Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

TV laida, kurią norėtumei prikelti

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Parašė Raikkonen Rodyti pranešimą
    Buvau labai nusiminęs, kada pasitraukė "Pinigų karta", bet dabar ją vėl rodo Būtų smagu, kad grįžtų WRC apžvalgos, Ekipažas, nors didžioji dalis pasitraukusių TV laidų ir buvo vertos pasitraukimo.
    Apskritai, visos lietuviškos laidos automobilininkams (Autofanai, Autopilotas) yra labai prastos kokybės, todėl net nesinori jų žiūrėti...
    Pritariu. Dažniausia problema ta, kad tokių specifinių laidų kūrėjai pernelyg taikosi tik į vieno konkretaus skonio/hobio/profesijos auditoriją. Lietuva yra per maža rinka, kad 'užsižaisti' tik su specifiniu, toje srityje labai išprususiu žiūrovu. Laida apie automobilius turi būti skirta ne tik vairuotojams, ją turi būti smagu žiūrėti net ir vaikams, laida apie žvejybą turi būti įdomi ir namų šeimininkėms, exlaida „Būtovės slėpiniai“ turėjo būti įdomi ne tik istorikams, bet ir elektrikams, programuotojams, statybininkams, etc.. Mano supratimu, tokių specifinių laidų tikslas yra ne tiek informuoti apie kažką naujo/patobulinto (kas irgi yra labai svarbu), bet sudominti plačiąsias mases laidos turiniu (juk TV laida nėra universitetinė paskaita, ji daugiausiai skirta žiūrovo poilsiui ir pramogai), sudominti nauju (neprofesionalams ir nemėgėjams) dalyku, pateikti medžiagą pakankamai patraukliai, paprastai ir žaismingai, nevengti humoro, pateikti praktinių patarimų, pamirštų faktų/vaizdų, net šiek tiek 'išeiti iš formato', pvz laidoje apie žvejybą pateikti vieną žuvies patiekalo receptą. Laidos reitingus pakelia konkursai/užduotys/klausimai žiūrovams, bet šią sritį mūsų žurnalistai įsisavinę pakankamai gerai. Apskritai, televizija nėra radijas, todėl TV laidų metu turėtų būti kuo mažiau kalbama 'į kadrą' — dominuoja judantys vaizdai, girdisi tik balsas 'už kadro' (išimtis — 'karštas' tiesioginis pranešimas). Vat čia tik pastaruosius keletą metų ima jaustis šioks toks proveržis.
    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

    Comment


      #62
      Pagauk kampa

      Comment


        #63
        Parašė amiko Rodyti pranešimą
        Kuo jos tokios legendinės?

        www.tomflagman.com

        Comment

        Working...
        X