Šiuo atveju šaknyje esmė.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Iš kur kilusios jūsų šaknys?
Collapse
X
-
Kurioje slavu kalboje yra pavardes su priesaga -auskas? Beje, mano pavarde taip pat turi sia priesaga, kaip ir vos ne kas trecio lietuvioParašė Eimantas Rodyti pranešimąKam ta slaviška priesaga?
O pagal kilme, esu lietuvis,aukstaitis nuo Svencioniu, nors itariu kad turiu siek teik Vilnijos tuteisiu kraujo
Snowflakes will attack U <3
Comment
-
kiek as isivaizduoju tai -auskas = -ovParašė F!R3S7ON3 Rodyti pranešimąDel -eviciu tai suprantu, bet kaip su -auskais?
ivanauskas = ivanov ir t.t. bet cia tik mano versija nesu garantuotas
Comment
-
tai bet yra galunes ir -auskis, jos tada prie ko? Be to -ovski, -evski besibaigiancios pavardes yra ne vien rusiskos, o paplitusios ir Lenkijoj, Makedonijoj, Juodkalnijoj. Cia bent kiek as zinau pvz.., o gal ir dar daugiauParašė Eimantas Rodyti pranešimą- auskas = -ovski Pvz. Kulikauskas (Kulikovski); Smakauskas (Smakovski).
-iauskas = -evski Pvz. Garliauskas (Garlevski);
Comment
-
Nu taip, tiesa kad visos slaviskos salys.Parašė Eimantas Rodyti pranešimą-auskas ar -auskis ne esmė, nes čia jau lietuviškos galūnės, ir paskutinis variantas Žemaitijoje greičiausiai bus labiau paplitęs.
Visos tavo išvardintos šalys yra slaviškos.
Comment
-
Tai tada ne lenkiška, o sulenkinta. Lietuvoje tokių labai daug.Parašė F!R3S7ON3 Rodyti pranešimąNesamone, tai tada mano pavarde lenkiska? Bet kodel tada saknis lietuviska?
Volungis (Volungevičius), Butkus (Butkevičius), Gulbinas (Vilnijoje Gulbinevič), Giedra (Giedrauskas) ir t.t.
Comment
-
Aisku... Na tikrai cia man naujiena, kad -auskas yra slaviska priesaga, dar ypac kai pavardziu su tokia priesaga Lietuvoje vos ne puse. Na bet kazkada LDK laikais lenku kalba Lietuvoje turejo nemaza itaka, tai visko gali butiParašė Eimantas Rodyti pranešimąTai tada ne lenkiška, o sulenkinta. Lietuvoje tokių labai daug.
Volungis (Volungevičius), Butkus (Butkevičius), Gulbinas (Vilnijoje Gulbinevič), Giedra (Giedrauskas) ir t.t.
Snowflakes will attack U <3
Comment

Comment