Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

SE. Stokholmas / Stockholm

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Silber418
    replied
    Parašė Hortis Rodyti pranešimą
    Deja, skrisiu lėktuvu. Vaxholm salą jau žinau (ten galima netgi autobusu nuvažiuoti, bent jau taip nurodo Lonely Planet ), dar gana dažnai rekomenduojama ir Fjäderholmarna sala, bet galvoju, gal kokių nors rekomendacijų ir iš asmeninės patirties būtų Šiaip dėkui už atsakymą.
    Pats Stokholmo arcipelago salose, deja, dar nesilankiau (buvau tik Geteborgo salyne). Tipniai vaizdai:

Archipeago salas iš viršaus nesunku stebėti Södertälje (Napoleonsviken įlankoje). Taip pat geležinkelio stotis yra uolos viršūnėje, nuo kurios atsiveria vaizdas į jūrą ir salas. Vaizdas į Napoleonsviken įlanką:

Šiaip, architektūrą siūlyčiau domėtis Stokholme. Taip pat siūlau nebijoti kaidžioti senamiesčio, Östermalm gatvėmis, nes ten dažnai galima pamatyti tai ko nesitikėjai. Past senamiestis mažoje salelėje, bet joje titlpo daugiau negu atrodo. Be to, aplink jį galima rasti kitų pilių, dvarų, rumų ir pan.
    Graži vieta ra Nacka Strand. Nors architektūra paprasta, aplinka sutvarkyta gražiai ir jaukiai:

(c) nacka.se

Šalia fontano yra restoranas:

(c) nacka.se

Gražių vietų yra, bet viskas priklauso nu skonio, norų ir galimybių.
    Paskutinis taisė Silber418; 2011.06.24, 18:42.

Komentuoti:

• Hortis
    replied
    Deja, skrisiu lėktuvu. Vaxholm salą jau žinau (ten galima netgi autobusu nuvažiuoti, bent jau taip nurodo Lonely Planet ), dar gana dažnai rekomenduojama ir Fjäderholmarna sala, bet galvoju, gal kokių nors rekomendacijų ir iš asmeninės patirties būtų Šiaip dėkui už atsakymą.

Komentuoti:

• Silber418
    replied
    Parašė Hortis Rodyti pranešimą
    Klausimas Silber418 ir kitiems Stokhomo ekspertams Po keletos dienų ketinu aplankyti Stokholmą ir ir jo apylinkes, tam paskirsiu 5 dienas. Kokias iš Stokholmo archipelago salų verta aplankyti ir apskritai verta? Suprantu, kad visi vertinimai subjektyvūs, bet vis viena įdomu, o iškodamas informacijos internete bei kelionių vadovuose kažkaip nesusidariau aiškios nuomonės, o vykti galvojant "gal ir įdomu", nelabai norisi, nes transporto kainos tikrai nemažos Dominia kuo nors išsiskirianti architektūra arba išraiškingas, kuo daugiau nuo Lietuvos besiskiriantis kraštovaizdis (kokios nors didelės ir gausios uolos ar panašiai)
    Jeigu ne paslaptis, kuo ketini keliauti? Keliaujant keltu (iš Rygos, Talino) anksti ryte, auštant, galima stebėti salas. Laivas pro jas plaukia ~3.5 valandos, iki pat uosto.
    Stokholmo achipelagą sudaro 24.000 uolėtų salų, dauguma kurių turi augmenijos, yra apgyvendintos (visose jose pasigyvenę virš 200.000 gyventojų). Kai kurios salose yra nedideli miesteliai, poilsiavietės, o kitose - vos kelis vilos. Keltais, plaukiančiais iš Stokholmo centro, galima pasiekti didesnias saleles, kuriose yra miesteliai. Kiek žinau žymiausia ir lankomiausia vieta yra Vaxholm. Ilgiausias turas trunka kelias valandas. Žemiau pateikiu Stokholmo archipelago žemėlapį su daugumo salų pavadinimais:

(c) wikipedia.com
    Paskutinis taisė Silber418; 2011.06.24, 17:45.

Komentuoti:

• Hortis
    replied
    Klausimas Silber418 ir kitiems Stokhomo ekspertams Po keletos dienų ketinu aplankyti Stokholmą ir ir jo apylinkes, tam paskirsiu 5 dienas. Kokias iš Stokholmo archipelago salų verta aplankyti ir apskritai verta? Suprantu, kad visi vertinimai subjektyvūs, bet vis viena įdomu, o iškodamas informacijos internete bei kelionių vadovuose kažkaip nesusidariau aiškios nuomonės, o vykti galvojant "gal ir įdomu", nelabai norisi, nes transporto kainos tikrai nemažos Dominia kuo nors išsiskirianti architektūra arba išraiškingas, kuo daugiau nuo Lietuvos besiskiriantis kraštovaizdis (kokios nors didelės ir gausios uolos ar panašiai)

Komentuoti:

• enigma
    replied
    Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
    Naujesnés mano nuotraukos yra šv.Velyku dienos (prieš Felar fotoreportažą). O šiaip, fotografas esu nekoks.
    Bent jau supažindinti su Švedija, ir tai jau yra daug.

Komentuoti:

• Silber418
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Tikrai gražios. Dabar lauksim pačio šio forumo Švedijos ambasadoriaus nuotraukų
    Naujesnés mano nuotraukos yra šv.Velyku dienos (prieš Felar fotoreportažą). O šiaip, fotografas esu nekoks.

Komentuoti:

• tivoli
    replied
    Gražios ir gana meniškos nuotraukos. Ačiû už temos papildymą. Beje, ar tamsta dar gyveni Skandinavijoje?
    Nea. Tiesiog konferencija buvo, tai dar pasibasčiau kaip turistas po patį miestą.

Nors ir traukia mane ramybė, bet ažkaip man gyvenimas Stokholme pasirodė (svečio ir turisto akimis) dar lėtesnis nei Kopenhagoje... man jau gal net per lėtas Kita vertus didžiausias įspūdį paliko švediškos kainos iš visos kelionės (kaip ir daugeliui turistaujančių Švedijoje tikriausiai)... Kita vertus Stokholmo ramuma, žaluma, šviežias oras bei atviros didžiulės erdvės prie vandens - tikrai yra šio turistinė miesto vizitinė kortelė.

Komentuoti:

• tivoli
    replied
    13. Vaizdas nuo Djurgadeno.

14. Strandvagen 'profilis'.

15.

16.

17. Djurgadeno sala, Vazos ir Šiaurės šalių muziejai.

18.

19.

Komentuoti:

• Lettered
    replied
    Gražios ir gana meniškos nuotraukos. Ačiû už temos papildymą. Beje, ar tamsta dar gyveni Skandinavijoje?
    Tikrai gražios. Dabar lauksim pačio šio forumo Švedijos ambasadoriaus nuotraukų

Komentuoti:

• Silber418
    replied

Komentuoti:

• tivoli
    replied
    11. Vaizdas nuo Beckholmen.

12. Pats Beckholmen.

Komentuoti:

• tivoli
    replied
    7. Vaizdai nuo Rotušės.

8. Link Norrmalm.

9. Gamla stan. Karališkoji rezidencija ir Riksdag'as

10. Į šoną kiek "krentantis" Gamla stan.

Komentuoti:

• tivoli
    replied
    Pasidalinsiu ir aš savo pavasarinės kelionės akimirkomis. Manau aprašinėti savo nuotraukų man labai neverta, nes tema ir taip ganėtinai išsami vizualiai ir ne tik.

1. Rotušė.

2. Gamla stan.

3.

4.

5.

6. Riksdag'as

Komentuoti:

• Mørtã
    replied
    /\ Taškas nuo kurio buvo daroma nuotrauka medžių turi kaip miške

Komentuoti:

• Silber418
    replied
    Parašė enigma Rodyti pranešimą
    Kažkas panašaus
    Ne kažkas panašaus, o žaluma.

Komentuoti:

• enigma
    replied
    Kažkas panašaus

Komentuoti:

• Silber418
    replied
    O dabar?

(c) welt.de

Komentuoti:

• enigma
    replied
    Kol kas nematau

Komentuoti:

• Silber418
    replied
    Labai tradicinis, tačiau nenusibostantis vaizdas:

(c) welt.de
    Enigma, jeigu geriau įsižiūrėsi, pamatysi ir medžius.

Komentuoti:

• enigma
    replied
    Nei Baltijos jūroje, nei Mälaren ežere ledo nematyti.
    Sunku suprasti, medžių nematyti

Komentuoti:

Working...
X