Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Šiurpą keliantis PSO įspėjimas: naujų vėžio atvejų iki 2050-ųjų padaugės 77 procentais

    https://kauno.diena.lt/naujienos/sve...entais-1159253

    Bet tai kokia pati nuotrauka straipsnio. Galima pagalvoti, kad tą nuplikimą sukelia pats vėžys, kuomet iš tikrųjų - to vėžio gydymas. Aš anksčiau būdamas mažas ir galvodavau, kad galvą taip nuplikina liga, ir tik vėliau supratau, jog tai - šalutinis vaistų poveikis. Gal tuomet geriau išvis nesigydyti nuo vėžio? Tam matau kelias priežastis:

    1. Tikėtina, kad vėžio gydymui skirta įranga - tos gulimos-sėdimos kėdės ant kurių būnama lašinant vaistus, aparatai, kur tau sėdint sulašina tuos vaistus, tikėtina, yra pagaminti komunistų užgrobtoje valstybėje (Kinijoje)
    2. Ta įranga iš tos diktatūrinės šalies buvo gabenama, tikriausiai, jūriniame konteineryje - kaip žinia, viso pasaulio jūrų uostai turi vieną bendrą bruožą - jie yra aptverti spygliuota viela/aukšta tvora/prismaigstyta vaizdo stebėjimo kamerų. Net Google Street Viewmobilis į nei vieną jų nebuvo įleistas iš arti. Man netelpa galvoje - kodėl į jūrų uosto teritoriją patekimas tarp konteinerių, sustatytų eilėmis, pašaliniams asmenims griežtai ribojamas, pilna apsauginių (kurių dauguma rūko - palinkėkim jiems plaučių vėžio), tačiau liestis, ar net būti prijungtam prie tos įrangos - jau galima. Tai jei galima prie jos liestis Santaros klinikose, kodėl negalima iš arti ateiti apžiūrėti į uostą to jūrinio konteinerio, kątik atplaukusio į Klaipėdą ir atplukdžiusio tą vėžiui gydyti skirtą įrangą, prieš nuvežant jį išmuitinti ir tuomet - į ligoninę, kur ta įranga bus išpakuota, užnešta į viršų?
    3. Galiausiai - į tą šalį lietuviams vizų reikia, tačiau norint nusipirkti/pasinaudoti/prisiliesti prie tenai pagaminto daikto jau LT teritorijoje, kažkodėl vizos jau nebereikia, gali čiupinėti laisvai. Na kad ir žaizdoms užlipdyti skirta vata - juk ji gaminama iš medvilnės. Kur ji auga? Ogi Vidurinės Azijos šalyse, iš kurių, tikėtina, fūromis buvo transportuota į Lietuvą tranzitu per mums priešišką Rusiją. Ar moralu pirkti tokią vatą, ar ją pirkdamas neparemsi rusų šalies nei centu? Arba kad ir ta pati Turkmėnija - viena šalių, kur auga medvilnė - toje šalyje turizmas ribojamas, daug ką gali daryti tik su gidais, sunku gauti vizą ir t.t. - tačiau jų prezidentas Serdaras Berdimuchamedovas jau nebeprieštaraus, jei nuspręsiu susitvarstyti žaizdą su vata, pagaminta iš medvilnės, užaugintos jo šalyje.

    Nelogiška?

    Comment


      O už sapnuose "padarytus" nusikaltimus realiame gyvenime atsakyti nereikia?

      Šįryt turėjau tokį kraupų sapną, kad ta mano kaimynė, kurios vyras labai panašus į buvusį SAD ministrą Liną Kukuraitį, tai pas tą moterį atėjo gyventojas iš priešingo namo ir klausė tos moters, ar tai ne jos berniukas laksto po gatvę su ginklu, ar jo neturi. Ji buvo gan abejinga. Tuomet veiksmas persikėlė į mano seniau gyventą daugiabutį Justiniškių mikrorajone, tai ten visi pradėjome ne evakuotis, bet slėptis namo 1-o aukšto apačioje po laiptais, nes 4 aukšte, viename iš butų užsibarikadavo kažkoks skerdikas. Kaip tik tuo metu iš to aukšto leidosi jau sužeistas vyras, kuris su baime kalbėjo, kad tas užpuolikas grasina sužaloti jo dešinę koją. Paskui veiksmas staiga vyksta mano pirmojoje mokykloje - Šeškinės vidurinėje. Ten visi esame įkalinti, mus įkaitais paėmė vienas mūsų buvęs klasiokas Dominykas - dar jam būnant mažam, jo motina paliko jį augti su močiute, o pati išėjo pas naują vyrą. Tai jis jautėsi nemylėtas ir va taip nusprendė mums atkeršyti. Visi buvo įbauginti, tik va aš vienas nusprendžiau su juo susigrumti. Kažkaip išspyriau vieną durų stiklą, kitą, ir pamažu išverčiau visas duris kartu su pertvara. Tokiu būdu pats tapau teroristu ir manęs šturmuoti atvyko "ARAS" pareigūnė - nedidutė senstelėjusi moteriškė garbanotais plaukais, kuri man sako "Mesk ginklą!". Aš dar dvejojau - ar žūti nuo jos kulkos ir būti laisvam danguje, ar sėsti iki gyvos galvos (kurios nepaglostys pas mane į kamerą užsukęs Nausėda Gitaras), bet pasirinkau būtent šį variantą ir čia sapnas nutrūksta.

      Comment


        Bet kažkaip tikrai gaila Gapšiuko - tai leidžia daryti prielaidą, kad vien lenkiškų akinukų nešiojimas (kas laikoma inteligento, moksliuko bruožu) neatleidžia tavęs nuo bausmių ar net kalėjimo. Tikrai supūdytas bus kalėjime jis tarp švirkštų ir kitų zonos paniatijų. Jis savo išvaizda panašus į mane, tik aš dėl tingėjimo skustis dažnai būnu su barzda ir ūsais. Aš aišku neteisinu paties kyšininkavimo kaip nusikalstamos veikos, bet tikrai paėmė toks liūdesys, kad pvz. aš galiu planuotis savo dienotvarkę kaip noriu, o vat Gapšius turi laikytis vidaus tvarkos režimo, o jei panorėtum slapta pabėgti iš kalėjimo - gausi dar daugiau metų nelaisvės. Kai pagalvoji - eilinę 2006 metų dieną jam tebuvo 24 metukai - visai kaip man dabar - o štai praėjus 18 metų tokios padorios išvaizdos žmogeliui bus atimta galimybė džiaugtis laisve.

        Antra, kalbant apie bausmių vykdymą bendrai, kodėl pvz. ANK ar BK nėra numatyta, kad žmogus negali būti traukiamas atsakomybėn savo gimimo dieną? Sulaikomas ir panašiai? Arba keleivių kontrolieriai - nebausti už važiavimą pamiršus bilietą, jei tavo 3 eilės pusbroliui prieš savaitę susirgo onkologine liga? Arba moderatoriai nešalinti iš forumo prieš gražiausias metų šventes? Arba, kaip ir sakiau, akinių nešiojimas, kaip patikimo žmogaus atributas, automatiškai tavęs a priori neatleidžia nuo atsakomybės pagal vieną ar kitą straipsniuką.

        Comment


          Vrūūūūm, vrūūūūūm, vrūūūūūm! Papadžiulaa, papapapapapapapa-Mandžulaaaaa! liutass - budinu aš jus iš deathly sleeep`o. Nors aptašalintas buvote šiandien, panašu, kad pakol jūsų nepataginsiu, jūs nesuprasite, nuo ko pradėti (atkurti) diskusiją su manimi. Taigi klausimūks užsilikęs būtų toks:

          ​​​​​​​O kaip nuėjus į kinoteatrą nusipirkti (pakliūti) į reikiamą seansą? Tipo, tokiu pat principu, kaip perkant bilietus į tolimojo susisiekimo autobusus? Nu, kartą Kauno autobusų stotyje girdėjau prieina tetulytė pas kasininkę ir paduodama pinigus sako:

          - Į Sedą!
          - 15:35?
          - Taip!

          Comment


            Žiū, o jei patyrinėjus gražiausiai skambantį lietuvišką moterišką vardą - Dezida, tai pagalvojus, priešdėlis de- reiškia kažko neutralizavimą, panaikinimą, pvz. demilitarizacija, demerkurizacija, dezinfekcija, destalinizacija, degazacija. Tai Dezida galimai galėtų reikšti eliminavimą tų žmonių, kurie pritardami kam nors pvz. revoliucijai, sako "Да" (rus. - Taip)

            Comment


              O ten kur yra tie lošimai, tai vienas iš jo būdų yra toks besisukantis durnas spalvotas įrenginys su per vidurį esančia piramidėle, bokšteliu ar pan. Kas tai per agregatas ir kam jis skirtas? Kaip ašis? To įrenginio plokštuma išdabinta visokiomis spalvomis, pagrinde - žalia ir raudona. Ką jos ten reiškia, ar į ta įrenginį reikia kažką mesti ir pačiam jį įsukti ar jis pats įsisuka? Ten gal dar kažkokie du durni ratai, besisukantys į priešingas puses ar kaip? Nu tikriausiai suprantate, apie kokį "ratą" aš kalbu? Nu kur buvo fotošopas, kur to stepukonio galva ir stadiono vietoje įklijuotas tas apvalus įrenginys.

              Comment


                Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                Vrūūūūm, vrūūūūūm, vrūūūūūm! Papadžiulaa, papapapapapapapa-Mandžulaaaaa! liutass - budinu aš jus iš deathly sleeep`o.
                Gal žinote, kas nutiko prelegentui?

                Comment


                  Parašė digital Rodyti pranešimą
                  Gal žinote, kas nutiko prelegentui?
                  Matyt infarktą gavo dėl nepakeliamo egzistavimo LT.

                  Comment


                    Parašė RokasLT Rodyti pranešimą

                    Matyt infarktą gavo dėl nepakeliamo egzistavimo LT.
                    Pagal skyscrapercity.com forumo formatą galėtų būti mygtukas "Helpful ✓", aceit naudinga info arba tiesiog "Ačiū už info".

                    Taigi su šiuo pranešimu spaudžiu mygtuką "Helpful ✓", bet mygtuką "patinka" tokia tema sunku būtų paspaust.
                    Paskutinis taisė PoDV; 2024.02.08, 23:51.

                    Comment


                      Parašė digital Rodyti pranešimą
                      Gal žinote, kas nutiko prelegentui?
                      Vot tikrai, vot tikrai!
                      Ir man įdomu labai, kodėl
                      Juk prisijungęs pirmą dieną po atgaivinimo
                      Kelis kartus net buvo.
                      Tik paskui apmyro
                      O jei pašalyts n`būtų buvęs lapkričio šešto
                      Būtų galėjęs diskutuot nuosekliai
                      Toliau!

                      Comment


                        Kaip suprantu, nežinote?

                        Comment


                          Tai aišku ne, kitais kanalais su juo ryšių nepalaikau, užtat ir laukiu jo pasirodymo čia. Bet tvarkytojai gi mato, koks el. paštas buvo naudotas registruojantis į forumą pirmą kartą - galėtumėte per ten pabandyti su juo susisiekti, jei aišku, atrašys. O norite ištremti jį amžiams? Jį šalindavote už karo baimės skleidimą ar už propagandinių šaltinių citavimą?

                          Comment


                            Ne, tikrai nenorime su juo susisiekti.

                            Comment


                              O gal jo paskyrą užvaldė kažkas svetimas? Nes jo elgesys tikrai pasidarė keistas - pirmą dieną sugrįžimo jis prisijungė gal 10 kartų, bet nieko nerašė net kai jį taginau ar siunčiau asmenines žinutes, tada porą dienų išvis buvo komoje, šiandien parašė pirmąjį pranešimą. Sakau, reiktų jam uždrausti rašyti geo-politinėse temoje skleidžiant paniką, paliekant jį tik čia - kaip sakė AšNeRobotas - užrakinti Kristupo temoje. Ir kaip žadėjau, turėtų sulaukti protokolo jis, jei neatsilieps, nes norėjau surengti jam manęs pažinimo egzaminą, kurį išlaikęs jis gautų geriausio mano gyvenimo žinovo titulą (Atestatą).

                              Comment


                                Tai kad matyt nenori jis tos garbės?

                                Comment


                                  Tai panašu, kad ne tik nenori, bet ir nenori pakomentuoti kitų mano minčių. Kai kurias jų ne tik užrašiau, bet ir pats spėjau atsakyti, nesulaukęs, kol jis grįš iš pašalinimo, pvz. kodėl norėdavosi negirdėti, kai biologijos mokytoja sakydavo "turgorinis slėgis". Pasirodo gi todėl, kad "turgorinis" man skamba panašiai kaip "turgus", o juk žinomiausias Vilniaus turgus yra Gariūnai, o Gariūnuose aš 2017 metais mėgdavau išlipinėti iš tarpmiestinių autobusų kaip vadinamoje netarifinėje stotelėje pakeliui į stotį ir į miesto autobusus, vežančius link mano namų, persėsti tenai. Tai man tuomet kildavo tokios negeros mintys, kad užuot gastroliavęs po Lietuvą, dabar vėl 9 mėnesius turėsiu sėdėti pamokose.
                                  Bet yra ir tai, ko reiktų klausti eigoje, tarkime, kaip jis šifruotų tokias numerių kombinacijas kaip DFL, JMD ar MEO.
                                  Galų gale, ar liutass yra realus asmuo, ar tik personažas? Jei realus, ar jis savo namuose (ne gatvėje kur gyvena) retkarčiais užsikaičia arbatos, įsijungęs termosėlį?

                                  Comment


                                    Manau, kad taip, nes gerti jau nebegali, kaip jam ir rašė kad taip bus prieš 10 metų vienas gydytojėlis čia forume (beje, gal galėtum surasti tą pranešimą?).

                                    Comment


                                      Koks daktarėlis? Gal prieštaringai vertinamas senasnamas ? Žiūrint, kokioje temoje tas pranešimas buvo. Man įdomi liutass nuomonė apie keleivių kontrolierę Tecią Siliuk, kurią aš taip nepaliaujamai išpopuliarinau forume. Juolab, kad vieną pranešimą apie Trumpą šiandien vis tik išstenėjo, tai gal dar nėra iki galo miręs?

                                      Comment


                                        Parašė liutass Rodyti pranešimą

                                        jei labai nori, tai gali cia atsiskaityti
                                        A, Ą nosinė, Bė, Cė, Čė, Dė, E, Ę nosinė, Ė, eF, Gie, Haš, Jot, Ka, eL, eM, eN, O, Pė, eR, eS, eŠ, Tė, U, Ų nosinė, Ū ilgoji, Vė, Zė, Žė.

                                        Ups. Praleidau I, Į nosinę ir Y ilgąją.

                                        P.S. primenu, kad pareiškus norą laikyti mano pažinimo kvalifikacijos atestato egzamino laikymą po protokolo, klausimų skaičius padvigubės, o tai - ne Jūsų naudai.
                                        Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.02.10, 01:53.

                                        Comment


                                          ROIK:24241100378
                                          DNSB „Žalgirio namai“
                                          ADMINISTRACINIO NUSIŽENGIMO PROTOKOLAS
                                          2024 m. vasario 11 d., 19:30 val., nr UAB-ŽN-ANR-P001, 2024 m.,
                                          Vilnius
                                          Asmens, surašiusio administracinio nusižengimo protokolą, duomenys KRISTUPAS PUČINSKAS, aplinkos apsauginis-parkingo policininkas, DAUGIABUČIŲ NAMŲ SAVININKŲ BENDRIJA „ŽALGIRIO NAMAI“

                                          DUOMENYS APIE ADMINISTRACINĖN ATSAKOMYBĖN TRAUKIAMĄ ASMENĮ (TOLIAU - ASMUO) Vardas ir pavardė
                                          TOMAS LIUTSAS

                                          Gimimo data, pilietybė ~1963 m., Kaunas (Šančiai), Lietuva
                                          Gyvenamosios vietos adresas Duomenys iš gyventojų registro negauti
                                          Kontaktiniai duomenys (telefono Nr., elektroninio pašto ar kitų elektroninių ryšių priemonių adresas) Interneto forumas Miestai.net - liutass
                                          Asmens dokumento pavadinimas, numeris, jį išdavusios valstybės pavadinimas (DĖMESIO - šio asmens asmens dokumento galiojimas pasibaigęs - maloniai prašytume informuoti apie šį pilietį Migracijos departamentą dėl atsakomybės pagal ANK 528 straipsnį, taikymo)

                                          DUOMENYS APIE ADMINISTRACINĮ NUSIŽENGIMĄ, JO KVALIFIKAVIMĄ

                                          Administracinio nusižengimo padarymo vieta (adresas ir/ar koordinatės), data, laikas

                                          Kauno m. sav., Kaunas, 2023 m. lapkričio 6 d., 14:18 val.

                                          Nusižengimo esmė ir numatytos aplinkybės Asmuo 2023 m. lapkričio 6 d., 14:18 val. internetiniame forume parašė žinutę, už kurią vėliau buvo pašalintas, o grįžęs iš pašalinimo nereagavo į mano žinutes ir taip sutrukdė man jį apklausti norimu metu (suorganizuoti jam) manęs pažinimo „kvalifikacijos atestato“ egzamino laikymą.

                                          Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau - ANK) straipsnis, dalis 505 1 d.

                                          Nusižengimo faktą liudija digital

                                          Už nusižengimą numatytą ANK 505 straipsnio 1 d. Nustatyta: bauda nuo 80 iki 780 EUR

                                          Bylos nagrinėjimo data 2024 02 14 Laikas 16val. 00 min.

                                          Vieta Oršos g. 7 (Vilnius) lauke prie vartų. Informacija teikiama el. paštu olga.zalgirionamai.rozova@gmail.com


                                          Pastaba: nesant nurodytos mokėtinos baudos sumos, byla bus nagrinėjama aukščiau nurodytoje vietoje ir laiku. Neatvykus priimamas nutarimas skirti nuobaudą nedalyvaujant pažeidėjui.

                                          Prie protokolo pridedami įrodymai:

                                          1. Nuotrauka žinutės, už kurią, tikėtina, buvo pašalintas


                                          Attached Files

                                          Comment

                                          Working...
                                          X