Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Futbolas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kaunas rengiasi 2013 m. Europos jaunimo futbolo čempionatui

    Nors dabar visa Lietuva gyvena krepšiniu, tačiau futbolo gerbėjai taip pat sulauks savo valandos.

    2013 metais Lietuvoje vyks Europos jaunimo futbolo čempionatas (iki 19 m.), kuriam reikia tinkamai pasirengti.

    Čempionatas numatytas trijuose miestuose - Alytuje, Marijampolėje ir Kaune. Finalinės varžybos planuojamos Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione.

    Šiandien Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis priėmė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentą Liutaurą Varanavičių, šios federacijos generalinio direktoriaus pavaduotoją Edviną Eimontą ir turnyro direktorių Dainių Birgelą. Susitikime taip pat dalyvavo mero pavaduotojas Povilas Mačiulis ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Raimundas Miladauskas.

    L. Varanavičius informavo, kad, norint surengti jaunimo futbolo čempionatą, pagal tarptautinius reikalavimus viename mieste turi būti aštuonios treniruočių aikštės. Kol kas Kaune yra 4 tinkamo lygio futbolo aikštės.

    Pasitarimo metu buvo kalbėta apie kitas Kaune esančias treniruočių aikštes, kurios iki 2013 metų galėtų būti pritaikytos tarptautinėms varžyboms.

    Čempionato dalyvių treniruotėms Kaune galima pritaikyti Futbolo sporto mokyklos, Žemės ūkio universiteto, Kauno technologijos universiteto treniruočių aikštes.

    Pagal UEFA reikalavimus, treniruotėms skirtos aikštės turi būti greitai pasiekiamos, kelionė iki jų turėtų trukti ne daugiau 20 minučių. Šiam tikslui tiktų ir Jonavos, Kauno rajono futbolo aikštės. Svarstyta galimybė treniruotis ir Babtuose. Artimiausiu metu administracijos direktoriaus pavaduotojas R. Miladauskas išsiaiškins, kurias treniruočių aikštes bus galima pritaikyti 2013 metais vyksiančiam čempionatui.

    Susitikimo metu buvo aptartas ir LFF programa „Sugrąžinkime vaikus į stadionus" (SVIS). Šios programos projektuose ypač aktyviai dalyvauja kauniečiai. Meras R. Mikaitis žadėjo, kad Savivaldybė aktyviai parems šį projektą.

    Pavyzdžiui, viename iš SVIS programos projekte „Futboliukas" dalyvaujančiam darželiui reikia apie 2 tūkst. Lt. Pusę sumos skirtų Lietuvos futbolo federacija, o kitą pusę - Savivaldybė. Pasiūlymui pritarta.

    „Graži iniciatyva. Reikia skatinti vaikus sportuoti, tai ir užimtumas, ir būsimų sportininkų rengimas, ir sveikata", - kalbėjo mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

    R. Mikaitis ir L.Varanavičius taip pat aptarė galimybes rekonstruoti Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadioną. L.Varanavičius minėjo, kad šis klausimas jau aptartas su atsakingais kultūros paveldo specialistais.
    Vyriausybė žada projektui rasti apie 10 mln. litų kitų metų biudžete. Meras R.Mikaitis pavedė Urbanistikos skyriaus vedėjui Nerijui Valatkevičiui skubiai rengti projekto sąlygas.

    „Kaunui gyvybiškai reikia gero futbolo stadiono. Manau, kad Europos jaunimo futbolo čempionatas bus stimulas pagerinti futbolo bazę mūsų mieste", - sakė R. Mikaitis.

    http://www.kaunas.lt/index.php?2451389068

    Comment


      Nu ką, šiandien paaiškės ar perrašysim istoriją ar ne Tel Avivo "Hapoel" - Panevėžio "Ekranas" šiandien 20:30 val. tiesiogiai per "Lietuvos Ryto TV"

      Comment


        „Ekranas“ pasiduos? Lažybų kontorose – milžiniškos sumos

        Lietuvos futbolo čempionas Panevėžio „Ekranas“ šiandien žais atsakomąsias UEFA Europos lygos rungtynes su Tel Avivo „Hapoel“ futbolininkais. Po pergalės namie rezultatu 1:0, panevėžiečiai turi puikias galimybes patekti į grupių turnyrą, tačiau... tuo netiki nei viena pasaulio lažybų bendrovė.

        „Nepaprastai didelės sumos yra pastatytos, kad rungtynėse tarp „Hapoel“ ir „Ekrano“ bus įmušti daugiau nei du įvarčiai“, - likus mažiau nei septynioms valandoms iki susitikimo portalui diena.lt sakė prisistatyti nenorėjęs vienos lažybų bendrovės vadovas.

        Populiariausiose pasaulio lažybų kontorose net kelioms valandoms iš pasiūlos šios rungtynės buvo išbrauktos, skirtingai nei likę 36 šiandien vyksiantys UEFA Europos lygos susitikimai.

        Lažybininkai tokių veiksmų ėmėsi po to, kai vienas po kito pasipylė statymai už „Hapoel“ pergalę. Vienu metu tam tikros baigties rezultato koeficientas buvo įvertintas 1:12 (pastačius eurą, buvo galima laimėti 12 eurų, - aut. past.).

        Vakarop lažybos vėl atnaujintos.

        Skaičius atskleidęs lažybų bendrovės vadovas neabejoja, kad rungtynių metu už „Ekrano“ nesėkmę bus statomos dar didesnės sumos: „Iš visų 37 rungtynių šiandien pasaulio lažybų bendrovėse tik „Ekrano“ mače jau dabar pastatyta labai daug pinigų. Kadangi statymai bus priimami ir „live“ režimu, neabejoju, kad tos statymų sumos bus dar daug kartų didesnės. Tada sukontroliuoti lažybininkus yra nepaprastai sunku“.

        Panevėžio „Ekranas“ su lažybų verslu siejamas ne pirmą kartą. Didelio UEFA dėmesio sulaukė prieš ketverius metus vykusios UEFA taurės antrojo kvalifikacinio etapo rungtynės „Valerenga“ – „Ekranas“. Tąkart panevėžiečiai varžovams nusileido 0:6.

        diena.lt

        Comment


          Atsiprašant, kai toks koficientas 15.00, kad bus imuštas į Ekrano vartus, 7.00, kad lygiosios. Žinoma, aš tokiais dalykais neužsiėmu, bet čia tas pats, kad "Ekraną" pavadint Omsko "Gasmesu"
          Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

          Comment


            Na, ką, prasti popieriai po pirmo kėlinio
            Flickr

            Comment


              Jau 2-0

              Comment


                Pritariu. Ekranas šiandien nežaidžia taip kaip namie. Galėjo bent pasistengti ir gynyboje žaisti geriau.

                P.S. 4-0

                Comment


                  kaip Su Barcelona kokia... va toks va tas mūsų futbolo lygis....

                  Comment


                    Parašė rat
                    Tai ką, žiūrau neįmušo per 45 minutes Lichtenšteinui. Nu nu...
                    Jei ir dabar per tiek laiko nesugebėjo jiems įmušt, tai garantuotai pėndelį patys gaus.
                    You might surprise yourself.

                    Miestai.net FB

                    Comment


                      Jau vos ir negavo, apgailėtinas vaizdas, net jeigu ir laimėt dar sugebėtų. Pusę komandos kitais žaidėjais pakeitus turbūt vaizdas ir tai geresnis būtų nei kad dabar, kažkoks pasilakstymas.

                      Comment


                        Tiesiog apgailėtina. Toks vaizdas, kad jie nesitreniravę išbėgo į aikštę.
                        You might surprise yourself.

                        Miestai.net FB

                        Comment


                          Joaa gražiai nušvilpė Šemberas gal kiek normaliau šiandien sužaidė, na o Danilevičius parodė dėl ko žaidžia tik antroj Italijos lygoj pastoviai.

                          Comment


                            vienas zodis - katastrofa...
                            Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                            Comment


                              Tai jau sulauksim naujo trenerio iš užsienio? Toks šansas netolimoje ateityje laukia ir reikia tikėtis, kad LFF imsis veiksmų...
                              You've got one life! Live it!

                              Comment


                                Na cia gal jau perdaug "nuosirdus" interviu su Kvedaru
                                Futbolo federacijos generaliniam sekretoriui J.Kvedarui Lichtenšteinas - geresnė rinktinė nei Lietuva
                                <...>-Nežinau, bet garantuoju, kad žydai paklausė jo nuomonės. Kaip ir apie ne vieną žaidėją. Ir manęs klausė. Kaip kadaise apie R.Poškų ir Artūrą Fomenką. Rekomendavau, vėliau rusai skambina ir sako: „Tokio pijoko dar nematėm.“<...>
                                Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                                Comment


                                  Dėl rinktinių pajėgumų tikra tiesa, jie žaidžia geresniuose klubuose, reiškia yra geresni žaidėjai, kiek ten jau iš jų yra tikri lichtenšteiniečiai net nesvarbu šiuo atveju. Naivu tikėtis, kad atėjus dar vienam naujam treneriui kas nors iš esmės pasikeistų.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    jooo... Praktiskai pradedu laukt kol jis atsiminimu knyga isleis, panasiu idomybiu turetu netrukt, ypac apie Inkara, Romar'a ir Slabotkes poniatkes
                                    You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                                    Comment


                                      Kur galima būtų stebėti rungtynės tiesiogiai internetu? Škotija Lietuva?

                                      Comment


                                        Įvartis. Puikiai pradėję kėlinį lietuviai, tikriausiai pamiršo apie gynybą.

                                        Comment


                                          Yra du variantai:
                                          1. Surinkti kaimo lygio futbolininkai ir kažkoks kaimo lygio treneris;
                                          2. Eilinės parduotos rungtynės.

                                          Abu variantai yra vienodai labai tikėtini.
                                          You might surprise yourself.

                                          Miestai.net FB

                                          Comment

                                          Working...
                                          X