Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šventės lapkričio pradžioje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    O čia ne visai sutikčiau - Vakaruose gal labiau akcentuočiau ne mirties baimę, bet žmogaus gyvybės išsaugojimą kiek įmanoma. Palyginti galima žiūrint, kaip, pvz., JAV saugo savo karių gyvybes ir kaip rusija.
    Pasiaukojimo kultas netrukdo saugoti gyvybę. Tiesiog kai kuriose situacijose tenka rinktis ar rizikuoti (nors ir naudojant apsaugos priemones), ar tept slides.

    Comment


      #62
      Parašė gerietis Rodyti pranešimą

      išverskite prašau į lietuvių kalbą.
      Kad viskas aišku buvo pilname sakinyje. Pacituok visą ir paklausk kuri vieta neaiški, nes nuoširdžiai nesupratau kas buvo neaiškaus. Ar čia kažkokai kita užslėpta mintis iškirpus du žodžius, kurios irgi nesupratau.

      Comment


        #63
        Parašė Gator Rodyti pranešimą

        užslėpta mintis iškirpus du žodžius, kurios irgi nesupratau.
        Gal tamsta anglakalbis? Lietuviškai negirdėjau išsireiškimo "laimėti argumentą".

        -

        Comment


          #64
          Parašė gerietis Rodyti pranešimą

          Gal tamsta anglakalbis? Lietuviškai negirdėjau išsireiškimo "laimėti argumentą".
          Tada irsakyk, kad kalbėčiau taisyklingai, o ne apsimesk, kad nesupratai kas pasakyta (laimėti ginčą).

          Comment


            #65
            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
            Helovyno "šventimas" man, kaip tikinčiam, yra absoliučiai nepriimtinas, nes šita "šventė" turi akivaizdų, niekuo neužmaskuotą satanistinį pagrindą, ir pagerbiami joje yra toli gražu ne geri dalykai, ne gėrio jėgos. O kad ji "svetima mums" netgi ne tame visa esmė, nes mūsų užgavėnės irgi turi daug panašumų ir deja, tikrai neatrodo nekaltai. Su tokiais dalykais nejuokaukit - daug kas atrodo "čia tik 4 fun", bet rezultatas visai nebūna fun. Kaip ir vaikas nesupranta kad ugnis degina ir kiša rankas, taip ir suaugę dažnai gali nesuprasti, su kuo išdykauja, bet rezultatai būna liūdni. Kraštutiniais atvejais būtinas egzorcizmas, ne tokiais kraštutiniais - "kodėl staiga gyvenime viskas nesiseka, krenta iš rankų".

            Gal daug kas pasijuoks, kad "viskas čia nesąmonės", bet per daug yra realių pavyzdžių, kuo baigiasi tokie "nieko čia nebus". Iš gimtų vietų kiek pavyzdžių žinau - visi Švenčionėliai žino, kuo pasibaigė gyvenimai tiems 2 vaikinams, kurie nupjovė cerkvės kryžių tarybiniais laikais. Švenčionyse koplytėlė prie Ignalinos kelio, anais laikais buvo nugriauta (dabar atstatyta) ir jos griovėjai irgi po to labai trumpai gyveno. Utenos rajone prie švento Krokulės šaltinio aprašyta, kaip greit pasibaigė gyvenimas 2003 m. pavogusiam ir sudeginusiam prie šaltinio buvusią Jėzaus skulptūrą. Rusų kalba iš viso šimtai istorijų, kuo pasibaigė anais laikais cerkvių griovėjams, ikonų degintojams ir panašiai (rf šiuo atveju miniu todėl, kad turbūt niekur daugiau pasaulyje nėra buvę tokio šventų vietų niokojimo ir su tuo susijusių istorijų, kurios labai panašios - visi, kas griovė tai kas šventa, baigė savo gyvenimus labai greit, lengvesniais atvejais - liko gyvi, bet neįgalūs visam gyvenimui - o gal netgi dabartinė rf situacija yra vis dar nesumokėtas mokestis už beprecedentinį religijos griovimą?)... Visi tie helovynai, apversti kryžiai, šešetai, velnių atvaizdai ir kiti "fun" dalykai yra labai tam artimi ir tikrai neveda prie sėkmingo gyvenimo.
            Du kart pasitikrinau ar ne kliedesių ir nesąmonių tema.

            Comment


              #66
              Parašė rmss Rodyti pranešimą
              Du kart pasitikrinau ar ne kliedesių ir nesąmonių tema.
              Tikėjausi to. Aš žinau, kad čia labai daug žmonių, kurie į religiją žiūri kreivai, bet tokie dalykai egzistuoja, jie veikia ir nepriklauso nuo to, tiki kažkas jais ar ne. Manau istorijų, kai kas nors vienokiu ar kitokiu būdu bjauriai pasielgė su šventais dalykais ir gavo atsaką, papasakotų kiekvienoje giminėje, kiekvienoje gyvenvietėje. Todėl tikintiems žmonėms žaisti su visokiais "velniais, demonais, pakaruokliais" ir kitu negatyvu, yra labai nepriimtina. Aišku, aš suprantu kad netikintiems viskas tik žaidimas, bet tai nereiškia, kad poveikis nustoja galioti.
              Snowflakes will attack U <3

              Comment

              Working...
              X