Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Komunistinių simbolių draudimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Patenkintas?

    Comment


      #22
      Kaip jum nuo to pagerės, kad uždraus tuos simbolius?

      Comment


        #23
        Taip yra parodoma pagarba nuo šių režimų žuvusiems ar nukentėjusiems milijonams. Daugybė žmonių, nukentėjusių nuo nacių bei sovietų dar iki šiol gyvi ir jiems ši atributika tikrai širdies nepaglosto.
        Mano galerija Flickr'yje

        Comment


          #24
          Maloniau ištrinti savo praeitį ir galvot apie šviesų rytojų. Nueik į gatvę ir paklausinėk senų žmonių, kokius jausmus jiem sukelia SSRS ženklas, garantuoju, kad 70% atsakys, kad jausmai - teigiami.

          Comment


            #25
            viskas kas kelia nostalgija yra malonu, o prisimint savo jaunystę tuo labiau
            Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

            Comment


              #26
              Būtent. Todėl ir nereikia drausti tų simbolių.

              Comment


                #27
                reikia drausti. is tiesu ziauriai kerta, kai esi vakaruose ir pamatai koki vietini su majke cccp, ir jis eina isputes krutine, kaip gaidelis, nesuprasdamas to uzraso esmes ir istorijos. o juk tas cccp ateme is musu, tiksliau is musu tevu, laisve Gyventi, o ne skaiciuoti nuo-iki atlyginimo. todel esmi pries visa sovietine simbolika. turime Rimta Lietuviska, tai kodel ne ja reklamuoti ir priminti ne kuriems veidams?

                Comment


                  #28
                  Dėl paskutinio sakinio iš ties liūdna, kad nemažai lietuvių didžiuojasi nešiodami JAV ar DB atributiką, ar kokias nors anglybes, bet gėdijasi užsivilkti tautinę atributiką (nebūtinai su trispalve) ar ką nors su lietuvišku tekstu. Nors po teisybei, sunku kur nors tokios atributikos ir nusipirkti
                  Mano galerija Flickr'yje

                  Comment


                    #29
                    Parašė blitz


                    Beje konservatoriai kaip visada kala i kiaušus. Vienintelė partija Lietuvoje atspindinti mano interesus.
                    Mano irgi. Konservatoriams respect!

                    Comment


                      #30
                      Būtinai reikia uždrausti komunistinę simboliką. Gal būt Vakarų Europoje ji daug kam nieko nereiškia, tačiau Lietuvoje, kaip ir kitose posovietinėse valstybėse, ji kelia daug kam skaudžius prisiminimus. Kai kurie bando teigti, jog reikia gyventi ateitimi, negalvoti apie praeitį. Iš dalies taip, bet ta praeitis mūsų tautai buvo per daug skaudi, kad būtų galima visai pamiršti. Kai kurios biznio struktūros ir nežinia kam tarnaujantys politikai ir kiti veikėjai skatina apolitiškumą, tuo pačiu siekiant valdyti jaunimą. Tačiau tokiu būdu daroma didžiulė žala, nes istorijos nežinančiu žmogumi lengva manipuliuoti, lengva jam įskiepyti vien tik pragmatinius interesus, padaryti nesuprantamą patriotizmo sąvoką. Esu tikras, jei visiems būtų įskiepytas gilus patriotizmo jausmas, dabar turėtume ne apie 350 tūkstančių naujųjų emigrantų, o bent trčdaliu mažiau, nes kai kurie išvažiuoja sekdami kažkokia kvaila mada, čia parduoda geriausius namus, palieka puikius darbus, kad užsieny gautų gal 100 eurų ar dolerių daugiau nei čia gauna. Bet, žinot, draugai, pažįstami išvažiavo, kaip aš pasiliksiu.

                      Comment


                        #31
                        Nemanau, kad dėl patriotizmo stokos žmonės ten važiuoja. Manau tai noras turėti daugiau ir pakeisti aplinką. Dėl atlyginimų, tas skirtumas yra kiek didesnis nei 100€, tik tiek, kad ten ir kainos "šiek tiek" didesnės

                        Beje, Geex nurodė neblogą tinklapį

                        http://www.soviet.lt
                        Mano galerija Flickr'yje

                        Comment


                          #32
                          Beje, kaip manau, kad ir uždraus komunistine simbolika, tai užrašas CCCP nebus uždraustas. Čia mano nuomonė
                          P.

                          Comment


                            #33
                            Uzdraudinet sovietu simbolius, kaip ir naciu yra nesamone. Vienas dalykas ta daryti Vokietijoje ar net Lenkijoje, bet prie ko cia Lietuva ? Net Murza jau isejo i pencija, nera pas mus jokio desiniojo ekstremizmo ir niekad nebuvo.
                            Jei negalesi i miesta iseit su maikute ant kurios bus uzrasyta CCCP cia jau, is tiesu, bus kazkas negerai...
                            Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                            Comment


                              #34
                              Parašė keen
                              Uzdraudinet sovietu simbolius, kaip ir naciu yra nesamoniu. Vienas dalykas ta daryti Vokietijoje ar net Lenkijoje, bet prie ko cia Lietuva ? Net Murza jau isejo i pencija, nera pas mus jokio desiniojo ektremizmo ir niekad nebuvo.
                              Jei negalesi i miesta iseit su maikute ant kurios bus uzrasyta CCCP cia jau, is tiesu, bus kazkas negerai...
                              Tai gal tuomet visai nieko išeiti su maikute ant kurios ranka su iškeltu viduriniu pirštu ir užrašas "FU". Tik nereikia vaizduoti demokratijos ir skiesti kad demokratiniam pasaulyje nėra nieko draudžiamo. Demokratija ne anarchija ir joje egzistuoja paprasčiausio padorumo ribos.

                              Niekaip nesuprantu jerusalem pasirinkimo kodėl vienus reikia drausti, o kitus ne Labai jau vienapusiškas požiūris. Galbūt jos (jo) seneliai su, dar tuo metu maža mama, dešimčiai metų nebuvo ištremti į Magadaną, galbūt nebuvo nacionalizuotas jų turtas, galbūt grįžus nereikėjo pereiti per užgriuvusius sunkumus ir pradėti viską nuo nulio, todėl ir požiūris tas toks. Patogu visas bėdas visus kaltinimus suversti pralaimėjusiems. Negi imsi ir reikši savo nepasitenkinimą savo "išvaduotojams"....

                              Comment


                                #35
                                man atrodo, kad žmogaus amžius ir suvokimas apie sovietinę simbolika yra esminis reikalas. vienas gali svaigti su cccp majke, o kita tai žeidžia. priklauso kas ko ir kiek matęs ir pajautęs yra, ir ką tėvai jam įpūtė į mintis Tikro.

                                Comment


                                  #36
                                  As manau cia reikia elgtis pragmatiskai. Kokia nauda bus is to uzdraudimo ? Ar daug ka zeidzia sovietu simbolika ? Mano kartos zmonems tai nekliudo, zinau kad ir vyresni (~30) i tai ziuri apatiskai. Taip, kam virs 60 gali uzkliuti, bet ar jiem taip pat neuzkliuna smunkancios kelnes, alu geriantys paaugliai ar auskaruotos nosys ? Jeigu uzdrausdami mes daugiau pakenksime liberaliam jaunimui, nei apsaugosime uzgauliuosius pensininkus, tai padarysime klaida...
                                  Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                  Comment


                                    #37
                                    to keen:
                                    na, mes (du virs 30 vienu userio vardu) esame pries. mums asmeniskai labai kliuna visa ta sovietine simbolika. ar esame Lietuvoje, ar ne, tai erzina, zeidzia ir nervina. visgi su ta simbolika susije ivykiai, veiksmai ir pasekmes ateme is musu tevu galimybe Gyventi. ir ateme is musu kartos galimybe suvokti kas esi. ir tai zeidzia. taigis, esi siek tiek neteisus.

                                    Comment


                                      #38
                                      netrukdyti gali tik apatiškiems, abejingiems savo tauos istorijai, visuomet maištaujientiems, laisvamaniams ( ne tas pats kas liberalus ) paaugliams. Tačiau su laiku iš to išaugama. Tuomet ir atsiranda kitos vertybės.

                                      O dabar mane erzina sifilitiko Lenino veidas su užrašu "CCCP" kaip ir erzina "FU" simboliai, kuriuos greit pastebi ir nukopijuoja vaikai. Laikina mada, kaip ir pigi rusiška muzika pasiekė Lietuvą ir surado savo vartotoją - viskam apatišką, į tikrąsias vertybes bespjaudantį vartotoją

                                      Comment


                                        #39
                                        Parašė Mantaz
                                        Nemanau, kad dėl patriotizmo stokos žmonės ten važiuoja. Manau tai noras turėti daugiau ir pakeisti aplinką. Dėl atlyginimų, tas skirtumas yra kiek didesnis nei 100?, tik tiek, kad ten ir kainos "šiek tiek" didesnės

                                        Beje, Geex nurodė neblogą tinklapį

                                        http://www.soviet.lt
                                        Mantai, as kalbu ne apie visus emigrantus. Kalbu ne apie tuos, kurie Lietuvoj tikrai nesudure galo su galu, kaip ir ne apie tuos, kurie yra tikrai pasaulinio lygio menininkai ar mokslininkai ir kuriems Lietuvoje is tikruju anksta. Kalbu apie tuos, kurie ir Lietuvoje turejo rysku pertekliu, bet isvaziavo tik sekdami kvaila mada. O tokiu tikrai yra, bent as keleta tokiu zinau. Isugdytas patriotizmas tokius turetu sulaikyti.

                                        Comment


                                          #40
                                          Aisku sekti mada ir nepuoseleti patriotizmo yra didziausia nuodeme
                                          Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X