Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Po 20 metų vykusio religinio partizaninio karo Talibano kovotojai Kabule sako, kad ilgisi mūšio.
    Po ilgus metus trukusio švento karo, siekiant nuversti JAV remiamą vyriausybę, 250 Talibano kovotojų, vadovaujami Abdulrahmano Nifizo, stengiasi prisitaikyti prie savo naujo kasdienio darbo: kasdieninės užduoties-saugoti miestą.
    „Visi mano vyrai, jie mėgsta džihadą ir kovą“, - sakė jis. „Taigi atvykę į Kabulą jie nesijautė patogiai. Čia nebekyla jokių kovų “.
    „Daugelis mano kovotojų yra susirūpinę, kad praleido savo šansą mirti kankinio mirtimi kare“, - sakė Nifizas. „Aš jiems sakau, kad jiems reikia atsipalaiduoti. Jie vis dar turi galimybę tapti kankiniais. Tačiau šis prisitaikymas užtruks “.
    https://www.washingtonpost.com/world...iban-fighters/
    Русский военный корабль, иди нахуй!

    Comment



      Kadangi Talibano režimas priešais laiko visas pajėgas, išskyrus protalibano, pasipriešinimas įvairiose vietose didėja. Teigiama, kad dėl to padaugėjo Šiaurės aljanso pasipriešinimo savanorių, be to, jie tiesiogiai dalyvauja Panjišyro pasipriešinime, įvairiose vietose suformavo pasipriešinimo grupes prieš Talibaną ir pradėjo pulti vietinius Talibano dalinius.
      Click image for larger version

Name:	FAUGvV2WQAgoGH0.png
Views:	817
Size:	763,8 kB
ID:	1915584
      Русский военный корабль, иди нахуй!

      Comment


        Keletas dalykų įvyko sekmadienį-pirmadienį.

        Sudane kariuomenė sėkmingai užgrobė valdžią, įkalino premjerą ir sulaikė didžiąją dalį laikinosios vyriausybės.


        Tuo tarpu Turkijoje prezidentas sukėlė krizę nutaręs išvaryti iš šalies net keliolika vakarų diplomatų, bet naktį galiausiai pakeitė nuomonę. Visgi liros kursas dar kartą smuko.

        Paskutinis taisė bato_usai; 2021.10.26, 07:14.

        Comment


          Sudane bandė protestuoti, gavo gyvų kulkų dabar nebeprotestuoja.

          Comment


            Kad nebūtų vien apie nemalonius neramumus arabiškame pasaulyje, tai parodykime ir kitokius neramumus. Vienas princas sugalvojo perdaryti savo visuomenę. Labai radikaliai. Šiuose video kaip šita visuomenė šventė savo nacionalinę šventę praeitą mėnesė: vakariniai renginiai, tame tarpe amerikiečių reperio koncertas. Toje šalye dar prieš septynis metus buvo draudžiama groti muziiką, pirmas koncertas įvyko prieš penkis metus, prieš dešimt metų moterims viešumoje buvo privalu dengti veidą, prieš aštuonis metus dar buvo draudžiama viešumoje būti skirtingos lyties asmenims iš ne tos pačios šeimos ir buvo privalomi atskiri skyriai vyrams ir moterims visose parduotuvėse ir kitose viešose vietose. Jei princui pasiseks ir perdarys visuomenę, tai turėtų pajausti visas pasaulis daugiau ar mažiau. Žinoma yra nemažai nepatenkintų, bet tarp tų kurie gimę po 1985 metų ir yra gausiausia gyventojų grupė šalyje princą remia 90+ proc.


            Comment


              Turbūt geriausia didžiąją dalį šiandienos Irako neramumų susumuojanti situacijos apžvalga. Nepaliečiama tiktai ekologinė prizmė - pirmiausia Basros ir kitų iššūkių dėl vandens, kas jau kažkiek buvo įkelta į forumą - ir šiandieniniai finansiniai iššūkiai.

              Comment


                Sudano teismai liepė armijai atstatyti nelegaliai šalyje išjungtą internetą ir keletas kitų naujienų po valdžios užgrobimo.

                Comment


                  Afganistano realijos

                  Comment


                    Parašė Globalus Rodyti pranešimą
                    Afganistano realijos
                    Matosi, kad valdžia dirba žmogui.

                    Comment


                      Talibanas galingai švenčia. Trūksta tik naikintuvų

                      Comment


                        Gaddafio sūnus, ieškomas tarptautinio tribunolo teismui dėl karo nusikaltimų, užsiregistravo dalyvauti artėjančiuose Libijos prezidento rinkimuose

                        Comment


                          Sudane ir toliau vyksta protestai prieš valdžią užgrobusią kariuomenę, kariuomenė ir toliau žudo protestuojančius, toliau lieka neteisėtai išjungtas internetas, pradėti suiminėti žurnalistai.


                          Tuo tarpu Tunise tęsiasi konstitucinė krizė ir įvyko pakankamai nemaži protestai prieš jau keletą mėnesių vienašališkai valdantį prezidentą, reikalaujantys atkurti suspenduotą parlamentą.

                          Comment


                            ES delegacija atvyko į Afganistaną susitikti su Talibano vyriausybe Kabule.

                            Click image for larger version

Name:	FEl0tT_XwAICfrV.png
Views:	356
Size:	1,07 MB
ID:	1930175

                            Русский военный корабль, иди нахуй!

                            Comment


                              Ir, aišku, nesibaigiantis pilietinis Afganistano karas. Vienos dienos ( užvakar) karo kronika:
                              Pandžiširo mūšis:
                              ​Teigiama, kad NRF ( Afganistano nacionalinis pasipriešinimo frontas) atakavo Talibano pozicijas įvairiose Pandžisiro provincijos vietose, žuvo apie 20 Talibano kovotojų, o kovos tebevyksta.
                              ​Teigiama, kad 10 Talibano narių žuvo, kai NRF užpuolė Talibano dalinį „Sultankel“ kaime „Stul“ rajone, pietiniame Pandžisiro pakraštyje, kuriame kelias dienas buvo tylu.
                              ​Teigiama, kad Talibanas, keršydamas už naktinius NRF reidus, pagrobė ir ištempė jaunuolį iš kaimo likusioje okupuotoje teritorijoje. Prieš kelias dienas Andarabo slėnyje (Baglano provincija) Talibanas taip pat pasielgė su vietos gyventojais, tačiau prasidėjo mūšis su NRF ir Talibanas atsitraukė.
                              ​Mūšis tęsėsi „Kawak“ perėjos srityje, kuri ribojasi su Andarabo slėniu šiaurės centriniame Kenji rajone. Kawak Pass ir Andarabo slėnyje Talibano daliniai, žinomi kaip Haqqani tinklo nariai, neseniai buvo pastiprinti ir mūšis vyksta pačiame įkarštyje, kai kurie iš jų, atrodo, bando įsiskverbti į Pandžiširą.
                              Situacija už Pandžiširo ribų:
                              Kapisos valstija:
                              Teigiama, kad NRF surengė naktinį reidą Talibano stovykloje Kohistano rajone, netoli Pandžiširo sienos Kapisos provincijoje, į pietus nuo Pandžisiro provincijos, žuvo šeši žmonės, sunaikino dvi transporto priemones, atgavo ginklus, amuniciją ir pasitraukė.
                              Baglano valstija:
                              NRF padalinys paskelbė, kad Andarabo rajone nužudė Talibano vadą „Maulbi Nizami (kartais vadinamą Rumi Nizami Pilch)“ ir dar penkis jo brigados narius. Kadangi kūnas buvo parodytas, tai galima sakyti, kad informacija patvirtinta. Teigiama, kad NRF jį užpuolė evakuojantis iš Puli Hisaro rajono į Dehil Salos rajoną.
                              ​Pranešama, kad NRF daliniai Andarabo rajone užpuolė Talibano poziciją prie „Now Bahar“ tilto, žuvo keturi žmonės, konfiskavo įrangą ir amuniciją ir pasitraukė.

                              (Belaisviai talibai)
                              Kabulo provincija:
                              ​Teigiama, kad NRF surengė naktinį reidą Talibano stovykloje „Shaq Dara“ regione, šiaurinėje Kabulo provincijoje, ir kad Talibanas patyrė žmonių ir turto nuostolių. Tiksliau sakant, sakoma, kad jie užpuolė patikros postą ir sunaikino daugybę šarvuotų humvee (vietinės žinios tai vadina tanku) ir reindžerius (pikapus).
                              ​Rogaro valstija:
                              ​Yra žinių, kad Talibano narys Haji Abdul Rastar Rogaro provincijoje buvo nužudytas Daesh (IS-K). Tai paskelbė pats Daeshi. Rogaro valstijos saugumas labai pablogėjo.

                              palyginimui - spalio mėnesio "pasipriešinimo" žemėlapis
                              Click image for larger version  Name:	FCNqDPkXIAI4RWo.jpeg Views:	0 Size:	62,3 kB ID:	1930189

                              Lapkričio mėnesio pasipriešinimo žemėlapis

                              Click image for larger version

Name:	FEWS0kuWYAsA5Rg.jpeg
Views:	339
Size:	73,2 kB
ID:	1930190









                              Paskutinis taisė liux; 2021.11.20, 09:56.
                              Русский военный корабль, иди нахуй!

                              Comment


                                Pokyčiai Sudane – prabėgus lygiai mėnesiui nuo kariuomenės valdžios užgrobimo skelbiama, kad į valdžią bus sugrąžintas įkalintas ministras pirmininkas, taipogi išlaisvinami politiniai kaliniai. Visgi kol kas lieka neaišku kada ir kokioje struktūroje – skelbiama, kad toje pačioje kariuomenės panaikintoje armijos-technokratų pereinamoje vyriausybėje, bet pagal 2019m. taikos susitarimą kariuomenė įsipareigoję visiškai atsitraukti nuo valdžios būtent 2021m. Lapkritį, tačiau kol kas jų skelbiamos institucijos visiškai remdavosi saviškiais, jau nekalbant kad daugelis sostinėje esančių vykdomosios valdžios atstovų ir net tarnautojų yra įkalinti arba nuo pirmos dienos, arba nuo vėliau kariuomenės vykdytų reidų. Protestuotojų atstovai jau paskelbė, kad nesitaikys su bent kiek armijai palankesne politine pozicija negu numatyta 2019m. sutartyje ir visais kitais atvejais ir toliau tęstų protestus dėl galios perėjimo civiliams. Bent kiek man teko skaityti analistų, daugelis teigia, kad kariuomenė nemąsto apie terminus kada vykdytų net šį išlaisvinimą-sugrąžinimą, taipogi kitus įsipareigojimus ir tiesiog siekia užvilkinti procesą ir pakeisti daugiau žmonių valdžios pozicijose lojalistais. Aišku žiauriai galingu veiksniu išlieka kaip tik Sudaną turėjusi pasiekti ir dėl kariuomės įšaldyta vakarų+IMF finansinė pagalba/paskolos.

                                O čia ne naujienos, bet labiau reportažas iš sostinės vidaus.
                                Paskutinis taisė bato_usai; 2021.11.21, 22:52.

                                Comment


                                  Rekia pasidžiaugti ko gero. Pernai atliktas didelis Irano gyventojų tyrimas savo rezultatais nustebino ir kažkuria prasme šokiravo. Pirmą kartą istorijoje dauguma Irano gyventojų pradeda save identifikuoti kaip nereligingus:

                                  Click image for larger version  Name:	iran.png Views:	1 Size:	213,3 kB ID:	1933391

                                  Comment


                                    Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                    Rekia pasidžiaugti ko gero. Pernai atliktas didelis Irano gyventojų tyrimas savo rezultatais nustebino ir kažkuria prasme šokiravo. Pirmą kartą istorijoje dauguma Irano gyventojų pradeda save identifikuoti kaip nereligingus:
                                    Dauguma nebereligingi, bet šiemet prezidentu didele persvara išsirinko turbūt didžiausią religinį fanatiką nei visi iki tol buvę prezidentai.

                                    https://www.forbes.com/sites/joewals...h=19b7c25e4b31
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Kinijoje irgi dauguma ateistai statistikoje, nes tradicinės kinų religijos uždraustos ir privalai žymėti kad esi ateistas. Kaži, koks yra Irano statistikos požiūris.

                                      Comment


                                        Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                                        Kinijoje irgi dauguma ateistai statistikoje, nes tradicinės kinų religijos uždraustos ir privalai žymėti kad esi ateistas. Kaži, koks yra Irano statistikos požiūris.
                                        Tas ir yra keista. Ten kartais islamo atsisakymas nebaudžiamas (mirties bausme)?
                                        Nors čia toks slidus klausimas. Dalis ajatolų irgi gali būti nereligingi ar net netikintys. Tiesiog yra tokia politika, darbas.

                                        Comment


                                          Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                          Tas ir yra keista. Ten kartais islamo atsisakymas nebaudžiamas (mirties bausme)?
                                          Nors čia toks slidus klausimas. Dalis ajatolų irgi gali būti nereligingi ar net netikintys. Tiesiog yra tokia politika, darbas.
                                          Na dar gali būti variantas kad "islamas arba netikintis, kitos religijos negali turėti" tai visi kitos religijos ir sužymi kad netikintys.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X