Skelbimas
				
					Collapse
				
			
		
	
		
			
				No announcement yet.
				
			
				
	
"Greitasis maistas" Lietuvoje ir kitur
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Pavadinimas tai nelabai vykęs. Turiu omeny pačios kavinės.Paskutinis taisė rat; 2008.11.26, 15:14.
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Pirmą kartą ją girdžiu ir pirma asocijacija būtent tokia. Tikiuosi ten ne šviečianti iškaba, nes jei kai kurios raidės užgestų visai ne kas būtų.Parašė daktaras Rodyti pranešimą/\ nu išvis... nerandi prie ko prisikabint šiandien ar kaip?.. geras tas pavadinimas
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Prastas maistas. Tik tiek. Dirbu centre, todėl pietūs man yra didžiausia kančia ir galvosūkis kur eiti pietauti. Labai gerai, kai buvo Viva blyninė, labai trūksta tokio tipo maitinimo užeigos.Parašė daktaras Rodyti pranešimąo kodėl liutai nepatiko?When a man lies, he murders some part of the world
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Lietuvoj Makdonaldas nėra labai pigus sakyčiau, bet va Švedijoj ar Suomijoj, tai tik ten valgyt ir įmanoma, jei savo kampo (gyvenamosios vietos) neturi.
Visokios kebabinės, picinės ir pan. laužia po 10 eurų vienam žmogui.Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Tikrai smagi valgyklėlė, šiek tiek keičianti valgyklos sampratą - minimalus dizaino sprendimas šiek tiek primena kavinę. Na, o rudi padėklai ir tetulė, įkrečianti košės ir kita teta prie kasos primena, kad tai tikrai valgyklaParašė tivoli Rodyti pranešimąYra. Na Kaune yra "Tetulės sriubinė" (2 taškai: senamiestyje šalia "Swedbank" ir ex-Katpedėlė priešais SEB centrinį banką). Rekomenduoju. Pigu, skanu, ir pašildyta ne mikrobangėje (kaip kokiame Čili), o viskas šviežia. Gasspaccio sriuba (skaniausias dalykas), skorpijonžuvė, varškės apkepas ir visa tai galima sutalpinti iki 12lt. Plius galima savo porcijų dydį reguliuoti.
O kitas studentiškas gėris Kaune tai medikų valgykla, riešais KMU. Kiek atsimenu su studento pažymėjimu dar 20 procentų nuolaidą pritaiko.
 Nuolaida, rodos 10 proc. studentams. Beje, ten labai skanūs keksai su razinomis 
Anksčiau būdavo valgykla buvusiuose "Endokrininiuose preparatuose" - ten dabar Aleksoto verslo centras (Europos pr. ir Veiverių g. sankryža). Taip pat netoliese Europos pr. kažkuriame iš Mokesčių inspekcijos pastatų yra kavinė. Dar nebloga, bet jau turbūt su aukštesnėmis kainomis, kavinė Picadelia (ar kažkas panašaus) yra šalia "Iki" parduotuvės (Veiverių g. 150).Parašė Tomkis Rodyti pranešimąo kur man aleksote skaniai ir pigiai pavalgyti, gal kas patarsit?
Puikus lietuviškas pavadinimas, kuriame atsispindi prioritetas - iškart aišku, kokie patiekalai dominuoja valgiaraštyje. Šimtus kartų geresnis pavadinimas, nei KFC, McDonalds ar kiti užsienietiški, kurie lietuviui niekuo ne savi ir tiesiogiai nepasakantys.Parašė rat Rodyti pranešimąPavadinimas tai nelabai vykęs. Turiu omeny pačios kavinės.Paskutinis taisė Ametistas; 2008.11.26, 16:32.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Čia ta pati valgykla Mickevičiaus g. priešais izoliatorių, ar ta kavinukė, kur irgi Mickevičiaus g., bet toje kelio pusėje, kur KMU?www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
valgymo vieta priklauso nuo žmogaus darbo/mokslų aplinkos. tikrai ne visiems pasitaiko taip gyventi, kad šalia būtų pigaus ir "sveiko" maisto už 10 lt maitinimo vieta leidžianti įtilpti į galimą skirti pietų laiką. Vat tada ir prasideda - picos, kiniškas maistas, kebabai, čeburekai, beliašai, mcdonaldai, kfc ir t.t... Ar daktarai patartų tokiu atveju "jei darbas trukdo sveikam ir pigiam maitinimuisi, keisk darbą".
 Šiais laikais nebe žmogus darbą renkasi, o darbas žmogų. 
Pvz. VU valgyklose studentai visais laikais buvo apiplėšinėjami, už 10 litų sočiai neprivalgydavai, dabar turbūt tuo labiau.Jūsų,
Analitikas PlėtRa™
Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Žiūrint kas tau yra sotus pavalgymas
 Jei pavalgęs vos bepasikeli nuo kėdės - tai jau čia ne tik persivalgymas, bet jau ir persiėdimas 
Man pusryčiams užtenka arbatos su keliais sumuštiniais, pietūs namie dažniausiai (spėju grįžt per pertraukas tarp paskaitų) - 4 dešrelės ir bulvių košė; 3 cepelinai su mėsa; 25 pirktiniai koldūnai su mėsa arba 2 kepsniai su bulvių koše arba mišraine, arba daržovėm. Pavakariai panašūs į pusryčius. Vakarienė panaši į pietus, tik mažesnė porcija, daugiau skysčių.
Savaitgaliais, kai dirbu, retai pavalgau pietus. Dažnai tik pusryčiai ir vakarienė.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
nu kaip čia pasakius... mūsų kavinę aptarnauja miesto sodas, tai vat...Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimąvalgymo vieta priklauso nuo žmogaus darbo/mokslų aplinkos. tikrai ne visiems pasitaiko taip gyventi, kad šalia būtų pigaus ir "sveiko" maisto už 10 lt maitinimo vieta leidžianti įtilpti į galimą skirti pietų laiką. Vat tada ir prasideda - picos, kiniškas maistas, kebabai, čeburekai, beliašai, mcdonaldai, kfc ir t.t... Ar daktarai patartų tokiu atveju "jei darbas trukdo sveikam ir pigiam maitinimuisi, keisk darbą".
 Šiais laikais nebe žmogus darbą renkasi, o darbas žmogų. 
Pvz. VU valgyklose studentai visais laikais buvo apiplėšinėjami, už 10 litų sočiai neprivalgydavai, dabar turbūt tuo labiau.
 vadinasi, ne tik čia Kaune turėtų būti baisiai brangu 
							
						
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Bet uztat klinikose nera kur pavalgyti.. Nueini i darbuotoju valgykla, tai reikia sriubos ir 2 antrus iskarto pirkt, kad bent jau tuo metu butum sotus.. Na, gal dar "placentoj" galima..Parašė daktaras Rodyti pranešimąna va, diskutuojama buvo, kur centre už 10 litų pavalgyti, tai vat - vakar valgiau universitete kanivėje medikas, ir už 11 litų prisikirtau kaip turi būt
 sriuba + karbonadas + kisieliaus stiklinė ir aš ilgai sotus 
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Kultūrinis dalykas. Europoj į tokį lietuvių įprotį žiūri kreivai -- sugrįžęs po pietų, pagrindinio dienos valgio, dvi valandas tingiai virškini, o paskui jau ir darbas į pabaigą. Anglai "for lunch" sukerta kokį sumuštinį ar salotas, o pagrindinis dienos valgis (dinner) -- po darbo. Nežinau, kaip skrandžiui, bet produktyvumui toks režimas palankesnis už lietuvišką. Tiesa, teisybės dėlei reikia pastebėti, kad anglai dar valgo itin sočius pusryčius.Parašė kaskas Rodyti pranešimąGeriausia valgyti yra ryte lengvai, per pietus pavalgyti jau visai gerai, o vakare lengvo maisto. Nors pagalvojus taip neišeina maitintis, viskas susijauke, ir valgau netaip kaip reikėtų...

Sommersetas Maughamas yra pasakęs, "The only way to eat well in England is to have breakfast three times a day".
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Matai, pas juos visai kitokia sistema. 40 min. - valandos pertrauka, nelabai ten suspėsi kažką normalaus pavalgyti. Todėl ir kemša roll'us, sumuštinius ir kitą greitą maistą (plius money matters). Šiaip, manau pusryčiams reiktų pavalgyti sočiai, žinoma neprisikirsti kokio sunkaus maisto (kaip mano mokykloje buvo lietuvė kuri pusryčiams kugelį kirsdavo, o vėliau skundėsi skrandžio skausmaisParašė alga Rodyti pranešimąKultūrinis dalykas. Europoj į tokį lietuvių įprotį žiūri kreivai -- sugrįžęs po pietų, pagrindinio dienos valgio, dvi valandas tingiai virškini, o paskui jau ir darbas į pabaigą. Anglai "for lunch" sukerta kokį sumuštinį ar salotas, o pagrindinis dienos valgis (dinner) -- po darbo. Nežinau, kaip skrandžiui, bet produktyvumui toks režimas palankesnis už lietuvišką. Tiesa, teisybės dėlei reikia pastebėti, kad anglai dar valgo itin sočius pusryčius.
Atvaizdas
Sommersetas Maughamas yra pasakęs, "The only way to eat well in England is to have breakfast three times a day".
 ).
							
						
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Kaip tik leidau sau paskanauti maisto, dėl kurio nemažai vilniečių į Kauną važiuoja.Parašė Magician Rodyti pranešimąTuriu įtarimą, kad KFC į Vilnių ateis. Nemažai vilniečių į Kauną važiuoja tų plunksnuočių pavalgyt, būtų keista nepasidaryti biznio savam krašte iš šito.
Taigi KFC kompleksas "Kentukis". Kaina berods 9,99Lt. Į vienkartinę lėkštę įmetami 2 nemaži gabalai vištienos, šalia į padėklą išverčiama popierinė dėžutė su skrudintomis bulvytėmis (būtent išverčiama, bulvytės pažyra per pusę padėklo). 0,4l "Pepsi" užbaigia vaizdelį.
Vištiena vos šilta (aš mėgstu karštą maistą), turbūt 1/2 dienos gulėjusi "džiovyklėj", kad visai neatvėstų. Tešla kurioje išvoliota vištiena prieš kepant persūdyta, be saiko priberta prieskonių (matyt, kad permuštų sudegusio aliejaus skonį ir kvapą), ir sudžiūvusi. Privalumas - gana nesunkiai nusilupa nuo mėsytės kartu su odele, kurios valgyti taip pat nerekomenduojama. Nulupus tešlą su skūra randame lietuviško prekybcentrio kulinarijos cecho lygio keptą mėsą. Įtariu, kad vištiena sūdyta ar šaldyta - šviežios būtų kitoks skonis ir tekstūra. Tačiau valgyti įmanoma, jei esi alkanas ir neturi pasirinkimo.
Bulvytės kaip bulvytės, Pepsi kaip Pepsi. Skrandis pilnas ir viduriuose kažkas burbuliuoja dar visą vakarą
Skanaus!It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
 
Comment