Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

SK. Slovakija, ne vien Tatrai ir Bratislava

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Comment

Ir keletas įvairesnių nuotraukų.

Tas pats senamiestis.

Žvilgsnis iš centro.

Kaip išsiaiškinau ssc forume šis pastatas vadinasi "X-centrum" ir bus didžiausias projektas miestelyje naujausiais laikais.

Iš Bardejov`o tiek. Vėliau įkelsiu nuotraukų iš kitų Slovakijos vietelių.

Comment

33 000. Kažkaip neapsiverčia man liežuvis to pavadinti miesteliu
        You might surprise yourself.

Miestai.net FB

Comment

Parašė spirit Rodyti pranešimą
          33 000. Kažkaip neapsiverčia man liežuvis to pavadinti miesteliu
          O man apsiverčia. Kadangi tai užsienio miestas/miestelis, todėl aš labiau žiūriu tarptautiniais mastais.

Comment

Parašė John
            Ačiū už nuotraukas.

Kaip ten su kainomis? Maisto (restoranuose, kavinėse), viešbučių? Kaip žmonės? Ar geranoriški? Ar kalba Angliškai?

Kažkaip vis galvoju, kad reiktų nulėkti į kokią nors "pigesnę" Europos šalį ir Slovakija lyg ir turėtų būti vienas pagrindinių variantų (galbūt kartu su Čekija).
            Maisto prekių kainos panašios kaip Lietuvoje, restoranuose gal šiek tiek brangesnės. Viešbutyje negyvenau todėl negaliu pasakyt. Gyvenome pensione. Naktis žmogui - 10 eurų su visais patogumais.

Žmonės tikrai geranoriški, pripratę prie turistų, visada maloniai atsakydavo jei ko nors paklausdavome. Su kalbų mokėjimu labai panašiai kaip ir Lietuvoje: vyresni rusiškai, o jaunesni angliškai.

Comment

Poprad (Popradas). 10 pagal gyventojų skaičių miestas Slovakijoje(55 000 gyv.) ir didžiausias Spiš regione. Veikia aerouostas, vandens pramogų parkas, turi neblogus ledo ritulio klubus.

Comment

Pradedu nuo pasivaikščiojimo po centrą.

Comment

Puikūs takai dviratininkams.

Comment

Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                    Pradedu nuo pasivaikščiojimo po centrą.
                    Atvaizdas

Atvaizdas

Atvaizdas

Atvaizdas

Atvaizdas

Atvaizdas
                    Kai prieš kelis metus buvau Slovakijoj, tai Poprade ir jo apylinkėse buvo baisiai daug čigonų.. Net nejauku kartais būdavo kažkaip. Įdomu, ar ten pastovūs gyventojai, ar gal keliaujantys čigonai... Pats miestas visai patiko. Nors man ir visa Slovakija kažkokia artima ir miela... Buvau joje jau gal kokius 4 kartus

Comment

Kapitalistinė architektūra.

Comment

Dar šiek tiek senosios architektūros.

Comment

Upė ar upelis, kurio pavadinimo tiksliai negaliu įvardint.

Comment

Tiesiog Popradas.

Comment

Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
                              Kai prieš kelis metus buvau Slovakijoj, tai Poprade ir jo apylinkėse buvo baisiai daug čigonų.. Net nejauku kartais būdavo kažkaip. Įdomu, ar ten pastovūs gyventojai, ar gal keliaujantys čigonai... Pats miestas visai patiko. Nors man ir visa Slovakija kažkokia artima ir miela... Buvau joje jau gal kokius 4 kartus
                              Čigonų iš ties daug, bet aš kažkaip nebuvau priešiškai prieš juos nusistatęs ir jokių nemalonių incidentų neįvyko. O ko nors paklausus netgi geranoriškai atsakydavo.

Comment

Upė ar upelis, kurio pavadinimo tiksliai negaliu įvardint.
                                Atvaizdas
                                Jei gerai pamenu, tai ta upė ir vadinasi Poprad.

Comment

Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
                                  Jei gerai pamenu, tai ta upė ir vadinasi Poprad.
                                  Žinau, kad ten teka tokia upė, bet ši buvo labai siaura, todėl nusprendžiau nespėlioti.

Comment

Čigonų iš ties daug, bet aš kažkaip nebuvau priešiškai prieš juos nusistatęs ir jokių nemalonių incidentų neįvyko. O ko nors paklausus netgi geranoriškai atsakydavo.
                                    Aš irgi nesu priešiškai nusiteikęs Tiesiog mes ilgiau Poprado apylinkėse buvome, tai buvo momentų, kai nejauku būdavo mums keliems turistams kokiam kaimelyje eiti tarp kokių 40 čigoniukų paauglių... O jie nebūtų čigoniukai, dar bėga iš paskos, kažko prašinėja...

Comment

Nusprendžiau padaryti dar vieną reportažą forumui iš savo nuotraukų, užfiksuotų "žioplinėjant" po rytų bei centrinę Slovakiją. Miestelis vadinasi - Liptovský Mikuláš. Šis miestelis paliko tikriausiai geriausius prisiminimus, palyginus su kitais Slovakijos miesteliais, kuriuose apsilankiau.

Paskutinis taisė Čikupakas; 2011.09.20, 20:31.

Comment

Pradžiai nuotraukos iš miestelio širdies.

Palyginus su Lietuva, dviratininkų ganėtinai daug.

Comment

Šiek tiek pasivaikščiojęs "neparadine" miest. dalimi, radau skersgatvį, kuris mane vėl išvedė į centrą, tačiau jau iš kitos pusės.
                                          Kai iš pradžių pamačiau šį, iki pusės išsirengusį vyrą, nesupratau kas čia vyksta.

Tačiau išėjęs ikart supratau kame šuo pakastas - pasirodo čia yra fontanas, kuriuo žmonės naudojasi kaip gaivinimosi ir prausimosi priemone(temperatūra buvo apie +25).

Comment

Working...
                                          X