Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

    Realiai tas nieko nekeičia - turėjo valstybę at neturėjo. Yra regionas, kurio dauguma yra tautinė mažuma, šiuo atveju lenkai (beje, jeigu kai kurių lenkų paklausus, ar jie čia turėjo valstybę - manau kad tikrai kai ką atsakytų). Nepaisant to, kad regione daugumą sudaro ne valstybėje dominuojanti tauta - yra teritorinis vientisumas, yra pripažintos sienos, ir nepaisant Lietuvos demokratiškumo (kuriuo manau niekas neabejoja nei pas mus viduje, nei pasaulyje), su šiais dalykais institucijos tikrai neleistų juokauti. Ir visur taip yra. Demokratija, ne demokratija - teritorinis vientisumas yra vienas iš pačių valstybės pagrindų, niekas jo lengvai be kovos neatiduoda. Kaip ir demokratiška tuo metu Rusija, nepaleido Čečėnijos. Ir jeigu vėl bus demokratiška - nepaleis.

    Beje, demokratiška Taivano valdžia, save reprezentuojanti kaip Kinijos Respubliką ir kaip ir pretenduojanti į demokratišką valdžią visoje Kinijoje, neturi tokio varianto kaip nepriklausomybė Tibetui, Sindziangui, Vidinei Mongolijai. Ir per trumpą demokratijos laikotarpį Kinijoje niekas to neplanavo. Mongolija (išorinė) vos ne vos atsiskyrė su TSRS padėjimu. tarkim, Kinija tampa demokratiška vėl... Tibeto, Sindziango ir Vidinės Mongolijos nepriklausomybių, kad ir kaip norėtų daug kas, nepamatytume.
    Lenkai šovinistai norėtu ne savo valstybės, o Lenkijos (regiono prijungimo ar visos LT).

    Aš nesiveliu į diskusiją, ką galima vadinti demokratija, o ko - ne, pagal kažkokius reitingus, pavadinimus ir t. t. O viską sprendžiu tik pagal objektyvius veiksmus; jei kitos tautos didžioji dalis visuomenės to nori, o kita tauta - kuri turi visas teises, to nesuteikia ir nepripažįsta kitai tautai, kurią valdo. TAI NĖRA DEMOKRATIŠKA ŠALIS, tikrąja to žodžio reikšme (moderniame kontekste, naratyve), o tik paviršutiniškas titulas, pavadinimas, ir daugiau nieko.
    Paskutinis taisė RokasLT; 2021.01.25, 16:14.

    Comment


      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
      Niekuo ten ne kitoks mentalitetas nei lietuvių, lenkų ar kieno nors kito. Eilinė Europos tauta su kultūra, pastatyta ant krikščioniškų pamatų. Tik dėl išskirtinio dydžio yra kiek kitokios - supervalstybės ambicijos.
      Deja, kitoks ten mentalitetas. Neseniai rašiau:
      Parašė digital Rodyti pranešimą
      https://dimagubin.livejournal.com/385314.html labai neblogas tekstas apie rusiją (rusų k.).
      Более того: я не могу, в тщетной попытке любви, повторять другую русскую мантру: «Да, можно не любить свое бесстыжее государство, но нельзя не любить свой великий народ».

      Увы: я не люблю русский народ и уж точно не считаю его великим. По той простой причине, что в России народа нет: по крайней мере, в том виде, в каком народы существуют на Западе.Там национальные государства складывались вслед за нацией, а в России возникшее государство изначально вело себя, как оккупант – так, чтобы нация и не появилась. В России вместо народа - население, объединенное умением принимать, как пластилин, любую форму при смене власти. Если главный инструмент выживания народов Запада – борьба за свои права, то главное для выживания населения в России – конформизм, оппортунизм и двоемыслие. Как скажете – так и сделаем: можем церковь построить, а можем и разгромить.
      Народ, в отличие от населения, субъектен: у него есть представления о собственных идеалах и правах, он объединяется в их защите, он умеет действовать независимо от государства и диктовать государству условия. В учебной немецкой книжке о «Белой розе» (подпольном антинацистском объединении), я столкнулся с заданием: найти тех, кто хочет против чего-либо протестовать, и помочь им написать листовку. Вы можете себе представить себе такое задание в России?!

      Народ – это люди, чья ответственность и солидарность перешагивают пределы ближнего круга. Население – это люди, для которых существует лишь ближний круг. Поэтому «права человека» для русских – западная тарабарщина, типа «толерастии». Не случайно Владимир Путин, человек из народа (а откуда еще? Он сын повара, а не секретаря обкома…) по народному шаблону страну и выстроил: своим – теплые места, чужим – тюрьма и «Новичок».

      Конформизм как способ выживания у русских настолько в крови, что в строй часто оказывается сильнее власти (что точно подметил когда-то Давид Самойлов). Грубо говоря, население готово биться за свое право не быть народом, потому что тогда никакой ответственности ни за что не несет. «Как вы могли допустить эти все безобразия?!» - «А что мы могли? От нас правду скрывали… Время такое было…» Однако цена такого поведения высока. Закрывая на все глаза, сняв с себя ответственность за будущее, население неизбежно становится реакционно, архаично и невежественно: на его фоне русская власть как при Пушкине, так и сейчас выглядит европейцем. Дали бы населению волю, оно бы превратило в атомный пепел Америку, вернуло смертную казнь и засадило в тюрьму либерастов и просто шибко умных. Ибо не фиг. Умница Дмитрий Быков не так давно высказался, что многолетний грех русских умников состоит именно в постоянном заигрывании с народом, в признании за народом внутренней чистоты и правоты, в то время как ни чистоты, ни правоты у населения нет. А у Быкова - есть…

      Comment


        Parašė digital Rodyti pranešimą
        Deja, kitoks ten mentalitetas. Neseniai rašiau:
        Tekstas toks labai subjektyvus ir ne mokslinio pobūdžio. Objektyviai, visi šitie "mentalitetai" ir "ypatumai" yra kintantys ir labai priklausantys nuo politinės situacijos. Tarkim Varlamovo bloge komentarus paskaičius, tas "pas mus mentalitetas kitas" seniai tapo humoristinio pobūdžio memu, taikomu pajuokti šalies trūkumų pateisinimą ar paaiškinimą.

        Vakarų Europos tautos, beje, už savo teises ir laisves kovoti pradėjo ne taip baisiai seniai. Kažkada buvo masė beraščių valstiečių, o XX a. pradžioje - patrankų mėsa. Autorius remiasi ta "kova už teises" tarsi amžina Vakarų savybe, nors ji yra istoriniu požiūriu nauja. Dar imant XIX a. Europą, ar labai eiliniai valstiečiai be išsilavinimo žinojo savo teises ar tuo labiau kovojo už jas. Vokietijoje ar Italijoje 1935 metais irgi labai visiems "rūpėjo" teisės...
        Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.01.25, 18:40.
        Snowflakes will attack U <3

        Comment


          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

          Tekstas toks labai subjektyvus ir ne mokslinio pobūdžio.
          Sveikas protas daugumai žmonių visada yra subjektyvus.

          Comment


            Parašė Sula Rodyti pranešimą

            Kažkada nustebęs žiūrėjau jaunuolių iš Rusijos "glubinkės" svajones. Svajoja apie didelį karą, nes tai yra perspektyva jaunimui, galima padaryti karjerą, "pakeliauti", išaiškėja kas yra kas, na o jei teks žūti, tai "ch... s nim".
            Čia iš dalies yra skurdo grimasos. Jaunuoliui iš Muchosransko iš esmės nėra jokių galimybių pakilti iš skurdaus ir nykaus gyvenimo, kuriame jie yra. Čia kaip sirai, kurie sutinka važiuoti pakariauti į kokį Karabachą, nes blogiau vis tiek nebus, o kariaudamas ką pasivogsi gal.

            Koks Donecko Motorola toks ir buvo, gyveno Rusijoje su mama, dirbo mašinų plovėju, o Ukrainoje tapo karo vadu, kažkokią žmoną jam surado, butą užgrobė. Paskui nušovė, bet jam vis tiek tai matyt atrodė geriau nei buvęs gyvenimas.

            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

            O kuo gi jau kitoks mentalitetas buvo daugelyje Europos šalių, kai jos pakankamai neseniai buvo nedemokratiškos. Ispanija tarkim su savo Franku, o ką jau kalbėti apie Vokietiją, Lenkiją, Italiją pakankamai neseniai (75 metai istorijoje yra labai mažai). Demokratija yra labai naujas dalykas istoriniu požiūriu, ir su mentalitetu ji nekoreliuoja. Indija, Turkija ir Japonija yra senesnės demokratijos už Lenkiją, Ispaniją, Portugaliją, Vengriją (kas jau tokio vakarietiško/europietiško yra Indijoje, Turkijoje ar Japonijoje?)

            Nieko ten ir Rusijoje nėra kitokio. Eiliniai žmonės, ne kažkokia neeilinė rūšis, kuriems kažkas ypatingai tinka ar ypatingai netinka.
            Na, nežinau kitos tokios mazochistiškos šalies, kurių valdovai juos nuolat kankina, žudo, skurdina, o jie vis tiek juos garbina. Išmarina koks Leninas su Stalinu badu milijonus, sušaudo šimtus tūkstančių, o po to rusas lageryje uždarytas vis tiek svaigsta kad šiaip neteisinga tai, bet vis tiek Stalinas su Partija geri (ir dabar vis dar juos garbina, nors valdovai taip su jų seneliais pasielgė).
            Paskutinis taisė index; 2021.01.25, 18:40.
            Post in English - fight censorship!

            Comment


              Parašė index Rodyti pranešimą
              Na, nežinau kitos tokios mazochistiškos šalies, kurių valdovai juos nuolat kankina, žudo, skurdina, o jie vis tiek juos garbina. Išmarina koks Leninas su Stalinu badu milijonus, sušaudo šimtus tūkstančių, o po to rusas lageryje uždarytas vis tiek svaigsta kad šiaip neteisinga tai, bet vis tiek Stalinas su Partija geri (ir dabar vis dar juos garbina, nors valdovai taip su jų seneliais pasielgė).
              Tie, su kurių seneliais taip pasielgė, nemanau kad garbina. Garbina tie, kurie arba patys prijautė ideologijai, arba buvo apolitiški ir jiems tereikėjo tik stabilumo, pastovaus darbo, daugiabučio iš valstybės, o 1990 metais jiems visa tai susvyravo. Bet šiai dienai kažin ar tai baisiai aktualu, kai ir TSRS, ir laukiniai 90-ieji nuėjo į praeitį, o dabartinio gyvenimo realijos visai kitokios. Realiai dabar Rusijoje didžioji dalis žmonių gyvena geriau nei paskutiniais TSRS metais ir 90-aisiais, o iliuzijų dėl TSRS grįžimo ir komunizmo atkūrimo nebeturi ne tik jaunesnioji karta, bet ir vyresnioji, gyvenusi tais laikais. Komunistai Rusijoje yra opozicinė partija ir šiai dienai apie komunizmą Rusijoje pašnekėti įmanoma tik marginaliniu lygiu - kas gi jį šiandien imsis kurti. O komunistų partijos balsai rinkimuose stabiliai krenta nuo 32% 1996 metais iki 12% 2018 metais. Tai tiek to garbinimo.
              Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.01.25, 18:59.
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                Tie, su kurių seneliais taip pasielgė, nemanau kad garbina. Garbina tie, kurie arba patys prijautė ideologijai, arba buvo apolitiški ir jiems tereikėjo tik stabilumo, pastovaus darbo, daugiabučio iš valstybės, o 1990 metais jiems visa tai susvyravo. Bet šiai dienai kažin ar tai baisiai aktualu, kai ir TSRS, ir laukiniai 90-ieji nuėjo į praeitį, o dabartinio gyvenimo realijos visai kitokios. Realiai dabar Rusijoje didžioji dalis žmonių gyvena geriau nei paskutiniais TSRS metais ir 90-aisiais, o iliuzijų dėl TSRS grįžimo ir komunizmo atkūrimo nebeturi ne tik jaunesnioji karta, bet ir vyresnioji, gyvenusi tais laikais. Komunistai Rusijoje yra opozicinė partija ir šiai dienai apie komunizmą Rusijoje pašnekėti įmanoma tik marginaliniu lygiu - kas gi jį šiandien imsis kurti.
                Tai, kad net tais laikais lageryje sėdintys aiškindavo, kad Stalinas yra geras, tik čia kažkaip neteisingai pasielgė, laišką į Maskvą parašysiu.

                O ir dabartinėje Rusijoje komunizmu negresia, bet visus savo praeities žudikus gerbia. Stovi skulptūros, gatvės, miestai pavadinti masinių žudikų Stalino ir Dzierzyskio garbei. Labiau nupušę apskritai papaisto, kad va prie Stalino buvo geriau, "tvarka buvo".
                Post in English - fight censorship!

                Comment


                  Parašė index Rodyti pranešimą

                  Tai, kad net tais laikais lageryje sėdintys aiškindavo, kad Stalinas yra geras, tik čia kažkaip neteisingai pasielgė, laišką į Maskvą parašysiu.

                  O ir dabartinėje Rusijoje komunizmu negresia, bet visus savo praeities žudikus gerbia. Stovi skulptūros, gatvės, miestai pavadinti masinių žudikų Stalino ir Dzierzyskio garbei. Labiau nupušę apskritai papaisto, kad va prie Stalino buvo geriau, "tvarka buvo".
                  Tai jo, stovi kaip dekoracijos ir praeitis - istorija, bet faktiškai, nei valstybės ideologija, nei tikslai neturi nieko bendro su tų laikų komunistine ideologija. Dabar pati aktyviausia ir labiausiai lemianti karta vis labiau tampa "millenials" 1980 - 2000 metų gimimo, kurie dabar aktyviausiai daro karjeras, kuria šeimas, gimdo vaikus, ir aišku balsuoja. Ir kas tokiems žmonėms yra tas Stalinas, kai nei jie jo matė, žino apie jį tik iš bobučių pasakojimų, ir gyvena visai kitomis realijomis nei 1950 metų žmonės. Netgi "boomers" abejoju ar turi kažkokių iliuzijų dėl sugrįžimo į tą santvarką ir klausimas, ar jaučiančių jai nostalgiją vis dar daugiau nei 50% toje kartoje.

                  Bent jau sprendžiant pagal Lietuvą, tai gerai pamenu kaip 2000 ar net 2010 metais (apie 90-uosius net nekalbu) buvo daug žmonių, ypač vyresnės kartos, kurie idealizavo TSRS kaip "tvarką, stabilumą, darbus visiems, nemokamus butus" ir t. t. bet vėliau, skaniau pavalgius visokiose picerijose, pavažinėjus atostogauti po užsienius, pasinaudojus visokiais gražiais technologiniais pasiekimais kaip smartfonai, gavus geresnę algą darbe eurais (nei vargani centai 1995 metais), pasidarius namie gražius euroremontus... Bent mano aplinkoje, tokių TSRS besiilginčių "boomerių" labai stipriai sumažėjo. Be to, gal daug lėmė ir laikas, dėl kurio vis labiau atėjo suvokimas, kad praeitis yra praeitis ir ji negrįš, tos valstybės jau daugiau niekada nebebus - ji amžiams nuėjo į istoriją, ir pagaliau suvokimas kad jau seniai ne 90-ieji iur galima gyventi visai "žyrnai" netgi be komunizmo - ir gal netgi skaniau pavalgyti, gražiau apsirengti, madingiau namus apsistatyti, atostogų toliau nuvažiuoti, pamatyti pasaulio. Ir Rusijoje tie procesai vyksta.
                  Snowflakes will attack U <3

                  Comment


                    Parašė index Rodyti pranešimą

                    Čia iš dalies yra skurdo grimasos. Jaunuoliui iš Muchosransko iš esmės nėra jokių galimybių pakilti iš skurdaus ir nykaus gyvenimo, kuriame jie yra. Čia kaip sirai, kurie sutinka važiuoti pakariauti į kokį Karabachą, nes blogiau vis tiek nebus, o kariaudamas ką pasivogsi gal.

                    Koks Donecko Motorola toks ir buvo, gyveno Rusijoje su mama, dirbo mašinų plovėju, o Ukrainoje tapo karo vadu, kažkokią žmoną jam surado, butą užgrobė. Paskui nušovė, bet jam vis tiek tai matyt atrodė geriau nei buvęs gyvenimas.
                    Čia neblogas naujas Deniso Kazanskio video "motorolų ir kitų givių" tema:

                    Comment


                      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                      Tai jo, stovi kaip dekoracijos ir praeitis - istorija, bet faktiškai, nei valstybės ideologija, nei tikslai neturi nieko bendro su tų laikų komunistine ideologija. Dabar pati aktyviausia ir labiausiai lemianti karta vis labiau tampa "millenials" 1980 - 2000 metų gimimo, kurie dabar aktyviausiai daro karjeras, kuria šeimas, gimdo vaikus, ir aišku balsuoja. Ir kas tokiems žmonėms yra tas Stalinas, kai nei jie jo matė, žino apie jį tik iš bobučių pasakojimų, ir gyvena visai kitomis realijomis nei 1950 metų žmonės. Netgi "boomers" abejoju ar turi kažkokių iliuzijų dėl sugrįžimo į tą santvarką ir klausimas, ar jaučiančių jai nostalgiją vis dar daugiau nei 50% toje kartoje.

                      Bent jau sprendžiant pagal Lietuvą, tai gerai pamenu kaip 2000 ar net 2010 metais (apie 90-uosius net nekalbu) buvo daug žmonių, ypač vyresnės kartos, kurie idealizavo TSRS kaip "tvarką, stabilumą, darbus visiems, nemokamus butus" ir t. t. bet vėliau, skaniau pavalgius visokiose picerijose, pavažinėjus atostogauti po užsienius, pasinaudojus visokiais gražiais technologiniais pasiekimais kaip smartfonai, gavus geresnę algą darbe eurais (nei vargani centai 1995 metais), pasidarius namie gražius euroremontus... Bent mano aplinkoje, tokių TSRS besiilginčių "boomerių" labai stipriai sumažėjo. Be to, gal daug lėmė ir laikas, dėl kurio vis labiau atėjo suvokimas, kad praeitis yra praeitis ir ji negrįš, tos valstybės jau daugiau niekada nebebus - ji amžiams nuėjo į istoriją, ir pagaliau suvokimas kad jau seniai ne 90-ieji iur galima gyventi visai "žyrnai" netgi be komunizmo - ir gal netgi skaniau pavalgyti, gražiau apsirengti, madingiau namus apsistatyti, atostogų toliau nuvažiuoti, pamatyti pasaulio. Ir Rusijoje tie procesai vyksta.
                      Labai paprasta, kiek makabriška priežastis, didžioji dalis tokių spėjo jau pas ganytoją iškeliauti. Kita dalis, kaip ir teisingai pastebėjot tiesiog pajuto visus laisvos Lietuvos ir Europos teikiamus privalumus ir suvedė, kad prie sovietų to niekaip neturėtų.
                      - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                      - Rusija su Amerika kariauja.
                      - Ir ką, kaip ten reikalai?
                      - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                      - O amerikiečiai?
                      - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                      Comment


                        Parašė DSaulius Rodyti pranešimą

                        Labai paprasta, kiek makabriška priežastis, didžioji dalis tokių spėjo jau pas ganytoją iškeliauti. Kita dalis, kaip ir teisingai pastebėjot tiesiog pajuto visus laisvos Lietuvos ir Europos teikiamus privalumus ir suvedė, kad prie sovietų to niekaip neturėtų.
                        Tai kad nespėjo. Daugumai jų, ačiū Dievui, dabar 50 - 70 metų. Nežinau kaip kitur, bet aš savo aplinkoje matydamas nuo mažens tuos pačius žmones (turiu omenyje ne kelis žmones, o platų visokių giminių, kaimynų, pažįstamų ir t. t. ratą), labai pastebėjau ryškius pokyčius mąstyme, pradžioje gana nedidelius - kai Lietuva nuo 2000 metų pradėjo skaičiukais eiti geryn, bet jau tikrai aiškiai pastebimus - nuo 2010, kai Lietuva netgi apčiuopiamai ir visiems prienamai nuėjo į gerą (pvz. 2000 metais mažai kas galėjo sau leisti keliauti, o dabar vasara be kelionių į užsienį daugumai ne vasara).

                        Rusijoje Putinas buvo kaip žmonių atsakymas 90-ųjų problemoms ir didelis nenoras dar kartą tai pakartoti. Bet labai pastebima, kas paskutiniu metu Rusijos žmonės, irgi kiek riebiau pagyvenę, pavažinėję po Turkijas ir Egiptus (kiek tame Putino nuopelno - labai didelis klausimas), pasidarę namie remontus, privalgę visokių egzotiškų skanėstų, pradeda rodyti ženklų, kad nusibodo jiems tas pats žmogus. Tikrai 2005 metais žmonės Putiną palaikė kaip siena, o dabar - gana išskydusiai.
                        Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.01.25, 21:22.
                        Snowflakes will attack U <3

                        Comment


                          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                          Tai jo, stovi kaip dekoracijos ir praeitis - istorija, bet faktiškai, nei valstybės ideologija, nei tikslai neturi nieko bendro su tų laikų komunistine ideologija.
                          Kad jie neturi ideologijos (nebent prisivogti kuo daugiau), o tikslas tai vienintelis - atkurti kažkokiu būdu imperiją. Daugiau ten nieko nėra.

                          Comment


                            Parašė digital Rodyti pranešimą
                            Kad jie neturi ideologijos (nebent prisivogti kuo daugiau), o tikslas tai vienintelis - atkurti kažkokiu būdu imperiją. Daugiau ten nieko nėra.
                            Na, pretenzijų į supervalstybes, kaip jau minėjau, Rusijoje netgi demokratija nepanaikins. Jie dideli ir greičiausiai visada jas turės. O ideologijos taip, dabar nėra jokios. Vieninga Rusija - centristai, o ir kairieji (komunistai) ir dešinieji (nacionalistai, monarchistai) yra jiems opozicijoje.
                            Snowflakes will attack U <3

                            Comment


                              Na USA turi pretenzijų į supervalstybes, ir tokia yra, bet savo kaimynų neapiplėšinėja, ne taip kaip rusija ar kinija.

                              Comment


                                Parašė Galys Rodyti pranešimą

                                O tai Ukrainos Maidanas kelintame amžiuje vyko?
                                Jei išeitų puse milijono ar milijonas tai čia jau dideli šansai, kad gali nebepaeiti jėgos struktūrų korta, o tada jau fantazijos reikalas kas ir kaip.
                                Ukrainos maidanas buvo ne keliasdešimt tūkstančių išėjusių pastovėti šaltą žiemos vakarą, o "atsitatydink arba sudegsi gyvas tuose rūmuose". Neveltui poto prilipo pavadinimas "winter on fire".

                                Beje neužmiršk ir to kad neramumai ukrainoje truko du metus, o ne pora savaičių.


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                Būtent, 10 metų buvo demokratiška tarp 1990 ir 2000, kol valdžios nepaėmė Putinas. Čia tas pats, kas sakyti, kad šiaurės korėjiečiai ar kinai nenori demokratijos, ar ji jiems netinka, kai atitinkamai pietų korėjiečiai ir taivaniečiai sėkmingai gyvena demokratijose.
                                Demokratiška buvo pačiu ekonomiškai blogiausiu laikotarpiu, tai dauguma tikrai prisimins ne kaip geras dienas.

                                Parašė digital Rodyti pranešimą
                                Na USA turi pretenzijų į supervalstybes, ir tokia yra, bet savo kaimynų neapiplėšinėja, ne taip kaip rusija ar kinija.
                                Pietų amerikoje perversmus darydavo (nors paskutinius kelis dešimtmečius apsiramino).

                                Comment


                                  Jis yra Vokietijos Trumpas

                                  Comment


                                    Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                    Jis yra Vokietijos Trumpas
                                    Bent Rusijos atžvilgiu - absoliuti Trumpo priešingybė. Taip pat ir NS2 klausimu.

                                    Comment


                                      Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                      Bent Rusijos atžvilgiu - absoliuti Trumpo priešingybė. Taip pat ir NS2 klausimu.
                                      Tai jie abu sako, kad Putinas yra maladec bachūras, ir nereikia čia jo demonizuoti. Kažkaip mažokai galima įžvelgti priešingybių.
                                      If a lion could speak, we could not understand him.

                                      Comment


                                        Nu taip, ir apie Kim sakė, kad maladiec. Bet tai nereiškia, kad su rusija ar Šiaurės Korėja santykiai kažkaip pagerėjo ar kažkokios sankcijos nusiėmė.

                                        Comment


                                          Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                          Tai jie abu sako, kad Putinas yra maladec bachūras, ir nereikia čia jo demonizuoti. Kažkaip mažokai galima įžvelgti priešingybių.
                                          Maladec bachūras, bet užtrumpinam NS2 ir duodam ukrainiečiams ginklų pašaudyti maladec bachūro družokus.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X