Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Miestų Kultūra

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Pritariu,nes tik tersia miesta tokie sventes dalyviai!isgaudytu viena karta ir pasibaigtu....Bet gaila kad yra ir dideliu vaikinu kurie savo elgesiu kauna daro vadinamuoju "forsu" miestu,keliems mano draugams svente pasibaige ne labai maloniai ir tai tikrai gadina nuotaika!Zinau kad visuose masiniuose renginiuose tokiu dalyku pasitaiko,bet jau gal kokius 5 metus is eiles isejes pasidziaugti su visu miestu patiriu visokiu nesamoniu....

    Comment


      #22
      Road, nereikia prisigerti - neatsiras ir tu nesamoniu


      Prie ruso man buvo geriau

      Comment


        #23
        Asmeniskai as ir neprisigeriu,kalbejau kad tokiu daug ir jie gadina svente kitiems!

        Comment


          #24
          Jūros šventės laivas plaukia į tarptautinius vandenis



          Kiekvienų metų paskutinėmis liepos dienomis Klaipėdą, o ir visą Lietuvą sudrebinanti Jūros šventė šiemet žada sulaukti išskirtinio daugelio Europos šalių dėmesio.

          Vieno iš pagrindinių šios didžiausios metų fiestos iniciatorių ir rėmėjų - Klaipėdos savivaldybės - Gyventojų informavimo tarnybos duomenimis, jau šiandien norą dalyvauti Jūros šventės renginiuose pareiškė 30 užsienio delegacijų. Daugiausia svečių tikimasi sulaukti iš Klaipėdos miestų partnerių.

          Be oficialių delegacijų, šventės dienomis uostamiestyje laukiama dar apie 250 užsieniečių iš Vokietijos, Lenkijos, Rusijos, Švedijos, Olandijos.

          Į Jūros šventę taip pat pakviesti ir Lietuvos Respublikos prezidentas, Seimo pirmininkas, premjeras, ministerijų atstovai, Klaipėdos apskrities bei didžiųjų Lietuvos miestų merai.

          Galės paplaukioti

          Šiųmetės Jūros šventės laivą į tarptautinius vandenis tikrąja to žodžio prasme išplukdyti padės jos dienomis mūsų uostamiestin užsuksiantys net dviejų tarptautinių burlaivių regatų dalyviai. Pirmą kartą klaipėdiečiai ir jų svečiai turės unikalią galimybę pasigrožėti didingu reginiu - per 70 Danės krantinėje, Šiaurės rage ir Kruizinių laivų terminale prisišvartavusių burlaivių ir jachtų. Ne veltui ir šventės devizu šįsyk pasirinktas šūkis "Buriuok į Klaipėdą!" Dėl regatų ir visi kiti Jūros šventės renginiai šią vasarą vyks kiek anksčiau nei buvome įpratę - liepos 22-24 dienomis.

          Jau liepos 19-22 dienomis Klaipėdoje išvysime regatos "NORD/LB Baltic Sprint Cup 2005" dalyvių, o kiek vėliau - 22-24 dienomis - Klaipėdon užsuks ir tradicinė Baltijos jūros regata "Baltic Sail". Klaipėda - pirmasis iš 6 uostamiesčių, kuriuose vyks šis istorinių burlaivių festivalis. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai, užsisakę pramogines keliones iš anksto, galės šiais laivais paplaukioti jūra.

          O penktadienį, liepos 22 d., 10 val. visi, atvykę į Klaipėdą, turės retą progą išvysti didingą reginį, kaip vienu metu 60 jachtų pakels bures ir išplauks į atvirą jūrą. Ten 11 val. bus duotas startas naujam lenktynių etapui į Gdanską. Pasigrožėti išplaukiančiais laivais bus galima ne tik prie Danės, bet ir radus vietelę Šiaurės rage ar nuvykus į Melnragę ant molo.

          Jūriniai renginiai neliko nepastebėti užsienio žiniasklaidos. Apie galimybę į juos atvykti jau rašė vokiečių ir prancūzų marinistiniai žurnalai.

          Renginiai jau suplanuoti

          Nors iki Jūros šventės pradžios dar visas mėnuo, jau sudaryta ir patvirtinta visa beveik savaitę truksiančios fiestos programa, numatytos renginių vietos.

          Šiemet klaipėdiečiams ir miesto svečiams bus pasiūlyta daugiau nei 100 įvairių žanrų, įvairaus amžiaus publikai skirtų renginių: bus džiazo, vadinamojo popso, liaudiškos muzikos, renginių vaikams, jaunimui. Teatro gerbėjai vėl galės džiaugtis Tiltų gatvėje liepos 22-24 dienomis vyksiančiu tarptautiniu teatrų festivaliu "Šermukšnis". Sau jaukų kampelį Jūros šventės šurmulyje ras ir kamerinės aplinkos mėgėjai. Juos pakvies Paveikslų galerija ir Laikrodžių muziejaus kiemelis.

          Ši šventė bus ypatinga ir tuo, kad smarkiai išsiplės jos geografija. Pirmą kartą renginiams bus panaudota ir tokia, regis, netradicinė miesto erdvė kaip Kruizinių laivų terminalas. Čia vyks dieniniai ir vakariniai koncertai, burlaivių sutikimo ir išlydėjimo ceremonijos, šventiniai svečių priėmimo renginiai, bus prekiaujama.

          Už Klaipėdos pasididžiavimą - kasmet vis naujomis spalvomis ir idėjomis sužėrinčią Jūros šventę - organizatoriai dėkoja jos rėmėjams. Negalutiniais duomenimis, norą finansuoti konkrečius projektus pareiškė 15 uostamiesčio ir Lietuvos bendrovių.

          Jau kadais ne vien klaipėdiečių, bet ir visų save gerbiančių lietuvių traukos centru liepos paskutinėmis dienomis tampančiai Jūros šventei šiais metais žadamas išskirtinis veik visų Europos šalių dėmesys. Sauliaus STONIO nuotr.


          Nu tai kas is jusu zada atplaukt?
          Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

          Comment


            #25
            Kol kas žadu atvažiuoti. Sunku iš Panevėžio plaukti būtų
            P.

            Comment


              #26
              Teatro aikste, jei kas neturit TV

              Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

              Comment

              Working...
              X