Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ar tikite būrimais, specialiom galiom, homeopatija ar kitais pseudomokslais?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Money money money realiai, privačios vaistinės dėl manęs tegul pardavinėja. Yra žmonių segmentas, kurie yra neurotikai, kuriems nieko nėra, visokie asmenybiniai sutrikimai, dažnai pensininkai. Gydytojų jie reikalauja "giditi" juos. Tokiu atveju, duodi homeopatinio ir atsifutbolina. Kitas segmentas - durneliai lengvatikiai. Nu ir o ką - gudresni uždirba iš kvailesnių, tie žmonės, kurie homeopatiją pardavinėja po 8 eur ar kiek yra genijai. Jei atsiranda, kas perka - tai durneliai patys kalti, o ne verslininkai

    Dėl ko labai pikta - kad yra prisidengiama LSMU vardu - kad tarsi čia universitete, vadinasi veiksmingiau. Pigi manipuliacija. Nežinau, ar tai turėtų būti toleruojama. Vienu metu LSMU ir moko studentus, kaip veikia tikri vaistai ir kad homeopatija neveikia, bet tuo pačiu metu patys kala bapkes iš to. Etikos sargai turėtų susidomėti.

    Comment


      #62
      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
      Su perdirbtais angliavandeniais ta pati istorija - balti miltai realiai nėra tikras maistas. Tikras maistas yra whole grain grūdas.
      https://baltakarve.lt/kruopos-seklos...ltai-500g.html tokie geri? Nes irgi balti
      Kas dėl riebalų - kaip tada majonezas, ne baubas? Lyg transriebalų ten nėra?


      Comment


        #63
        Faktiškai teisingos mitybos esmė yra kiek kitur. Štai pažiūrėkime į prancūzus. Daug jų tarpe nutukiusių? Ne. Tuo tarpu valgo visokį maistą, ir riebų, ir sviestinius kruasanus, ir žasų kepenėlių paštetą, jau nekalbu apie padažų įvairovę. Visa esmė ne tiek ką valgome, o kaip valgome.
        Štai amerikiečiai praryja kokius greito maisto buterbrodus su majonezu per porą sekundžių ir dairosi dar. Alkio jausmas dar gyvas. Tuo tarpu prancūzai sugeba pietus ištempti iki poros valandų besipraktikuodami pokalbio mene. Niekur neskuba. Valgo lėtai, mėgaujasi. Va šitai turi didžiulę įtaką, apie kurią mažai kas kalba.

        Comment


          #64
          Pietų Europos šalys, į kurias daug kas nori lygiuotis mitybos srityje, valgo daugiau natūralaus maisto, šviežių produktų, gaminasi maistą patys. Britai ar amerikiečiai dažniau renkasi pusfabrikačius (pašildai ir gatava), greitą maistą ir pan. Be to, skiriasi ir riebalų vartojimas: Pietų Europoje vyrauja alyvuogių aliejus, nevengiama ir riebių pieno produktų. Britai ar amerikiečiai daug suvartoja pigesnio augalinio aliejaus, kurio dar gauna ir su pusfabrikačiais bei keptu/perdirbtu maistu, taip pat dažniau renkasi "low fat" produktus (kuriuose pridėta angliavandenių), nes juk riebalai tai tukina . Vieno to užtenka skirtumams paaiškinti. Net yra nukaltas terminas: prancūzų paradoksas. Maždaug taip nesveikai maitinasi, bet mažai serga širdies ligomis. Pasiklydus mitybos mituose tikrai, kad paradoksas. Pramoninis perdirbtas maistas kažkodėl turėtų būti sveikesnis už natūralų maistą, valgytą šimtmečiais. Pažanga mitybos srityje suteikia tik greitį ir patogumą, bet ne sveikumą. Tai klausimas, ar tokios pažangos išvis reikia.
          Paskutinis taisė senasnamas; 2017.08.02, 08:56.

          Comment


            #65
            Parašė Gator Rodyti pranešimą

            https://baltakarve.lt/kruopos-seklos...ltai-500g.html tokie geri? Nes irgi balti
            Kas dėl riebalų - kaip tada majonezas, ne baubas? Lyg transriebalų ten nėra?

            Manau, kad tikrai geriau Bet jei esi sveiko KMI iki 25 - gali valgyti ir paprastus miltus, tiesiog stenkis neviršyti kalorijų. Kūnas susitvarkys. Jei KMI kokie 29, va tada ta pati miltų porcija jau kitaip elgiasi su mūsų svoriu - dar labiau didina jį.

            Majonezas svarbu kad būtų be cukraus arba kuo mažiau. Jei nevalgai daug angliavandenių - majonezo gali valgyti kiek nori. Didžiausios problemos prasideda kai valgome riebalus ir angliavandenius vienu kartu.

            Parašė J.U. Rodyti pranešimą
            Faktiškai teisingos mitybos esmė yra kiek kitur. Štai pažiūrėkime į prancūzus. Daug jų tarpe nutukiusių? Ne. Tuo tarpu valgo visokį maistą, ir riebų, ir sviestinius kruasanus, ir žasų kepenėlių paštetą, jau nekalbu apie padažų įvairovę. Visa esmė ne tiek ką valgome, o kaip valgome.
            Štai amerikiečiai praryja kokius greito maisto buterbrodus su majonezu per porą sekundžių ir dairosi dar. Alkio jausmas dar gyvas. Tuo tarpu prancūzai sugeba pietus ištempti iki poros valandų besipraktikuodami pokalbio mene. Niekur neskuba. Valgo lėtai, mėgaujasi. Va šitai turi didžiulę įtaką, apie kurią mažai kas kalba.
            Visiškai pritariu. Pas juos yra maisto kultūra. Jie neužkandžiauja šlamštu tarp maistų (tai irgi fiziologiškai labai svarbu, nes bet kokios kalorijos vistiek stimuliuoja insuliną). Prancūzai valgo labiau "tikrą maistą". Nors paradoksalu, bet macdonaldas ir pas juos labai populiarėja Kitas dalykas - stresas, kurio jie turi gerokai mažiau. Lygesnė visuomenė, viduržemio klimatas, alyvuogių aliejus, raudonas vynas su daug resvertrolio - daug apsaugančių veiksnių.

            Bet Prancūzų pavyzdys labai gerai rodo, kad sotieji riebalai tikrai nesukelia patys savaime jokių širdies ligų - kaip tada šalis valganti jų daugiausiai, turi mažiausiai širdies ligų? Amerikonai pavadino tai "paradoxu". Anoks čia paradoksas. Tiesiog teorija nebuvo teisinga niekada.

            Comment


              #66
              Majoneze be cukraus dar būna ir augalinio aliejaus, krakmolo bei krūva konservantų. Net ir brangesniuose variantuose pilna to gėrio. Tai jau verčiau rinktis kokias garstyčias, kurių būna ir be jokių priedų.

              Didžiausios problemos prasideda kai valgome riebalus ir angliavandenius vienu kartu.
              Esu kažką skaitęs, kad riebalai lėtina angliavandenių įsisavinimą (tai yra gerai). Pvz., Coca Cola į tuščią skrandį ir Coca Cola pavalgius cepelinų nėra tas pats.

              Comment


                #67
                Gal apie mitybą eikit kur nors kitur diskutuot?

                Comment


                  #68
                  Tai niekas tamstai nedraudžia kalbėti apie žiniuonius, burtininkus ir chiromantus . Mityboje irgi yra daug pseudomokslo. Aišku, paskutiniai pranešimai labiau tiktų į mitybos temą.

                  Comment


                    #69
                    Pas prancūzus dar populiari kepenų cirozė.
                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                    Comment


                      #70
                      Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                      Pas prancūzus dar populiari kepenų cirozė.
                      Niekai, gi nesunkiai išgydoma homeopatiniais vaistais

                      Comment


                        #71
                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                        Majoneze be cukraus dar būna ir augalinio aliejaus, krakmolo bei krūva konservantų. .
                        Ar tu ar aš kažko nesupratom, nes Pedigree pranešimo esmė ir buvo, kad nereikia bijoti tų riebalų.

                        Comment

                        Working...
                        X