Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
    Del Irako grupuociu, tai ten ne armijos strukturos o militia, beveik panasu i sachtininkus uzsipirkusius vietinej maksimoj tanku Konkreciai tai cia sie:

    Iraq’s Most Fearsome Shia Militia Leader Speaks Out
    Tai čia tai kas liko iš al Sadro chebros. Jei jie atsikurtų rimčiau galėtų būti gana rimta antidaeshinė jėga, prisimenant kokie aktyvūs jie buvo po Irako karo.

    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
    Kurdai su JAV bombordavimais pradejo Kirkuko isvadavima:
    Atvaizdas

    Atvaizdas


    Sakyciau labai idomi situacija formuojasi, nes Kurdai tikrai stums del autonomijos. Jau dabar jie "dejo" ant Irako centrines valdzios reikalavimo dalintis naftos pinigais.
    Kirkuką jie išvadavo jau senai. Dabar, kaip suprantu, jie tik nustūmė fronto liniją tolyn nuo jo. O reikalauti jie gali toli gražu ne paprastos autonomijos (nes ją ir taip turėjo), o iš esmės faktinės nepriklausomybės (nes ją de facto jau dabar turi). Ir dar su didesne teritorija t.y. tuo pačiu Kirkuku, kuris būdamas mišria teritorija buvo kurdų išvaduotas nuo Daesh ir sėkmingai prisijungtas prie Kurdistano.
    Post in English - fight censorship!

    Comment


      Ir JAV žada pradėti kariauti :
      Už antraštės bukumą 10 balų.
      Iš JAV – žinia apie naują frontą: viskas vyks priešingai nei Rusijos vykdoma operacija
      Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=69191704
      Taip pat ruošiamas planas, kad Sirijos opozicijos kovotojai atitvertų svarbią 96 km Sirijos sienos su Turkija atkarpą ir taip užkirstų itin svarbią tiekimo liniją „Islamo valstybei“, kuri dar žinoma kaip ISIS ar ISIL.
      Kol Rusijos lėktuvai nepraskrido apie tiekimo liniją niekas nežinojo?

      Comment


        Kaip suprantu, dabartinė situacija yra maždaug tokia:

        JAV nuo pat karo pradžios užsiiminėjo š stumdymu ir tikėjosi, kad tiek Daesh, tiek "nuosaikieji" teroristai nuvers Assad'o režimą, po ko ilgainiui ten įsitvirtins Saudams, JAV ir Izraeliui priimtinos ir Iranuo nepalankios jėgos. PR fronte buvo įdarbinti "cheminio ginklo" ir kitokių rūšių "civilių žudymo" koziriai, kurie turėjo pakirsti Assad'o režimą dar sąlyginai ankstyvose stadijose. Įsikišus Rusijai, "cheminio ginklo" istorija buvo nusodinta. Rusija, iš esmės, užtrolino JAV ir kitas anti-Assad'iškas jėgas. Nu nes "cheminis ginklas" juk buvo sunaikintas ir pašalintas pagal susitarimus. JAV nebeliko nieko kito, kaip nuryti karčią piliulę ir laukti kitos progos praspirti Assad'ą.

        To išdavoje Assad'as pasirodė esantis stipresnis, nei Gaddafis, gavo normalios paramos iš Irano, Hezbollah ir kitų grupuočių. Plius Rusijos retorika.

        Pasirodžius galvų kapojimo įrašams iš Sirijos ir Irako, JAV buvo priversta imtis "priemonių" prieš Daesh t.y. rengti apsimestinius antskrydžius, reikšti susirūpinimus ir kitaip užsiimti emergency PR veiksmais bei tuo pačiu išskirti bei remti FSA teroristus, kurie neturėdami tokių PR kanalų, kaip Daesh, savo galvų kapojimo ir gyvų žmonių deginimo filmų neišplatino platesnei auditorijai, ko pasekoje jiems buvo galima prisiūti "moderates" emblemą ir tiekti finansinę paramą bei ginklus.

        Pamažu bliūkštant FSA mitui (net JAV tai pripažįstant įvairiais kanalais), Rusija sugalvojo padaryti dar vieną kolosalų patrolinimą ir nusiuntė savo hardware į Siriją bei pradėjo realius karo veiksmus. Negana to, tai tikriausiai yra suderinta su Irano, Irako milicijų, Hezbollah ir kitų grupuočių offensive'u prieš Daesh ir kitus teroristus (įskaitant FSA) Sirijos teritorijoje.

        Žiūrint iš PR pusės Rusija atsiduria labai neblogoje pozicijoje. Kuomet JAV atsiduria kaip ir limbo. Po Rusijos įsitraukimo vienintelė "ugnis" iš JAV PR pozicijų buvo kažkokie pezalai apie tai, kad Rusija neva bombarduoja ne Daesh, o FSA "moderates" ir kad kažkur lyg ir žuvo 2 ar 3 civiliai, apie kuriuos pranešė kažkokie "aktyvistai".

        Dabar įdomu, ar JAV turi daugiau ginklų savo PR arsenale, ar čia ir viskas, ką pamatysime? Jeigu viskas, tai JAV pastatė save į labai nekokią padėtį, kai ruskiai turi nerealų šansą pasikelti savo akcijas. Ar visgi dabartinis ruskių show yra kažkaip suderintas su JAV, kaip rašo Tomukas? Jeigu taip, tai kaip?

        Comment


          Reikia nepamiršti elementaraus fakto kad Rusija turi milžinišką įdirbį KGB srityje. Kagėbistai tik keitė pavadinimus ir uniformas bet veikla niekada nebuvo nutrūkusi nuo pat Stalino laikų, aktyvi buvo ir Chruščiovo, ir Brežnevo ir Jelcino laikais. Dabar ypatingai Putino šefuojama tarnyba. Veikia absoliučiai visur, ir žiniasklaidoje, ir visokias nevyriausybines bei jaunimo organizacijas užsieniuose šefuoja, ir užsienio verslą bei politikus sėkmingai pakabina ant kabliuko.
          JAV specialiosios tarnybos tuo tarpu besikaitaliojant politikams vis bando ar verčiamos šokti pagal politikų dūdelę, kaitalioti planus ir žmones taip tapdamos mažai efektyvia organizacija. Vienas senų laikų JAV žvalgybininkas yra labai tiksliai pastebėjęs kad amerikiečių tarnybas sunaikins jų pačių technika. Dėl labai tobulų žvalgybinių technologijų visiškai apleidžiamas agentūrinis darbas. Pas rusus viskas atvirkščiai ir rezultatą matome. Rusai amerikiečius mausto kaip vaikus. Neveiksnus prezidentas tik dar labiau sustiprina efektą.

          Comment


            Na kaip... Imkimk Ukrainos atveji, Krymas buvo totalus ismaudymas ir ideali sachmatu partija, bet placiau ziurint - tai buvo "salvage all u can" situacija. O visi ju veiksmai rytu Ukrainoj buvo gan lengvai ir nesunkiai issifruoti, atskleisti ir praktiskai suvystyti. Sirijos atveju as manau, kad rusam nemazai pliusu deda ne tiek, kad neigalus Obama, bet mazas arba praktiskai neegzistuojantis regiono ismanymas pas amerikiecius + FRA/UK. Pvz rusai kuo puikiausiai isverte akis pasakoja apie Hamoj dauzoma Daesh, bet uzmirsta pasakyt, kad ten Daesh nera Strategiskai viska stato ant daesh vien tam, kad net nebutu reikalo vargintis ir kalbet ar edukuot aplinkinius apie Al Quaeda ar panasius sakar makar, kas niekam neidomu

            Comment


              Rusija skelbia apie teroristų apšaudytą karinę bazę Sirijoje

              Comment


                Labai idomiai vercia Ahrar al Sham pavadinima Del apsaudymo tiketina, nes barzdylos yra +-22km nuo rusu bazes, tai toks atstumas gradui tinkamas

                Si ryt vyko Idlib protestas. Tikslas buvo sharia teises ivedimas ir grieztas nurodymas moterims rengtis ir nekeliauti be vyro kompanjono. Tsakant "moderate rebals" at their best Protesto metu moterys buvo grieztai atskirtos ir ejo po vyru, kartu priziurimos nuosaikiuju Jaish al Fateh kovotoju, del kuriu bombordavimo labai stipriai piktinasi JAV. Idomu, kaip JAV ziuretu i tokius protestus pas save Sekuliari Sirija truakiasi kartu su Sirijos valdzia



                Sirijos pajegos perima rusu "geraja patirti" is Novorosyjos ir raketas leidzia pasinaudodami miesto aplinka Al-Hamidiyah, Quaneitra, sis rytas

                Comment


                  Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                  Labai idomiai vercia Ahrar al Sham pavadinima Del apsaudymo tiketina, nes barzdylos yra +-22km nuo rusu bazes, tai toks atstumas gradui tinkamas
                  Tikras ar ne tikras, bet ar tai nebus puikus pretekstas pradėti sausumos operacijų, kurioms rusai ten ginkluotės matyt jau turi (bent jau buvo nuotraukų su atsigabenta raketine artilerija ir t.t.)?

                  Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                  Sirijos pajegos perima rusu "geraja patirti" is Novorosyjos ir raketas leidzia pasinaudodami miesto aplinka Al-Hamidiyah, Quaneitra, sis rytas
                  Atvaizdas

                  Atvaizdas
                  Šlykšti visų šlykštukų taktika (including hamasnikus, Novorosijos apalčencus, tos pačios Sirijos Sunni teroristus). Ir pasakyk tada, kad Assadų režimas ne šlykštukai, nepaisant to, kad jie ir ne islamistai...
                  Paskutinis taisė index; 2015.10.06, 13:13.
                  Post in English - fight censorship!

                  Comment


                    Kad ten angelu nera tie patys civiliai ne auksiniai...

                    Del zemes operacijos - nuosirdziai abejoju todel kad:
                    1) Rusu pernelyg mazai, kad padarytu skirtuma. Tikram puolimui reiketu desimciu tukstanciu, ne tukstancio zmoniu.
                    2) Ten esancios technikos zymiai per mazai, kad butu decisive blow. Su esamu kiekiu tik isiklampinti sugebetu
                    3) Putka bankrutaves. Kartu pradet sausumos puolima jam nera nei pinigu, nei sugebetu tai parduot savo vatnikam, ypac, kai pradetu grizt karstai, o kai kuriais atvejais - kunai be galvu.
                    Paskutinis taisė ViR2; 2015.10.06, 13:25.

                    Comment


                      Abejoju dėl sausumos puolimo, kol dar niekas nenufotkino mobiliųjų krematoriumų laivuose ar uoste.

                      Comment


                        Tai sausumoje nebūtinai patys rusai turi kovoti. Kaip dėl irakiečių, iraniečių, Hezbollah? Buvo rašyta, kad kažkiek pajėgų siunčia.

                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Tai sausumoje nebūtinai patys rusai turi kovoti. Kaip dėl irakiečių, iraniečių, Hezbollah? Buvo rašyta, kad kažkiek pajėgų siunčia.
                          Taip, bet čia atsiranda daug problemų. Tai "militia" tipo pajėgos, - ginkluotos grupės žmonių, kurios geriausiu atveju kažkiek panašios į reguliarių kariuomenių lengvuosius pėstininkus, o ISIS pajėgumai tikrai nėra maži. Kaip jos koordinuos veiksmus? Kokie bus kovos motyvai? Pvz. kurdų atveju matyti, jog juos domina tik kurdų gyvenamų teritorijų atkovojimas, o ne kova už visą teritoriją.. Užimtą teritoriją dar reikia ir išlaikyti. Kokia bus jų taktika sunitiškuose regionuose? Prasidėjusi koordinuota sausumos operacija skatins konsoliduotis ir islamistines grupuotes, formuoti bendrą frontą ir panašiai.
                          Bet sutinku su teigiančiais, jog RF nedalyvaus sausumos operacijoje, arba dalyvaus labai ribotai (spec.pajėgos, oro atakų koordinuotojai ir pan.). Didesniam dalyvavimui bent kol kas gerokai per mažai pajėgumų. Todėl lieku prie ankstesnės tezės, jog viskas apsiribos RF bazių sustiprinimu (reikalinga pačiai RF) ir Assad'o režimo išsaugojimu derybose su arabų šalimis ir JAV. Tam pasiekti bus "išvalyta" dalis šalies teritorijos - sukurta buferinė zona. Toliau bus apsiribojama nebent oro kampanija, kad kažkiek "suminkštinti" priešininką.
                          Paskutinis taisė Willow; 2015.10.06, 13:46.

                          Comment


                            Rusijos RTR televizijos "orų prognozė". Įsivaizduoju kokia reakcija pasaulyje kiltų jei CNN, ABC ar net FoxNews panašią pvz. prognozę Afganistane parodytų

                            Comment


                              Parašė Willow Rodyti pranešimą
                              Taip, bet čia atsiranda daug problemų. Tai "militia" tipo pajėgos, - ginkluotos grupės žmonių, kurios geriausiu atveju kažkiek panašios į reguliarių kariuomenių lengvuosius pėstininkus, o ISIS pajėgumai tikrai nėra maži. Kaip jos koordinuos veiksmus? Kokie bus kovos motyvai? Pvz. kurdų atveju matyti, jog juos domina tik kurdų gyvenamų teritorijų atkovojimas, o ne kova už visą teritoriją.. Užimtą teritoriją dar reikia ir išlaikyti.
                              Dar reikalas toks, kad iš paminėtų tik Irano kariuomenė turi rimtesnės ginkluotės. Milicijos tuo tarpu ginkluotos tik pėstininkų šaulių ir prieštankiniais ginklais, kas sunkiai leistų kontroliuoti teritoriją. Aišku, dauguma insurgentų yra lygiai tokios pačios lengvai ginkluotos milicijos.
                              Post in English - fight censorship!

                              Comment


                                Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                Rusijos RTR televizijos "orų prognozė". Įsivaizduoju kokia reakcija pasaulyje kiltų jei CNN, ABC ar net FoxNews panašią pvz. prognozę Afganistane parodytų

                                Atvaizdas
                                Tai šitas dalykėlis jau apkeliavo pasaulines medijas ir dar sykį parodė vakariečiams tikrąjį meškos snukį. Gal dar keletą iš jų į protą atvedė.

                                Comment


                                  Na siuo scenarijum yra du variantai, arba stoji i meskos puse ir prisidedi prie sekuliariu pajegu daugiau maziau normaliu arba stoji i pukuotu sukileliu puse ir prisidedi prie JAV, beeeet... Kartu laikai, kad Al Quaeda yra nuo siol nuosaikieji islamistai, o tokios grupes, kaip Ahrar Al Sham, Jabhat Al Nusra, Jaysh al Fateh, Jaysh al Islam yra isvis angeliukai Nevisada huylostanas prisideda prie bloguju ir ne visada JAV yra gerieciu pusej

                                  Isvis, vakarams nederejo kistis i sektarini Saudu ir Irano konflikta is pat pradziu. Nes priimti Sunni fanatizma ir teigti, kad tai nuo siol demokratija - kazkoks issigimimas is vakarietisku vertybiu. Geriau jau rusija ten viska napalmu valytu iskart po bombordavimu...

                                  Comment


                                    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                    Na siuo scenarijum yra du variantai, arba stoji i meskos puse ir prisidedi prie sekuliariu pajegu daugiau maziau normaliu arba stoji i pukuotu sukileliu puse ir prisidedi prie JAV, beeeet... Kartu laikai, kad Al Quaeda yra nuo siol nuosaikieji islamistai, o tokios grupes, kaip Ahrar Al Sham, Jabhat Al Nusra, Jaysh al Fateh, Jaysh al Islam yra isvis angeliukai Nevisada huylostanas prisideda prie bloguju ir ne visada JAV yra gerieciu pusej

                                    Isvis, vakarams nederejo kistis i sektarini Saudu ir Irano konflikta is pat pradziu. Nes priimti Sunni fanatizma ir teigti, kad tai nuo siol demokratija - kazkoks issigimimas is vakarietisku vertybiu. Geriau jau rusija ten viska napalmu valytu iskart po bombordavimu...

                                    Atvaizdas
                                    karikatūra gera... Bet tas galvų pjaustymas, deja, jau tapo įprasta praktika daugelyje konfliktų islamiškuose kraštuose. Tai labai efektyvu norint psichologiškai paveikti priešininką.
                                    Visiškai sutinku su teiginiu, kad Vakarams nereikėjo kištis į tą konfliktą...bet čia, matyti, suveikė noras balansuoti Irano įtaką regione. Nepaskutinėje vietoje ir Izraelis. Kita vertus, Obamos administracijos pasirašytas susitarimas su Iranu, manau, rodo labai rimtus pokyčius visame JAV požiūryje į šį regioną.

                                    Comment


                                      Looks shop'd. I can tell from seeing quite a few shops in my time.

                                      Comment


                                        Manau, kad Kerry su Obama iki dabar nesupranta, ka padare...

                                        Comment


                                          Skelbiama, kad rusai Sirijoje prieš babajų šarvuotą techniką panaudojo kasetines bombas su nusitaikančiomis galvutėmis РБК-500 СПБЭ-Д. Kažin koks mūsų boxerių atsparumas tokio tipo ginklams?
                                          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                          Comment

                                          Working...
                                          X