Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ukraina 2019.05 - 2022.01

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• digital
    replied
    Bet visada bandai pateisinti kremliaus poelgius taip, kaip siūlo kremliaus propaganda.

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Parašė oranger Rodyti pranešimą

Labai tikslus pastebėjimas. Tomizmas yra nuolat kognityviniame disonanse...
    Pasikartosiu:

Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    Netikiu, kad Rusija yra atsvara pasaulio "blogiečiams", nematau nieko idealistiško toje šalyje, Ukraina ir bet kuri kita valstybė turi turėti kontrolę savo pripažįstamos pasaulyje teritorijos, teisėtumo principas yra nejudinamas, Krymas ir Donbasas oficialiai ir teisėtai yra Ukrainos, Putinas nėra joks mesijas ir atsvara globalistams, Vakarai nėra nuodėmių Babilonas, Rusijos geopolitika yra nešvari. Viskas.

Komentuoti:

• oranger
    replied
    Parašė mag Rodyti pranešimą
    Ne dėl Krymo aš, o bendrai. Nes lyg pas patį išlenda tokie bandymai aiškint kažką panašiai kaip kremliaus pozicija būdavo. Pvz. kad kam ten kokį Navalną nuodyt ar Nemcovą žudyt. Ar kažkoks susirūpinimas kaip čia Vilniuje sovietinės gamyklos ar kiti objektai niekinami nors nebuvo taip blogai su jomis. Čia nieko asmeniško ar įžeidžiančio, tiesiog tokios mintys kyla, kad jei aš turėčiau giminių ar prijaučiančių Rusijos poltiikai ar neutralesnių , tai gal ir tektų tokio "vidurio" ieškot tarp pozicijų.
    Labai tikslus pastebėjimas. Tomizmas yra nuolat kognityviniame disonanse...

Komentuoti:

• Shernas
    replied
    Parašė rat
    Vargšai adminai turi sėdėti pusę pirmos nakties, skaityti nesąmones ir trinti žodžius "apsimyžėliai" ir "duchinti". Get a life. Eikit žmonas pamylėkit or something.
    Per tuos, BLT NX, "žmonas pamylėkit ar smth" tuoj pėsti vaikščiosim ...

Naujo automobilio teks palaukti: pandemijos nukamuoti gamintojai susidūrė su dar vienu galvos skausmu

Automobilių gamintojams, jau anksčiau smarkiai nukentėjusiems dėl pandemijos uždarius gamyklas ir visame pasaulyje pritrūkus lustų, teks sunerimti dėl dar vienos bėdos – kaučiuko stokos.

https://www.delfi.lt/plius/verslas-i....d?id=86954357

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Parašė rat

Matai kaip. O aš tai manau, kad Valodia turėtų/galėtų pistelt Europai ir kaip minimum iki Paryžiaus nuvažiuot su savo visais gvazdikais ir akacijom, nes skystablauzdžiai apsimyžėliai tam ir egzistuoja, kad juos duchint. O visi leftoidai, liberalai ir iškrypėliai gali bėgt į JAV, kad jų nenuskriaustų.
    Blogai manai. Matyt, prisižiūrėjai Youtubėje filmukų, kaip pasaulyje kuriama šėtono karalystė, ir pasaulį išgelbės tik Putinas, Lukašenka, Maduro ir Ajatola, kuriuos globalistai juodina, nes jie trukdo įsigalėti blogiui. Nieko, daug kam praeina savaime. Skiepijimasis irgi padeda.

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Parašė rat

Už ką pasodino?
    Nelysk ten, kur tau neturėtų būti aktualu. Man jau seniai ne 20+ metų ir susižavėjimas sąmokslo teorijomis ar alternatyviais požiūriais seniai išdulkėjo iš galvos bręstant ir pamatant vis daugiau realybės. Netikiu, kad Rusija yra atsvara pasaulio "blogiečiams", nematau nieko idealistiško toje šalyje, Ukraina ir bet kuri kita valstybė turi turėti kontrolę savo pripažįstamos pasaulyje teritorijos, teisėtumo principas yra nejudinamas, Krymas ir Donbasas oficialiai ir teisėtai yra Ukrainos, Putinas nėra joks mesijas ir atsvara globalistams, Vakarai nėra nuodėmių Babilonas, Rusijos geopolitika yra nešvari. Viskas.

Nieko nesupratau. Klausimas buvo paprastas ar pas tamstą yra giminių/artimųjų rusakalbių/tuteišų ar šiaip prijaučiančių sovietams ir Rusijos politikai ir tiek.Aš tik pvz. pateikiau labiau bendro pobūdžio ką prisiminiau.
    Į asmeniškus klausimus apie gimines neatsakinėju.

Komentuoti:

• Shernas
    replied
    Parašė rat

Už ką pasodino?
    Na jei prisipažįsta kad su gaidžiais prie parašos sėdėjo - greičiausia Švedijoje plaudamas tualetus klaidingai dezinfekcijos lapus pildė ...

P.S. Romai, atsiprašau kad po manęs reikės sutvarkyti.

Komentuoti:

• mag
    replied

Aiškinimas, kodėl Rusija elgiasi vienaip ar kitaip, nereiškia pateisinimo. Lygiai taip pat, kaip aiškinimas, kodėl mokinys iššaudė savo klasiokus, nepateisina iššaudymo. Sunku suprasti? Neteisingo elgesio motyvų suvokimas = pateisinimas?

Jeigu pasakysiu, kad koks nors chuliganas mušasi rajone, nes nori taip įtvirtinti savo dominavimą, tai čia jau bus pateisinimas?
    Nieko nesupratau. Klausimas buvo paprastas ar pas tamstą yra giminių/artimųjų rusakalbių/tuteišų ar šiaip prijaučiančių sovietams ir Rusijos politikai ir tiek.Aš tik pvz. pateikiau labiau bendro pobūdžio ką prisiminiau.

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied

Na keista tamstos tokia perdėta reakcija. Na lyg ir niekaip neįžeidžiau ir nepuoliau,Tiesiog toks klausimas iškilo dar iš anksčiau. Klausimas gan paprastas. aplinką/giminę buvo.Kažkaip iš anksčiau kartais tekdavo pastebėt, kad žmonės kurių arplinkoj ar giminėj yra kokių rusakalbių ar sovietinių laikų nostalgikų bando būt maždaug neutralioj pozicijoj ir bandyt kartais teisint, aiškint kodėl Rusija elgiasi taip anaip, ar kodėl negalėjo Rusija pasielgt(pvz. Navalno njuodijimo atvėjis).
    Aiškinimas, kodėl Rusija elgiasi vienaip ar kitaip, nereiškia pateisinimo. Lygiai taip pat, kaip aiškinimas, kodėl mokinys iššaudė savo klasiokus, nepateisina iššaudymo. Sunku suprasti? Neteisingo elgesio motyvų suvokimas = pateisinimas?

Jeigu pasakysiu, kad koks nors chuliganas mušasi rajone, nes nori taip įtvirtinti savo dominavimą, tai čia jau bus pateisinimas?

Komentuoti:

• mag
    replied

Tai aš gi neteisinu tos Kremliaus pozicijos, ko tu iš manęs nori? Kalbėjom apie Rusijos pasinaudojimą etniniais dalykais Ukrainoje (kitur irgi), viskas virto vieno žmogaus kryptingu puolimu. Tarsi aš sakiau, kad čia gerai. Ne, NEGERAI. Patenkintas?
    Na keista tamstos tokia perdėta reakcija. Na lyg ir niekaip neįžeidžiau ir nepuoliau,Tiesiog toks klausimas iškilo dar iš anksčiau. Klausimas gan paprastas. aplinką/giminę buvo.Kažkaip iš anksčiau kartais tekdavo pastebėt, kad žmonės kurių arplinkoj ar giminėj yra kokių rusakalbių ar sovietinių laikų nostalgikų bando būt maždaug neutralioj pozicijoj ir bandyt kartais teisint, aiškint kodėl Rusija elgiasi taip anaip, ar kodėl negalėjo Rusija pasielgt(pvz. Navalno njuodijimo atvėjis).

Komentuoti:

• Shernas
    replied

Tai prie Juščenkos irgi buvo suaktyvėjimas, tik aišku, iki 2014 metų lygio toli gražu nenuėjo. Šitas nesutarimas visada prigęsdavo, kai Ukraina būdavo prorusiška, ir suaktyvėdavo Ukrainai pasukus link Vakarų.
    LNR/DNR vėliavos "apsišvietė" berods dar prieš Juščenko prezidentavimą, taip kad visa tai yra paprastasis rašizmas - patys normaliai negyvename bet ir jums normaliai gyventi neduosime.

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Ne dėl Krymo aš, o bendrai. Nes lyg pas patį išlenda tokie bandymai aiškint kažką panašiai kaip kremliaus pozicija būdavo. Pvz. kad kam ten kokį Navalną nuodyt ar Nemcovą žudyt. Ar kažkoks susirūpinimas kaip čia Vilniuje sovietinės gamyklos ar kiti objektai niekinami nors nebuvo taip blogai su jomis. Čia nieko asmeniško ar įžeidžiančio, tiesiog tokios mintys kyla, kad jei aš turėčiau giminių ar prijaučiančių Rusijos poltiikai ar neutralesnių , tai gal ir tektų tokio "vidurio" ieškot tarp pozicijų.
    Tai aš gi neteisinu tos Kremliaus pozicijos, ko tu iš manęs nori? Kalbėjom apie Rusijos pasinaudojimą etniniais dalykais Ukrainoje (kitur irgi), viskas virto vieno žmogaus kryptingu puolimu. Tarsi aš sakiau, kad čia gerai. Ne, NEGERAI. Patenkintas?

Komentuoti:

• rat
    replied

Neįžeidžiant ir nieko asmeniško. Pas paį šeimoj/giminėj yra rusakalbių/slavų tuteišų ar šiaip prijaučiančių jiems ir sovietų laikams. Nes pagal pačio parašymus kažkaip tokios mintys kyla.
    Čia trolių fabriko profilis. Po trijų metų nenaudojimo prisiminė slaptažodį ir toliau savo šūdus nesąmoningus postina non stop dieną naktį.
    Karas daunbase prasidėjo 2014 balandžio 6 d., o trolio paskutinis postas buvo 2014 kovo 28 d. Tada lyg niekur nieko grįžo 2017 birželio 23 d.

https://www.miestai.net/forumas/foru...24#post1090624

https://www.miestai.net/forumas/foru...96#post1570196

https://www.miestai.net/forumas/foru...99#post1570199

Paskutinis taisė rat; 2021.04.16, 22:43.

Komentuoti:

• mag
    replied

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Aš vieno ko nesuprantu, tai dėl ko tu kartoji Kremliaus propagandą? Šituo sakiniu tu darai būtent tai:

Tai yra būtent tai, ką Kremliaus propaganda kemša savo žmonėms į smegenis, kai realiai šiuolaikinis pasaulis yra visai kitoks. Po II pasaulinio karo Europa susitarė, kad 'seni kaip pasaulis okupacijos žaidimai' veda tik į suirutę ir chaosą ir kad nesvarbu kas ką žaidė, nesvarbu kur kokios mažumos gyvena, svarbiausia - išlaikyti taiką. Ir Rusija buvo pirmoji šalis, po II pasaulinio karo, kuri šitą tvarką pažeidė ir okupavo kitos šalies teritoriją. Ir tu dabar bandai pasakyti, kad tai yra normalu, nes :
    Kur aš sakiau, kad tai yra normalu? Tu jau šiandien kelintą kartą prikiši tai, kas nebuvo pasakyta. Čia tavo žodžiai kad "normalu", ne mano. Toks jausmas, kad bandai prisikabinti. Kur aš sakiau, kad čia gerai, teisinga, pateisinama? Kalba ėjo apie tai, kad Rusija pasinaudoja etniniais dalykais savo tam tikriems geopolitiniams žaidimams. Iš kur trauki fantazijas, kad čia kažkas sakė kad tai "normalu", kad tie žaidimai "labai gerai"? Nesuprantu, jau kelis kartus pripaišinėjai man nepasakytus žodžius. Skaitai viena, supranti kita, ar kas yra?

Neįžeidžiant ir nieko asmeniško. Pas paį šeimoj/giminėj yra rusakalbių/slavų tuteišų ar šiaip prijaučiančių jiems ir sovietų laikams. Nes pagal pačio parašymus kažkaip tokios mintys kyla.
    Dėl ko? Kad Krymas yra oficialiai pasaulyje pripažįstama Ukrainos dalis? Čia negerai? Kas tau neįtiko?
    Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.04.16, 22:16.

Komentuoti:

• mag
    replied

Oficialiai ir pagal tarptautinį pripažinimą - Ukraina.

Geopolitiniai žaidimai dėl įtakos, seni kaip pasaulis dalykai.

Komentuoti:

• Eidvis
    replied

Aš vieno ko nesuprantu, tai dėl ko tu kartoji Kremliaus propagandą? Šituo sakiniu tu darai būtent tai:

Tai yra būtent tai, ką Kremliaus propaganda kemša savo žmonėms į smegenis, kai realiai šiuolaikinis pasaulis yra visai kitoks. Po II pasaulinio karo Europa susitarė, kad 'seni kaip pasaulis okupacijos žaidimai' veda tik į suirutę ir chaosą ir kad nesvarbu kas ką žaidė, nesvarbu kur kokios mažumos gyvena, svarbiausia - išlaikyti taiką. Ir Rusija buvo pirmoji šalis, po II pasaulinio karo, kuri šitą tvarką pažeidė ir okupavo kitos šalies teritoriją. Ir tu dabar bandai pasakyti, kad tai yra normalu, nes :

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Išverčiant į žmonių kalbą - Ukraina šiaip galėtų eiti modernizacijos ir progreso keliu, link vakarų, bet Kremliui tai nepatinka, dėl to jis to neleis. Turiu tik vieną klausimą: Krymas - tai Ukraina ar Rusija?
    Oficialiai ir pagal tarptautinį pripažinimą - Ukraina.

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Bet Ukrainoje žymiai dažniau antivakarietiški ir prorusiški būna rusų mažumos atstovai, o ne ukrainiečiai? Ir įvykiai Kryme bei Donbase 2014 metais buvo vadinami "rusų pavasariu", o ne "pietryčių Ukrainos pavasariu". Taip kad etninis veiksnys čia tikrai nebuvo paskutinėje vietoje. Aišku, tuo veiksniu buvo naudojamasi iš išorės, būtų naivu galvoti kitaip.
    Nepaneigsiu, kad rusakalbiai yra labiau homosovietikai ir proimperiniai. Bet pvz.: pirmas Donecko "liaudies meras" Gubarevas iki Maidano buvo Euroregiono koordinatorius.
    Kiti jūsų teiginiai yra įtakoti Rusijos propagandos. Turiu draugų Ukrainos rusakalbių, kurie yra visiškai proeuropietiški, netgi kariavo savanoriu. O kiek žinau, "vatnikų" (net nekalbančių rusiškai), paradoksas, bet yra ir net pačioje Vakarų Ukrainoje.

Komentuoti:

• mantasm
    replied

Lenkai sako, kad jų žemės prasidėjo nuo Lietuvos? Dar kažin kokia reakcija būtų nuo palyginimo Rusijos su Lenkija. Ambicijos gal ir panašios imperinės, bet kažin ar iš tūlo lenko baigtūs vien reakcija keiksmažodžiu iš k raidės dėl tokio palyginimo Santvarkos ir laikai ir visiškai kiti.
    Niekas ir nesako, kad situacija 1:1. Bet Lenkijoje meilės kresams švelniai tariant netrūksta dar ir dabar. Ką jau kalbėt apie tuos laikus kai vyko aptariami įvykiai.

Komentuoti:

Working...
X