Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Peticija: Už nemokamą FUNIKULIERIŲ!

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Peticija: Už nemokamą FUNIKULIERIŲ!

    Peticija: Už nemokamą FUNIKULIERIŲ į Šeškinės kalną pėstiesiems ir dviratininkams!

    Daugiau skaitykite čia.

    Jei pritariate, pasirašykite taip pat čia.

    #2
    Pasirašiau. Labai gerai argumentuota peticija. Visada norėjau, kad į Šeškinės kalną būtų pastatytas nors vienas keltuvas. Tikrai nemalonus jausmas, kai vasarą, nukeliavus keletą dešimčių kilometrų dviračiu, vakare važiuojant iš Centro pusės į Fabijoniškių šiaurinį galą, dar laukia tokia "dovanėlė", kai ir taip beveik visas kelias į Fabijoniškes veda į kalną. Po tokios, paprastai valandą trunkančios kelionės namo, dažnai prireikia dar tiek pat laiko, kol atsistato jėgos.
    Manau, jeigu būtų funikulierius, tai žmonių, važiuojančių į darbą/mokslo įstaigą/kitais reikalais ir atgal dviračiu, padaugėtų tikrai pastebimai.
    Kelionė iš Centro į Fabijoniškes man asmeniškai sutrumpėtų bent du kartus.

    Tik gaila, kad iš dabartinės "Juozų Imbrasų" valdžios tokio stebuklo kaip funikulierius tikriausia neverta tikėtis. :/
    Why visit Vilnius?

    Galerija

    Comment


      #3
      Idėja puiki tas kalnas man taip pat nemenka kliūtis, tačiau reikėtų padirbėti ją pateikinėjant. Keletas vietos nuotraukų nepamaišytų, tam kad būtų galima įsivaizduoti darbų poreikį be pačio keltuvo įrengimo t.y. dviračių takų jungčių poreikį privažiavimui prie keltuvo jau nuo esamų dviračių trasų. Visa tai galima būtų papaišyti išsitraukus žemėlapį iš google maps. Taip pat derėtų pasidomėti kiek maždaug galėtų kainuoti tokio funikulieriaus įrengimas, bei kokios yra išlaikymo sąnaudos. Kaip analogu galima būtų remtis funikulierium į Gedimino kalną. Kaip priedas apžvalgos aikštelė ant Šeškinės kalno būtų puikus traukos centras.

      Akropolis be abejonės galėtų paremti tokį projektą. Taip pat tokio funikulieriaus statyba galėtų būti į traukta ir į Nacionalinio Stadiono kažkurį tai etapą. Tik aš abejoju ar pecininką tokios idėjos sudomins. Galbūt derėtų dar A. Zuokui laišką išsiūst, jis mėgėjas tokių idėjų ir puikus pasakorius.

      Comment

      Working...
      X