Tik nesupratau, jis buvo Čekijos klubo ultra?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Vidurio Europos aktualijos (PL, CZ, SK, HU)
Collapse
X
-
Parašė Visdarlietus Rodyti pranešimąTik nesupratau, jis buvo Čekijos klubo ultra?
Comment
-
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Paaugliai stadione nėra dar labai blogai, kur kas blogiau kai 30'mečiai vis dar sėdi stadione.
Kai pagalvoji, ispudingas kilimas nuo stadiono soniniu tribunu iki prezidento. Nesakau, tai blogai ar gerai. Ten renkasi veiklus, aktyvus, drasus zmones, dazniausiai patriotiniu paziuru.
Comment
-
Vengrijoje kilo susidomėjimas premjero Viktor Orbáno šeimos ir artimųjų turtais ir jų kilme, kai opozicijai simpatizuojantys žurnalistai paskelbė drono nuotraukas iš Hatvanpusztą dvaro, kuris formalia priklauso premjero tėvui Győző Orbánui
Hang.hu 2025.08.25
Győző Orbán kalbėjo apie Hatvanpusztą
85 metų premjero tėvas Győző Orbánas davė interviu „Bors“ apie Hatvanpusztos dvarą, kuris pastarosiomis savaitėmis buvo dėmesio centre. Ši tema jau paskatino Viktorą Orbaną prabilti, pavadindamas šią vietovę, kuri, anot Ákoso Hadházy, labiau panaši į prabangų dvarą, „nebaigtu statyti žemės ūkio ūkiu “. Visai neseniai premjeras nukreipė žurnalisto klausimą, pasakydamas, kad reikėtų ieškoti savininko, tai yra jo tėvo.
https://hang.hu/belfold/megszolalt-o...sztarol-179785
- 1 patinka
Comment
-
Lenkija, pasiekusi svarbų BVP rodiklį, tikisi būti pakviesta į Didįjį dvidešimtuką
Lenkijos vyriausybė, paskelbusi, kad šalies BVP dabar viršija vieną trilijoną dolerių, siekia patekti į pasaulio ekonomikos lyderių G20 grupę, pranešė portalas „TVPWorld“.
Ministras pirmininkas Donaldas Tuskas antradienį atskleidė, kad Lenkija tapo naujausia „trilijono šalimi“, todėl yra viena iš vos dvidešimties valstybių, priklausančių „labai išskirtiniam klubui“.
Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis, sužinojęs apie šį ekonominį įvykį, siekia, kad Varšuva būtų pakviesta į Didžiojo dvidešimtuko (G20) susitikimą. Ši diplomatinė struktūra vienija didžiausias pasaulio prekybos ir gamybos galias.
R. Sikorskis sakė, kad šį klausimą iškėlė antradienį Majamyje vykusiame susitikime su JAV valstybės sekretoriumi Marco Rubio, kadangi JAV 2026 m. pirmininkaus G20. Jis sakė, kad Lenkijos prisijungimo prie grupės argumentas yra svarus.
„Turime teisę tai padaryti ne tik kaip viena iš 20 didžiausių pasaulio ekonomikų, bet ir kaip šalis, kuri pateikia politinių ir intelektualinių argumentų, – sakė jis. – Esame šalis, kuri sėkmingai transformavosi iš planinės ekonomikos į laisvą – esame pavyzdys, kuriuo gali sekti kiti.“
Šiuo metu G20 sudaro 19 suverenių valstybių ir dvi tarpvalstybinės organizacijos – Europos Sąjunga ir Afrikos Sąjunga.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė B.S. Rodyti pranešimąLietuvos BVP/žmogui $29400
Vengrijos BVP/žmogui $23300
P.S. čia nebandau teisinti Vengrijos politekonominio modelio - tegu eina jie paskui laivą ...It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Perfect Rodyti pranešimąJeigu kalbate apie Eurostatą, tai https://ec.europa.eu/eurostat/statis...and_tax_burden
Imant vidutius atlyginimus Vengrija velkasi ES sąrašo gale kartu su Bulgarija ir dar kitai nabagais.
P.S. esu ne kartą minėjęs, kad mano nuomonė Vengrija senai turėjo būti išmesta iš NATO ir EU. O kol kas visos viltys į naują, Ukrainoje reziduojantį, jų energetikos ministrą Madjarą.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimą
Matuojant PPSais, Vengrijos vidutinės metinės asmens pajamos (19443) yra truputį didesnės nei LT (19378). Galite nervuotis, trypti kojomis, bet nuo to situacija nepasikeis - vidutinis vengras prie Orbano gyvena visiškai normaliai ir toks status quo jį matyt visai tenkina.
P.S. esu ne kartą minėjęs, kad mano nuomonė Vengrija senai turėjo būti išmesta iš NATO ir EU. O kol kas visos viltys į naują, Ukrainoje reziduojantį, jų energetikos ministrą Madjarą.
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimą
Matuojant PPSais, Vengrijos vidutinės metinės asmens pajamos (19443) yra truputį didesnės nei LT (19378). Galite nervuotis, trypti kojomis, bet nuo to situacija nepasikeis - vidutinis vengras prie Orbano gyvena visiškai normaliai ir toks status quo jį matyt visai tenkina.
P.S. esu ne kartą minėjęs, kad mano nuomonė Vengrija senai turėjo būti išmesta iš NATO ir EU. O kol kas visos viltys į naują, Ukrainoje reziduojantį, jų energetikos ministrą Madjarą.
Jeigu oficialūs PPP per capita rodikliai netinka, tai ir pagal neoficialų numbeo Vilniuje atlyginimai virš 20% didesni nei Budapešte:
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...city2=Budapest
Paskutinis taisė Lettered; Šiandien, 11:00.
- 1 patinka
Comment
Comment