Peter Magyar man nepasirodė kaip radikalės dešinės populistas, būti prieš nelegalią imigraciją ar savo šalies patriotu to nereiškia, radikalės dešinės populizmas yra ne rada, kada tu nori pvz. sukurti protingą imigracinę politiką, kur nelegalūs imigratai būtų neįleižiami ar deportuojami. Radikalės dešinės poppulizmas yra kai politikai specialiai tą temą eskaluoja iki tokio lygio, kad esmė pasidaro priešų ieškojimas ir baimių įvarymas, o ne racionalaus sprendimo paieškos. Pvz. prieš rinkimus Trumpas uždraudė respublikonams kongrese balsuoti už finansavimo sienų apsaugai skyrimą atvirai pareiškęs, kad jam rinkimuose bus naudingiau jei problema nebus išspręsta, ar tai, ką jis padarė su ICE irgi rodo, kad jam svarbiau ne nelegalios migracijos mažinimo rezultatas, o baimių ir karų visuomenėje eskalavimas.
O kad Orbanas tikisi nepaskęsti - aš pilnai tikiu. Visgi jis tiek yra sukūręs visą oligarchų sistemą, kuri valdo privačius TV kanalus ir jam yra skolinga. Laimėti rinkimai turbūt yra tik pati pradžia mėginant atitaisyti tai, kas buvo Orbano sugriauta ir labai neaišku ar pavyks. Kitas aspektas, kad Vengrijai reikėtų keisti ir rinkimę sistemą, ir valstybinę žiniasklaidą padaryti laisva, ir teismus ir t .t. ir didelis klausimas kiek nauja valdžia turės noro padaryti pvz. laisvą žiniasklą, kai suprastų, kad tokia žiniasklaida jiems kritikos negailės.
O kad Orbanas tikisi nepaskęsti - aš pilnai tikiu. Visgi jis tiek yra sukūręs visą oligarchų sistemą, kuri valdo privačius TV kanalus ir jam yra skolinga. Laimėti rinkimai turbūt yra tik pati pradžia mėginant atitaisyti tai, kas buvo Orbano sugriauta ir labai neaišku ar pavyks. Kitas aspektas, kad Vengrijai reikėtų keisti ir rinkimę sistemą, ir valstybinę žiniasklaidą padaryti laisva, ir teismus ir t .t. ir didelis klausimas kiek nauja valdžia turės noro padaryti pvz. laisvą žiniasklą, kai suprastų, kad tokia žiniasklaida jiems kritikos negailės.
)

Comment