Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio pasirengimas Eurobasket 2011

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ir atėjo ta diena:
    http://panevezys.lt/lt/naujienos/pan...-dar-eym9.html

    Liepos 19 dieną „Cido“ arenoje prasidės 2012 metų „Dadu“ Europos vaikinų jaunučių (iki 16 metų) čempionatas. Aukštaitijos sostinė priims 8 nacionalines komandas - Lietuvos, Serbijos, Slovėnijos ir Vokietijos, Prancūzijos, Graikijos, Lenkijos ir Čekijos. Pirmojo etapo rungtynės vyks liepos 19-21, antrojo – 23-25 dienomis. Dar 8 ekipos (Italija, Turkija, Kroatija, Anglija, Rusija, Ispanija, Latvija ir Ukraina) pirmųjų dviejų etapų mačus žais Latvijoje, Ventspilyje. Lemiamos kovos dėl Europos čempionato medalių liepos 27-29 dienomis vyks Vilniuje.

    Pasak čempionato direktoriaus Pauliaus Motiejūno, 16-mečių turnyras visuomet yra vienas labiausiai intriguojančių: „Tai pirmasis jauniausių Europos krepšininkų jėgų patikrinimas tarptautinėje arenoje, todėl į turnyrą komandos atvyksta neturėdamos favoritų ir autsaiderių statuso. Tokias kovas visada įdomiausia stebėti ir žiūrovams, ir specialistams: 16-mečių Europos čempionatas – pirmoji vieta, kurioje galima išvysti būsimas žvaigždes, susiduriančias su kitais ateities krepšinio lyderiais“

    Renginio organizatoriai neabejoja, kad jaunučių čempionato dalyviams Panevėžyje bus sudarytos pačios geriausios gyvenimo ir treniruočių sąlygos. „Panevėžyje prieš metus vyko „EuroBasket 2011“, čia rungtyniavo ir aukšto lygio renginiu džiaugėsi ryškiausios Europos krepšinio žvaigždės. Neabejoju, kad „Dadu“ 16-mečių Europos čempionatas visiems jo dalyviams, svečiams, teisėjams paliks tokį pat neišdildomą įspūdį“, – tvirtina P.Motiejūnas.

    Liepos 19-ąją Lietuvos rinktinė „Cido“ arenoje susigrums su slovėnais, 20-ąją – su serbais, 21-ąją – su vokiečiais. Visi mačai prasidės 18 val. 10 min. Oficiali turnyro atidarymo ceremonija - liepos 19 d. 17 val. 15 min.

    Panevėžio miesto savivaldybė, Lietuvos krepšinio federacija ir Panevėžio apskrities policijos komisariatas suteiks galimybę nemokamai stebėti varžybas daliai socialinės rizikos grupės vaikų, A.Bandzos kūdikių ir vaikų globos namams auklėtiniams, sportuojantiems vaikams. Iš viso sirgti už Lietuvos rinktinę ir gyvai pamatyti kitų komandų žaidimą galės iki 500 vaikų.

    Comment


      /\ Kai šiandieną Laisvės aikštėje pamačiau Serbų delegaciją, pagalvojau kažkas vyksta Panevėžyje, dabar jau aišku kas
      Life is a game that no one wins

      Comment


        Greit išsiaiškinai
        ______________
        The Division Bell

        Comment



          „Cido“ arenoje – paskutinis pasirengimo Europos dviračių treko čempionatui etapas

          15min.lt


          15min.lt

          Panevėžio „Cido“ arenoje baigiamas pasirengimas Europos dviračių treko elito čempionatui („Eurotrack 2012“), kuris prasidės kitą penktadienį, spalio 19 d. Pasak čempionato organizatorių, viskas vyksta pagal planą, atlikta didžioji dalis visų numatytų darbų.

          „Viskas vyksta labai sklandžiai, „Cido“ ir „Siemens“ arenų darbuotojai yra puikūs specialistai, praėję Europos krepšinio čempionato „krikštą“. Prie jų prisijungė ir kai kurie kiti specialistai, dirbę su dideliais sporto renginiais“, – sakė „Eurotrack 2012“ vykdantysis direktorius Eugenijus Ivanauskas............

          Comment


            http://cidoarena.lt/apie-arena/cido-...vo-rekordiniai

            Kelios ištraukos:

            2012-ieji metai Panevėžio „Cido“ arenai buvo sėkmingiausi jos istorijoje. Per šiuos metus arenoje įvyko net 6 aukščiausio lygio tarptautiniai renginiai, o bendras renginių skaičius arenoje augo beveik penktadaliu – nuo 65 renginių 2011 metais iki 78 renginių 2012-aisiais.

            Po Europos treko čempionato „Cido“ areną treniruotėms jau rezervavo Rusijos ir Ukrainos dviračių treko rinktinės ir prisijungė prie čia jau kuris laikas besitreniruojančių Vokietijos, Čekijos, Estijos, Suomijos, kaimyninės Latvijos ir, žinoma, Lietuvos dviratininkų.

            „Vien treniruotėms mūsų arena yra užimta 210 dienų per metus, tačiau mes neketiname sustoti – žengiame į piekį.

            Comment


              Kam įdomu gal dar galioja pasiūlymas.
              http://cidoarena.lt/apie-arena/cido-...nis-pasiulymas
              Visi sporto renginiai - 69 lt, visi arenos renginiai - 249 lt.
              Didmiestis ar ne didmiestis, bet kaina katalikiška.
              Konkuruoja su KK "Lietkabelio" sezono abonementu, kurį turiu iš anksčiau...

              Comment



                Dviračių treko čempionatas Panevėžio „Cido“ arenoje išrinktas geriausiu Europoje

                15min.lt
                2013 kovo 20d. 11:12


                Praėjusių metų rudenį pirmą kartą Lietuvoje surengtą elitinį Europos dviračių treko čempionatą Tarptautinė dviračių sporto federacija (UCI) išrinko geriausiai suorganizuotu 2012 metų Europos dviračių čempionatu. Už Panevėžio „Cido“ arenoje surengtą čempionatą Lietuvos dviračių sporto federacijai (LDSF) įteiktas garbingas apdovanojimas.

                „Esame laimingi sulaukę pripažinimo ir gavę garbingą apdovanojimą, kuris Lietuvai, be abejo, yra pirmasis, tačiau labai norėtųsi tikėti, jog ne paskutinis. Kiekvienas apdovanojimas yra svarbus ir reikšmingas, todėl esame labai dėkingi visiems, prisidėjusiems prie šio čempionato organizavimo ir labai sklandaus jo pravedimo“, – sako LDSF generalinis sekretorius Valentinas Rutkauskas.

                Geriausiai suorganizuotą dviračių čempionatą Europoje Tarptautinė federacija renka kasmet. Šiemet šio apdovanojimo įteikimas sutapo su naujojo Tarptautinės dviračių federacijos prezidento rinkimais, kuomet prezidentu buvusį lenką Voicechą Valkievičių (Wojciechą Walkiewicz) pakeitė prancūzas Davidas Lappartientas. LDSF atstovams apdovanojimas įteiktas kitų 46 federacijų atstovų akivaizdoje.

                „Tai buvo pirmas tokio aukšto lygio dviračių sporto renginys Lietuvoje ir juo mes norėjome garsiai įžengti į Europos dviračių sportą. .........
                ............. Europos treko čempionatas Lietuvoje laikomas pavykusiu dar ir dėl to, jog sulaukė nemenko žiūrovų susidomėjimo. Skaičiuojama, jog per tris dienas Panevėžio „Cido“ arenoje apsilankė apie 8 tūkst. žiūrovų, t.y. apie 2,7 tūkst. kasdien. Tai yra labai daug, atsižvelgiant į tai, jog dviračių sportas Lietuvoje nepatenka tarp populiariausių, o ir pati arena, kuomet ji yra paruošta treko varžyboms, talpina apie 3500 žiūrovų.

                Nors šis čempionatas buvo pirmasis tokio aukšto lygio dviračių sporto renginys ne tik Panevėžio „Cido“ arenoje, bet ir visoje Lietuvoje, už šį egzaminą Lietuva gavo aukščiausią balą ir tarptautinį pripažinimą...............

                Comment


                  Arvydas Sabonis: „LKF deda visas pastangas vykdyti sutartį su Panevėžiu“
                  AINA
                  2013-03-22 08:54


                  Panevėžio miesto savivaldybė gavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Arvydo Sabonio pasirašytą raštą, kuriame numatomi krepšinio renginiai, vyksiantys Panevėžyje šiais metais. Renginius LKF mūsų mieste organizuos vykdydama 2010 metais pasirašytą sutartį tarp Panevėžio miesto savivaldybės ir LKF.

                  Sutartyje numatytas kasmet privalomas renginių ir priemonių skaičius. A.Sabonio rašte teigiama, kad rugpjūčio mėnesį „Cido“ arenoje, rengiantis Europos vyrų krepšinio čempionatui Slovėnijoje, Lietuvos rinktinė žais 2 rungtynes su Švedijos rinktine.

                  Birželio 9-11 d. LKF Panevėžyje organizuos tarptautinį moterų krepšinio rinktinių turnyrą. Šešiose rungtynėse varžysis Lietuvos, Švedijos, Japonijos ir Kinijos rinktinės.

                  Liepos 18-24 d. Panevėžys priims FIBA Pasaulio jaunių merginų (iki 19 metų) krepšinio čempionato I ir II etapo varžybas. Bus žaidžiamos 21 tarptautinės rungtynės. Mūsų mieste pamatysime Lietuvos, Prancūzijos, Olandijos, Kanados, Senegalo, JAV, Kinijos ir Malio rinktines.

                  Rengiantis šiam čempionatui Panevėžyje vyks 4-5 kontrolinės tarptautinės rungtynės.

                  Planuojamos ir Lietuvos bei Suomijos merginų iki 18 metų 3 kontrolinės varžybos.

                  Be to, Panevėžyje bus organizuotos 5-6 įvairaus amžiaus krepšinio rinktinių mokomosios treniruočių stovyklos (Lietuvos nacionalinės moterų, jaunių merginų iki 19 ir 18 metų, Lietuvos ir Švedijos nacionalinės vyrų rinktinės, Švedijos jaunių merginų iki 18 metų).

                  Šiemet LKF mieste prie Nevėžio planuoja po 2 Lietuvos krepšinio trenerių ir teisėjų seminarus.

                  Rudenį Panevėžyje ketinama organizuoti Rytų Europos merginų lygos klubinių/sporto (krepšinio) mokyklų komandų turnyrus, kuriuose dalyvaus Latvijos, Rusijos, Švedijos, Lenkijos, Lietuvos ir kitų šalių sporto mokyklų komandos. Gruodį LKF planuoja tarptautinį vaikų krepšinio turnyrą.

                  Savo raštą LKF prezidentas A.Sabonis baigia: „LKF deda visas pastangas, kad sutartyje su Panevėžiu numatytos priemonės būtų tinkamai įgyvendintos, ir tikisi tolesnio bendradarbiavimo su Panevėžio miesto savivaldybe siekiant bendro tikslo – krepšinio plėtros skatinimo, populiarinimo bei vystymo“.

                  AINA

                  Comment


                    Ta prasme aš ir neseniai pradėjau užsiiminėti tokiu dalyku kaip dviraciu sportas bet manau reiketu daugiau saligatviu pritaikytu dviraciams vaziuoti.. nes megejiskai realiai vaziuoti saligatviu vargas, o per kelia irgi del saves nepasivazinesi smagiai..
                    Paskutinis taisė pauliaK; 2013.07.07, 13:12. Priežastis: Pašalinta nuoroda

                    Comment


                      http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...ulio-1m8x.html

                      Panevėžys pasitinka pasaulio krepšinio čempionatą

                      2013.07.09

                      Šiemet metais Lietuvoje organizuojamas vienintelis tarptautinis krepšinio turnyras - 19-mečių merginų pasaulio čempionatas. Jis liepos 18-28 dienomis vyks 2 miestuose – Panevėžyje („Cido“ arenoje) ir Klaipėdoje. Pas mus – liepos 18-24 dienomis.

                      Praėjusią savaitę Panevėžio miesto savivaldybėje kartu su Lietuvos krepšinio federacija surengtame susitikime konstatuota, kad miestas visiškai pasirengęs kitą savaitę prasidėsiančiam turnyrui.

                      „Su Panevėžiu bendradarbiaujame ne vienus metus, šiame mieste kasmet rengiame įvairius turnyrus, todėl panevėžiečiai puikiai išmano renginių vadybą, žino visas detales. Likus 2 savaitėms iki pasaulio čempionato pradžios esame ramūs, kad jis, kaip ir visi kiti mūsų šalyje vykę Europos ir pasaulio čempionatai, bus surengtas aukščiausiu lygiu“, — sakė Lietuvos krepšinio federacijos direktorė Rasa Liuimienė.

                      „Šis čempionatas – 2010 metų sutarties su LKF rezultatas. Manau, kaip ir buvo planuota, jau trečius metus organizuojamas aukšto lygio krepšinio čempionatas rodo puikų Panevėžio miesto pasirengimą tokioms šventėms. Kviečiu visus panevėžiečius pasinaudoti proga aikštelėje pamatyti kylančias pasaulio moterų krepšinio žvaigždes, juolab, pagal susitarimą su LKF, į visas varžybas įėjimas nemokamas“, - sako Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius.

                      Pasaulio čempionate kovos geriausios planetos 19-metės krepšininkės. Lietuvės pirmojo ir antrojo etapo mačus žais Panevėžyje. Aukštaitijos sostinės krepšinio gerbėjai savo mieste galės išvysti ir JAV, Prancūzijos, Olandijos, Kanados, Kinijos, Senegalo ir Malio komandas.

                      Rungtynių tvarkaraštis:



                      Liepos 18-oji



                      12.45 val. Kanada - Senegalas

                      15 val. Prancūzija - Olandija

                      17.15 val. Iškilminga čempionato atidarymo ceremonija

                      18 val. JAV- Lietuva

                      20.15 val. Malis - Kinija



                      Liepos 19-oji



                      13.30 val. Olandija – Kanada

                      15.45 val. Senegalas – Prancūzija

                      18 val. Lietuva – Malis

                      20.15 val. Kinija – JAV



                      Liepos 20-oji



                      13.30 val. Kanada – Prancūzija

                      15.45 val. Olandija – Senegalas

                      18 val. Lietuva – Kinija

                      20.15 val. Malis – JAV



                      Liepos 22, 23, 24 d. varžybos vyks 15.45, 18 ir 20.15 val.



                      Ryšių su visuomene skyrius

                      Comment


                        Seimas pritarė pasaulio dviračių čempionatui Panevėžyje
                        Panevėžio miesto savivaldybė
                        Ryšių su visuomene skyrius
                        2013.09.12


                        Šiandien LR Seimo Jaunimo ir sporto komisija pritarė, kad 2016 m. Panevėžyje būtų organizuojamas pasaulio dviračių treko čempionatas. Komisijos pasėdyje dalyvavo meras Vitalijus Satkevičius, administracijos direktorės pavaduotoja Janina Gaidžiūnaitė, Tarybos narys Rimgaudas Petras Misiūnas.

                        „Gavusi Seimo pritarimą Lietuvos dviračių sporto federacija galės kreiptis į tarptautinę federaciją, kad pas mus vyktų šis pasaulinio lygio turnyras“, - teigia J.Gaidžiūnaitė.

                        Lietuvos dviračių sporto federacija prognozuoja, kad varžybose galėtų dalyvauti daugiau kaip 600 sportininkų, delegacijų atstovų, organizatorių.
                        Pritarimą čempionato organizavimui jau išreiškusi Panevėžio miesto savivaldybės taryba įsipareigojo prisidėti finansiškai – tam skirti iki 500 tūkst. Lt.

                        Dabar miestui lieka laukti Tarptautinės dviračių federacijos verdikto.

                        Comment

                        Working...
                        X