Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ave Maria city

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ave Maria city

    Buvęs jūrų pėstininkas, kuris buvo užaugintas vienuolių, o turtus susikrovė prekiaudamas pica, ėmėsi 540 mln. JAV dolerių verto plano sukurti pirmą miestą JAV teritorijoje, kur griežtai galiotų katalikiški principai, praneša portalas „news.com“


    Naujame Ave Maria mieste, kuris bus Floridos valstijoje, bus draudžiami abortai, pornografija ir kontraceptikai.

    Miesto statyba buvusių daržovių fermų vietoje jau pradėta. Jis yra 145 kilometrų šiaurės vakarų kryptimi atstumu nuo Majamio.

    Restoranų grandinės „Domino's Pizza“ įkūrėjas Tomas Monaghanas jau susilaukė žmonių teisių gynėjų protestų, kurie nepatenkinti tuo, jog Ave Maria vaistinės nepardavinės prezervatyvų ir kontraceptinių tablečių.

    Miestelyje veiksianti kabelinė televizija netransliuos suaugusiems skirtų kanalų.

    Miestelio centre bus 30 metrų aukščio koplyčia, jame pirmą kartą per pastaruosius 40 metų JAV bus pastatytas krikščioniškas universitetas.

    Universiteto prezidentas Nicholas J. Healy sakė, kad besimokysiantys studentai turėtų „padėti atstatyti Dievo miestą“ šalyje, kuri kenčia nuo „katastrofiško kultūros smukimo“.

    68 metų T.Monaghanas savo restoranų grandinę pardavė 1998 metais. Manoma, kad jis uždirbo 1,5 milijardo JAV dolerių.

    Ištikimas katalikas, įvairiems religiniams projektams skyręs milijonus dolerių – finansavęs radijo stotis, pradines mokyklas, katalikų teisės fakultetą Mičigane – T.Monaghanas nusipirko maždaug 2000 hektarų, kurie iki šiol priklausė žemdirbiams.

    Žemėje, esančioje vakariniame Everglades pelkių pakraštyje, kada nors turėtų stovėti namų, kuriuose gyvens apie 30 000 žmonių, o universiteto miestelyje galės gyventi 5000 studentų.

    Floridos valstijos pareigūnai paskelbė, kad šis projektas – netikėtas pasisekimas sąstingio kamuojamai sričiai, o gubernatorius Jebas Bushas praėjusio mėnesio pradžioje dalyvavo iškilmingoje universitetui skirtoje ceremonijoje.

    Žmogaus teisių sergėtojai ir kiti kontrolieriai susirūpino tuo, kad bažnyčios ir valstybės atskyrimas gali tapti bylinėjimosi objektu, jei Ave Marijoje bus verčiama laikytis katalikiškų dogmų. Bet tai neatbaidė T.Monaghano, kuris iš pradžių universitetą norėjo pastatyti Mičigano valstijoje, bet negavo leidimo.

    Neseniai paklaustas apie galimus teismus Floridoje jis sakė: „Tai puiku. Tai būtų pats geriausias viešumas, kurį tik galima gauti"

    #2
    Pilnas iditiozmas (ypac su visais tais draudimais) kuris aisku igyvendinimas Bush'o brolio valdomoj Floridoje. Tegu nusiaubia ta nesamone pirmas sezono uraganas.

    Comment


      #3
      Labai jau nuobodu ten gyvent butu

      Comment


        #4
        na as pritariu kad cia tikra nesamone del sio miesto bet tik nepritariu kad primas uraganas nupustu vis del to jei pastatytu ji tai jau vistiek bus pastatytas negi nugriausi?o jei nupus juk ir zmones mirtu nelabai noretusi tokios tragedijos

        Comment


          #5
          O aš pritariu šio miesto idėjai. Juk yra Las Vegas - lošimų sostinė, kodėl negali būti "tyras miestas" ? Idomu būtų jame pagyvent savaitę, ir pamatyt kaip atrodytų pasaulis, jei gyventumėme griežtai pagal Biblijos taisykles

          Comment


            #6
            Hmm tikiuosi tame mieste uz nusizengimus ant lauzo nedegins.

            Comment


              #7
              Gal tas miestas kadanors taps dorovingų senyvo amžiaus sulaukusiu amerikiečių svajonių miestas, kur jiems nereiks spoksot į nuogas jaunas mergiotes ir klausytis keiksmažodžių ant kiekvieno kampo, o tik galės ramiai megautis gyvenimu

              P.S. Tokioje valstybėje kaip JAV tikrai atsiras žmonių kurie norės ten ir taip gyventi

              Comment


                #8
                El_Greco, ar ne pats laikas pačiams prisikelti iš viduramžių?

                Comment

                Working...
                X