Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

A†A Algirdas Brazauskas. 1932-2010

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Teisingai, reikia nebijoti sakyti tiesos, tačiau reikia ir mokėti ją pateikti.
    O A4 formato dydžio komentarai ir "varymas į vienus vartus" taip pat nėra demokratinė politika.

    Čia pasvarstymui
    Paskutinis taisė Silber418; 2010.07.02, 00:11.

    Comment


      Atsiprašau, nepastebėjau, kad prelegentas praeivis yra pašalintas, štai mano komentaras jam:

      Gal jums ir nepriimtinas palyginimas, bet revoliucionierius Napoleonas, tapęs imperatoriumi ir iki šiol vertinamas prieštaringai, bet nepaneigiamai yra iškili Prancūzijos asmenybė.
      Arčiau galima ir neieškoti - Lenkijos III Respublikos įkūrėjo J.Pilsudskio ankstesnė biografija daugiau nei įvairialypė. Beje, formaliai jis buvo tos pačios partijos (LSDP) kaip ir velionis A.Brazauskas, narys ir vienas iš vadovų
      Karlas Manergeimas iki pat Suomijos Nepriklausomybės "kolaboravo" su Imperija ir buvo vienas iš aukščiausių armijos vadų. Apie jo santykį su Rusija irgi galima pasiskaityti: "Aš mylių Rusiją, aš - Rusijos patriotas (!), bet nekenčiu bolševikų..."

      Comment


        Parašė EUcitizenLT
        Turbūt turėjo stipriai nusivilti, kai jų didvyris Brazauskas neprikėlė socializmo, gamyklų ir to senojo gyvenimo. . . . . .Iš Lietuvos - dvelkiančios socializmu ir atsilikimu.
        Tai kad Brazauskas net nebandė to daryti. Atvirkščiai. Jis ir bendrapartiečiai į kapitalizmą pasinėrė visa galva – perėjo prie pinigų „gamybos“ kapitalistiniais metodais (pvz., berods, buvo tokia istorija, kad brazauskininkai pasiskolino pinigų iš J.Petraičio pigiai pirkti metalą Rusijoje ir brangiai parduoti Vakaruose, bet jiems tai nepavyko ir pinigus Petraičiui negražinę).
        Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

        Comment


          Valdovas ir jo rūmai
          Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

          Comment


            Delfio lygio komentarai...
            Flickr

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
              Delfio lygio komentarai...
              Visi turim savus etalonus. Ir siaip pastebejau, kad dabar labai populiarus, jeigu tau kas nepatinka tai apsaukti oponenta delfio lygio komentatoriumi ir t.t.
              Sutinku jis buvo prezidentas ir turi buti palaidotas prideramai, bet kokie jam nuopelnai dabar kabinami, tai sorry, patylesiu. Slykstu. O Cyvo komentaras man kaip tik yra labai taiklus ir dziugu bent tiek, kad bent vienas isdryso parasyti tiesiai sviesiai.
              Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

              Comment


                Aš manau, kad Brazauskui, kaip politikui, labai didelę įtaką padarė ne tiek marksizmo ar leninizmo idėjos, kiek faktas, jog TSRS buvo viena partija. Daugiapartinėje sistemoje kiekviena partija daugiau ar mažiau atstovauja savo rinkėją ir laikosi savo politikos kurso. Daugiapartinėje sistemoje gali būti konservatoriumi, liberalu ar socialistu, gali būti valdžioje ar opozicijoje, tačiau bet kokiu atveju (tegu ir eidamas į kompromisus) tu laikaisi savo politikos kurso. Vienpartinėje sistemoje yra kitaip. Ten vienintelė partija atstovauja tarsi ir visiems ir tuo pačiu turi būti tiek valdžia, tiek ir opozicija. Rezultatas - vietoj politine ideologija grįstos partijos gaunama organizacija, kuri savo tikslų siekia ta kryptimi, kuri jiems tuo momentu atrodo priimtinesnė.

                Brazauskas - savotiškas tokios sistemos rezultatas. Skirtingai nei Landsbergis, jis nebuvo idėjinis vadas su aiškia ateities vizija. Jis buvo žmogus su didele patirtim, išmanęs ir supratęs daugumos poreikius ir atitinkamai į tai reagavęs ir tą daręs čia ir dabar. Kol jis manė, kad ateitis priklauso bendrai Sąjungai (ar dėl Rusijos karinės galios, ar dėl to, kad nepakankamai įvertino nacionalizmo galią), jis galėjo kalbėti apie "skudurus" ir Raudonosios armijos "būtinybę". Pamatęs, kad TSRS subyrėjo, jis su partija nebandė toliau vaikytis komunizmo šmėklą ar atstatinėti kolūkių. Jis puikiai suprato kur yra ateitis, suprato kokios ateities nori lietuviai ir būdamas valdžioje dirbo rinkos ekonomikos kūrimo ir euroatlantinės integracijos kryptimi. Dabar dėl to jis kritikuojamas kaip išverstaskūris - štai buvo komunistu, o patapo kapitalistu. Aš manau, kad toks vertinimas nėra teisingas. Ideologijos apskritai nereiktų versti dogma. Nei socializmas, nei liberalizmas, nei konservatyvizmas nėra tobuli ir pakankami. Jie turi nuosaikiai keisti vienas kitą ir jei žmogus tą supranta, tuo vertingesnis kaip politikas jis yra. Lietuvai nebūtų buvę geriau, jei Brazauskas būtų buvęs užsispyręs komunistas ir grįžęs į valdžią būtų vedęs Lietuvą ne rinkos ekonomikos, ES ir NATO link, o atstatinėjęs kolūkius ir lėkęs stoti į NVS.

                Beje, sunku pasakyti kiek tai Brazausko nuopelnas, bet visgi labai didelis Lietuvos pasiekimas yra be sisteminių sutrikimų veikianti demokratija. Rinkimai vyksta laisvai, spauda taipogi laisva, jokia partija laimėjusi rinkimus net neieškojo kažkokių būdų neteisėtai pratęsti savo veiklą, drastiškai keisti Konstituciją ar sistemingai kištis į teismų darbą ir taip stiprinti savo valdžią.
                Got sun in my face, sleeping rough on the road

                Comment


                  Parašė Recoiler Rodyti pranešimą
                  Visi turim savus etalonus. Ir siaip pastebejau, kad dabar labai populiarus, jeigu tau kas nepatinka tai apsaukti oponenta delfio lygio komentatoriumi ir t.t.
                  Sutinku jis buvo prezidentas ir turi buti palaidotas prideramai, bet kokie jam nuopelnai dabar kabinami, tai sorry, patylesiu. Slykstu. O Cyvo komentaras man kaip tik yra labai taiklus ir dziugu bent tiek, kad bent vienas isdryso parasyti tiesiai sviesiai.
                  Nei čia etalonas, nei patinka, nereikia būti kažkokiais bukais fanatikais kaip praeivis. Bet komentaras ten tikrai delfio lygio, matosi, kad žmogus nelabai gaudosi situacijoje kaip kas buvo ir viską mato tik iš savo varpinės.
                  Paskutinis taisė Lettered; 2010.07.02, 11:43.
                  Flickr

                  Comment


                    Paskutinio savo pranesimo nematau, gaila nemaciau gal kas ir ivyke buvo, bet faktas, kad vykdoma "cenzura" Tigi gyvenam demokratinej saly, kur garbinamas laisvas zodis! Kap sakant veikiama Brazauskiniu ir komuniagu metodais "demokratiniais". Gero visiem savaitgalio...
                    Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                    Comment


                      Parašė Recoiler Rodyti pranešimą
                      Paskutinio savo pranesimo nematau, gaila nemaciau gal kas ir ivyke buvo, bet faktas, kad vykdoma "cenzura"
                      Taigi gyvenam demokratinej saly, kur garbinamas laisvas zodis!
                      Kaip sakant veikiama Brazauskiniu ir komuniagu metodais "demokratiniais".
                      Perkeltas su dar keliais pranešimais į temą "Lietuva 1988-1991":
                      http://www.miestai.net/forumas/showp...2&postcount=95

                      Čia ne cenzūra, o tvarkos palaikymas. Kodėl kai kam taip norisi viską suversti į vieną temą, kur nieko negali surasti? Prašom nepainioti demokratijos su one.lt ar kokiu paauglių "čatu".

                      Išsamus A†A Sauliaus Pečiulio veiklos minėjimas labiau tiko bendroje temoje. Prieš rašydamas visada atsimink, ar nėra nukrypstama tiek, kad pasisakymas su tema turi labai mažai bendro.

                      Jei nerandi savo pranešimo:
                      paspausk ant nario vardo > rasti visus pranešimus
                      Susirasi, jei pranešimas perkeltas, dubliuotas, ar net pašalintas.

                      Sėkmės

                      Comment


                        http://www.veidas.lt/tinklarasciai/i...dui-brazauskui

                        http://www.bernardinai.lt/straipsnis...tiesinta/46984

                        6,666 temos peržiūrų
                        Paskutinis taisė tagamorezapenerifaketris; 2010.07.06, 08:22.
                        Statybos Technikumo Technikumas

                        Comment


                          Labai gerai parašyta, kodėl nereikėtų daryti A.Brazausko asmens kulto:

                          Parašė tagamorezapenerifaketris Rodyti pranešimą
                          http://www.veidas.lt/tinklarasciai/i...dui-brazauskui

                          . . . Į didžiąją politiką 2001-ųjų vasarą, po „naujosios politikos“ koalicijos žlugimo, A.Brazauskas grįžo triumfatoriumi. Prieš metus jo vadovaujama socialdemokratų ir LDDP koalicija surinko daugiausia balsų Seimo rinkimuose, o jis pats teigė ateinąs „gelbėti Lietuvos“.

                          . . . Tačiau 2001-siais į valdžią grįžo jau kitoks A.Brazauskas – įsitikinęs savo sprendimų teisingumu, ignoruojantis viešąją nuomonę, nebijantis skandalų, kurie nuo jo nutekėdavo kaip vanduo nuo žąsies. Ir jaučiantis didžiulę nostalgiją savai, sovietinei, praeičiai.

                          . . . Žvelgiant iš šių dienų, pranašiškais atrodo tuomet „Veide“ paskelbti filosofo Vytauto Radžvilo žodžiai: „Pagrindinis veiksnys, kuris vėl jį atvedė į valdžią yra tai, kad jis per visą nepriklausomybės atkūrimo laikotarpį nuosekliai atstovauja tam, ką aš pavadinčiau tarybų Lietuvos elitu. Šis elitas šiandien grumiasi už savo teisę kontroliuoti šalies turtus ir apskritai daryti lemiamą įtaką. Ir, būtent, tos grupės, kurios siekia pasiimti likusius paskutinius privatizuojamojo valstybės kapitalo kąsnius, vėl jį išstūmė. Neatmetu galimybės, kad šitai atsitiko ne prieš jo valią. Jis atėjo atlikti savo paskutinės užduoties – nulemti kažkieno naudai Lietuvos energetinio sektoriaus privatizavimą. O žmonėms, kurie jį skyrė šiam uždaviniui, koks bus po to A.Brazausko įvaizdis – nesvarbu. Jis bus „suvalgytas“, kaip politikas“.

                          Iš tiesų – nors nuolat auganti šalies ekonomika ir po įstojimo į ES plūstelėjusios ES Struktūrinių fondų lėšos suteikė A.Brazausko Vyriausybei kone unikalų šansą pagaliau reformuoti socialinę, sveikatos apsaugą ir aukštojo mokslo sistemą, nieko nebuvo padaryta. Nesugebėta įvesti netgi žadėtojo euro. Užtai Vyriausybė pardavė „Vilniaus prekybai“ Vakarų skirstomuosius tinklus, „GAZPROM“ ir vokiečių konsorciumui – „Lietuvos dujas“ (išsaugant valstybei abejotinos naudos tarpininkę „Dujotekaną“). Suklupo A.Brazauskas ties „Mažeikių nafta“.

                          A.Brazausko antrojo, priverstinio, pasitraukimo iš politikos ištakų reikia ieškoti 2005-ųjų vasarą prasidėjusiame „Mažeikių naftos“ akcijų pardavimo konkurse . . . Jam buvo primintos viešbučio „Draugystė“, valgyklos „Šešupė“ privatizavimo istorijos ir jo, bei jo žmonos Kristinos Butrimienės ryšiai su „LUKOil-Baltija“ vadovu I.Paleičiku. Prisimintas ir koncerno EBSW bankrotas bei šio koncerno vadovų ryšiai su A.Brazausko aplinkos žmonėmis. Svarbiausia – pirmą kartą per du dešimtmečius šie, tegu ir seni, skandalai ėmė „lipti“ prie A.Bazausko. Jo populiarumas staigiai krito, atrodė, kad žmonės nutarė pareikalauti iš atsakomybės iš karto už visą jo buvimo valdžioje laikotarpį. 2005-ųjų lapkričio pabaigoje A.Brazauskas atsidūrė ties atsistatydinimo riba.

                          . . . visą žaidimą sugadino Rusijos koncernas „Jukos“, pareiškęs, kad savo turimas „Mažeikių naftos“ akcijas parduos tam, kas duos didesnę kainą. Lyderiu tapo Lenkijos koncernas PKN „Orlen“, pasikeitus valdžiai Varšuvoje įgijęs ir didelę savo šalies vadovų paramą. A.Brazausko planas – Vyriausybei perpirkti iš „Jukos“ akcijas ir parduoti įmonę savo pasirinktam pirkėjui, žlugo.

                          . . . A.Brazausko Vyriausybės agonija prasidėjo 2006-ųjų balandį, V.Uspaskichui surengus sėkmingą interpeliaciją prieš Seimo pirmininką A.Paulauską. Suprasdamas, kad toliau bus jo eilė, A.Brazauskas dar nesėkmingai bandė įkalbėti savo partijos atstovus Seime paremti A.Paulauską, bet buvo jau per vėlu.

                          . . . Gegužės 30-ąją prezidentas V.Adamkus pasiūlė A.Brazauskui paneigti visuomenei iškilusias abejones Vyriausybės sugebėjimu dirbti, “Konstitucijos numatyta tvarka reformuojant Vyriausybę ir gaunant Seimo pasitikėjimą”. Kitos dienos rytą Darbo partija pasitraukė iš Ministrų kabineto, o A.Brazauskas, nuvykęs pas prezidentą, įteikė jam savo atsistatydinimo pareiškimą.

                          . . . Žinoma, su laiku netgi pačių didžiausiųjų lyderių įtaka silpsta. Praėjusieji metai A.Brazauskui buvo tikrai nesėkmingi: Ne gana to, kad naujoji Vyriausybė gerokai apkarpė finansavimą jo asmeniškai prižiūrimų Valdovų rūmų statyboms, bet ir partijoje nepavyko paskirti savo įpėdinio. Nors akivaizdus uzurpatorius G.Kirkilas LSDP pirmininko postą gėdingai prarado, bet ir A.Brazausko jau seniai proteguojam Zigmantui Balčyčiui teko pripažinti ne iš sovietinės partinė nomenklatūros kilusio Algirdo Butkevičiaus pranašumą.

                          . . .Vertindami A.Brazausko veiklą jo šalininkai sakys, kad jam vadovaujant Lietuva nustatė draugiškus santykius su kaimynais, sudarė strateginę sąjungą su Lenkija, įsivedė litą, pasiprašė ir įstojo į NATO bei Europos Sąjungą, pasiekė lig tol nematyti ekonomikos augimo. Oponentai primins, kad kiekvienam valstybiškam žingsniui jis buvo stumte stumiamas, pats nepradėjo nė vienos reformos, bet nuolat tapdavo „laimės kūdikiu“, raškančiu kitų užaugintus vaisius.. . .
                          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                          Comment


                            Mažeikių meras Vilhelmas Džiugelis (ar tai konservatorius, ar tai „krikščionis“ pagal partiškumą) demonstruoja iniciatyvą įmažinti A.Brazausko atminimą Mažeikiuose:

                            http://www.santarve.lt/article/articleview/15067/1/32/

                            Savivaldybės meras Vilhelmas Džiugelis ketina kreiptis į Tarybą, visuomenę dėl Prezidento Algirdo Brazausko atminimo įamžinimo mūsų mieste. Anot jo, tai būtų mažeikiškių duoklė žmogui, kuris mūsų miestui davė impulsą.

                            V. Džiugelis „Santarvei“ prisipažino, kad tokia idėja jam gimė dalyvaujant Prezidento laidotuvėse.
                            Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                            Comment


                              http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=36500195

                              toliau šlovinkim....
                              Statybos Technikumo Technikumas

                              Comment


                                Parašė tagamorezapenerifaketris Rodyti pranešimą

                                toliau šlovinkim....
                                Ten A.Brazauskas net nepaminėtas...
                                Kita vertus stebina tokie bedančiai tyrimai, turintys nulinį efektą.

                                Comment


                                  Na bet vistiek jei iseidamas is sio pasaulio palieki tiek jovalo, rietenu ir diskusiju po saves, tai ko vertas tas gyvenimas ir ar jis geras buvo is tikruju...? Siaip man gaila jo ir tiek, na bet laiko atgal jau nebeatsuksi.
                                  Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                                  Comment


                                    murkdomės Rusijos, Bulgarijos, Rumunijos lygio korupciniam mėšle, per 20m NEI VIENAS valdininkas nebuvo nuteistas realia laisvės atėmimo bausme, vykdomos šimtamilijoninės aferos, trečdalis tautos emigracijoje, vyrauja visiška panieka teisei bei teisingumo principams, gal apie 80 proc LT turto sukaupę exLKP veikėjai ir jums tai atrodo normalu bei savaime suprantama? Juk kalbam apie žmogų, kuris per pastaruosius du dešimtmečius mažiausiai 15m turėjo didžiausią įtaką šalyje. Atsimerkit ar išsipagiriokit, žmonės... Nebent patys tame mėšle dalyvaujat, tada žinoma, qbilas dėl visko kaltas

                                    p.s. papildau po valandos - tikėjausi už savo požiūrį būt fanatikų "užminusuotas", tačiau įvertis pakilo 20pt - džiugu, kad taip, kaip aš manančių žmonių nemažai
                                    Paskutinis taisė tagamorezapenerifaketris; 2010.09.15, 12:29.
                                    Statybos Technikumo Technikumas

                                    Comment


                                      Brazauskas neabejotinai buvo charizmatiška asmenybė, puikiai sugebanti įtikti masėms ir laviruoti įvairiose besikeičiančiose situacijose. Gal keistai skamba, bet jo buvimas geru politiku Lietuvai atnešė daugiau žalos negu naudos. Savo charizma Brazauskas užkirto kelią į valdžią žmonėms turėjusiems platesnį matymą ir ateities vizijas, nes pastarieji nemokėjo taip puikiai manipuliuoti masėmis.

                                      Comment


                                        Parašė ValdasJ Rodyti pranešimą
                                        Brazauskas neabejotinai buvo charizmatiška asmenybė, puikiai sugebanti įtikti masėms ir laviruoti įvairiose besikeičiančiose situacijose. Gal keistai skamba, bet jo buvimas geru politiku Lietuvai atnešė daugiau žalos negu naudos. Savo charizma Brazauskas užkirto kelią į valdžią žmonėms turėjusiems platesnį matymą ir ateities vizijas, nes pastarieji nemokėjo taip puikiai manipuliuoti masėmis.
                                        Turim Kubilių su 0 charizmos. Kur žmonės su platesniu matymu?

                                        Comment


                                          Nei aš jame tos didelės charizmos mačiau, nei ką. Tiesiog žmonės jį atsimeną iš sovietų laikų, kai niekam nerūpėjo ar tau jis patinka ar ne, buvo "pastatytas" jisai ir turėjai tenkintis tuo ką turi.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X