Parašė John

Iš tiesų, turiu kelis skaitmeninius fotoaparatus, tačiau nesu patenkintas fotografijų kokybe bei mano fotografavimo įgūdžiai nėra puikūs. Žinoma, keliaudamas esu įamžinęs keletą kadrų, o kai kuriuos jų galima pamatyti ir šiame forume (Stokholmo, Oslo, Talino ir keliose kitose temose).
Konkrečiai šioje temoje stengiuosi pateikti kuo daugiau įdomios informacijos apie Stokholmą, t.y. remdamasis tiek kelionių giduose pateikiama informacija, tiek asmenine patirtimi, mėginu glaustai apibūdinti įdomesnes lankytinas vietas. Rašydamas trumpus aprašymus siekiu papildyti daugelyje gidų ir forumų lietuvių kalba pateikiamą gana abstrakčią informaciją, o juos mėginu iliustruoti ilgai atrenkamomis nuotraukomis. Suprantu, kad svetimų nuotraukų talpinimas nėra gera idėja, nors visuomet pirmenybę teikiu gražesnėms fotografijoms (kokių nufotografuoti man nepavyksta

Stokholmas yra jaunas miestas, kitų didmiesčių kontekste išsiskiriantis geografine padėtimi, švara, liberalia/tolerantiška atmosfera. Architektūra jame yra kukli, bet nestokojanti gerai išsaugotų karališkojo paveldo elementų, gerai prižiūrimų parkų, senamiesčio. Taip pat nesutinku su mintimi, jog įspūdingi tik labai dideli, dangoraižiais apsupti ir nuolatos smoge skendintys miestai, todėl susižavėjęs rašau apie savaip išsiskiriančius Skandinavijos miestus. Tačiau kad ir kaip man Skandinavija patiktų, pripažįstu, jog daugelį vietų aplankyti ir nufotografuoti yra kur kas įdomiau ir naudingiau (tiek sau, tiek forumo diskusijoms).
Dar kartą dėkoju už pastebėjimus ir atsiprašau, jeigu temą plėtoju ne pagal forumo taisykles/koncepciją.
Komentuoti: