Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Krepšinis

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    tikrai tik fiziniai?, nes toliau rašote apie užsispyrimą ir atkaklumą (čia fiziniai duomenys ar ne?)
    Charakterio bruožai daugiausia priklauso nuo auklėjimo, aplinkos, o kai žmogus tampa vyresnis (sąmoningesnis) gali kai kuriuos bruožus palavinti ir pats.
    Kaip gera švietimo sistema padeda atsiskleisti gabiems mokiniams, taip ir gera treniravimo sistema gali išugdyti daugiau gerų žaidėjų. Tokių, kuriems viskas puikiai einasi įdedant minimaliai pastangų, yra vienetai. Dauguma viršūnes pasiekia tik sunkiu darbu. Pvz., daug NBA superžvaigždžių tokį statusą pasiekė ne dėl kažkokių įgimtų savybių (nors kažkiek svarbios ir jos), bet todėl, kad treniruojasi daugiau už komandos draugus ir yra labai motyvuoti tapti dar geresniais.
    Lietuva per maža, kad užaugintų kažkokius supertalentus kasmet
    Kinija didelė, tai turėtų pasauliui dovanoti daug krepšinio supertalentų? Kai krepšinis juos ne per labiausiai domina, tai atitinkami ir rezultatai. Kiekybė yra gerai, bet ji nėra lemiamas veiksnys.
    baltas Bronius Džeimickis ar Mykolas Jordanskas negi manote, kad jis būtų sužlugdytas blogos Krepšinio mokyklos Lietuvoje?
    Nėra Lietuvos krepšinio mokykla tokia bloga, kad taip nutiktų, tačiau galėtų būti ir geresnė. Jei kažkas ryškiai išsiskiria savo sugebėjimais, tai reikia daug pastangų norint tokį sužlugdyti , dauguma juk sukasi apie vidurį ir ar jie sužibės, ar ne, priklauso nuo įvairų aplinkybių: pas kokį trenerį pateks, kaip sutars su komandos draugais, kokią turės vidinę motyvaciją, palaikymą šeimoje ir pan.
    Paskutinis taisė senasnamas; 2015.08.21, 19:52.

    Comment


      Charakterio bruožai daugiausia priklauso nuo auklėjimo, aplinkos, o kai žmogus tampa vyresnis (sąmoningesnis) gali kai kuriuos bruožus palavinti ir pats.
      Kiek tas daugiausia, kaip jį pamatuoti? nes va žinau šeimų, kur vienas mokslų daktaras ar koks normalų gyvenimą susikūręs asmuo, o kitas brolis ar sesuo kalėjime sėdi, prasigėrė ar pan. tėvai tie patys, kiemo draugai taip pat, mokykla ta pati. Sutinku, kad auklėjimas gali duoti daug, bet tam yra a.) šeima, b.) mokykla ir ...nežinau kelintoje vietoje įdėti būrelį ar sporto mokyklą.

      daug NBA superžvaigždžių tokį statusą pasiekė ne dėl kažkokių įgimtų savybių (nors kažkiek svarbios ir jos), bet todėl, kad treniruojasi daugiau už komandos draugus ir yra labai motyvuoti tapti dar geresniais.
      Vėlgi motyvacija yra įgimtas dalykas ar išugdomas? turbūt labai individualu, ar ne ? Todėl ir sakau, kad Lietuva yra per maža išugdyti kasmet po žvaigždę, nes turi gimti talentingas, atkaklus, ir dar n. savybių pasižymintis vaikas, kad jis pasiektų viršūnę.

      Kinija didelė, tai turėtų pasauliui dovanoti daug krepšinio supertalentų? Kai krepšinis juos ne per labiausiai domina, tai atitinkami ir rezultatai. Kiekybė yra gerai, bet ji nėra lemiamas veiksnys.
      Klausimas ar kinai išvis yra tauta pasižyminti savybėmis reikalingomis krepšiniui. Čia kaip geriausi stajeriai iš Afrikos, o geriausi mėtymų sporte (diskas, ietis ir t.t.) yra šiaurės europiečiai. Vis dėl to įgimti duomenys turbūt svarbūs?

      Nėra Lietuvos krepšinio mokykla tokia bloga, kad taip nutiktų, tačiau galėtų būti ir geresnė.
      http://www.fiba.com/rankingmen

      Iki Argentinos trūksta 8 tšk. ir būsim treti pasaulyje, todėl taip, galėtų būti ir geresnė.

      Jei kažkas ryškiai išsiskiria savo sugebėjimais, tai reikia daug pastangų norint tokį sužlugdyti , dauguma juk sukasi apie vidurį ir ar jie sužibės, ar ne, priklauso nuo įvairų aplinkybių: pas kokį trenerį pateks, kaip sutars su komandos draugais, kokią turės vidinę motyvaciją, palaikymą šeimoje ir pan.
      Jei provincijoje, tarkim kokiam vienkiemyje atsiranda koks talentingas jaunuolis, kuris tarpmokyklinėse rungtynėse parodo šiek tiek garo, visų pirma kūno kultūros mokytojas gauna skambutį iš rajono sporto mokyklos, kad auga įdomus vaikas bla bla bla. Jei vaikas pats eina į treniruotes viskas gerai, žiūrima ką sugeba, kas per savybės, jeigu neina prasideda trenerių vizitai pas tėvėlius, vizitų skaičius žinoma būna proto ribose ir ant rankų pirštų dažniausiai suskaičiuojamas. tada atsiranda visokios rajono pirmenybės, pirmi pinigai ir t.t. Krepšinio tinklas Lietuvoje tikrai stiprus ir esant reikalui apie tokį žaidėją jau žino stipriausios krepšinio mokyklos su savo agentais.

      Comment


        Galima daug filosofuoti, bet geriau paskaityti, ką sako specialistai. Jaunimo treneris R. Radvila:
        Realiai nėra jokios sistemos, bendrų gairių, kur ką darome, ką ruošiame, kokia kryptimi, kokiame amžiuje, ką leidžiame ir ko neleidžiame. Bėda ta, kad vaikai dabar žino labai daug derinių, bet žvaigždučių neturime, individualiam meistriškumui skiriama per mažai dėmesio. Tarkime, 15-metis jau moka aštuonis derinius, bet nesugeba persivaryti kamuolio per aikštę kaire ranka.
        Pavyzdžiui, jei būtų mano valia, aš iškart uždrausčiau naudoti aikštės gynybą. Ji naudinga tik rezultato, bet ne meistriškumo kėlimo prasme. Per mažai mes kreipiame dėmesio į asmeninę gynybą, ir tos spragos nusitęsia iki pat vyrų krepšinio. Tarkime, serbai daugiausiai dėmesio skiria metimui ir asmeninei gynybai, o mes – tik metimui.
        http://www.basketzone.lt/component/c...-valanino.html
        Kitaip sakant, Lietuva reitinguose gerai laikosi, nes yra gerų trenerių, nes krepšinis populiarus ir netrūksta norinčių jį žaisti. Tačiau jei būtų patobulinta pati sistema, rezultatai būtų dar geresni ir valančiūnų būtų dar daugiau.
        Paskutinis taisė senasnamas; 2015.08.21, 23:21.

        Comment


          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
          Lietuva reitinguose gerai laikosi, nes yra gerų trenerių, nes krepšinis populiarus ir netrūksta norinčių jį žaisti. Tačiau jei būtų patobulinta pati sistema, rezultatai būtų dar geresni ir valančiūnų būtų dar daugiau.
          Ta prasme pakeitus sistemą, vaikai pradėtų augti virš 2 metrų? Kas dėl tų visų žvaigždžių auginimų, tai tų kalbų pasirodo kaskart po kokių pralaimėtų rungtynių, kur blogai pasirodo įžaidėjai ar pabaigoje neatsiranda pataikančio lyderio, bet kaip jau minėjau galutiniame rezultate esame 4 pasaulyje. Prie to pačio, nesuklysiu pasakęs, kad per tuos 25 metus ne viena šimtinė perspektyvių jaunuolių išvyko treniruotis ir mokintis į JAV,ten individualizmas manau vertinamas labiau, nei bet kur, tačiau kiek žvaigždžių užaugo? Kleiza, na dar Pocius.

          Comment


            Būtent! 4 pasaulyje ir visi stengiasi, kad užaugtų D-Mo. Pirmam treneriui garbė ir €. Visada aišku reikia stengtis, kad būtų geriau, bet reikia nespangti žmonėms, kurie net krepšinio nežaidę ir tik peza prie klaviatūros.

            Beje dar Jaska buvo 4 metus štatuose taip pat, bet geriausiai patobulėjo Olimpijoje.

            Be to kiek žaidėjų per krepšinį išvažiavo į ameriką, ten mokslus baigė ir dbr sėkmingai dirba tiek ten, tiek čia.
            You've got one life! Live it!

            Comment


              O gal paprasčiau būtų tiesiog vieną rat į JAV..?

              Comment


                Teisė rengti „Eurobasket 2017“ patikėta keturioms šalims


                2017 metais dėl Europos čempionų karūnos 24 rinktinės kovos keturiose skirtingose valstybėse – Suomijoje, Rumunijoje, Izraelyje ir Turkijoje. Finalinis etapas bus surengtas Stambule.

                Comment


                  Auga puikus latvių žaidėjas Kristaps Porzingis. Tikiuosi traumos jam nesutrukdys pasiekti puikios karjeros ir NBA rekordų. Bet kol kas šis vikrus, aukšas milžinas turi daug perspektyvos. O jeigu dar jį leis į Latvijos rinktinę, tai gali būti, kad su Latviais Europos čempionate susitikinėsime finale. Sėkmės Kristaps.

                  Porzingis detonated onto the NBA landscape with a series of putback dunks in his first handful of games; more importantly for Knicks fans, he’s since maintained a level of play that’s ranged between solid and spectacular. On the season, Porzingis is averaging 17.9 points, 11.0 rebounds and 2.4 blocks per 36 minutes and draining threes at a rate that would make fellow Giant Baltic Person Arvydas Sabonis proud.2 No player in NBA history, in fact, has possessed quite this combination of youth, height, quickness and outside shooting skills. Porzingis’s play has been so strong and so dazzling that he’s that rare rookie on whom airy basketball aesthetes and turgid statistical fundamentalists can agree: This kid is the real deal.
                  That’s a potential problem because Porzingis isn’t just tall but gigantic: one of only 25 players ever to play in the NBA at 7-foot-3 or taller. That produces some cool factoids — among players 7-foot-3 or taller, Porzingis has already drained the fourth-most 3-pointers in league history (behind Sabonis, Manute Bol and Zydrunas Ilgauskas) — along with some worrying trends. For instance: no player 7-foot-3 or taller has ever made it to his 1,000th NBA game. (Mark Eaton, with 875 career games, came closest.)
                  http://fivethirtyeight.com/features/.../?sf17110612=1
                  AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

                  Comment


                    Nelabai mačiau jį žaidžiantį. Man neaišku, ar jis tikrai turi neelinių sugebėjimų, ar tiesiog komanda jį vykusiai išnaudoja? Pvz., Motiejūnas dvejus metus sėdėjo ant suolo, kol treneriui "daėjo", kad iš jo gali būti žaidėjas. Tas treneris jau atleistas iš komandos (ne dėl Motiejūno, o dėl savo ribotumo ). Kitas lietuvis Valančiūnas, panašu, kad irgi pateko ne į tą komandą, kurioje žaidimas grindžiamas per netaiklius mažiukus, o centras negauna kamuolių, nors puolime ir labai efektyvus. Retas žaidėjas gali puikiai žaisti bet kurioje komandoje - dažnam reikia įvairių palankių aplinkybių, postūmio, pasitikėjimo ir t. t.
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2015.12.17, 13:00.

                    Comment


                      D.Motiejūnas karjerą pratęs Detroite
                      Daugiau: http://www.krepsinis.net/naujiena/d-...paign=copy-txt

                      Comment


                        ROBERT BOBROCZKY 15 m. 229 cm.

                        Comment


                          Panašu kad FIBA Europe prasidėjo priešmirtinės konvulsijos.

                          Ispanų spauda Lietuvą ir save jau varo iš Rio, Europai – šokas
                          You might surprise yourself.

                          Miestai.net FB

                          Comment


                            Parašė spirit Rodyti pranešimą
                            Panašu kad FIBA Europe prasidėjo priešmirtinės konvulsijos.

                            Ispanų spauda Lietuvą ir save jau varo iš Rio, Europai – šokas
                            Audra vandens stiklinėje, kažkoks uab'as neturi teisės išmesti ar priimti į Olimpines dėl to, kad kiti uab'ai Žalgiris ir Rytas ne jo UAB'o klubiniame turnyre žais. O dėl Europos čempionato, tai valstybių federacijos įkurs naują uab'ą ir galės savo Europos čempionatą organizuoti, FIBA galės savo organizuoti su antrarūšėm komandom, kurios nepateks į pagrindinį turnyrą.
                            Paskutinis taisė Lettered; 2016.04.16, 14:36.
                            Flickr

                            Comment


                              http://www.musukrepsinis.lt/naujieno...os-krepsinyje/

                              Comment


                                Jei FIBA svajoja apie čempionatą, kuriame vyrautų tokios rinktinės kaip Portugalija, Šveicarija, Austrija, Liuksemburgas, Andora ar Vatikanas , tai tegu sau organizuoja. Dar ir pigiau kainuotų tokį surengti - koks 100 žiūrovų tilptų ir į mokyklines sales, nereikėtų prabangių arenų. Aišku, pajamų iš bilietų pardavimo daug nebūtų, bet kam tie pinigai reikalingi, juk svarbiausia gražus krepšinis .
                                Paskutinis taisė senasnamas; 2016.04.16, 15:46.

                                Comment


                                  Rodo Raptors Pacers dabar !
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                  Comment


                                    Po dviejų kėlinių Valančiūnas - 15 kamuolių, visa Pacers komanda - 20 .

                                    Comment


                                      Nemanau, kad FIBA reketas praeis be pasekmiu. Tuo labiau, netikiu kad pagrindine fiba leis taip siautet. Europos fiba yra tai, kur fiba yra stipriausia, jei nupjaus saka ir pasalins pagrindines krepsinio salis, tai manau bus puiki proga uleb peraugt i kazka daugiau ir ispirt korumpuota fiba velniop is Europos krepsinio.

                                      Fibai jau senai svarbesni pinigai, nei sporto propagavimas, o toks aklas pinigu vaikymasis griauna krepsini apskritai.

                                      Comment


                                        Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                                        Nemanau, kad FIBA reketas praeis be pasekmiu. Tuo labiau, netikiu kad pagrindine fiba leis taip siautet. Europos fiba yra tai, kur fiba yra stipriausia, jei nupjaus saka ir pasalins pagrindines krepsinio salis, tai manau bus puiki proga uleb peraugt i kazka daugiau ir ispirt korumpuota fiba velniop is Europos krepsinio.

                                        Fibai jau senai svarbesni pinigai, nei sporto propagavimas, o toks aklas pinigu vaikymasis griauna krepsini apskritai.
                                        Tik, kad ULEB irgi svarbiausia pinigai, neveltui tarp krepšinio mėgėjų pasaulyje eurolyga pakrikštyta moneyleague

                                        Comment


                                          ULEB ir yra komercinis projektas, kai FIBA turetu daugiau rupintis paciu sportu, o ne komercine dalimi.

                                          FIBA Europe toliau saudo sau i kojas, kelius, ir snuki:
                                          Another step from the FIBA in the war against the Euroleague.

                                          After the exclusion of 14 national teams for the next EuroBasket 2017 the International Federation sent also a letter to German Federation, asking the possibility to host one of the three Olympic Qualifying Tournament of the next July, currently assigned to the city of Turin, Belgrade and Manila.

                                          Next weekend the FIBA board should take a decision about this possible solution, replacing teams and locations that can't, for any reason, organize the event.

                                          FIBA hopes to receive an answer from Germany next week, until 21th April.
                                          FIBA asks to Germany the possibility to organize Olympic Qualifying Tournament

                                          Comment

                                          Working...
                                          X