Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Dadis Rodyti pranešimą
    Ir aš pritarčiau - Rusijoje per paskutinius metus ar porą tiek žmogiškųjų "šiukšlių" (nacionalistų, nacistų, monarchistų, kazokų, "sovietikų" etc.) iškilo į paviršių, taigi labai realu, kad šitos jėgos pradėjo suvedinėt sąskaitas su "vakarų agentais". Šios versijos atveju Putino kaltė yra netiesioginė.
    Beje irgi pritariu. Tikrai nemanau, kad Nemcovo nužudymą organizavo pats Putinas ar kažkas iš jo aplinkos. Tai beje tikrai nenaudinga jam pačiam asmeniškai, nes Nemcovas tikrai jam jokios grėsmės nekėlė. Tai labai panašu į kokių tai "ura-patriotų" darbą ir sąskaitų suvedinėjimą su "tėvynės išdavikais". Kita vertus pasirinkta nusikaltimo vieta - visai šalia Kremliaus, iš esmės patenkanti į ypatingai saugomą zoną, kur pilna tiek visokių stebėjimo kamerų, tiek nuolat budi persirengusių agentų - kelia įtarimą, kad tie "ura-patriotai" gali turėti ryšių su saugumo tarnybomis (pvz. žinoti Kremliaus apsaugos plano detales). Nes ryžtis tokiam nusikaltimui tokioje vietoje gali tik būdamas arba visiškas durnius, arba turėti reikalingos infoirmacijos.

    Comment


      Parašė Forumo_Dalyvis
      Nereikia būti dideliu politikos specialistu, norint suprasti paprastą dalyką: šiais interneto ir mobilių technologijų laikais, kai visokių mitingų organizavimas tampa kaip niekad paprastas, to paties interneto dėka labai lengvai įsiūbuojamas masinis emocinis pasipiktinimas priešingą nuomonę turinčiųjų tarpe: "mus muša! su mumis susidoroja! su mumis nesiskaito!", kuris vėliau gali tapti nekontroliuojamu valdžios atstovams (užtenka prisiminti euromaidaną ir arabų pavasarį) - opozicijos atstovo atviras nužudymas yra pats blogiausias ir pats neprotingiausias būdas, kokį tik įmanoma pasirinkti. Galima Putiną mėgti, galima nekęsti, bet vieną dalyką reikia pripažinti - kvailas jis tikrai nėra. Ir ko jau ko, bet sukelti masinį opozicijos pasipiktinimą šia žmogžudyste... Jis vargu ar rizikuotų.

      O nužudyti gali nebūtinai užsieniečiai, atvažiavę iš kažkur. Kiekvienoje šalyje (taip - kiekvienoje, nes visame pasaulyje žmonių natūra yra praktiškai vienoda, ir tos pačios nuodėmės visai žmonijai yra nesvetimos) visuomet atsiranda daugiau ar mažiau vietinių, kurie padarytų BET KĄ arba dėl pinigų, arba dėl galimybės kažkur prasimušti, arba tiesiog dėl idėjos...
      Eilinį kartą bandai ir normaliai kažką kalbėti, ir eilinį kartą kartu pradėdi kažka vapalioti: Vargu ar rizikuotu? O Kryme veiksmai ne rizika? O karinės technikos tiekimas ne rizika? O galima Litvinenkos nužudymas ne rizika? Kuom jis rizikuoja?Savo šalyje nužudydamas tą, kuris burnoja ant viso jo rėžimo. Ir ko jam bijot juk pasak rėžimo jį remia 86 proc apklaustųjų, tą vis kartojo šiandien per vieną tv laidą susirinkę jo pakalikai ir "ura patriotai". Ir dar kažkoks ten veikėjas pareiškė kad Nemcovas faktiškai neturėjo jokios įtakos. Kaip čia tu nepastebi, kad ir pačio Putino aplinkoj gali būt visokių veikėjų, kurie tokios rizikos imtusi... Kaip matom ir opozicija santūriai palygint sureagavo. Dėl nužudymo jo mitingo išvakarėse galima visaip samprotaut ir kad supykdyt, bet taip pat ir kad gali sutrukdyt planuotam mitingui...

      Comment


        Putleris mano, kad jo kariuomene apsigins nuo bet kokio branduolinio smugio.

        Rusijos banditinese branduolinio ginklo pajegose tarnauja apie 6000 zmoniu.


        Comment


          Vieno iš Putino juodašimtininkų vadeivų mintys, kurių praktinio įgyvendinimo dalimi ir tapo Nemcovo nužudymas, -"страх смерти — единственное, что может остановить российскую оппозицию."
          "Mirties baimė - vienintelis dalykas, galintis sustabdyti rusišką opoziciją".
          http://www.novayagazeta.ru/society/66859.html

          Comment


            Rytoj rengiamas mitingas prie Rusijos ambasados prieš Nemcovo nužudymą.

            https://www.facebook.com/events/797539600314450
            Flickr

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
              Rytoj rengiamas mitingas prie Rusijos ambasados prieš Nemcovo nužudymą.

              https://www.facebook.com/events/797539600314450
              Eglė Markevičiūtė tikrai kietas žmogus.
              Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

              Comment


                Parašė Forumo_Dalyvis
                ...opozicijos atstovo atviras nužudymas yra pats blogiausias ir pats neprotingiausias būdas, kokį tik įmanoma pasirinkti. Galima Putiną mėgti, galima nekęsti, bet vieną dalyką reikia pripažinti - kvailas jis tikrai nėra. Ir ko jau ko, bet sukelti masinį opozicijos pasipiktinimą šia žmogžudyste... Jis vargu ar rizikuotų.
                Kurį laiką tylėjęs Forumo_Dalyvis išlenda pakomentuoti būtent šiandien.
                http://gordonua.com/news/worldnews/B...iya-69007.html
                "Не сомневаюсь, что сейчас начнут активно распространять такую версию: дескать, убийство специально спровоцировали, чтобы подставить Путина. Эту теорию будет внедрять в сознание россиян КГБ, нынешнее ФСБ. Для этого у них есть специальный отдел по дезинформации –управление "А". Это огромное учреждение, которое профессионально занимается созданием и распространением ложной информации. Когда ФСБ совершает убийство, управление "А" проводит так называемую операцию "Прикрытие": наводняют СМИ самыми циничными, дурацкими и лживыми версиями.

                Comment


                  Mano paranoja įgyja papildomo patvirtinimo. Publikuotas Nemcovo nužudymo momentas, kurį užfiksavo stebėjimo kamera. Nemcovas nušautas kaip tik tuo metu, kai kameros filmuojamą vaizdą užstojo sunkvežimis ...


                  Comment


                    Visi teigia, kad čia Ana pakišo Nemcovą. Tik niekas nesuvokia, jog tai buvo suplanuotas nužudymas ir žudikai žinojo su kuo ir kada eis Nemcovas. Žudyti kitos šalies pilietę prie pat Kremliaus? Ypač kai ji ukrainietė? Nemanau.

                    Comment


                      http://v-milov.livejournal.com/404003.html įdomi argumentuota versija:
                      Т.е. для профессионалов было очевидно, что таким образом они настолько сильно засвечиваются, что либо сознательно действовали так дерзко (во что поверить крайне сложно), либо были уверены в своей безнаказанности.

                      Но все это "цветочки" по сравнению с главным соображением, которое перевешивает все остальные:

                      Менее чем за 48 часов до крупнейшей оппозиционной акции, по поводу которой власти были сильно напряжены, за Немцовым с огромной степенью вероятности могло вестись наружное наблюдение. "Наружки" могло и не быть, однако киллеры были столь профессиональны, что просто обязаны были предполагать преобладающую вероятность попасть под "наружку" в таком раскладе. При любых мотивах убийства, не исходящих от власти, проще было отложить его на более поздний и спокойный период.
                      Likus mažiau nei 48 valandoms iki opozicijos akcijos, kurios labai bijo valdžia, labai didelė tikimybė, kad Nemcovas buvo sekamas. Žudikai turėjo tą numatyti, ir paprasčiausia buvo atidėti nužudymą. Todėl didelė tikimybė, kad žudoma buvo valdžios nurodymu.

                      Comment


                        Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                        Eglė Markevičiūtė tikrai kietas žmogus.
                        Nezinau ar kietas ji zmogus ar ne, bet tokioje akcijoje nedalyvauciau ir apskritai nepritariu, nes akcija, kuri baigiasi prie ambasados galima sakyti yra kaip verdiktas, kad zmugzudyste ivykde oficiali Rusijos valdzia. Cia jau buvo mineta, kad gali but, jog tai padare pastaruoju metu galvas pradeje kelt ivairiu pakraipu nacionalistiniai atbrosai. Tai yra akcija, kuri vedama vien tiktai emocijomis ir niekuo daugiau. Pamenu Kedzio byla, kiek jis pradzioje turejo pasekeju ir kovotoju pries klana ir visiems is karto jau buvo aisku kas ten kaltas. Galiausiai baigesi viskas tuo, kad paaiskejo jog visa reikala isuko viena nesveika seimynele, kurios nariai dabar vienas po kito seda i teisiamuju suola. Be abejones, kad Nemcovo zmogzudyste gali buti Putino darbas, negalima to atmest, bet kai grupele aktyvistu jau isnesa verdikta, tai, manau, yra labai blogai ir mes eilini karta lipam ant greblio ir veliames i kara, kuris net nera musu. Vel ir vel ir vel....
                        Paskutinis taisė OptimusPrime; 2015.02.28, 23:26.

                        Comment


                          Parašė OptimusPrime Rodyti pranešimą
                          Nezinau ar kietas ji zmogus ar ne, bet tokioje akcijoje nedalyvauciau ir apskritai nepritariu, nes akcija, kuri baigiasi prie ambasados galima sakyti yra kaip verdiktas, kad zmugzudyste ivykde oficiali Rusijos valdzia. Cia jau buvo mineta, kad gali but, jog tai padare pastaruoju metu galvas pradeje kelt ivairiu pakraipu nacionalistiniai atbrosai. Tai yra akcija, kuri vedama vien tiktai emocijomis ir niekuo daugiau. Pamenu Kedzio byla, kiek jis pradzioje turejo pasekeju ir kovotoju pries klana ir visiems is karto jau buvo aisku kas ten kaltas. Galiausiai baigesi viskas tuo, kad paaiskejo jog visa reikala isuko viena nesveika seimynele, kurios nariai dabar vienas po kito seda i teisiamuju suola. Be abejones, kad Nemcovo zmogzudyste gali buti Putino darbas, negalima to atmest, bet kai grupele aktyvistu jau isnesa verdikta, tai ,manau, yra labai blogai ir mes eilini karta lipam ant greblio ir veliames i kara, kuris net nera musu. Vel ir vel ir vel....
                          Aš manau ši akcija yra abstraktesnė, nei vien gedulas dėl Nemcovo žūties, tai akcija skirta parodyti bendrą rusijos opozicijos padėtį, ir čia jau kitaip nei Nemcovo žmogžudystės atveju, užsakovas yra žinomas. rusija spaudžia bet kokius opozicinius judėjimus, ir Navalną laiko būtent kremlius, Chodorkovskį pasodino kremlius ir dar daug įrodytų kremliaus nusikaltimų prieš opoziciją yra įrodyti.
                          Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                          Comment


                            Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                            Aš manau ši akcija yra abstraktesnė, nei vien gedulas dėl Nemcovo žūties, tai akcija skirta parodyti bendrą rusijos opozicijos padėtį, ir čia jau kitaip nei Nemcovo žmogžudystės atveju, užsakovas yra žinomas. rusija spaudžia bet kokius opozicinius judėjimus, ir Navalną laiko būtent kremlius, Chodorkovskį pasodino kremlius ir dar daug įrodytų kremliaus nusikaltimų prieš opoziciją yra įrodyti.
                            Taip as sutinku, kad toks akcijos paaiskinimas yra logiskas, bet kuo toliau tuo labiau as linkstu prie to, kad mums daugeliu klausimu reikia laikytis neutraliteto ir nesivelt i karus, kurie yra ne musu, o sis karas tikrai yra ne musu.

                            Comment


                              Parašė OptimusPrime Rodyti pranešimą
                              Taip as sutinku, kad toks akcijos paaiskinimas yra logiskas, bet kuo toliau tuo labiau as linkstu prie to, kad mums daugeliu klausimu reikia laikytis neutraliteto ir nesivelt i karus, kurie yra ne musu, o sis karas tikrai yra ne musu.
                              Šis ir bet kuris karas yra mūsų, jeigu mes laikysimės vienos politikos visiems principo, tuomet mes dar galime tikėtis, kad kažkas gins mus, kai užpuls rusai(nes tai tikėtina). Geriausia prevencinė priemonė prieš karą, kuris mums gresia yra opozicijos palaikymas, kuris dar gali suvaldyti išprotėjusi žvėrių režimą.
                              Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                              Comment


                                Daesh karas yra ne musu, bet Ukrainos karas uz laisve yra visu musu, buvusiu ruskiu okupuotu saliu karas del savo tolimesnes laisves

                                Comment


                                  Va būtent, keista, kad kai kuriems nedaeina.

                                  Comment


                                    Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                    Šis ir bet kuris karas yra mūsų, jeigu mes laikysimės vienos politikos visiems principo, tuomet mes dar galime tikėtis, kad kažkas gins mus, kai užpuls rusai(nes tai tikėtina). Geriausia prevencinė priemonė prieš karą, kuris mums gresia yra opozicijos palaikymas, kuris dar gali suvaldyti išprotėjusi žvėrių režimą.
                                    Taip tame daug tiesos, taciau jeigu mes jauciam pareiga ir turim strategini - geopolitini tiksla pakeist Rusijoj valdzia kita mums palankesne valdzia, galbut tada nereiketu verkti vakarais apsikabinus pagalve, kad Rusijos strateginis - geopolitinis tikslas yra pakeisti musu valdzia sau palankesne ir kad Rusija galimai remia/reme Paksa, Uspaskicha ir Tomasevski. Ar cia yra viena is tu situacija, kai: "kas galima Jupiteriui tas negalima jauciui". As esu labai pries Rusijos kisimasi i musu politini gyvenima, bet butent del sios priezasties as esu pries ir Lietuvos kisimasi i kitu saliu politini gyvenima, nes jeigu mes sakom, kad su musu veiksmais yra viskas OK, tai tada susitaikykim, kad cia bus two way traffic.

                                    Comment


                                      Parašė OptimusPrime Rodyti pranešimą
                                      Taip tame daug tiesos, taciau jeigu mes jauciam pareiga ir turim strategini - geopolitini tiksla pakeist Rusijoj valdzia kita mums palankesne valdzia, galbut tada nereiketu verkti vakarais apsikabinus pagalve, kad Rusijos strateginis - geopolitinis tikslas yra pakeisti musu valdzia sau palankesne ir kad Rusija galimai remia/reme Paksa, Uspaskicha ir Tomasevski. Ar cia yra viena is tu situacija, kai: "kas galima Jupiteriui tas negalima jauciui". As esu labai pries Rusijos kisimasi i musu politini gyvenima, bet butent del sios priezasties as esu pries ir Lietuvos kisimasi i kitu saliu politini gyvenima, nes jeigu mes sakom, kad su musu veiksmais yra viskas OK, tai tada susitaikykim, kad cia bus two way traffic.
                                      Vat būtent, kai mūsų šalies valdžia susitinka su Rusijos opozicija ir svarsto, kaip valdžią ir santvarką pakeisti į geresnę ar važinėja po Maidanus ir kitus revoliucijų mitingus, tuomet viskas ok, esam demokratiška šalis ir turim gerą tikslą nešti demokratiją po pasaulį. Bet kai Paksas ar Tomaševskis važinėja po Rusijos ambasadą ar Maskvą, tuomet labai pikta, nes taip Rusija kišasi į mūsų reikalus. Čia irgi, įvyko žmogžudystė ir jau tą pati vakarą prezidentė žinojo, kas kaltas. Bet kai Putinas praneša apie tai, kad NATO fašistai kovoja prieš rusakalbius Donbase, tai vėl labai pikta.
                                      Paskutinis taisė Lettered; 2015.03.01, 02:04.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                        Bet kai Putinas praneša apie tai, kad NATO fašistai kovoja prieš rusakalbius Donbase, tai vėl labai pikta.
                                        Taip, nes tai melas.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X