Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    JAV ir ES ivestos sankcijos ir Rusijos Federacijos nariui Andrej Klisas, kuris turi turto Sveicarijoje.

    Tik Sveicarija dar neskuba taikyti sankciju.

    Глава комитета Совета федерации по конституционному законодательству Андрей Клишас, который владеет дачным участком (543 кв. м) и жилым домом (432 кв. м) в Швейцарии вчера заявил, что не расстроен санкциями, и напомнил, что Швейцария не входит в ЕС.
    Paskutinis taisė luknas; 2014.03.18, 22:44.

    Comment


      Stalinizmo šešėlis uždengė Rusiją

      Comment


        Kaip Rusija grąžina pasaulį į karo laukimo būseną

        Lilija Ševcova
        2014 03 19

        Po Krymo „referendumo“ prasidėjo naujo laiko skaičiavimas. Ir Rusijai, ir aplinkiniam pasauliui. Tik patikslinkime, kad svarbiausia čia visai ne tai, jog Maskva bando susigrąžinti Krymą. Kremliuje nieko nejaudina „rusakalbių gyventojų“ teisės – nei Kryme, nei pietrytinėje Ukrainos dalyje. Prestižo problema Maskvai taip pat – antraeilis klausimas. Tai kurgi esmė? O reikalas tas, kad Kremliuje, matyt, suvokė, jog išsisėmė vienvaldystės galimybės. Išgyvenusi Maidaną Ukraina Kremliui kartu tapo ir perspėjančiu veiksniu, rodančiu, kur link viskas krypsta, ir dingstimi pabandyti sustabdyti tai, kas neišvengiama. Ir štai mes turime Rusijos agresiją prieš Ukrainą.

        1. Rusija nuo šiol atsidūrė tarptautinėje izoliacijoje, kurios pasekmes mums visiems (ir visuomenei, ir elitui) dar teks pajusti. Esant dabartinei vadovybei Rusija jau niekada nebebus Vakarų pasaulio klubų narė. Tiesa, Rusija gali įkurti savo klubą, ir yra dvi pretendentės dalyvauti jame – Šiaurės Korėja ir Venesuela. Kinija ir Iranas tikriausiai laikysis nuošalyje nuo šios raupsuotųjų prieglaudos.

        2. Rusijos valdžia pabandė sunaikinti Ukrainos Maidaną kaip alternatyvą autoritarizmui Rusijoje ir visoje posovietinėje erdvėje. Maidano, kaip Absoliutinio blogio, sunaikinimas tapo prevencine jos išgyvenimo strategija.

        3. Nuo šiol Putino Rusija gali egzistuoti tik kaip militaristinė valstybė, nepermaldaujamai judanti link totalitarizmo su visomis jo grožybėmis.

        4. Kremlius jau daugiau nebebijo karo kaip savo problemų sprendimo ir Vakarų civilizacijos šantažavimo priemonės.

        5. Jau nebėra pagrindo tikėtis taikios autoritarizmo transformacijos – iš viršaus ir per elito susiskaldymą. Už Rusijos sugrąžinimą į praeitį ir už tai, kas tą sugrąžinimą lydės, yra atsakingas visas Rusijos valdantysis elitas.

        Originalus tekstas: http://www.ej.ru/?a=note&id=24692/

        Comment


          Parašė luknas Rodyti pranešimą
          Kaip Rusija grąžina pasaulį į karo laukimo būseną

          Lilija Ševcova
          2014 03 19

          [...]
          3. Nuo šiol Putino Rusija gali egzistuoti tik kaip militaristinė valstybė, nepermaldaujamai judanti link totalitarizmo su visomis jo grožybėmis.

          [...]

          5. Jau nebėra pagrindo tikėtis taikios autoritarizmo transformacijos – iš viršaus ir per elito susiskaldymą. Už Rusijos sugrąžinimą į praeitį ir už tai, kas tą sugrąžinimą lydės, yra atsakingas visas Rusijos valdantysis elitas.

          Originalus tekstas: http://www.ej.ru/?a=note&id=24692/
          Lilija tiesiog puiki analitike.

          Kaip tik vakar sau tyliai pagalvojau: 1) terminas CHUNTA Rusijoje jau igavo nebe metaforine prasme; ir 2) taikus elitu perversmas Rusijos top-piramideje jau nebegalimas, tiesiog nebegalimas net tolesneje ateityje
          blaivumas išlaisvina

          Comment


            Parašė Zosys Rodyti pranešimą
            Lilija tiesiog puiki analitike.

            Kaip tik vakar sau tyliai pagalvojau: 1) terminas CHUNTA Rusijoje jau igavo nebe metaforine prasme; ir 2) taikus elitu perversmas Rusijos top-piramideje jau nebegalimas, tiesiog nebegalimas net tolesneje ateityje
            Fiureris yra nacijos vėliava, kėsinimasis prieš ją yra yra kėsinimasis į naciją. Manau, kad sankcijos nebeturi prasmės ir tiesiog juokingos. Nes fiureris yra daugiatrilijardinio turto savininkas "de-facto". Koks nors Abramovičius ar net Bilas Geitsas, palyginus, yra ubagai. O vietiniai klapčiukai atsiduos bet kokiai vado malonei ar nemalonei - pakaks sąskaitų. Įtariu, kad artimiausiu metu vyks didelis "šiek tiek" nepatenkintųjų ir išdrįstančių prieštarauti vado linijai persekiojimai.

            Comment


              Problema yra netgi ne Putine. Problema yra rusų imperiniame mentalitete. Juk imperijos ilgesys yra apėmęs 90% rusų. Vokiečiai turėjo žiauriai pralaimėti karą, kad juose įvyktų sąmonės lūžis. Rusija dar nėra bent kiek rimčiau pralaimėjusi, todėl toks sąmonės lūžis neįmanomas.
              Kaip toliau vystysis įvykiai neaišku. Europiečiai nebijo rusų, nebijo Putino. Jie paprasčiausiai nežino ką tai reiškia. Todėl manau kad jie nieko rimto nedarys Rusijos sustabdymui ir gyvens toliau šia diena europiniame mikro rojuje.
              Pasikeitusią situaciją jie pajus tik tada, kai Vakarų Europą užplūs 10 milijonų karo pabėgėlių.

              Comment


                Rusijoje perversmo nebus, kol jis neivyks Baltarusijoje, Kazachstane, Kirgizijoj, Tadzikistane ir t.t. O svarbiausia rusu galvose. Del to perversmas Ukrainoje toks skaudus Putinui ir todel tokia reakcija. Be to Rusija yra per daug didele. Ten zmones net i uzsieni isvaziave atostogauja Rusu kurortose, su vietiniais nebendrauja, angliskai net nebando bendrauti. Jie nemasto europietiskom kategorijom. Mane nustebino vienos drauges ruses mastymas. Kuri gime cia Lietuvoj ir yra issilavinusi ir labai protinga. Ji(jos seima) net saves neskaito europieciais. Sako 'pas jus' (t.y. lietuvius, europiecius) ir pas mus (rusus, staciatikius). Tai yra zmogus gimes, uzauges Lietuvoj... Jis jauciasi rusijos imperijos dalimi. P.S.: Nuo to laiko kai ji isvaziavo i Norvegija ir istekejo neteko jos girdet taip kalbant, bet abejoju ar poziuris pasikeite.
                Paskutinis taisė keen; 2014.03.19, 13:37.
                Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                Comment


                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                  Įtariu, kad artimiausiu metu vyks didelis "šiek tiek" nepatenkintųjų ir išdrįstančių prieštarauti vado linijai persekiojimai.
                  kaip tvenkiasi baime Rusijoje sunku ivertinti is Lietuvos, bet daugelis tvirtina, jog vienbalsis vieningumas upper-mddle class lygyje (bei Rusijos garsenybiu lygyje) yra tiesioginis tos baimes rezultatas (net ne merkantilizmas)

                  tiesiog baisiai gaila darosi pagalvojus, kad tiek metu dauguma politiniu analitiku net nenumate tokio putinizmo evoliucijos trajektorijos varianto, juk niekas (net pvz. Piontkovskis) neisivaizdavo, jog rezimas pervirs taip greitai, lengvai ir audringai i banaliausia militarine chunta su atominiu ginklu. Gal jiems buvo baisu apie tai net pagalvoti?... Bet kuriuo atveju, tiek metu svarstyta ir modeliuota kiaurai
                  blaivumas išlaisvina

                  Comment


                    Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                    Problema yra netgi ne Putine. Problema yra rusų imperiniame mentalitete. Juk imperijos ilgesys yra apėmęs 90% rusų. Vokiečiai turėjo žiauriai pralaimėti karą, kad juose įvyktų sąmonės lūžis
                    ir taip, ir ne. Statistinio ruso imperialistiniai sentimentai yra nekvestionuojami - tai FAKTAS, bet jie kitokie nei III-ojo Reicho adeptu. Juk pakanka truputi prisimerkus isistebeilyti kad lengvai pastebetum (net lojaliausiose demonstracijose, demagogijose, propagandose) kabareto efekta. Tas rusu imperializmas tusciaviduris, degeneratyvus ir savo salyginuma demaskuojantis.
                    blaivumas išlaisvina

                    Comment


                      Rusija gimdo sovinizmo monstra

                      Comment


                        Rusijos VRM apdovanojo aiškiaregius už pagalba vykdant tyrimus:

                        “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

                        Comment


                          Tandemas byra: V.Putinas D.Medvedevą atleis iš premjero posto?

                          Comment


                            Paskaitykit taip pat apie vienintelį žmogų Dūmoje, kuris balsavo prieš Krymo aneksiją. Šitas žmogus turės ateitį, kai Putino režimas pradės byrėti ...
                            There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                            Comment


                              Vieno garsiausių Rusijos televizijos laidų vedėjo protestas prieš įvykius Ukrainoje: jis emigruoja

                              „Man gaila išsiskirti su Rusija, bet aš – žmogus, ir nenoriu dalintis šalimi su beždžionėmis“, - savo šaliai adresavęs tokius žodžius vienas garsiausių Rusijos televizijos laidų vedėjas Vladimiras Pozneris pareiškė kartą ir visiems laikams paliekantis gimtąją šalį, praneša newsbalt.ru.

                              „Visi žino, kad aš – ateistas ir tikiu, kad kilau iš beždžionės. Iš tos pačios beždžionės, kurią darbas ir žinios padarė žmogumi. Priešingai, nei deputatai, kurie visi kaip vienas tapo giliai tikintys ir, esu įsitikinęs, tiki, jog juos sukūrė Dievas. Ir tie, kurie žygiavo „rusiškuose maršuose“ su nacistine simbolika, drauge kiekvieną minutę persižegnodami ir laikydami rankose ikonas, tikriausiai taip pat tuo tiki. Todėl ir vieni, ir kiti vis labiau man panašūs į beždžiones. O tai reiškia, kad jų laukia ilgas evoliucijos kelias. Gali būti, kad ir jie taps žmonėmis.
                              Tačiau aš - senas žmogus. Kažkodėl visi pamiršta, kad man – 78-eri metai. Aš, gaila, neturiu laiko tiek laukti. Todėl dabar aš sakau: „Ačiū visiems, pasimatysime, kaip įprasta, kitą sekmadienį, ir apie visa tai pakalbėsim. Tai bus paskutinė mano laida prieš man išvykstant į Paryžių. Man gaila išsiskirti su Rusija, bet, tapęs žmogumi, aš daugiau nenoriu dalintis šalimi su beždžionėmis. Štai tokie dabar laikai“, - pareiškė garsus žurnalistas V. Pozneris.

                              Comment


                                Pozneris - kool bičas. Atsimenu jo laidas dar iš tų senų laikų, kai žiūrėjau televizorių ...
                                There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                Comment


                                  Parašė nomad Rodyti pranešimą
                                  Paskaitykit taip pat apie vienintelį žmogų Dūmoje, kuris balsavo prieš Krymo aneksiją. Šitas žmogus turės ateitį, kai Putino režimas pradės byrėti ...
                                  Na, šitas žmogus vakar kalbėjo per Svoboda radiją. Jis taip pat mano, kad Krymas yra rusų žemė, turi amžiams priklausyti Rusijai. Vienintelis skirtumas tarp jo ir likusios dūmos yra tai, kad jis siūlė Krymą atimti derybų keliu, o ne karine jėga. Todėl ir balsavo prieš.
                                  http://www.svoboda.org/content/article/25305951.html

                                  Comment


                                    Iš komentarų:
                                    Senos žinios. Pozneris tai pareiškė dar 2012 m. Patikrinimui - jis sakosi, kad jam 78 m., tuo tarpu po savaitės - balandžio 1 d. jam sukaks 80. O ir šaip, įvedus google žodžius познер эмигрирует pamatysite ir to laikotarpio straipsnius rusų spaudoje. Gėda alfai.

                                    Comment


                                      Kam gi iš tikro turi priklausyti Krymas? Kieno tai tėvynė? Siūlau istorikų - archeologų diskusiją šia tema:
                                      http://www.svoboda.org/content/article/25305227.html
                                      Trumpas reziume. Neminėsime pačių senųjų gyventojų, nes jų nėra likę istoriniais laikais (taurų, kimeriečių, skitų).
                                      1. Iš 10-ties archeologų tyrinėtų Krymo kurganų 9 yra skandinaviškos kilmės ir 1 klajoklių tiurkų. Slavų nerasta nė vieno.
                                      2.Ilgiausiai Kryme nepertraukiamai gyvenusi tauta buvo gotai. Kitaip sakant germanų gentis. Merkel turi daugiau teisių į Krymą nei Putinas. Gotai pasirodo IV amžiuje, realiai išlieka iki XVIII amžiaus.
                                      3. Pasirodo Aukso Orda, įsigali totoriai, po truputį pradeda asimiliuoti gotus. Tačiau dar XVIII amžiuje vokiečių lingvistai važinėjo į Krymą studijuoti gotų kalbos.
                                      4. Pasirodo rusai ir gotai tampa pirmąja tauta, kurią deportavo rusai. Jekaterina ištrėmė juos į centrinę Rusiją, kur jie išsklaidyti po kaimus buvo asimiliuoti.
                                      5. Antra deportuota tauta buvo graikai. Juos išvežė 1798 metais.
                                      6. Trečia deportuota tauta buvo totoriai, gyvenę nuo XIIa. iki Stalininės deportacijos 1944 metais.
                                      7. Ketvirta tauta, panašų laiką gyvenusi Kryme yra karaimai, kurie niekada nebuvo deportuoti. Tai tiurkų kilmės tauta, praktikuojanti judaizmą.
                                      Taigi, rusai ten įsiveržė jėga tik prieš 200 metų ir dabar plinta kaip vėžys.

                                      Comment


                                        Kodėl kažkam turi rūpėti 200 metų ar 50 metų senumo įvykiai, aiškinantis, kam priklauso Krymas? Jau nebesvarbu, ką ten kada Jekaterina išnaikino, kaip ir nebesvarbu, kas gyveno Vilniuje prieš II Pasaulinį karą. Ta prasme, svarbu istoriškai, kultūriškai ir visaip kitaip, bet tai yra niekinis argumentas sprendžiant valstybių sienų klausimus. Yra paskutinė galiojanti susitarimų redakcija (kažkokia ten konferencija dėl sienų neperbraižymo aplamai ir 1993 metų Budapešto susitarimas), va jų ir reikia laikytis, nebent prasidėtų pjautynės kaip Balkanuose ar Afrikoje ir kažkas turėtų įsikišti iš išorės. Pilna Europa tokių vietų, kur per paskutinius 500 metų dominavo 5 skirtingos tautos.

                                        Comment


                                          Parašė balietis Rodyti pranešimą
                                          Kodėl kažkam turi rūpėti 200 metų ar 50 metų senumo įvykiai, aiškinantis, kam priklauso Krymas? Jau nebesvarbu, ką ten kada Jekaterina išnaikino, kaip ir nebesvarbu, kas gyveno Vilniuje prieš II Pasaulinį karą. Ta prasme, svarbu istoriškai, kultūriškai ir visaip kitaip, bet tai yra niekinis argumentas sprendžiant valstybių sienų klausimus. Yra paskutinė galiojanti susitarimų redakcija (kažkokia ten konferencija dėl sienų neperbraižymo aplamai ir 1993 metų Budapešto susitarimas), va jų ir reikia laikytis, nebent prasidėtų pjautynės kaip Balkanuose ar Afrikoje ir kažkas turėtų įsikišti iš išorės. Pilna Europa tokių vietų, kur per paskutinius 500 metų dominavo 5 skirtingos tautos.
                                          Žinoma, kad privalu laikytis tarptautinių susitarimų. Bet tiesiog siutina ruskyno melas apie "исконно русские земли". Tuo melu arba "vietinių rusakalbių gynimu" remdamiesi jie ir nesilaiko tarptautinių susitarimų.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X