Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

"Greitasis maistas" Lietuvoje ir kitur

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Ametistas
    replied
    Parašė daktaras Rodyti pranešimą
    fast food traukia labai ir mane, bet jau sėkmingai ilgą laiką jo vis išvengiu, tikiuosi sėkmingai tą daryti ir toliau. negana to, kad namie prikertam keptų, taukingų mamos kotletų, kepsnių, lašinių, bulvių, tai dar ir macų šmakų maistą norim verstis į save? o kartą į savaitę yra kenksminga valgyti fast food, nes jį apskritai valgyti yra kenksminga.
    Asmeniškai manau, kad mamos taukais persisunkę cepelinai su riebia kiauliena viduje ir riebiu spirgučių padažu yra sveikiau, nei porcija "greito maisto" Pamąstykim - mama į tuos cepelinus dėl tik tai, kad geriausia, nes gamina savo vaikui. Patiekalas bus išviręs ir be jokių priedų (išskyrus esančius jau pirktuose produktuose). Tuo tarpu greito maisto kabakai į tą su visokiais nuodais prisotintą maistą prifarširuoja dar visokio šlamšto, kad tas daiktas, kurį klientas valgys, būtų kvepiantis, su skoniu, gražiai atrodantis, greitai paruošiamas, pigiai paruošiamas ir visoks kitoks, kad tik patiktų klientui išoriškai ir skoniu, ir jis kaltų gerus pinigus. Iš tikrųjų tie patiekalai yra pigūs, o jų antkainiai dideli - dėl to taip sparčiai ir plečiasi greito maisto kabakynai. O kad neatsibostų tas greitas maistas, juo prekiaujančios įmonės (tapusios jau dideliais kapitais) į marketingą investuoja milžiniškus pinigus, kad ne tik tėveliai, bet ir jų vaikai būtų nuo mažens auginami greito maisto kultūros. Dėl to tai ir vadinu kultu. Užsienyje žmonės greitą maistą perka, nes jie nebežino, kad įmanoma valgyti ir ką nors kitą, juos tiesiog valdo šis kultas. Na, žinoma, greitas maistas dar ir gerokai pigesnis ten, lyginant su kitokiu, kokybiškesniu maistu.

Taigi aš niekada neišsižadėsiu cepelinų, blynų su mėsa, koldūnų su mėsa, kugelio ir kt. lietuviams įprastų patiekalų dėl kažkokio vakarietiško šlamšto.

p.s. iki šiol kebabą esu valgęs du kartus, abu kartus įpusėjęs išmečiau į šiukšliadėžę, iki šiol mėsainį esu valgęs irgi du kartus, ir abu juos net nespėjęs įsupėti išmečiau į šiukšliadėžę

Komentuoti:

• zanaz
    replied
    Parašė amiko Rodyti pranešimą
    Prieš valgant "greitą maistą" labai svarbu atsigerti BENT pusę stiklinės skysčių, geriausia be saldiklių ir dažiklių. Taip bus skrandis paruoštas virškinimui.
    Mano kūnas ir siela dažnai greito maisto trokšta ryte, kai iš vakaro daug ir įvarių skysčių prisiragauji

Komentuoti:

• Ametistas
    replied
    Parašė Kaifas
    Issakysiu ir as savo nuomone
    Jei esi namiseda ir nejudrus, is po mokyklos/darbo prie PC iki vakaro sedi, tai ilgai netempsi sioj zemej
    Jei sportuoji aktyviai esi isitraukes i gyvenima, tai valgyt kiek telpa, tik aisku skrandzio ir zarnyno bedos nebent gali buti
    Isvada seka tokia, jei valgai fast food, tai bent nepagailek 30min. pora kartu i savaite pasportuoti , kad nebutum vienas is amerikieciu (nenoriu nieko izeisti, bet tokia realybe)
    Na manau po "fast food" iškart sportuoti gal nereikėtų, priešingu atveju skrandžio turinys gali patekti ant paties to maisto valgytojo, arba geriausiu atveju ant grindų Prieš valgant "greitą maistą" labai svarbu atsigerti BENT pusę stiklinės skysčių, geriausia be saldiklių ir dažiklių. Taip bus skrandis paruoštas virškinimui. Bet iš tikrųjų tai galioja valgant bet ką...

Komentuoti:

• daktaras
    replied
    Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
    Man tai juokinga skaityt/klausyt kalbų apie "greito maisto" žalą O ypač, kai apie tai pradeda diskutuot girti žmonės prie cigaretės Nagi prisipažinkit - ar visi Jūs čia jau tokie sveikuoliai - nerūkot, neišgeriat alkoholio daugiau nei toleruojama dozė, negeriat gazuotų spalvotų limonadų, nesėdit susilenkę prie kompiuterio daugiau nei rekomenduojama ir neprisiryjat iš kaimo atsivežtų lašinių, kurie kažin ar labai sveikesni už tą taip nemėgstamą "greitą maistą"?

Va, daktaras gerai parašė - riebūs kotletai, cepelinai su spirgais ir kitas "sveikas" lietuviškas maistas tikrai labai abejotinai skamba, netgi lyginant su saikinga doze paties baisiausio "greito" - "McDonalds" maisto.
    nu dar reiktų atkreipti dėmesį, kad aš kalbu apie kartu vartojamus lietuviškus riebius patiekalus ir fast food. reikia maitintis kuo sveikiau ir atsakingiau, ypač tokiems jautriaskrandžiams, kaip daktaras...

Komentuoti:

• Garbanius
    replied
    Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
    Man tai juokinga skaityt/klausyt kalbų apie "greito maisto" žalą O ypač, kai apie tai pradeda diskutuot girti žmonės prie cigaretės Nagi prisipažinkit - ar visi Jūs čia jau tokie sveikuoliai - nerūkot, neišgeriat alkoholio daugiau nei toleruojama dozė, negeriat gazuotų spalvotų limonadų, nesėdit susilenkę prie kompiuterio daugiau nei rekomenduojama ir neprisiryjat iš kaimo atsivežtų lašinių, kurie kažin ar labai sveikesni už tą taip nemėgstamą "greitą maistą"?
    .
    Esme, kad greita maista sekmingai galima pakeisti sveiku, o apie sveikas cigaretes ar alkoholi dar negirdejau

Komentuoti:

• Valiukas
    replied

Va, daktaras gerai parašė - riebūs kotletai, cepelinai su spirgais ir kitas "sveikas" lietuviškas maistas tikrai labai abejotinai skamba, netgi lyginant su saikinga doze paties baisiausio "greito" - "McDonalds" maisto.
    Paskutinis taisė Valiukas; 2008.11.20, 21:06.

Komentuoti:

• daktaras
    replied
    fast food traukia labai ir mane, bet jau sėkmingai ilgą laiką jo vis išvengiu, tikiuosi sėkmingai tą daryti ir toliau. negana to, kad namie prikertam keptų, taukingų mamos kotletų, kepsnių, lašinių, bulvių, tai dar ir macų šmakų maistą norim verstis į save? o kartą į savaitę yra kenksminga valgyti fast food, nes jį apskritai valgyti yra kenksminga.

Komentuoti:

• Garbanius
    replied
    Zmones vaziuoja simtus kilometru paskanauti tikro maisto, palyginti virtuves, virejus, restoranus ir pan. Vaziuot n kilometru del greito maisto?-
    Kas del valgymo, tai cia kiekvieno asmeninis reikalas, man asmeniskai privalgius junk food'o bloga darosi, tad pagailiu savo skrandzio...

Komentuoti:

• rat
    replied
    Super Size Me (2004)

http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Size_Me

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Parašė John
    Beje, ar tikrai yra tokiu, kurie vaziuoja is Vilnaus i Kauna vien tam, kad pavalgytu KFC?
    Vien dėl KFC vargu ar yra tokių, kurie važiuoja.

Parašė Mindoza Rodyti pranešimą
    Tuo tarpu reikėtų Vilniuje KFC ir dėl greito maisto paslaugos ir dėl turistų kuriems lietuviškas maistas ne prie širdies.
    Šiaip jau ir be greito maisto ar lietuviško maisto yra kur pavalgyti Vilniuje. Nebent tie turistai nusiteikę pataupyti (laiko/pinigų).

Komentuoti:

• Ametistas
    replied
    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Zmones nesveiki, jei del paedimo vaziuoja keliasdesimt ar dar daugiau kilometru...
    Matyt užaugęs laikais, kai maistas buvo tik maistas ir niekas daugiau, dabar negali susitaikyti su tuo, kad dabar žmonės valgo ne tik, kad pavalgytų, bet ir gerai praleistų laiką, papramogautų, paskanautų įvairesnio maisto... Dabar maisto valgymas ne namie tapęs ne tik valgymo, bet ir kultūrinimosi, mados reikalu, netgi kultu.

Komentuoti:

• Ametistas
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Nereikia tiesiog kasdien ryti, vieną kartą per savaitę toks maistas tikrai nekenkia.
    Du kartus per metus tokį maistą valgyti nekenkia, o kartą per savaitę - tikrai kenkia.

Komentuoti:

• Mindoza
    replied
    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Zmones nesveiki, jei del paedimo vaziuoja keliasdesimt ar dar daugiau kilometru...
    Per smarkiai pasakyta, zmones pasaulyje tikrai vaziuoja ir keliasdesimt ir daugiau kilometru del ivairiausio maisto, vieni vaziuoja ieskot geriausiu restoranu ir nacionaliniu virtuviu, as gryzciau vel kad pasėdeti Čili Kaime o tuo tarpu juk ir vaizdu pasigrožėt, todel tikrai nesistebiu jeigu Lietuviai nori paragaut KFC ar Karmėlavos Cepelinų nes verta.

Tuo tarpu reikėtų Vilniuje KFC ir dėl greito maisto paslaugos ir dėl turistų kuriems lietuviškas maistas ne prie širdies.

Komentuoti:

• Analitikas PlėtRa
    replied
    Persiprašau, mano klaida, nėra, nors iki tol planai tokie buvo. Matyt, kaip kad ir Double Coffee persigalvojo..

Komentuoti:

• Andrr
    replied
    Parašė Kaštonas Rodyti pranešimą
    Nerandi , nes jo ten nėra
    Na va sveikintojas klaidina su savo laba diena? vadinasi Vilniuj nera jokio KFC.

Komentuoti:

• Al1
    replied

Komentuoti:

• Kaštonas
    replied
    Parašė Andrr Rodyti pranešimą
    Kurioj vietoj Vilniuje "Panoramoje" yra KFC? Pagal PC plana, as niekaip nerandu.
    Nerandi , nes jo ten nėra

Komentuoti:

• Andrr
    replied
    Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
    Laba diena, KFC jau Vilniuje "Panoramoje.
    Kurioj vietoj Vilniuje "Panoramoje" yra KFC? Pagal PC plana, as niekaip nerandu.

Komentuoti:

• LBP
    replied
    Na, aš asmeniškai nesuprantu, kaip galima valgyti tą greitą šlamštą ir dar vadinti jį maistu.

Komentuoti:

• dubajus
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Beje, ar tikrai yra tokiu, kurie vaziuoja is Vilnaus i Kauna vien tam, kad pavalgytu KFC?
    Nu aš esu pamišęs dėl Subway , tai neatsisakau kartais nuvykti į Londoną dėl jo.
    Aišku vien dėl pavalgymo nevykstu, bet tai jau yra didelis kelionės tikslas
    Paskutinis taisė dubajus; 2008.11.20, 13:31.

Komentuoti:

Working...
X