Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

KP. Šiaurės Korėja / DPRK

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Parašė John
    Kinija niekada nieko panasaus nedeklaravo.
    Tame ir yra problema. Jeigu Kinija, matydama, kaip S. Koreja pazeidineja visus imanomus tarptautinius protokolus (netgi isstojo is NPT), kaip ten yra pazeidinejamos zmogaus teises ir tt. ir pan. vis dar "nedeklaruoja nieko panasaus" reiskia, kad Kinija negali laikyti saves normalia valstybe ir klausimas ar S. Koreja reprezentuoja Kinijos interesus ar ne siuo atveju tikrai nera svarbus.
    You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

    Comment


      #62
      John, gal galetum paaiskinti, kokiu budu Kinija yra "laimetojo pozicijoje", ir kuo jai naudingas sis konfliktas?


      Prie ruso man buvo geriau

      Comment


        #63
        Parašė Whose Homepage


        That photo with indicator signs ArTuRaS shows up there is a fake for sure!
        Oh, really?

        O del SK, tai nemanau kad greiciausiu laiku kas nors imsis kokiu veiksmu pries ja, Bushas ir taip problemu turi su Iraku, Kinijai nera tikslo kolkas ten lyst, o kitos salys ar organizacijos manau neturi tiek galios...
        Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

        Comment


          #64
          Parašė John
          Problema kame? Nesupratau.
          Tuomet galima sakyti, kad JAV taip pat pazeidineja daugeli imanomu protokolu Guantaname, Irake ir daug kur kitur, del ko JAV negali saves vadinti normalia valstybe... tas pats pasakytina apie faktiskai bet kuria valstybe pasaulyje. Kitaip tariant, tai nera rimtas argumentas.
          Geopolitikoje tokie dalykai kaip "uz laisve" ar "uz zmogaus teises" negalioja, cia veikia interesai ir niekas kitas. Laisve, demokratija ir t.t. skamba graziai, bet tai tik priedanga interesu igyvendinimui. JAV tikrai vargu ar labai rupi pazeidinejamos S.Korejos pilieciu teises. Kaip tada Somalis, Sudanas, Zimbabve, Nepalas ir dar koks pussimtis valstybiu? Juk ten irgi panasiai pazeidinejamos zmogaus teises.
          O nedeklaravimas, kad S.Koreja yra "blogio asis" tikrai nereiskia, kad Kinija negali saves laikyti "normalia valstybe". Kinija siuo metu yra laimetojo pozicijoje kad ir kaip besibaigtu sis konflikas (nebent S.Koreja nusprestu paleisti branduoline raketa savo kaimynui ). Kinijos valdzia tai supranta ir jiems tai naudinga. Kas cia dar gali buti neaiskaus? Kinai tiesiog ziuri savu interesu. Na o jeigu amerikieciai neziuri savu interesu (o gal ju nebeturi?), tai tikrai ne Kinijos problema.

          Isvis nesuprantu tavo pointo siuo atveju. Nejaugi neigi, kad valstybes vadovaujasi savo interesais ir iskelia juos auksciau uz viska (kas, siaip jau, yra tiesiog naturalus ir negincyjamas dalykas)?

          Vienintelė vieta kur JAV kažką pažeidinėja yra tavo įvardintas Guntanamo, bet tie "pažeidinėjimai" (nekalbant apie tai, kad jie yra būtini ne tik JAV, bet ir Europos saugumui užtikrinti) yra tokie maži, lyginant su Š. Korėjos ar netgi tos pačios komunistinės Kinijos, kad jų minėti net neverta.

          Kad ir kaip ten bebūtų... mes abu sutinkam, kad Kinijai Š. Korėja yra naudinga ir, kad Kinija ja manipuoliuoja siekdama ginti savo interesus (kas, beje, yra labai, labai nešvarus žaidimas). Tai - daugiau nei akivaizdu. Bet ko aš nesuprantu (nors mušk) tai kodėl tu manai, kad tai yra gerai? Diktatūrinės valstybės palaikymas ir nieko nedarymas, kad ji pasikeistu vien dėl to, kad jos imbeciliškos užsienio ir vidaus politikos sutampa su tavo (iškreiptais ir idiotiškom konspiracijos teorijom paremtais) "interesais" manau yra labai žema ir neatsakinga ir tai tikrai komunistinės Kinijos jau ir dabar labai blogam įvaizdžiui neduoda nieko gero. Beje, manau, kad joks "taip daro ir JAV" pasiteisinimas čia tikrai nepadės, nes pirma - JAV tikrai nieko net iš tolo panašaus nedaro ir nėra darius, antra - JAV nėra kažkokia tai super išskirtinė šalis pagal kurios veiksmus būtų matuojamas kitų šalių veiksmų "gerumas", todėl tas toks nuolatinisi "taip daro ir JAV" kišimas bei to pagrindimas kažkokiom neaiškiom kairiųjų prigalvotom teorijom atrodo gana nerimtai.

          Ir paskutinis klausimas, jei šalys tikrai viską daro "dėl savo interesų", tai ką daro JAV P. Korėjoje? Ar pvz. ką jie darė po antro pasaulinio Japonijoje? Vakarų Europoje? Jei ne JAV, šios (bei nemažai kitų) vietos dabar greičiausiai būtų komunistinės, Šiaurės Korėjos lygio valstybėlės. JAV apsiimė apginti šias šalis nuo komunizmo ir diktatūros ir tai sėkmingai daro jau daugiau nei pusę amžiaus. Palygink Seoul'ą su Pchenjanu, vakarų Berlyną su rytų Berlynu (89-ais) ir tikiu, kad pamatysi nemažus skirtumus, kurie egzistuoja tik JAV dėka. Kinija, tuo tarpu, niekad nėra padarius nieko panašaus ar parodžius panašios iniciatyvos, o jei ji nori būti laikoma normalia valstybe, ji turėtų kažką panašaus pradėti daryti, o ne eiti į priešingą pusę, palaikydama atomines bombas besigaminančias diktatūrines skyles, nes matai, tai "atitinka jos interesus"
          You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

          Comment


            #65
            @blitz
            Ziuriu be JAV daugiau nieko nematai...
            Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

            Comment


              #66
              Labai išsamus ir aiškus komentaras, Artūrai Ačiū.
              You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

              Comment


                #67
                Ne tiesiog, kai pasiziuri kiek jus prirasot baugu daros
                Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                Comment


                  #68
                  Emergency

                  demesio! I Bergena keliu dienu vizitui atvaziuoja delegacija is Siaures Korejos paziureti, kaip skandinaviskas jaunimas igauna issilavinima bei pasidalinti savo patirtimi.

                  labai tiketina, jog pirmadieni bus leista su jais padiskutuoti ivairiais (jau numanote kokiais) klausimais. jei bus imanoma, sudalyvausiu ir as.
                  tad gal galetumete cia uzduoti klausimu, kuriu atsakymus noretumete isgirsti. aciu


                  Prie ruso man buvo geriau

                  Comment


                    #69
                    1. Kas raso S.K. mokyklose naudojamus vadovelius ?
                    2. Kokiom disciplinom skiriama daugiausiai demesio ?
                    3. Kokios pagrindines kalbos destomos mokyklose?

                    Kol kas tiek, jei ka sugalvosiu - parasysiu.

                    Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                    Comment


                      #70
                      Na is delegacijos, kuri neabejotinai istikima rezimui, nevertetu laukti tiesiu atsakymu i klasimus. Nebent paklausti, ar jie mato ir kokius mato skrtumus mokymosi sistemose laisvame pasaulyje ir ju "demokratineje" Korejoje. Ir kuri, ju manymu, labiau pazengusi

                      Comment


                        #71
                        visu pirma turetume zinoti, kuo ju mokymo sistema skiriasia nuo musu. ko mes ir nezinom.. (nekalbant apie propaganda)


                        Prie ruso man buvo geriau

                        Comment


                          #72
                          na galima susidaryti bent jau bendra vaizda, kadangi sovietineje mokykloje matyt buvo taikomi panasus mokymo metodai. Tik aisku konkreciu detaliu nezinom. Idomu butu suzinoti, kiek mokymo sistemoju uzima tokie dalykai kaip vado kulto ir su juo susijusijusio slamsto procentas, bet tikriausia jie i tokius "nepatogius" klausymus neatsakytu.

                          Comment


                            #73
                            na ka, galiu siek tiek ir apie apsilankyma papasakoti...tiesa sakant, bet kokiu politiniu klausimu, temu buvo stengiamasi isvengti. del dvieju priezasciu:
                            1.visi viska ir taip zino.
                            2.vizito tikslas buvo pasidalinti patirtimi svietimo sistemoje.

                            atvaziavo keturiese. rektoriai, profesoriai. visi kaip vienas panasus i si vaikinuka, tik kad vienas praplikes.

                            Kim Jong Il.


                            kaip veliau paaiskejo, du stambesni - is saugumo, kurie "saugojo" kitus du. greiciausiai delto, jog nesugalvotu "pasiplauti" ar prasyti politinio prieglobscio

                            pries pietus buvo spaudos konferencija. norintys uzduoti klausimus, turejo viena valanda pries pateikti visus savo klausimus "saugumui" ir tik juos isanalizavus, budavo leidziama atsakineti. nuskambejus nematytam klausimui - jis budavo praleidziamas pro ausis.

                            istrauka is manojo klausimu lapo:

                            do you consider yourself as a democratic state?
                            (YES, Democratic People's Republic of Korea )
                            do people in N. Korea have a freedom of the word?
                            (SURE)
                            so it won't cause any problems if I would go in the middle of a street in Pyongyang and shout the words: God, bless America!?
                            i sale ileistas nebuvau


                            Prie ruso man buvo geriau

                            Comment


                              #74
                              Turbūt dėl to, kad žodyje "bless" klaidą padarei

                              Dėkui už pasakojimą.
                              Mano galerija Flickr'yje

                              Comment


                                #75
                                Dekui Kazko panasaus reikejo ir tiketis. Idomu, kokie tu rektoriu ir profesoriu atlyginiami S. Korejoj.

                                Comment


                                  #76
                                  klaida? kokia klaida?


                                  Prie ruso man buvo geriau

                                  Comment


                                    #77
                                    Oi kokie gi mes gudrūs
                                    Paskutinis taisė alonso (Šiandien 11:39).
                                    Pranešimą parašė alonso 2005-05-27 11:39.
                                    Mano galerija Flickr'yje

                                    Comment


                                      #78
                                      Siaip ar taip klaida nebuvo pagrindinis stabdis Ta istorija su apsauginiais labai primena sovietinius laikus, tik idomu, kas pacius apsauginius saugojo nuo nereikalingu pagundu ?

                                      Comment


                                        #79
                                        ju dvasinis ir moralinis charizmatiskasis vedlys:


                                        Prie ruso man buvo geriau

                                        Comment


                                          #80

                                          Pietų Korėjos gyventojas su lėle, vaizduojančia Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong-ilą, ir JAV vėliava, protestuoja prieš Šiaurės branduolinių ginklų programą.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X