Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mobilios technologijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Tai as truputi nesupratau - hd2 = nexus one ir jis yra google telefonas, bet eina ne su google android, o su windows mobile???

    Comment


      #62
      HTC HD2 - HTC telefonas su Win Mo.
      Nexus One - Google telefonas (nors gaminamas HTC) su Android
      HTC Desire - HTC telefonas su Android.

      Nexus One ir Desire techniškai yra beveik identiški, tik Desire turi šiek tiek kitokį OS "skin'ą".
      HD2 nuo Nexus'o/Desire skiriasi ne tik operacine sistema, bet ir techninėmis charakteristikomis (didesnis ekranas ir t.t.).

      Comment


        #63

        Rektų paminėti kad HD2 ekrano dydis skiriasi tik plotu, o rezoliucija tokia pati 800x480. Visos kitos tech. charakteristikos atrodo labai panašiai.

        Beje, man įdomu, ar bus ateityje išleisti vienodi modeliai (pvz. Koks HTC Amazing) tiek su WM, tiek su Android'u (ar dar kokia nors OS)?

        Comment


          #64
          Nemanau, kita vertus HTC modeliai nepriklausomai nuo OS ir taip dažnai turi gan daug panašumų.

          Beje, atrodo, kad daugėja kompanijų, kurios planuoja išleisti gan įspūdingus modelius. Pvz. Dell. Tik panašu, kad kol jie išleis, HTC jau bus iškepę ne vieną geresnį variantą.
          http://hothardware.com/News/Dell-Get...nder-And-More/
          Patinka 4.1'' OLED ekranai, nors galėtų būti ir 4.3'' OLED, bet turbūt tokio kolkas nėra.
          Paskutinis taisė Edd; 2010.05.17, 18:56.

          Comment


            #65
            O kodel negaletu buti? Juk pvz dabar kompiuteryje gali idiegt tiek windows, tiek linux. Kodel to negali but ismaniuosiuose telefonuose?

            Comment


              #66
              Teoriškai gali būti, bet realiai taip niekas nedaro. Gal todėl, kad gamintojai stengiasi kai kur riboti savo telefonus. Turi wm, bet užsimanei androido - pirk naują telefoną. Gal yra ir daugiau priežasčių.
              Tuo tarpu nelegaliai "entuziastų" pastangomis, kai kurie telefonai turi galimybę įdiegti kitą OS. Tarkim dabar bandoma priversti veikti android ant hd2.

              Comment


                #67
                Parašė Gator Rodyti pranešimą
                O kodel negaletu buti? Juk pvz dabar kompiuteryje gali idiegt tiek windows, tiek linux. Kodel to negali but ismaniuosiuose telefonuose?
                Gal todėl, kad mobilieji telefonai tarpusavyje skiriasi gerokai labiau nei kompiuteriai?

                Comment


                  #68
                  Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                  Gal todėl, kad mobilieji telefonai tarpusavyje skiriasi gerokai labiau nei kompiuteriai?
                  Kai kurios OS turi tam tikrus labai jau specifinius hardware reikalavimus, todėl ne ant visų telefonų jos gali normaliai veikti. Tačiau tai nėra pagrindinė priežastis, pvz. androidas gali suktis ant daugelio htc wm telefonų.

                  Comment


                    #69
                    Kas dar nematė, trumpa prezentacija apie Android 2.2 'Froyo'



                    Kaip suprantu, bus available Birželio pabaigoje.
                    Paskutinis taisė John; 2010.06.08, 01:42.

                    Comment


                      #70
                      Didelių ekranų mėgėjams. Naujas Dell produktas: 5" 800x480 aparatas, kurį sunku priskirti kokiai nors kategorijai.

                      Specifikacijos daugmaž panašios į Desire ar Xperia X10, tik su gerokai didesniu displėjumi.

                      Mažumu nepasižymi, nors į kišenę daugmaž tilptų. Svarbiausia, kad naršymas internete turėtų būti tikrai neblogas su tokio dydžio displėjumi.



                      Comment


                        #71
                        Iš NYTimes Gadgetwise apie HTC Evo 4G


                        An Android on Steroids


                        http://gadgetwise.blogs.nytimes.com/...eroids/?src=me

                        Šiaip gan juokingas straipsnis. Kalbama apie 4G (na maždaug "oh man, we got the goddamn 4G, man. So amazing, man. Much faster than the 56K network"), nors net neužsimenama, kad tas "4G" tėra paprasčiausias WiMax

                        Aišku, aparatas yra nesveikas ir, ko gero, pagrįstai gali būti vadinamas geriausiu rinkoje, bet amerikoniška spauda man kelia šypseną. Atrodo lyg straipsnis būtų rašytas protinių negalių turintiems žmonėms arba absoliučiai toje srityje nieko nesuprantantiems žiopliams. O kai kurie dar stebisi, kodėl amerikiečius supa "kvailių" stereotipai. Nieko nuostabaus, kodel Apple marketingas JAV viską tiesiog "ownina", nes panašu, kad rinkos dalyviai (t.y. end-useriai) išties mėgsta būti nevisiškai protingi, kurie be "amazing" ir "fantastic" nelabai ką tesupranta, o gudresni dar žino, kad yra toks "4G" (ko gero, labiausiai kvalifikuoti IT specialistai)

                        Vos nemiriau iš juoko :

                        First, let’s get our definitions clear. In this case, 4G stands for the fourth-generation network(available in 33 cities across the country), not the fourth generation of a handset. It’s the network that brings the speed. But a phone itself has to have the hardware built in to work on a 4G network to use the speed. Even though Apple’s iPhone 4 is the fourth generation of that phone, it doesn’t work on a 4G network. So make sure you have a salesman carefully define terms when you are phone shopping.
                        Atsiprašau už "dėjimą" ant Apple ir iFauno. Pasirodo, tai apkritai visos Amerikos (įskaitant spaudą) bruožas. "It's the network that brings the speed".... oi negaliu
                        Paskutinis taisė John; 2010.06.12, 05:10.

                        Comment


                          #72
                          Įdomus pasiskaitymas apie Apple vs. Google. Apple, skirtingai nei daugelyje "oh my god, this is so amazing" tipo straipsnių, nėra pranašaujama labai šviesi ateitis. Gal ir baisiai skamba, bet pranašaujamas Apple'o sutriuškinimas, koks kažkada įvyko PC rinkoje. Tik šį kartą ne nuo MS, bet nuo Googlės.

                          Phone Fight!
                          It’s Apple vs. Google in the battle over the future of computing.




                          Kelios įdomesnės ištraukos

                          During the PC wars, Microsoft triumphed, ending up with 90 percent market share, which left Apple with table scraps. In mobile, Jobs sees a shot at redemption. But this time he faces a new opponent, Google, whose mobile operating system, called Android, has emerged as the biggest rival to Apple.
                          Only one thing stands in his way, but it’s a big thing: Google.
                          Both approaches have their virtues. Apple delivers a gorgeous user interface, where “everything just works,” as fans like to say. Google’s approach is messier, even chaotic. Its user interface isn’t as polished as Apple’s. But proponents of Google’s approach say that a teeming world of rival code writers and phone makers can innovate faster than any single company.
                          Nesilpnas teiginys:
                          Geeks can, and do, argue over the merits of these phones. But the fact that the two are close enough to be compared side by side is what should have Apple worried. And these are early days. My sense is that over the next 12 to 18 months, Android will surge past Apple the way Microsoft Windows surged past Apple in the 1990s.
                          Neblogas pastebėjimas apie MS... kaži, ar dar kam nors rūpi WM be Edd'o ir B.Gates'o?
                          Speaking of Microsoft, what happened to those guys? A mobile version of Windows is supposed to ship by the end of this year. But will anyone care? After a disastrous decade of stumbles, Microsoft finds itself so far behind Apple and Google in mobile that it may never be able to catch up. As Jobs said, the times they are a-changin’.
                          Visas straipsnis: http://www.newsweek.com/2010/06/12/phone-fight.html
                          Paskutinis taisė John; 2010.06.13, 01:12.

                          Comment


                            #73
                            Internete rasi visokių straipsnių ir spėlionių, tačiau kaip realiai bus tikrai nėra taip jau aišku. Nors man labiau patinka telefonai su "messy, chaotic" OS, kur gali daryti viską ką tik nori, tačiau yra pliusų ir tokiose kiek apribotose, bet tvarkingose OS, kuriose "everything just works" (didžiajai daliai paprastų žmonių turbūt pastarasis variantas labiau tinka). Pirmajai grupei priskirčiau senesnias WM ir Android, o antrajai - iphone OS ir WM7. Iš esmės savo grupėje Android nebeturės konkurentų (nebent Bada OS ). Aišku tos grupės gal nieko daug ir nebereiškia, nes po truputį visos OS perima kitos grupės funkcijas.
                            O dėl WM ir Edd'o, visai gali būti ir toks variantas jog Johnas po metų įsigys WM7 telefoną. Nors MS šioje srityje užmigo ir atsiliko, bet manau, kad jie tai supranta ir bando kuo grečiau vytis. Tarkim prisiminus pirmuosius Android telefonus bei tai kaip ilgai jie progresavo ir pažiūrėjus į visiškai naujai panuojamą išleisti WM7, skirtumas akivaizdus MS naudai. Nereikia pamiršti, kad jie turi milžiniškus resursus ir taip pat turi nuo ko atsispirti (žodžių kratinys: zune, xbox, office, silverlight, xna, exchange server,...).

                            Comment


                              #74
                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Didelių ekranų mėgėjams. Naujas Dell produktas: 5" 800x480 aparatas, kurį sunku priskirti kokiai nors kategorijai.

                              Specifikacijos daugmaž panašios į Desire ar Xperia X10, tik su gerokai didesniu displėjumi.

                              Mažumu nepasižymi, nors į kišenę daugmaž tilptų. Svarbiausia, kad naršymas internete turėtų būti tikrai neblogas su tokio dydžio displėjumi.

                              Atvaizdas


                              Youtube video
                              Huawei s7 analogas. panasu tai kazkokia nauja klase. Reiks pirkt kelnes su didesne kisene )) Atrodo ominis turi planu pardavineti Huawei s7

                              Comment


                                #75
                                nu Jobs'as viena fail'ą jau padarė ir sukėlė šiokią tokią reakciją
                                Silpnoji lytis stipresnė už stipriają dėl stipriųjų silpnybės silpnajai

                                Comment


                                  #76
                                  Parašė tadux Rodyti pranešimą
                                  Huawei s7 analogas. panasu tai kazkokia nauja klase. Reiks pirkt kelnes su didesne kisene )) Atrodo ominis turi planu pardavineti Huawei s7
                                  Galėtų su specialiu kostiumu šiam aparačiukui pardavinėti.

                                  Comment


                                    #77
                                    Parašė Edd Rodyti pranešimą
                                    Internete rasi visokių straipsnių ir spėlionių, tačiau kaip realiai bus tikrai nėra taip jau aišku. Nors man labiau patinka telefonai su "messy, chaotic" OS, kur gali daryti viską ką tik nori, tačiau yra pliusų ir tokiose kiek apribotose, bet tvarkingose OS, kuriose "everything just works" (didžiajai daliai paprastų žmonių turbūt pastarasis variantas labiau tinka). Pirmajai grupei priskirčiau senesnias WM ir Android, o antrajai - iphone OS ir WM7. Iš esmės savo grupėje Android nebeturės konkurentų (nebent Bada OS ). Aišku tos grupės gal nieko daug ir nebereiškia, nes po truputį visos OS perima kitos grupės funkcijas.
                                    O dėl WM ir Edd'o, visai gali būti ir toks variantas jog Johnas po metų įsigys WM7 telefoną. Nors MS šioje srityje užmigo ir atsiliko, bet manau, kad jie tai supranta ir bando kuo grečiau vytis. Tarkim prisiminus pirmuosius Android telefonus bei tai kaip ilgai jie progresavo ir pažiūrėjus į visiškai naujai panuojamą išleisti WM7, skirtumas akivaizdus MS naudai. Nereikia pamiršti, kad jie turi milžiniškus resursus ir taip pat turi nuo ko atsispirti (žodžių kratinys: zune, xbox, office, silverlight, xna, exchange server,...).
                                    Aš tai labai gerai suprantu. Gali būti, kad WM pasiseks. nes panašu, kad sistema nėra bloga, o ir kompanija rimta. Tik kad jie šiek tiek vėlokai kala savo principinį smūgį. Aišku, jie turi S.Ballmer'į, kuriam neprilygsta joks S.Jobs'as ar, juo labiau, kas nors kitas . Neskaitant to, kad norėjau patraukti Edd'o dėmesį, man MS patinka kurn kas labiau už Apple, o ir šiaip gerbiu šitą kompaniją, nes kaip bebūtų, naudoju jos OS jau gerus 12 metų (t.y., kai gavau pirmąjį PC) ir nesiruošiu to keisti.

                                    Nors, iš tikrųjų, man kur kas įdomiau, kaip bus su iPhone OS vs. Android (ir WM, jei jie prasimuš), nes tai fundamentaliai skirtingos filosofijos. WM ir Droidas galės palaikyti sveiką konkurenciją, nes tai bus pakankamai atviros ir daugelyje skirtingų devaisų naudojamos OS, kurios galės būti alternatyva viena kitai. Tai bus labai gerai. Neatmetu galimybės, kad ir John kada nors išbandys WM.

                                    O Apple'as eina davo pramintu keliu, kai 1990 gavo į kailį nuo MS ir sėdėjo kampe labai ilgai. Sunku įsivaizduoti, kaip jie tikisi negauti į kailį nuo Droido, kuris yra labai atvira sistema, kuri jau dabar naudojama krūvoje skirtingų devaisų (tiek pigesnių, tiek hi-end) ir kuri naudojama naujai išleidžiamuose labai rimtų gamintojų flagshipiniuose aparatuose (visų pirma HTC). WM7 teoriškai turėtų eiti panašiu keliu, nes jų filosofija nėra tokia jau skirtinga bent jau ta prasme, kad ji bus diegiama į kuo daugiau įvairių devaisų ir neturės tokių ribojimų, kaip Apple. Tai čia kaip ir aišku, WM konkuruos su Droidu, nes tai bus alternatyvos viena kitai.

                                    Bet kas bus su Apple? Tam kad jie sugebėtų palaužti rinką ir nukonkuruoti Droidą, reiktų didelio stebuklo. Manau, iFauno karštligės pikas jau praėjęs ir žmonės ima suprasti, kad yra geresnių sistemų, kaip kažkada suprato apie PC vs. Mac ir pasirinko Windows. Tik skirtumas tas, kad rinktis reiks ne iš vieno droidinio devaiseo (kaip iFauno atveju), bet iš daugybės ir skirtingų gamintojų. Nebent Jobs'as tikisi, kad visas pasaulis nuamerikonės ir taps "oh my god this is so fantastic" tipo besmegeniais.
                                    Paskutinis taisė John; 2010.06.13, 16:55.

                                    Comment


                                      #78
                                      Parašė tadux Rodyti pranešimą
                                      Huawei s7 analogas. panasu tai kazkokia nauja klase. Reiks pirkt kelnes su didesne kisene )) Atrodo ominis turi planu pardavineti Huawei s7
                                      Nu kad Streak gal visgi arčiau tradicinių mobiliakų analogų, nei tas Huawei monstras. Nors tokio aparato aš norėčiau.

                                      Comment


                                        #79
                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Aš tai labai gerai suprantu. Gali būti, kad WM pasiseks. nes panašu, kad sistema nėra bloga, o ir kompanija rimta. Tik kad jie šiek tiek vėlokai kala savo principinį smūgį. Aišku, jie turi S.Ballmer'į, kuriam neprilygsta joks S.Jobs'as ar, juo labiau, kas nors kitas . Neskaitant to, kad norėjau patraukti Edd'o dėmesį, man MS patinka kurn kas labiau už Apple, o ir šiaip gerbiu šitą kompaniją, nes kaip bebūtų, naudoju jos OS jau gerus 12 metų (t.y., kai gavau pirmąjį PC) ir nesiruošiu to keisti.

                                        Nors, iš tikrųjų, man kur kas įdomiau, kaip bus su iPhone OS vs. Android (ir WM, jei jie prasimuš), nes tai fundamentaliai skirtingos filosofijos. WM ir Droidas galės palaikyti sveiką konkurenciją, nes tai bus pakankamai atviros ir daugelyje skirtingų devaisų naudojamos OS, kurios galės būti alternatyva viena kitai. Tai bus labai gerai. Neatmetu galimybės, kad ir John kada nors išbandys WM.

                                        O Apple'as eina davo pramintu keliu, kai 1990 gavo į kailį nuo MS ir sėdėjo kampe labai ilgai. Sunku įsivaizduoti, kaip jie tikisi negauti į kailį nuo Droido, kuris yra labai atvira sistema, kuri jau dabar naudojama krūvoje skirtingų devaisų (tiek pigesnių, tiek hi-end) ir kuri naudojama naujai išleidžiamuose labai rimtų gamintojų flagshipiniuose aparatuose (visų pirma HTC). WM7 teoriškai turėtų eiti panašiu keliu, nes jų filosofija nėra tokia jau skirtinga bent jau ta prasme, kad ji bus diegiama į kuo daugiau įvairių devaisų ir neturės tokių ribojimų, kaip Apple. Tai čia kaip ir aišku, WM konkuruos su Droidu, nes tai bus alternatyvos viena kitai.

                                        Bet kas bus su Apple? Tam kad jie sugebėtų palaužti rinką ir nukonkuruoti Droidą, reiktų didelio stebuklo. Manau, iFauno karštligės pikas jau praėjęs ir žmonės ima suprasti, kad yra geresnių sistemų, kaip kažkada suprato apie PC vs. Mac ir pasirinko Windows. Tik skirtumas tas, kad rinktis reiks ne iš vieno droidinio devaiseo (kaip iFauno atveju), bet iš daugybės ir skirtingų gamintojų. Nebent Jobs'as tikisi, kad visas pasaulis nuamerikonės ir taps "oh my god this is so fantastic" tipo besmegeniais.
                                        Dėl WM7 atvirumo - deja kolkas panašu, kad jis bus gan uždaras ir šia prasme panašesnis į iphone. Pavyzdžiui, visos programos bus prieinamos tik iš MS marketplace, o į jį pateks tik reikalavimus atitinkačios programos ir t.t. Aišku, manau, kad jį greitai nulauš, bet tai fakto nekeičia. Taip, WM7 telefonus gamins įvairios kompanijos, tačiau joms irgi yra keliami reikalavimai (tiek hardware, netgi nustatyta kokie mygtukai privalo būti, tiek software). Tad androidas bus vienintelė rimta OS be tokių ribojimų.

                                        Comment


                                          #80
                                          Hmm, nelabai patinka man tokie dalykai. MS jau prisigrybavo su IE, taigi nebūtų gerai, jei nugrybautų ir su WM. Nors, reikia tikėtis, nenugrybaus per smarkiai ir laikys kokius 15-20% rinkos.

                                          Beje, dar įdomus dalykas: kur šioje istorijoje stovi Nokia su Symbian? Man išvis nesuprantama jų pozicija per paskutinius porą metų. Ką jie išvis daro ir kuria kūno dalimi vadovaujasi, kurdami kompanijos strategiją? Mano supratimu, jie elgiasi labai kvailai nepripažindami fakto, kad Symbian mirė ir kad Droidas (vėliau gal ir WM... kodėl ne, juk, pavyzdžiui, HTC tai nekelia problemų) yra vienintelis variantas šiuo metu, kuris gali išgelbėti Nokią nuo visiško pravalo.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X