Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

SM. San Marinas / San Marino

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    SM. San Marinas / San Marino

    Pastebėjau, kad šiame puslapyje nėra temos apie San Mariną, taigi pabandysiu šiek tiek supažindinti su šia mažute šalimi, kadangi lankiausi čia šią vasarą, Aišku, čia parodysiu tik nuotraukas iš San Marino (miesto), nes kituose miestuose nesilankiau. Nuotraukų mažoka, bet gal kada prie progos atsisiųsiu programą ir susikarpysiu savo filmuota medžiaga tai tada nuotraukų bus daugiau.

    Šiek tiek istorijos.

    San Marino miestas yra tuo pačiu ir pačios valstybės San Marino sostinė.
    San Marinas ( valstybė) skelbiasi esanti pati seniausia konstitucinė respublika pasaulyje - krikščionis akmenskaldys Šv. Marinus jį įkūrė 301 mūsų eros metais. Viduramžiais Italija buvo susiskaldžiusi į stiprius miestus – valstybes – kaip Venecija, Florencija. Šios valstybėlės pamažu įsiliejo į didesnes teritorijas, bet San Marinas išlaikė savarankiškumą. San Marino konstitucija parengta 1600 m. yra pati seniausia pasaulyje dar galiojanti konstitucija.
    San Marino sostinė ( San Marinas) - išsidėstęs ant Titano kalvos. Įžymybės: vyriausybės rūmai, rotušė, trys sargybos bokštai (Guaita, Cesta, Montale). Dukart per metus – kovą ir spalį – mieste vyksta kariniai paradai šalies vadovų (regentų) išrinkimo proga. (Vikipedija)
    Miestas buvo įkurtas 301 m. Šv. Marino, kurio palaikai palaidoti miesto katedroje.

    Pradedam:

    1. San Marinas randasi kalnuotose vietovėse, todėl važiuoti į šią valstybę tenka per tarpeklius ir pakibusius greitkelius.





    2. San Marino valstybės teritorija, tolumoje matoma sostinė ( San Marinas) stovintis ant Titano kalno į kurį ir važiuojame. Apačioje kalno kaip supratau yra išsidėstę tiek miegamieji rajonai, tiek pramonės rajonai, tiek kitokios sferos miesto dalys. Apačioje šiek tiek linojo ir plius dar rūkas užplaukė, tai nelabai pavydėtinos sąlygos buvo nuotraukoms.







    3. Kylant į Monte Titano viršų. Šiaip, galima užsikelti į šį kalną dviem būdais: virviniu keltuvu arba pačiam užvažiuoti mašina. Aš pasirinkau antrajį. Pigesnį taip sakant.



    4. Štai, kas matosi iš San Marino ( miesto) parkingo aikštelės. Nuo šios aikštelės vėlgi reikia kylti jau pėstute į šiokį tokį kalniuką kad pasiektum senamiesčio įtvirtinimus. Aišku, gali pasinaudot ir liftu, tik kad jis labai jau neprieinamas per turistų anpludį.





    5. Šiomis sienomis yra apjuostas San Marino miestas, pro vartus patenkame į senamiestį.





    6. Vartai į San Marino senamietį iš vidinės pusės ( t.y. iš senamiesčio pusės).



    7. San Marino kankinimų muziejus ( inkvizicijos) visai prie pat miesto vartų. Toks sakyčiau jaukus namukas.




    9. Kylam aukščiau viena iš zigzaginių senamiesčio gatvių.



    10. Antroji aikštelė: Rotušės aikštė. Čia sėdi San Marino valstybės vyriausybė. Pastatą saugo sargyba. Ji buvo pastatyta romėnų architektro tarp 1884 - 1894 m. Aikštėje taip pat stovi ir paminklas, kiek pamenu, Deivei Atėnei. Kai lankiausi vyko kažkia šventė su koncertu, tai visa aikštė buvo pilna technikos.



    Čia šiek tiek iš Vikipedijos, kad susidarytų vaizdas, kaip atrodo Rotušė normalią dieną.



    11. Deivės Atėnės statula aikštėje.



    12. Garbės sargyba prie rotušės, kas 15 min, šis kareivis vis sutrepsi, bet iš esmės tai toks pat nebylus ir nejautrus kareivis kaip Anglijoje.



    13. Dar viena gatve kylame aukščiau. San Marinas yra suvenyrų rojus, aišku, reikia nepamiršt, kad kuo aukščiau lipi tuo pigiau viską galima nusipirkt.



    14. Trečioji aikštelė. San Marino bazilika. Ši bažnyčia statyta tarp 1826 - 1838 m. ji klasicistinio stiliaus, trijų navų. Vidus labai paprastas, išdažytas baltai, vos kelios statulos. Šioje bažnyčioje palaidotas šalies šventasis šv. Marinas. Nors kažkaip aš jo nepastebėjau. Kaip ir visam San Marine šioje bažnyčioje fotografuoti draudžiama, po bažnyčią vaikšto toks piktas dėdė, todėl teko tik slapčia pafilmuot...



    16. Čia, šiek tiek, iš Vikipedijos, nes neturiu šios pilies vaizdo (taip atrodo Monte titanas su viena iš trijų San Marino pilių iš paukščio skrydžio). Į pilį galima patekti tik pėstute kylant miesto gatve vis aukščiau ir aukščiau. Visa gatvė eina lyg zigzago pavidalu, todėl pasiklysti sunku. Pakilus į kalną link pilies veda akmenimis, siauras tiltukas, o tada vėl tenka kolpti į kalną (tiksliau į bokštą), kur kareiviai vieną kartą dienoje ( jei gerai pamenu) išauna iš patrankos. Šioje pilyje veikia Šv. Marino muziejus. Pilis statyta XIII a. ir yra aukščiausia pilis San Marino valstybėje.



    17. Vaizdas iš pilies bokšto. Atsiveria tuščias Italijos kraštovaizdis.





    Tai kolkas tiek mano įspūdžių...
    Paskutinis taisė Raelis; 2010.10.07, 19:36.
    ,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
    - Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."

    #2
    Maža šalis verta didelio dėmesio.
    ______________
    The Division Bell

    Comment


      #3
      Sveiki atvykę į San Mariną ar pan.



      Pradžioj apsižiūrim kur veiksmas vyks





      riedam toliau aukštyn















      Horizone Rimini ir Adrijos jūra





      Pažintinė dalys įvykdyta - riedam atgal žemyn pas pramoginę



      Paskutinis taisė zanaz; 2014.09.29, 01:22.
      You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

      Comment

      Working...
      X