvos provincija labiau ne Moldovos/Albanijos stiliaus provincija su beprotiška emigracija, o tipinės besivystančios CRE provincija su max 1-3% gyventojų mažėjimu
                          Paskutinis taisė PoDV; 2020.10.18, 12:34.

                          Comment


                            Parašė PoDV Rodyti pranešimą

                            Reikštų, kad bent jau gyvenam kaip europiečiai, o Lietuvos provincija labiau ne Moldovos/Albanijos stiliaus provincija su beprotiška emigracija, o tipinės besivystančios CRE provincija su max 1-3% gyventojų mažėjimu
                            Pagal Žmogaus socialinės raidos indeksą lietuviška provincija gerokai artimesnė Ispanijai ar Italijai, o ne Moldovai ar Albanijai. Nereikia apie save taip blogai galvot.

                            Comment


                              Tomasevskio elektorato kreive Bezdoniu apylinkeje
                              Click image for larger version

Name:	bezdonys.jpg
Views:	347
Size:	138,8 kB
ID:	1833158

                              Comment


                                Šiek tiek nesupratau - vardan to, kad laimėtų konservatoriai buvo klastojami rinkimų rezultatai? Kažkas nauja.


                                Perskaičiavus Panerių-Grigiškių apygardos balsus rasta neatitikimų, atleistas apygardos komisijos vadovas

                                https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1394104?copied

                                Comment


                                  Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                  Šiek tiek nesupratau - vardan to, kad laimėtų konservatoriai buvo klastojami rinkimų rezultatai? Kažkas nauja.
                                  Tai kad atvirkščiai, konservatorių balsų daugiausia neįskaičiuota. Nieko naujo. Galit nusiramint. Lenkė atsilikinėjo 69 balsais, perskaičiavus - 93-imis. T.k. "backa" pralaimėjo jau ir čia.
                                  Paskutinis taisė Sula; 2020.10.19, 07:30.

                                  Comment


                                    Tai kiek supratau pripaišė daugiau reitingų ir balsų liberalams

                                    Comment


                                      Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                      Tai kiek supratau pripaišė daugiau reitingų ir balsų liberalams
                                      5 biuletenius surado "pareitinguotus". Bet beveik pusantro šimto nekenčiamųjų konservatorių balsų paštu iš viso neskaičiavo...

                                      Tokių ir panašių maklių yra visoje Lietuvoje. Pvz.: ne paslaptis, kad balsuojant namuose senukams "pataria" ar tiesiog užpildo vietoj jų. Svarbiausia, kad tai neįgautų kiek nors žymesnių mąstų.

                                      Comment


                                        Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                        Tai kiek supratau pripaišė daugiau reitingų ir balsų liberalams
                                        Matyt problemos su teksto suvokimu:
                                        Tėvynės Sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams VRK papildomai priskaičiavo 53 balsus, Laisvės partijai – 40, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai – 15, Liberalų sąjūdžiui – 14, Lietuvos socialdemokratų partijai – 11, Darbo partija – penkis, likusioms partijoms – po tris-keturis.
                                        "Papildomai priskaičiavo" reiškia tai, kad originale jie nebuvo priskaičiuoti, o VRK dabar pridėjo.

                                        Comment


                                          Galima dar pažymėti, kad nušalintoji apylinkės pirmininkė - Rusų aljanso narė.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X