Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Aš Digital buvau surinkęs JAV institucijų pasisakymus dėl Irano branduolinės programos, tik jam, matyt, tie faktai nelabai patiko. Niekas neneigia, kad Iranas neturėjo branduolinių ambicijų ar kad grėsmė, jog jis gali pasigaminti branduolines bombas, buvo išnykusi. Aš tiesiog pakartojau tą poziciją, kurią sakė už to stebėseną atsakingos JAV institucijos, kad nebuvo fiksuota tos grėsmės padidėjimo ir nebuvo fiksuota, kad Iranas būtų stengęsis tęsti urano sodrinimo programą, ar iš jau turimo nusodrinto urano gamintis atomines bombas. T.y. nebuvo nieko panašaus į tai, kad 'Iranas jau tuoj tuoj turės branduolines bombas, dėl to karą reikia pradėti čia ir dabar, net jo normaliai nesuplanavus'.

Parašė Dundorfas Rodyti pranešimą
    O dėl diplomatinio spredimo tai kažkaip ~ čia kaip faršą atgal atmalti. Kaip turėtų atrodyti pasiūlymas Iranui? Jūs vyniokitės, mes apraminsime JAV ir Izraelį viskas gryž į senas vėžęs? Jūs pamatėte, kad būdamami silpni galite įtakoti visą pasaulį ir jūsų iš esmės nenugalėjo niekas, bet daugiau niekada taip nedarykite ir negrasinkite gerai?
    Kaip ir minėjau - situacija yra labai bloga ir gerų išeičių iš jos nėra. Bet man aišku vienas dalykas, mums patinka ar nepatinka, bet niekas iš Europos į šitą karą nesivels, Trumpas su savo politika pasirūpino, kad nė menkiausios galimybės to nebūtų. Kad JAV pradės antžeminę operaciją - tam irgi labai menki šansai. Tai kas lieka? Kokios išeitys be to, kad kaltinti Europą, kad savo karių nesiunčia? Rasti diplomatinį sprendimą, kuris iš esmės būtų status quo gražinimas, yra ne tik Europos, bet ir Kinijos, Indijos ir didžiosios dalies pasaulio interesas. O tai yra didelė diplomatinė galia. Ir pats Iranas gali būti suinteresuotas normalizacija, nes nors jam ir išeina išlaikyti Hormūzo kontrolę, bet karo stadija ir jam nėra labai naudinga ir galbūt jis visai sutiktų su status quo gražinimu su sąlyga, kad tai neatrodytų kaip JAV pergalė. Ir mums kaip Europai visai naudinga, kad trumpas patirtų fiasko, nes jis yra vėžys, griaunantis vakarų civilizaciją. Vėžį reikia operuoti, o ne nešioti ant rankų. Ir kuo ilgiau jis parazituos - tuo Kinija su Rusija daugiau išloš, o ne atvirkščiai, kad jei Europa gelbės Trumpą - tai neva tai bus smūgis Kinijai ir Rusijai.

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
      Bet dabar ką jūs siūlot daryti, keršyti Trumpui stojant į ajatolų pusę?.
      Pirmiausia aš siūlau pradėti teisingai dėliotis prioritetus kas Europai yra svarbiau - kažkokie ajetolos, ar naftos kaina.

Comment

Gal dar netyčia ir Izraelio žvalgybos ataskaitas turi?

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Pirmiausia aš siūlau pradėti teisingai dėliotis prioritetus kas Europai yra svarbiau - kažkokie ajetolos, ar naftos kaina.
          Gerai, tai prašykite, ką siūlote daryti, kad ta naftos kaina sumažėtų ir kuo greičiau?
          Flickr

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
            Labai rėžia akį - šiaip rašoma ajatolos, o ne ajetolos.
            Paskutinis taisė digital; Šiandien, 13:43.

Comment

Kai kažkam svarbiausias ajetolos likimas, Lenkijos premjeras, Tuskas, siūlo pasižiūrėti plačiau:

“The threat of Nato’s break-up, easing sanctions on Russia, a massive energy crisis in Europe, halting aid for Ukraine and blocking the loan for Kyiv by Orbán - it all looks like Putin’s dream plan.”

Poland’s prime minister Donald Tusk

Comment

Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

Mums grėsmę vis tiek didesnė iš rusnios, o Iranas būtų antra Korėja mums. Plius aš nesakau, kad reik Iraną pateisinti, bet tegul Izraelis ir JAV savo resursais tvarkosi.
                Vien dėl naftos kainų matosi, kad Iranas daug rimtesnis reikalas nei paršiuko Korėja. Aš irgi nesakau, kad mums ten reiktų siųst kerzus ant žemės. Bet aktyviai sabotuot kaip dalis vakarų europos irgi nematau prasmės.

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Gerai, tai prašykite, ką siūlote daryti, kad ta naftos kaina sumažėtų ir kuo greičiau?
                  Reikia atblokuoti Hormūzo sąsiauri ir baikti karą. Iš esmės turbūt yra du variantai kaip tai padaryti - antžeminė JAV operacija, blogis tame, kad tai ilgai truktų, o energetinė krizė išvis nevaldoma gali tapti. Antras būdas - diplomatija, blogis tame, kad Irano režimas nebūtų nuverstas. Tik problema dar ir ta, kad norint pirmo varianto, Trumpas turi pasiryžti antžeminei operacijai, tūkstančių amerikiečių karių žūčiai, dideliems finansams, kurių kongresas gali neduoti ir nemažai rizikai, kad visą tai vis tiek gali baigtis nesėkme. Ar Trumpas tam pasiryš?

Comment

Working...
                  X