Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto tarybos ir mero rinkimai (2019 metai)

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Parašė Kristisz Rodyti pranešimą

Valstiečiai turbūt keletą vietų iškovos Vilniaus savivaldybėje, tai jeigu tarp jų pateks kažkas iš šitų jaunų, viskas ok. Bent kažkoks naudingumas iš tos partijos, kaip ir su vyriausybe - gali ką nori galvoti apie frakciją ir partijos lyderius, bet Vyriausybė (neskaitant jos vadovo) pusėtinai padori.
    Bet vien dėl jų balsuoti už tą sąrašą - niekada (kalbu apie savo nuomonę, nesakau, kad kiti taip turi galvoti). Aš noriu Vilniaus, kur LGBT neturėtų jokių suvaržymų (bent jau ką miestas gali padaryti - netrukdyti ir neriboti jų renginių), kur veikia aktyvus naktinis gyvenimas, kur kultūra plėtojasi laisvai, o ne nuleidžiamas iš viršaus pseupatriotinis fokloras, kur niekas nebijo tarptautiškumo, užsinietiškų užrašų, ar tautinių mažumų, kur vilniečiu yra kiekvienas, kuris myli miestą ir nori būti vilniečiu, o ne tik čia gimę ir užaugę lietuviai, kur saugojamas ir puoselėjamas paveldas, bet ne praeitis. Tai, ką deklaruoja valstiečiai, prieštarauja su daug išsakytų čia dalykų, ir patirtis rodo, kad nors ir žmogus gali būti daug žadantis, bet kai reikės balsuoti, balsuos taip, kaip Karbauskis liepė, ypač kai balsuodamas priešingai rizikuotų savo darbo vieta, kuri yra politinio pasitikėjimo.
    Jūsų pažiūras geriausiai atstovautų liberalai ir socdemai. Bet yra taip, kad jie daro savo biznį (kaip ir kiti): aptarnauja kapitalą
    Aš taip pat viso to noriu. Taigi buvo meras liberalas ir taryba gana liberali. Ir ką? Kaziukas klesti, galit šiandien tuo įsitikinti.

Komentuoti:

• Kristisz
    replied
    Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą

Na ir kas. Kažkada Estijoje į valdžią atėjo visai žalias jaunimas ir visai gerai pavyko. Man baisiausi "jaunieji eurokomjaunuoliai" įvairių partijų štabų funkcionieriai, kuriuos išmokė ir išauklėjo senieji vilkai.
    Valstiečiai turbūt keletą vietų iškovos Vilniaus savivaldybėje, tai jeigu tarp jų pateks kažkas iš šitų jaunų, viskas ok. Bent kažkoks naudingumas iš tos partijos, kaip ir su vyriausybe - gali ką nori galvoti apie frakciją ir partijos lyderius, bet Vyriausybė (neskaitant jos vadovo) pusėtinai padori.
    Bet vien dėl jų balsuoti už tą sąrašą - niekada (kalbu apie savo nuomonę, nesakau, kad kiti taip turi galvoti). Aš noriu Vilniaus, kur LGBT neturėtų jokių suvaržymų (bent jau ką miestas gali padaryti - netrukdyti ir neriboti jų renginių), kur veikia aktyvus naktinis gyvenimas, kur kultūra plėtojasi laisvai, o ne nuleidžiamas iš viršaus pseupatriotinis fokloras, kur niekas nebijo tarptautiškumo, užsinietiškų užrašų, ar tautinių mažumų, kur vilniečiu yra kiekvienas, kuris myli miestą ir nori būti vilniečiu, o ne tik čia gimę ir užaugę lietuviai, kur saugojamas ir puoselėjamas paveldas, bet ne praeitis. Tai, ką deklaruoja valstiečiai, prieštarauja su daug išsakytų čia dalykų, ir patirtis rodo, kad nors ir žmogus gali būti daug žadantis, bet kai reikės balsuoti, balsuos taip, kaip Karbauskis liepė, ypač kai balsuodamas priešingai rizikuotų savo darbo vieta, kuri yra politinio pasitikėjimo.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Parašė Kristisz Rodyti pranešimą

Vienas jaunas premjero patarėjas yra baigęs ir Jorko, ir Maastrichto universitetą. o kita jauna vyriausybės kanceliarijos projektų vadovė baigusi LSE. Yra projektas "Kurk Lietuvai", kur užsienio universitetus baigę gali stažuotis ir įsidarbinti valstybinėse įstaigose. Tai čia tie buvę stažuotojai ir yra, dabar dar įmesti į valdančiųjų sąrašą savivaldos rinkimuose. Būtų kita partija valdžioje, būtų kitam sąraše
    Na ir kas. Kažkada Estijoje į valdžią atėjo visai žalias jaunimas ir visai gerai pavyko. Man baisiausi "jaunieji eurokomjaunuoliai" įvairių partijų štabų funkcionieriai, kuriuos išmokė ir išauklėjo senieji vilkai.

Komentuoti:

• Kristisz
    replied
    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Krepšinyje teisingiau. Pilna ir žemesnių žaidėjų, tik jie turi būti greitesni, šoklesni ir taiklesni, kad prasimuštų. Atranka griežta, bet objektyvi. Pažintis su treneriu arba komandos savininku daug nepagelbės. O politikoje pažintys, asmeniniai ryšiai ir lojalumas vaidina svarbų vaidmenį.
    Yra krūva istorijų, kur treneriai turi daugiau ar mažiau pasitikėjimo vienu ar kitu žaidėju, ar savininkai nori matyti komandoje vieną ar kitą pavardę, nors objektyviai ar ekonomiškai tai nebūtų patys geriausi sprendimai. Net panašių žaidėjų Valančiūno - Gasolio mainų viena iš priežasčių yra ta, jog Raptors trenerio asistentas yra Ispanijos rinktinės treneris Scariolo, kuris turi daug patirties iš rinktinės su M.Gasoliu (tai Markas kaip sakant gavo naujas pareigas "per pažintis").

Bet kuriuo atveju, tai ne tai, ką aš norėjau pasakyti. Kaip krepšiniui reikalingas greitumas, šoklumas ir taiklumas, taip ir politikoje - pažintys, asmeniniai ryšiai ir lojalumas. Tokia jau ta demokratinė atstovaujamoji politika, kad tai yra savybės, kurių reikia kad joje galėtum būti sėkmingas.

Komentuoti:

• senasnamas
    replied
    Krepšinyje teisingiau. Pilna ir žemesnių žaidėjų, tik jie turi būti greitesni, šoklesni ir taiklesni, kad prasimuštų. Atranka griežta, bet objektyvi. Pažintis su treneriu arba komandos savininku daug nepagelbės. O politikoje pažintys, asmeniniai ryšiai ir lojalumas vaidina svarbų vaidmenį.

Komentuoti:

• Kristisz
    replied
    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą

Todėl, kad į merus keliami žinomi veidai. Teistas? Nesvarbu, nes tai irgi didina žinomumą. Žmonės balsuoja už žinomus. Gali būti kažkoks labai kompetentingas ir išmanantis, bet jeigu neremia kokia nors stambesnė partija/judėjimas, tai apie tą kompetenciją ir toliau žinos tik giminės ir pažįstami. Kabinti mieste reklaminius plakatus už savo lėšas rizikingas užsiėmimas. Gaunasi užburtas ratas: žmonės balsuoja už žinomus, tai partijos ir deleguoja žinomus. O tas žinomumas ne visada įgyjamas dėl kažkokių ypatingų gebėjimų ar kvalifikacijos.
    Politika toks jau sportas. Galim sakyti, kad ir krepšinis neteisingas, nes be ūgio karjeros nepadarysi, taip ir su demokratine politika. Galbūt tai nėra gerai, bet kaip sakė Čerčilis visos kitos sistemos tik dar blogesnės.

Komentuoti:

• senasnamas
    replied
    Nežinau, mano požiūriu nė vienas kandidatų nėra išsakęs kompetetingos ir aiškios vizijos, perspektyvos apie tolimesnį miesto vystymo kelią.
    Todėl, kad į merus keliami žinomi veidai. Teistas? Nesvarbu, nes tai irgi didina žinomumą. Žmonės balsuoja už žinomus. Gali būti kažkoks labai kompetentingas ir išmanantis, bet jeigu neremia kokia nors stambesnė partija/judėjimas, tai apie tą kompetenciją ir toliau žinos tik giminės ir pažįstami. Kabinti mieste reklaminius plakatus už savo lėšas rizikingas užsiėmimas. Gaunasi užburtas ratas: žmonės balsuoja už žinomus, tai partijos ir deleguoja žinomus. O tas žinomumas ne visada įgyjamas dėl kažkokių ypatingų gebėjimų ar kvalifikacijos.

Komentuoti:

• Kristisz
    replied
    Peržiūrėjau kelis partijų kandidatų sąrašus. Nesakysiu kuriame, kad nebūtų agitacijos, pakankamai jauni žmonės baigę London School of Economics, Jorko, Maastrichto universitetus. Man tai patiko.
    Vienas jaunas premjero patarėjas yra baigęs ir Jorko, ir Maastrichto universitetą. o kita jauna vyriausybės kanceliarijos projektų vadovė baigusi LSE. Yra projektas "Kurk Lietuvai", kur užsienio universitetus baigę gali stažuotis ir įsidarbinti valstybinėse įstaigose. Tai čia tie buvę stažuotojai ir yra, dabar dar įmesti į valdančiųjų sąrašą savivaldos rinkimuose. Būtų kita partija valdžioje, būtų kitam sąraše

Komentuoti:

• AudriusV
    replied
    Nežinau, mano požiūriu nė vienas kandidatų nėra išsakęs kompetetingos ir aiškios vizijos, perspektyvos apie tolimesnį miesto vystymo kelią. Samprotavimai apie visiškus vėjus dėl tankinimo, metro referendumo iki Kalėdų Senelio būsimų gausesnių dovanų (pastatys tą ir aną) . Nematau jokio gero pasirinkimo. Vietomis elgesys su openentais primena žiurkių lenktynes.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

Junkies?
    Oi ne, ten tokio nei vieno nėra, kiek pamenu

Komentuoti:

• sankauskas
    replied
    Peržiūrėjau kelis partijų kandidatų sąrašus. Nesakysiu kuriame, kad nebūtų agitacijos, pakankamai jauni žmonės baigę London School of Economics, Jorko, Maastrichto universitetus. Man tai patiko.
    Junkies?

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied

Komentuoti:

• digital
    replied
    Parašė udrius Rodyti pranešimą
    OK ok įtikinote, Šimašius bus antrame ture. O kas bus tas antras tamsusis arkliukas ?
    Zuokas.

Komentuoti:

• Kvailas
    replied
    Sunku man apsispręsti kas labiau nepatinka ar Zuokas ar Markas

Komentuoti:

• Kristisz
    replied
    Apie Zuoko mentalitetą. Kai tai buvo politiškai naudinga, gąsdino visus kaip čia Vilniaus įvaizdžiui pakenks G-spot reklama, kad ją net uždraus ar gausim baudų, jis "kaip ekspertas toje srityje" labai gerai tą žino.

Mark Adam Harold paprastai paklausė, tai vis dėlto, ar reklama gavo kokių baudų? Pažiūrėkit atsakymą.

https://www.facebook.com/watch/?v=343821796234988

Šaltu veidu apsimeta ir išsisukinėja, kad nesupranta klausimo vietoj to, kad tiesiog pasakytų ne. Nes jam px. Tokio pat mentaliteto žmonės yra jo rinkėjai.

Komentuoti:

• index
    replied
    Parašė udrius Rodyti pranešimą
    OK ok įtikinote, Šimašius bus antrame ture. O kas bus tas antras tamsusis arkliukas ?
    Kiti rimtesni kandidatai tik Kreivys ir Paluckas. Kiti neturi visiškai jokių šansų.

Komentuoti:

• udrius
    replied

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Kiek aš žinau iš buvusio miesto architekto, "Akropolio" projektas buvo patvirtintas mėnesio bėgyje, ko nepavykdavo nė vienam rimtesniam statytojui iki tol.

Komentuoti:

• alga
    replied
    Aš turiu istoriją apie Zuoką. Kokie 2003-2004 metai. Akropolis plečiasi, kažką stato. Bam, bam, atsiranda 4 aukštai ofisinio pastato, kurių statybos leidime nėra. Statybos inspekcija kažkaip sužino, kad VP Marketo projektinėj dokumentacijoj 14 aukštų administracinis dangoraižis. Didelis triukšmas, statyba sustabdoma, institucijos galvoja, ką daryt su tais 4 aukštais. Ką daro Vilniaus meras? Siūlo pastatyti visų 14 aukštų natūralaus dydžio maketą, kad visuomenė galėtų įvertinti, ar labai jau tas dangoraižis ant kalno gadina vaizdą. Uždanga.

Komentuoti:

• Arunasx
    replied
    Yra debilų kurie tiki zuokulos kliedesiais nepaisant bankrotan įvarytos sostinės. Ne miesto reikalas steigti taksi, avialinijas ir durnelių prieglaudos namus.

Komentuoti:

Working...
X