Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

2014.07.17 Lėktuvo MH17 (AMS-KUL) katastrofa Donbase

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Dadis Rodyti pranešimą
    Man rodos Bačiulis šiuo atveju klysta - visur rašo, kad buvo panaudotas Buk-M1, o jo kovinė galvutė yra skeveldrinio-fugasinio tipo, jokių strypelių neturi. Va Buk-M2 kovinė galvutė jau turi strypelius, bet Rusija tokios zenitinės sistemos tiekt teroristams tikrai negalėjo - Ukraina jos negamina ir neturi, taip kad būtų aiškus "prakolas".
    Su nuoširdžiu pasigėrėjimu stebiu, kaip kolega Dadis išnagrinėjo "Buk" sistemą. Jeigu nors truputį panagrinėtų ukrainiečiai-informacinio fronto kovotojai, tai jų pastangos būtų tikrai efektyvesnės. Kiek giliau panagrinėti prieš skelbiant praverstų ir A.Bačiuliui.
    Visiškai pritariu Dadžiui, bet nenustebčiau, kad Rusijoje imtų ir pateiktų kokią naujesnę sistemą (ne būtinai "Buk"). Panašu, kad ten "avos" irgi dar per akis.

    Comment


      Parašė oranger Rodyti pranešimą
      Cituoti Šarijų - prasto skonio ženklas. Taip vadinamas "ukrainiečių žurnalistas" Šarijus sėdi Vilniuje ir, panašu, dirba kartu su FSB. Nuolat turi informaciją iš visų kraštų ir taškų, juodina Ukrainą ir viską, kas yra susiję su nauja valdžia. Neįsivaizduoju, už kokius "nuopelnus" jis gavo Lietuvoje politinį prieglobstį?
      Na matosi kad Šarijus tendencingas bičas, ant dabartinės Ukrainos valdžios varo stipriai. Kita vertus, kliūna ir kitai pusei - va kaip jis sudirba Rusijos skleidžiamą šlykščią propagandą apie nukryžiuotą vaiką Slavianske:

      http://www.youtube.com/watch?v=b9skqYLcwuA

      Kliūna ir oficialiajai Ukrainos propagandai, ir tiesą sakant yra už ką - melo, kartais netgi labai negrabaus, ten per akis.

      P.S. Postą manau reiktų perkelt į kitą forumo šaką.

      Comment


        Dabar tai jau saugiai skraidys
        „Malaysia Airlines“ nebeskraido virš Ukrainos – lėktuvai suka pro Siriją ir Iraką
        Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...#ixzz3874GSdwu

        Comment


          Įvyko Rusijos genštabo Vyriausiojo operatyvinio skyriaus viršininko generolo-leitenanto Kartapolovo spaudos konferencija. Pagrindiniai punktai (ko ir galima tikėtis):
          - Rusija niekada neperdavinėjo DNR ir LNR teroristams jokių priešlėtuvinių sistemų, kaip ir jokių kitų jokio tipo ginklų (imho, ar tai reiškia , kad ten veikia kadriniai Rusijos kariškiai išimtinai ?)
          - amerikiečiai tikrai galėjo padaryti tos teritorijos nuotraukas , nes keistu sutapimu (jo žodžiais) tuo metu virš Donbaso praskrido JAV žvalgybinis palydovas. Kreipiasi į JAV ir prašo išviešinti visas žvalgybines nuotraukas ir kitą žvalgybinę informaciją ;
          - numušimo metu 5 km atstumu nuo Malaizijos lėktuvo skrido Ukrainos Su-25, kuris neaišku ką darė, bet kryptį laikė link Malaizijos lėktuvo. Kreipiais į Ukrainą ir prašo paskelbti visus Su 25 skrydžio duomenis, tikslus ir parametrus.

          Kaip matote, propaganda pakankamai primityvi, tačiau tikrai sueis vidiniam vartojimui (lygtai pagal blitz sociologines apklausas šiandien apie 85 proc. rusų mano, kad lėktuvą numušė ukrainiečiai pagal "Gosdepo" ir CŽV parengtą provokaciją prieš Rusiją) . Ramiai sėdi išpūtęs kiaulės akis ir meluoja. Na o generolui-leitenantui mėtyti tokias užuominas apie 5 km atstumu skrendantį SU-25 , žinant šio lėktuvo max skridimo aukštį ir ginkluotę, yra profesionalo požiūriu žema.

          P. S. Šioje vietoje yra labai didelis skirtumas tarp JAV ir Rusijos. JAV irgi kartais prisidirba , bet anksčiau ar vėliau, tai ištraukia žurnalistai, vyksta Senato komisijų svarstymai ir sunku patikėti, kad taip primityviai aukštas JAV generolas meluotų, žinodamas kuo tai gali baigtis jo karjerai ir reputacijai. Rusijoje viskas vis tiek bus paslėpta.

          Comment


            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
            Dabar tai jau saugiai skraidys
            „Malaysia Airlines“ nebeskraido virš Ukrainos – lėktuvai suka pro Siriją ir Iraką
            Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...#ixzz3874GSdwu
            Pačios saugiausios šalys.

            Comment


              Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
              P. S. Šioje vietoje yra labai didelis skirtumas tarp JAV ir Rusijos. JAV irgi kartais prisidirba , bet anksčiau ar vėliau, tai ištraukia žurnalistai, vyksta Senato komisijų svarstymai ir sunku patikėti, kad taip primityviai aukštas JAV generolas meluotų, žinodamas kuo tai gali baigtis jo karjerai ir reputacijai. Rusijoje viskas vis tiek bus paslėpta.
              Vienas esminių skirtumų tarp vakarų ir Rusijos yra tas, kad vakaruose vertinamas atvirumas ir nuoširdumas. Pripažinimas kažką ne taip padarius yra pasveikinamas ir taip užsitarnaujama bent kažkiek pagarbos, kai tuotarpu Rusijoje yra vienintelė jėgos kalba ir prisipažimas reiškia silpnumą ir nepagarbą.

              Comment


                Parašė Dadis
                Na visų pirma - tema apie lainerio MH17 katastrofą, taip kad čia tinka net ir sąmokslo teorijos apie šį įvykį. Antra - dėl nuomonių įvairovės. Trečia - jūs ponas taip jautriai reaguojate, kad kartais jus ir panervint norisi.

                P.S. Tikiuosi adminai neduos už tai įspėjimo.
                Man atrodo, kad čia gan atsakingų žmonių forumas. Sąmokslo teorijos būna visada ir visur, bet jos bent jau turi turėti kažkokį pagrindą, o ne remtis kažkokio čiuvakėlio postringavimais Vilniaus senamiesčio virtuvėje...
                O jei dėl įvairovės, tai gal ir RTR ir NTV žinias pradėkime čia kas valandą talpinti? Juk kažkas yra labai jautrus ir norisi panervinti...

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                  Australija rimtai nusiteikusi:

                  Plačiau: http://vz.lt/article/2014/7/21/austr...#ixzz385Meyh5F
                  Labai įdomi ta vieta su "Australijos karinių lėktuvų buvimu karinėje parengtyje". Tikriausiai niekas netyčia nepagalvojote, kad Australija gali pulti Rusiją ar bent jau Donbasą?

                  Comment


                    Įdomus tyrimas apie įžymiąją Buk-M1 nuotrauką mieste - 100 proc. įrodyta, kad Buk-M1 buvo užfiksuotas Toreze, Gagarino ir TSRS 50-mečio gatvių sankryžoje:

                    http://avva.livejournal.com/2787603.html

                    Priminsiu, kad Torezas iki šiol kontroliuojamas "koloradų".
                    Tam pačiam tyrime ir eilinis akmuo į ukrainiečių daržą - nuotrauka, kurioje užfiksuotas vilkikas su Buk-M1, tariamai pasiruošęs kirsti Ukrainos-Rusijos sieną, daryta kovo mėnesį, ir toje nuotraukoje užfiksuotas Ukrainos armijos Buk-M1.
                    Be abejo tai nepaneigia to fakto, kad Buk-M1 pas "koloradus" buvo, bet Ukrainos valdžia ir žiniasklaida, norėdamos kaip galima stipriau paremt tą versiją, nesigėdyja kaip įrodymus naudot ir aiškius "feikus". Kaip tame rusiškame posakyje - "pasitikėk, bet tikrink".
                    Paskutinis taisė Dadis; 2014.07.22, 15:10.

                    Comment


                      Dėl tos BUK daugmaž aišku. Daug įdomiau būtų sužinoti, kodėl lėktuvas tą dieną buvo nukreiptas tuo maršrutu, kai anksčiau skrisdavo piečiau. Visokios spėlionės dėl oro niekuo nepagrįstos. O skrydžių valdymo tarnybos pokalbių su pilotais niekas neskuba viešinti.
                      Vienas prorusiškas separatistas, su kuriuo Rytų Ukrainoje kalbėjosi Italijos dienraščio „Corriere della Sera“ žurnalistas, prisipažino, kad jų vadai supainiojo Malaizijos oro linijų lėktuvą su krovininiu Ukrainos kariuomenės orlaiviu. Kiti pokalbio dalyviai vis dėlto laikėsi oficialiosios versijos: „Tai padarėme, žinoma, ne mes“. Italijos laikraščio straipsnį cituoja tvn24.pl.
                      Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...#ixzz38CfSXxUz
                      Tai panašu į tiesą ir pačią pirmąją informaciją. Dažnai pirmoji informacija būna teisingiausia, o paskui skirtingos pusės ją aplipdo visokiais išsigalvojimais ir interpretacijomis. Prasmės ir intereso specialiai numušinėti keleivinį lėktuvą nebuvo jokio.
                      Paskutinis taisė senasnamas; 2014.07.22, 15:32.

                      Comment


                        Teroristas Italijos spaudai: mūsų vadai supainiojo Malaizijos „Boeing“ su Ukrainos lėktuvu

                        Comment


                          Putlerio ir koloradu nuzudytu lektuvo dalies keleiviu nuotraukos.

                          Kazkaip Putleris po lektuvo numusimo jo koloradu prakalbo tik po keturiu dienu. Si karta jam nepavyko sukurti nieko itikinamo, kad jis nera prie terakto prisidejes. Si karta jis kazkaip tai labai issigando pasekmiu.
                          Paskutinis taisė luknas; 2014.07.22, 17:54.

                          Comment


                            Parašė luknas Rodyti pranešimą
                            Kazkaip Putleris po lektuvo numusimo jo koloradu prakalbo tik po keturiu dienu.
                            Jį po tokių netikėtų atvejų apima tryda ir praranda žadą. Prisiminkime, kaip po povandeninio laivo "Komsomolec" žūties irgi kažkur buvo kelioms dienoms prapuolęs, nei bū nei mė.

                            Comment


                              Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                              Jį po tokių netikėtų atvejų apima tryda ir praranda žadą. Prisiminkime, kaip po povandeninio laivo "Komsomolec" žūties irgi kažkur buvo kelioms dienoms prapuolęs, nei bū nei mė.
                              tam kad per TV jo veidas būtų asocijuojamas tik su teigiamom naujienom ir emocijom.

                              Comment


                                Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                                /\
                                Labai labai labai norėčiau, kad visas čempionatas rusijoje boikuotuotas būtų ir dėl to rengiamas kur nors kitur. Kažin tik ar įvyks tai, bet būtų super.
                                Niekas niekur nieko neperkels. Pats Blateris (ar kas ten) sakė, kad nereikia futbolo kišti į polititiką. O boikotuoti, aišku, gali kas tik nori.
                                You might surprise yourself.

                                Miestai.net FB

                                Comment


                                  Parašė spirit Rodyti pranešimą
                                  Niekas niekur nieko neperkels. Pats Blateris (ar kas ten) sakė, kad nereikia futbolo kišti į polititiką. O boikotuoti, aišku, gali kas tik nori.
                                  Na, kad pasaulio moralė ritasi žemyn tai akivaizdu. Daugelis dar prisimena Maskvos olimpiados boikotą. Šiuo metu tai būtų sunku įsivaizduoti.

                                  Comment


                                    Atrodo, nebuvo

                                    JAV ambasada Ukrainoje savo FaceBook puslapyje parodė žemėlapį, kur atvaizduota raketos, paleistos iš įrenginio Buk į keleivinį lėktuvą MH17.
                                    Raketos "Buk M1" trajektorija pavaizduota žalia linija, o lėktuvo - geltona linija



                                    http://inforesist.org/ssha-pokazali-...hej-boing-777/

                                    Comment


                                      Tai kad jis jau kitą dieną kalbėjo per tv, tiksliau rodė kažkokį susirinkimą su juo, ir jis ten labai ne kaip atrodė. Nelabai jis rodės ir kai masines pratybas karines rengė šį pavsarį, tarsi kažkokį įsižeidusį vaizdavo.

                                      Kas del laivo "Komsomolec" turbūt kolega turėjo omenyje Kurską, o ne Komsomolec...

                                      Comment


                                        Parašė mag Rodyti pranešimą

                                        Kas del laivo "Komsomolec" turbūt kolega turėjo omenyje Kurską, o ne Komsomolec...
                                        Tikrai, kaltas, sumaišiau. Bet buvo ir toks Komsomolec, nuskendęs 1984 metais.

                                        Comment


                                          Nerimstant karui tarp Ukrainos armijos ir Rusijos remiamų separatistų Rytų Ukrainoje visas pasaulis vis labiau žvalgosi į 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionato šeimininkę Rusiją. Šis renginys yra vienas pagrindinių prieš Rusiją kovojančių žmonių taikinys. Štai internete pradėta platinti peticija, kuria siekiama pasaulio čempionatą perkelti į Nyderlandus.
                                          http://www.15min.lt/naujiena/sportas...dams-24-442148
                                          Peticiją galite palaikyti čia:
                                          http://www.change.org/petitions/fifa...share_petition
                                          Peticijos organizatoriai įkūrė ir interneto svetainę boycottputinnow.com, kurioje pateikiamos naujienos, skatinama nepirkti 2018 metų pasaulio čempionato rėmėjų („Budweiser“, „Kia“, „Sony“ ir kt.) prekių.
                                          Asmeniškai aš netikiu, kad perkels, bet lašas po lašo ir akmenį pratašo. Vis tiek tai įtakos situaciją bendrai.
                                          Paskutinis taisė Arunasx; 2014.07.23, 09:42.
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X