Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Statybos Indžinerija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Statybos Indžinerija

    Esu mokinys, jau artėja tas laikas kai turėsiu nuspręst kuo noriu tapt gyvenime. Paskeitęs žurnala "Kur Stoti" susidomejau "Statybos indžinerija" Ka manot apie šią specialybę ar tai perspektyvu ???

    #2
    Parašė Nedas
    Esu mokinys, jau artėja tas laikas kai turėsiu nuspręst kuo noriu tapt gyvenime. Paskeitęs žurnala "Kur Stoti" susidomejau "Statybos indžinerija" Ka manot apie šią specialybę ar tai perspektyvu ???

    Zinau tikrai, kad kvalifikuotu statybos inzinieriu Lietuvoje yra nemazas stygius. Ehh, tik sekmes kalant medziagu atsparumus, mechanikas, muro, betono, metalo, medzio konstrukcijas, kas yra nelengva. Taciau realiai, perspektyvos nemazos, ir didesnes, nei stojant i Architektura.
    Jei ruosiesi buti geras studentas, tai stoti verta. Bent tokie yra VGTU shefu zodziai

    Comment


      #3
      ruošiuosi o del medžiagų atsparumų taip pat girdėjau, ačiu, laukiu daugiau komentarų

      Comment


        #4
        Na galiu pasakyt kad mokytis bus tikrai nelengva, nes mazdag 50proc. is istojusiuju nebaigia... Na o kolkas galimybes gaut darbo pabaigus diziules... Tik va snekejau su draugais, tai tie kurie pasirinko projektavima tai yra biski nusivyle, nes pastoviai sedi, brazai, skaiciuoji, yra pakankamai ddele atsakomybe, o algos pakankamai mazos kol atestato neturi... Arba jei dirbsi statybos aikstelej, tai visiem px bus ar lauke -20 ar +30 ar lija, ar sninga, visvien tu dirbt turesi...O del perspektyvu tai sunku pasakyt... Ivyks kokia nors ekonomikos krize ir apmirs statybos.. cia nieks negali zinot... bet bent jau kolkas perspektyvu.
        Ne esme yra manyje. Muse, visuose musyse yra esme!

        Comment


          #5
          Kaip čia kad neiišsiplėtus.

          Dabartinės statybos inžinerijos studijos aprėbia ne tik projektuotoja,ar darbų vadovą.Baigęs galėsi dirbti viskuo kas susieję su statybomis.(išskyrus architektūrą)

          KU sekretorė sakė, kad greitu laiku(o gal jau dabar taip yra) diplomas bus pripažinamas ir ES.

          Tai reikštu, kad jei ir dabartinis statybų bumas lietuvoje(kuris suteikia dabar, bet kokiam "idijotui" pelningo darbo) nuslops.(kai kurie numato apie 7 m tęstinumą)
          Neliksi be darbo. Nes tikri statybininkai stato objetus visame pasaulyje.

          Šiaip aš manau jei ES sekmingai isijungs i Kinijos ir Amerikos ekonominį "žaidima" (del ko ir plečiasi),tai užteks darbo per akis ir Lietuvoje.Kita vertus jei taptum tikrai tikru specialistu darbo ir "miške" surastum.

          Kažkada vienas žmogus sakė: Mechanizuota pramonė prarijo labai daug darbo vietų, bet statybos verslas yra tikrai sunkiai ikandamas "robotams".Žmones statė ir statys, taip jie gali išreikšti save, na pridėjus dar, kad nuosavas būstas daugelio žmonių svajonė išeina geras rezultatas.(t.y finansai)

          Na nenoriu tau čia daug "blevyzgot", bet jei apsispresi tai atkreipk demesi į pirmus du metus.(fizika, braižyba,matematika).Tada medziagu atsparumas ir t.t. bus nebaisūs.Asmeniniškai patarčiau isidarbinti i bet kokią statybinę firma kad ir pagalbiniu darb.(kokiems trim mėn.) nes nuo mažiausios pakopos matosi visos viršunių spragos,kas ateityje būsimam vadovui tikrai pravers.

          Na dar: statybos katedros profesore sakė: kad kiekviena savaite sulaukia statybos verslo vadovų skambučių, kurie teiraujasi gabių studentų, ir dar nebaigusiems suteikia padorų darbą.

          Na o kaip tapti gabiu tai jau čia tavo reikalas.

          Comment


            #6
            labai dekui visiems nepatingejusiems

            Comment


              #7
              atsparumas

              Comment

              Working...
              X