Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mobilios technologijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė a_p Rodyti pranešimą
    Tai tiesiog minėtos tetos spekuliacijos ir nieko daugiau, be jokių patvirtinančių šaltinių. Šiuo atveju aš labiau pasitikiu tuom ką finansų analitikams pasakoja toks tipelis vardu Sinofsky, kuris bent jau teoriškai turetų šį bei tą žinoti:
    http://www.microsoft.com/investor/Ev...1/default.aspx Q&A dalis.

    Ir ten jis aiškiai sako tik tiek, kad Metro appsai dirbs visur. Kas del klasikinių Win32 appsų ant ARM, tai labai aiškiai leidžia suprasti, kad jų neplanuoja. Ir paaiškina kodėl (virusai ir energijos suvartojimas).

    Taip pat ir tas faktas, kad microsoft pristate išimtinai tik WinRT aplinką. Ir nei žodžio nepasakė apie tradicinius Win32 appsus.
    O taip, Sinofsky turėtų žinoti, bet taip pat niekur MS oficialiuose šaltiniuose neradau, kad jis taip teigtų ir pilna straipsnelių, kur rašoma, kad Sinofsky buvo klaidingai pacituotas ir viskas ką jis teigė yra tai, kad x86 aplikacijos neveiks ant ARM, kas yra nieko nuostabaus. Jei teta nepatiko, tai prašom dar pvz.:
    http://www.geek.com/articles/chips/w...apps-20110916/

    Parašė a_p
    Tai viso labo senas CES demo skirtas paerzinti intelį. Tai visiškai nereiškia, kad eilinis developeris Joe turės teisę developinti tokius appsus.

    O kad microsoft fiziškai pajėgus ARM'ui sukompiliuot ofisą ir windowsus tai niekas tuom ir neabejoja. Klausimas tik ar tai bus leista ir kitiems. Kol kas apie tai niekur nėra nei žodžio.
    Tai kad bent jau ARM įrenginiai su standartiniu desktopu buvo demonstruojami ir pirmam win8 pristatyme, bei jei neklystu ir pačiam build'e, vėliau galėsiu paieškoti. Tuo tarpu x86 tabletai, kurie buvo išdalinti build'e 100% turi "standartinį desktopą" ir win32 appsus.

    Parašė a_p
    Kam tabletui reikalingas tas pelytei tinkamas desktopas?
    Kodėl būtent tabletams? Pvz. netbukams. Tabletams irgi, pvz., tokio tipo įrenginiams kaip asus eee pad transformer, ar kad ir šiaip naudojimui prijungus išorinę pelytę/klaviatūrą/monitorių.

    Parašė a_p
    Tai kokių aplikacijų tam honeycomb'ui truksta? Kažkaip visiškai nejaučiu to trūkumo.
    Kad ir normalaus ofiso, o ir šiaip appsų skaičius kolkas mažas.

    Parašė a_p
    "Bus gan lengva"? Optimistas.
    Ir vėl nuo pradžių, daug kodo galima panadoti nuo web aplikacijų, .NET/Silverlight/WPF aplikacijų ir pan. Vienoj Build'o sesijoj kaip tik demonstruoja vienos aplikacijos perkėlimą ant win8 su minimaliais pakeitimais.

    Comment


      Prašom jums ir be tetos, ARM tableto video iš Build'o (su Nvidia Kal-El procesorium), kuriame aiškiai matomas "senas desktopas":

      Comment


        Parašė Edd Rodyti pranešimą
        Prašom jums ir be tetos, ARM tableto video iš Build'o (su Nvidia Kal-El procesorium), kuriame aiškiai matomas "senas desktopas":
        Youtube video
        Na ir? Kur parašyta, kad toks ir bus galutinis produktas?

        Comment


          Parašė a_p Rodyti pranešimą
          Na ir? Kur parašyta, kad toks ir bus galutinis produktas?
          Taip mąstant galima daug ko prirašyti ir prisakyti, kur parašyta, kad ant Win8 neveiks iOS aplikacijos? Bent jau man keistokai atrodytų jei po visokių pristatymų galų gale išleistų produktą, kuriame būtų tik dalis tuose pristatymuose matytų funkcijų. Bet čia manau neverta ginčytis, palauksim ir pamatysim.

          Comment


            Parašė Edd Rodyti pranešimą
            Taip mąstant galima daug ko prirašyti ir prisakyti, kur parašyta, kad ant Win8 neveiks iOS aplikacijos?
            Galva tam ir duota kad mąstyt. Sveiką nuovoką sudėjus su šiokia tokia patirtim ir viešai prieinamais faktais galima maždaug nuspėt kurlink suka traukinys. Pvz sveika nuovoka sako, kad iOS aplikacijos artimiausioje ateityje ant W8 tikrai neveiks.
            Taip pat visi realūs microsoft veiksmai ir žodžiai šiuo metu sako, kad 3rd party Win32 appsai tabletuose kol kas neplanuojami. Jei būtų kitaip, Sinofskis minėtoje konferencijoje taip ir pasakytų, šito slėpti visiškai nėra jokios prasmės. Vienu nedviprasmišku sakiniu, lygiai taip pat kaip kad patvirtino visapusišką Metro appsų palaikymą. O jis vietoj to pasakė krūvą apvalių frazių, kurių esmė susiveda į "jeigu padarytume tai būtų problemų". Kas maždaug reiškia, kad "ne, šiuo metu neplanuojam, bet jei kas nors pasikeis tai dar kategoriškai neatsižadam".

            Yra dideliausia krūva visokių faktų, kurie sako, kad tradicinė Win32 aplinka tabletuose pačiam microsoftui labiau kenks nei padės. Ir kad microsoftas tai puikiai supranta beigi pasiryžęs radikaliems žingsniams. Kaip kad tai padarė nuo WM6 pereidamas prie WP7.

            Bent jau man keistokai atrodytų jei po visokių pristatymų galų gale išleistų produktą, kuriame būtų tik dalis tuose pristatymuose matytų funkcijų. Bet čia manau neverta ginčytis, palauksim ir pamatysim.
            Na, forumai tam ir yra, kad pareikšt ir aptart savo nuomones. Laukti teks turbūt kokius metelius ir per tą laiką gali dar daug kas kelis kartus pasikeist, W8 teks konkuruot jau su sekančiomis iOS ir Android versijomis.

            Kas dėl funkcijų, tai microsoft kol kas rodo normalių windowsų pagrindu sumodeliuotą Metro aplinkos prototipą. Kur nori maždaug pademonstruot abu pasaulius. Bet tai kol kas nieko nesako apie tai, kurie iš minėtų komponentų pateks į kokius konkrečius produktus.

            Aš pvz nei kiek neabejoju, kad microsoft intensyviai kapsto įvairiomis kryptimis. Garantuotai ruošiama pilnavertė Win8 versija lengviems pigiems netbukams ARM pagrindu. Jau vien tam, kad Intelis nesugalvotų atsipalaiduot. Bet tai visai nereiškia, kad tokie laptopai kada nors pamatys dienos šviesą. Arba kad tai bus "pilnaverčiai" Win8 laptopai, juk yra krūva klientų kurie svajoja apie pigius laptopus tik su ofisu ir nieko daugiau. Tokie klientai gali pabėgti pvz pas gugliaus chrome os kas būtų labai blogai.

            Comment


              Parašė Edd Rodyti pranešimą
              Bent jau man keistokai atrodytų jei po visokių pristatymų galų gale išleistų produktą, kuriame būtų tik dalis tuose pristatymuose matytų funkcijų.
              Kas tame keisto? Microsoft VISADA taip daro - skelbia oro burbulus apie būsimą superduperturbo naują produktą, kuris turės masę krūčiausių funkcijų ir nušluos konkurentus. Pavyzdžių pilna - nuo naujų (Vista) iki senų ( http://en.wikipedia.org/wiki/Cairo_(operating_system) )
              Paskutinis taisė 99; 2011.09.27, 16:02.

              Comment


                Gerokai įdomiau yra vakarykštis Amazon tabletų pristatymas.

                Nors visi aiškina, kad tai ne ipad konkurentas, bet man rodos tai netgi labai rimtas konkurentas. Nes nežiūrint į technines charakteristikas jis "nusiurbs" visus tuos ipad pirkėjus, kuriems tereikia kažko spaudos/knygų skaitymui, filmams, banaliam naršymui po internetą ir vieham kitam žaidimui. O tokių juk yra didžioji dauguma.

                Tiesa, eilinį kartą smagina "analitikų" įžvalgos. Kaip antai:
                Amazon will sell millions of tablets, and the rapidfire adoption of the Kindle Fire will give app developers a reason—finally—to develop Android tablet apps.
                Čia turint omeny, kad Kindle Fire pagrindas yra stipriai perdarytas "telefoninis" androidas 2.x ir upgreidas į 3.x jam negresia. Developeriai gal ir puls kažką developinti, bet tai bus appsai skirti būtent Kindle Fire, o ne androido tabletams apskritai. Amazon kažkaip įtartinai nepasakė nei žodžio apie androido tabletams skirtų appsų palaikymą.

                Comment


                  Be to, Amazon Kindle knygu skaitykles pigiausia Wi-Fi versija kainuos 79 dolerius. Beleeeekaaasss... O_O.

                  Comment


                    Parašė Magician Rodyti pranešimą
                    Be to, Amazon Kindle knygu skaitykles pigiausia Wi-Fi versija kainuos 79 dolerius. Beleeeekaaasss... O_O.
                    Kodėl? Manau klientai būtent šitą versiją tiesiog šluos nuo prekystalių. O jau turint tokį daigtą gerokai atšala noras pirkti dar ir "pilnavertį" tabletą.

                    Žaidimų žinoma nepažaisi ir appsų neprisidėsi, bet knygoms, laikraščiams etc pats tas. Dar geriau nei ipad'as, nes kelis kartus lengvesnis, akumuliatorius laiko mėnesį, saulės šviesoje neblizga ir "neapanka" ekranas.

                    Comment




                      Taigi, taigi, aš čia savo susižavėjimą išreiškiau.
                      Paskutinis taisė Magician; 2011.09.30, 23:09.

                      Comment


                        Spekuliuojama, kad Kindle Fire gamybos kaštai ~250$, pardavimo kaina $199. Matyt tikimasi grąžos iš skaitmeninio turinio pardavimų. Beje, šiandien pasklido gandai, kad Amazon'as dairosi į HP "nugesintą" Palm'o padalinį su jų WebOS.
                        Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                        Comment


                          Parašė 99 Rodyti pranešimą
                          Spekuliuojama, kad Kindle Fire gamybos kaštai ~250$, pardavimo kaina $199. Matyt tikimasi grąžos iš skaitmeninio turinio pardavimų. Beje, šiandien pasklido gandai, kad Amazon'as dairosi į HP "nugesintą" Palm'o padalinį su jų WebOS.
                          Šeip tai vargu. Anot iSuppli panašaus samsung galaxy tab 7" kaštai prieš metus buvo apie 214$. Iš šios sumos reiktų atimti UMTS (~20$) ir kameras ($8). T.y. viso gausim $186. Procesorius žinoma greitesnis, bet visai nebūtinai brangesnis.

                          Žinoma prie to reiktų pridėt transportą ir pardavimą, bet amazonas čia turi labai neblogų ryšių

                          Žodžiu spėčiau, kad minėtą fire amazonas pardavinėja maždaug už savikainą. Nors visai nestebintų ir subsidijos, nes nieko iš amazono neperkant su minėtu fire daugiau nėr kas veikt.

                          Del WebOS tai netgi labai tikėtina. Tik spėju ne tiek dėl pačios OS kiek dėl Palm patentų, nes toks Microsoft greičiausiai jau atspausdino malonius laiškus su pasiūlymais "susitarti".

                          Comment


                            Gal žinote kokią nemokamą programėlę Iphone'ams, kuria galima siųstis video, pavyzdžiui, iš Youtube?
                            Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                            Marsrutai.lt tinklaraštis!
                            SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                            Comment


                              O štai ir tų pačių iSuppli vertinimai.

                              Kiek keistoka, kad amazono kindle fire ekranas tiek brangesnis uz galaxy tab, bet ką gali žinot, gal jie per metus pabrango.

                              Comment


                                Parašė engadget.com
                                Samsung and Google postpone Ice Cream Sandwich and Galaxy Nexus
                                ...
                                Samsung and Google decide to postpone the new product announcement at CTIA Fall. We agree that it is just not the right time to announce a new product. New date and venue will be shortly announced.
                                ...
                                http://www.engadget.com/2011/10/07/s...-galaxy-nexus/

                                Tačiau vistik kažkas paplatino šio daikto video:


                                Šio daikto ekranas turėtų būti 4.65 colių, super amoled hd su 720 x 1280 rezoliucija. Skamba patraukliai, tik klausimas ar patogus dydis nešiojimui. Prie 4.3'' esu pripratęs ir man tai atrodo normalu, gal 4.65'' ne taip jau ir baisu.

                                Comment


                                  Parašė Edd Rodyti pranešimą
                                  Šio daikto ekranas turėtų būti 4.65 colių, super amoled hd su 720 x 1280 rezoliucija. Skamba patraukliai, tik klausimas ar patogus dydis nešiojimui. Prie 4.3'' esu pripratęs ir man tai atrodo normalu, gal 4.65'' ne taip jau ir baisu.
                                  Jis greičiausiai nebus ženkliai didesnis už "normalų" 4.3" smartfoną. Nes nebėra apatinių mygtukų. Lyginant su dabartiniu NexusS (4") turėtų būti nedaug platesnis ir kažkur 1.5cm ilgesnis.

                                  Comment


                                    Engadget: Amazon adds Kindle Fire-specific details to Developer Portal, A's your FAQ

                                    Taigi, visi svajoję apie "walled garden" su Androido appsais (Apple ir Microsoft pavyzdžiu) pagaliau turi ką rinktis. Net nežinau, ši Amazon'o "ekosistema" man kuo toliau tuo mažiau simpatiška.

                                    Comment


                                      Parašė a_p Rodyti pranešimą
                                      Jis greičiausiai nebus ženkliai didesnis už "normalų" 4.3" smartfoną. Nes nebėra apatinių mygtukų. Lyginant su dabartiniu NexusS (4") turėtų būti nedaug platesnis ir kažkur 1.5cm ilgesnis.
                                      Yra. Jie nėra fiziniai mygtukai, bet į ekrano dydį nesiskaičiuoja.

                                      Comment


                                        Parašė [unique]y1k3s Rodyti pranešimą
                                        Yra. Jie nėra fiziniai mygtukai, bet į ekrano dydį nesiskaičiuoja.
                                        Kodėl taip manai?



                                        Kažkas apie 1:10 matyt kaip maigant mygtukus degiojasi mėlynas fonas. Todėl manyčiau, kad jie "virtualus" ir įsiskaičiuoja į ekrano dydį.

                                        Šeip man toks sprendimas nesuprantamas, nebent "because we can". Fiksuoti mygtukai mano nuomone yra vienas geresnių Androido UI elementų.

                                        Comment


                                          Panašu į "virtualius" mygtukus, kaip ant Android tabletų, nors man tai šiuo atveju nepatinka. Išvis patogiausi yra fiziniai mygtukai, nors dažniausiai jie nebūna tokie gražūs kaip sensoriniai ar "virtualūs". Beje, Samsungas aiškina, kad atidėjo šio daikto pristatymą iš pagarbos Steve Jobs'ui. Bet kokiu atveju šį mėnesį įdomių naujienų turėtų užtekti, kiek atsimenu šį mėn. turi ir Nokia pagaliau kažką įdomaus pristatyti, greičiausiai pirmus wp7.5 įrenginius. Įdomu ką jie sugebės išspausti, vien todėl, kad ši kompanija yra labai susigadinus savo padėtį (gal ne be pagalbos iš išorės, pvz. Microsoft). Šiaip įtariu, kad pirmi blynai nebus įspūdingi, nors jei atrodys taip ir turės normalias specifikacijas, savo žodžius atsiimsiu:
                                          http://foto.terpe.lt/inkelti/2011101...us-d4c2w82.jpg

                                          Comment

                                          Working...
                                          X