Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

LV. EE. Projektai Baltijos šalyse

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Parašė Edd Rodyti pranešimą
    Pagal skyline Talinas panašu kad su savo batų dėžėm lenks Vilnių (ir kai kurios tos "batų dėžės" visai gerai atrodo), bet tai gal ir nebūtinai taip svarbu, daug svarbiau kad pati architektūra būtų kokybiška. Norėtųsi daugiau Swedbanko/Quadrum, galbūt k18b (jei viskas bu ok) lygio pastatų ir aišku geresnio gatvės lygio, Konstitucijos pr. siaurinimo/idealiu atveju užstatymo. Ryga šiaip irgi atgyja ir esami/numatomi ofisų statybos tempai visai įspūdingi, sekančiais metais rinka pasipildys labai panašiai tik šiek tiek mažiau nei Vilniuje, o 2023 numatoma kad ir didesniu ofisų plotu nei Vilniuje.
    O kokie pagrindiniai projektai nusimato Rygoj artimiausiu metu?

    Comment


      #62
      Parašė TrippleA Rodyti pranešimą

      O kokie pagrindiniai projektai nusimato Rygoj artimiausiu metu?
      Lords LB prie spaudos rūmų, Verde, Gustavs. Visi trys lietuvių investuotojų. Visi trys stambūs, su virš 40 000 m2 plotais. Lords LB ir Verde jau dėjau šioje temoje. Tuo tarpu Gustavs tai šiek tiek Saltonišių Vilniuje kopija, vystytojas irgi tas pats:



      Tada yra estų Kapitel projektas "Elemental" su 20 500 m2 ofisų:





      Novira plaza 20 000 m2 ofisų:





      Business garden :



      Čia jau baigta dalis, bus dar vienas etapas:



      Eastnine "The Pine" medinis biurų pastatas, 15 600 m2:



      Balasta Dambis, tiksliai nežinau ar tą vizualizaciją radau:



      Eastnine Kimmel:



      Šiaip įdomu kad dauguma Rygos projektų vystytojų jau girdėti ir jau statė ofisus Vilniuje.

      Tai čia keletą parankiojau kurie įtraukti į newsec sąrašą, tai tokie realesni ir tik ofisai, daugiau galima pamatyti https://citify.lt/riga/

      Comment


        #63
        „Lords LB Special Fund V“ gavo leidimą plėtoti antrąjį „Preses Nams Kvartāls“ statybų etapą Rygoje



        Lietuvoje registruotas investicinis fondas „Lords LB Special Fund V“, gavęs statybų leidimą, pradeda įgyvendinti antrąjį unikalaus projekto „Preses Nama Kvartāls“ Latvijos sostinėje etapą. Kaip numatyta projekte, 2023 metais kairiajame Dauguvos krante iškils daugiafunkcnis 10 aukštų biurų centras.

        Daugiafunkcio biurų centro, kuriame taip pat įsikurs moderni mokymo įstaiga, architektūrinį projektą rengia dvi tarptautiniu mastu pripažintos architektų įmonės: „PLH Arkitekter“ iš Danijos ir Andris Kronbergs vadovaujamas „Arhis Arhitekti“ iš Latvijos.

        Įgyvendinant antrąjį statybos etapą, „PLH Arkitekter“ biurui patikėta iki 2022 m. rugsėjo mėn. suprojektuoti daugiafunkcinį biurų centrą, kuris, planuojama, atitiks BREEAM „Outstanding“ sertifikato ir beveik nulinės energijos pastato (nZEB) standartus. Centre bus įrengti du A klasės biurų pastatai su dvisluoksniais fasadais, kuriuos sujungs vidinis kiemas su žaliomis terasomis. A klasės biurų pastatai, kurių plotas sieks 26 600 kv.m., iškils atnaujintame Zundos kanalo kvartale kairiajame Dauguvos upės krante.

        „Mums didelė garbė prisidėti kuriant Zundos kanalo krantinės transformacijos viziją. Ši garsi miesto vieta pasitinka ir išlydi į Rygą atvykstančius ir išvykstančius žmones. Didžiausias dėmesys kuriant šį projektą, bus sutelktas į modernius, tvarius sprendimus ir šiuolaikišką darbo vietų dizainą – tam pritaria mūsų vizionieriškas klientas. Be to, žalioji zona ir viešas pastatus jungiantis pasažas suteiks vietos gyventojams naujų ir patrauklių erdvių poilsiui. Visais aspektais „Preses Nama Kvartāls“ yra puiki ir įdomi PLH projektų Baltijos šalyse tąsa“, - sako "PLH Arkitekter" vyresnysis partneris Steenas Enrikas Andersenas (Steen Enrico Andersen).

        „Arhis Arhitekti“ biuro architektai rengia 5000 kv.m. ploto modernios ugdymo įstaigos, atitiksiančios BREEAM sertifikato standartą „Very good“, projektą. Šį įstaiga įsikurs daugiafunkciame biurų bloke, jos erdvėse bus įrengtos kelių lygių terasos ir sportui skirtos zonos.

        „Preses Nama Kvartāls“ projektas bus plėtojamas trimis etapais. Pirmajame etape numatoma statyti 26 500 kv.m. ploto A klasės biurų centrą ir 40 000 kvm. daugiafunkcį centrą su atriumu, sujungsiančiu šiuos du statinius. Daugiafunkciame centre įsikurs parduotuvės, sporto ir medicinos paslaugų įmonės, kavinės bei restoranai, o ant stogo bus įrengta futbolo aikštė su šalia esančia vaikų žaidimų aikštele bei poilsio erdvėmis. Trijų aukštų antžeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje bus įrengta 1000 parkavimo vietų darbuotojams ir svečiams, elektromobilių įkrovimo stotelės, 300 dviračių stovėjimo vietų.

        Pirmojo etapo projekto architektūrinius sprendimus sukūrė „Arhis Arhitekti“, kartu su Danijos architektais iš „Arrow Architects“. 76,8 mln. eurų vertės statybos darbus prižiūri bendrovė UPB. Pirmojo projekto etapo statybos buvo pradėtos 2021 metais, jas planuojama baigti 2023-iųjų vasarą. Investicijos į pirmojo etapo statybas sieks daugiau nei 100 mln.

        Nors investicijų į kitų dvejų „Preses Nama Kvartāls“ statybos etapų suma oficialiai neskelbiama, bendros projekto išlaidos greičiausiai sieks beveik pusę milijardo eurų.

        Projekto nuotraukos: https://failiem.lv/u/3kjmrnhc9

        Comment


          #64
          Talino Arteri projekto statybos ir CBD vaizdai.

          Comment


            #65
            Video neveikia. Talino Arteri ne tik pavadinimas bet ir puslapio antraštė kažkiek panaši į mūsų Artery, nusižiūrėjo? Statybų nuotraukos (dedu nuorodą, nes autorius rašo kad nuotraukos tik naudojimui tame forume):

            https://www.skyscrapercity.com/threa...post-183110163

            Kolkas sunku pasakyti kaip atrodys, kas įdomu kad fasadą montuoja taip kaip pas mus montuodavo prieš n metų, ne visą "paketą" (nežinau kaip vadinasi) iš gamyklos, iš karto, o po mažą langelį ir dar prieš tai uždeda izoliacinį "langelį" (tarp aukštų, kur perdanga), o ant jo stiklą, o dar vėliau juosteles tarp stiklų. Čia pažangūs estai dar nepasivijo mūsų ar kažkokios kitos priežastys? Primenu kaip atrodo vizualizacijos (iš arter.ee), man įdomioji dalis tai apšvietimas, mūsų NMC trūksta fasadų apšvietimų:







            Comment


              #66
              Kaip suprantu, Rygoje galima tikėtis įdomių projektų įgyvendinimo.

              Ryga pasirašė memorandumą dėl 3 mlrd. eurų pritraukimo Andrejsalos plėtrai

              Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/m/id/verslas/fi..._medium=copied.

              Comment

              Working...
              X