Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

KR. Seulas / Seoul

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Patiko grazus triju aukstu kavines pastatas 57 foto, toki ir Lituvoje vietoj kokios tokio pat dydzio stiklines dezes gi galima butu pastatyt, kitas lygis visai, o investiciju kazin ar daug daugiau pareikalautu

    Beje John, siaip idomu kodel pvz sanchajus gali pasiulyti kazko daugiau nei seulas? Kas tas daugiau? Butu idomus palyginimas

    Comment


      #22
      Parašė John
      O nusikalstamumas tikriausiai mazas ne tik P.Korejoje, bet Azijoje apskritai. Galeciau lazintis, kad vaikscioti nakti vienam uzsienieciui turistui butu gerokai saugiau, tarkim, Pekine, nei Paryziuje ar Londone. Tai kulturos, o ne CCTV kameru dalykas.

      Gal tai bendruomeniskumo rezultatas (priesingai, nei individualizmo, taip garbinamo Vakaruose ir ypac Anglosaksiskuose krastuose), kur gedos kultura isisaknijusi kur kas giliau, nei kaltes, ko pasekoje viesoje vietoje visi elgiasi taip, kaip noretu, kad juos matytu kiti.
      Geros mintys. Šiandien jau sutemus šiek tiek klaidžiojau po centrą ir supratau esąs tokiam apšiurusiame rajonėlyje, kur labai mažai žmonių (nes pagrindinė prekyba gatvėse buvo pasibaigusi) ir prastas apšvietimas. Tačiau dėl to visiškai nepasijutau nesaugus. Palyginimui: prieš išvykdamas vos negavau į dantis Laisvės Alėjoj prie fontano (tai yra pats pačiausias miesto centras) ~ 23 val. vakaro.
      BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

      Comment


        #23
        Parašė blitz Rodyti pranešimą
        Heh, Berliner, o kaip panelės ten? Irgi draugiškos?
        Priešingai nei maniau, jos tikrai gražios ir draugiškos. Palyginus, koks šis miestas yra didelis, užsieniečių čia ne tiek jau ir daug ir matyt joms užsieniečiai daro įspūdį.
        BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

        Comment


          #24
          Parašė Gator Rodyti pranešimą
          Patiko grazus triju aukstu kavines pastatas 57 foto, toki ir Lituvoje vietoj kokios tokio pat dydzio stiklines dezes gi galima butu pastatyt, kitas lygis visai, o investiciju kazin ar daug daugiau pareikalautu
          Tai iš tikro labai nereali kavinė. Prieš apsilankant Korėjoje, buvau susidaręs įspūdį, kad Starbucks yra pati geriausia kavinė kokia tik gali būti - juk tikriausiai visose Europos rinkose, kur dirba, Starbucks yra aiškus lyderis. Tačiau Seule lyginti Starbuck's su Coffee Been and Tea Leaf net nesinori, nes pastaroji yra žymiai patrauklesnė savo interjeru (beveik visos kavinės turi 2-3 aukštus su labai geru vaizdu) ir aptarnavimu. Lietuvoj tokią turėti būtų labai labai nerealu, bet Lietuvai tikriausiai būtų per brangu: mažas Americano kainuoja beveik 7Lt, o koks vidutinis Cappuccino traukia 10-11lt.
          BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

          Comment


            #25
            Po gan ilgos ir įtemptos egzaminų sesijos Korėjoje, atnaujinu temą šviežiomis nuotraukomis iš Seulo. Šį kartą daugiau Seulo nuotraukų kitu kampu (t.y. ne tik turistų mylimiausios vietos).

            1. Kaip jau rašiau, Seule veikia viena didžiausių pasaulyje metro sistemų. Metro po žeme yra tik centrinėje miesto dalyje, už jo jis "išlenda" iš žemės. Įdomu, kad metro valdo 3 ar 4 atskiros kompanijos, kurioms priklauso atskiros linijos. Tačiau realiai tai nepastebima, nes veikia vieninga mokėjimo, ženklų sistema. Net traukiniai identiški.

            2. Traukinio viduje. Seulo metro pasižymi švara ir komfortu. Vasarą traukiniai kondicionuojami, o žiemą šildomi. Be to, daugumoje stotelių jau įrengtos papildomos durys ant platformų, o tai padidina saugumą ir komfortą.

            3. Vienas iš gyvenamųjų rajonų pietų Seule, kur pridygę daugybė tokių vietiniu mastu prabangių daugiaaukščių. Po visais jais įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės, su apsauga prie įvažiavimo.

            4. Seulo tiltai.

            5.

            6.

            7.Banpo tiltas. Tai unikalus tiltas, nes kas 15 minučių ant jo vyksta vandens šou su muzika, o naktį dar ir su šviesomis. Sutemus - tai populiari turistų vieta.

            8.

            9. 63Building - vienas aukščiausių pastatų Korėjoje (63 aukštų). Įdomu tai, kad šio pastato prototipas buvo naudojamas SimCity 3000 ir Simcity4 žaidimuose. Pamenat?

            10.

            11. Olimpinis stadionas pietiniame Seule. Čia vyko 1988 metų olimpiada.

            12.

            13.

            14.Žmonės, susirinkę centrinėje miesto vietoje, apžiūrinėja senovinį Korėjietišką saulės laikrodį.

            15. Naujas paminklas karaliui Sejong, kuris 15 a. sukūrė korėjiečių alfabetą. Tuo metu Korėjoje buvo naudoajama kinų kalba. Tačiau karalius Sejong nusprendė, kad reikia sukurti paprastesnį raštą, kuris būtų suprantamas ne tik aukštiems tarnautojams, bet ir paprastiems žmonėms. Rezultatas: kai kurių mokslininkų manymu, korėjiečių raštas yra pats tobuliausias žmonijos sukurtas raštas, nes jis labai lengvai išmokstamas, tiksliai apibūdina skirtingus garsus ir užima mažiau vietos nei mūsiškis raštas. Realiai apie 70% korejietiškų žodžių yra kinietiškos kilmės, tačiau per ilgą laiką jie kažkiek pakito ir kalbos tapo iš esmės skirtingos. Be to, išmokti skaityti korėjietiškai užtrunka vos kelias valandas.

            16. Vienas iš tipiškų Seulo restoranų. Atrodo baugiai, tačiau ruošia puikų maistą. Be to, už labai gerą kainą. Toliau nuo centro galima sočiai ir labai skaniai pavalgyti vos už 8-12 litų. Centre kainos didesnės ~ 14-16 litų.

            17. Kaip patys matot, langai riebaluoti, prie įėjomo išmėtyti indai su žalia mėsa, žodžiu, betvarkė. Tačiau aptarnavimas ir maistas yra tikrai išskirtinio lygio, kad ir kaip sunku būtų tuo patikėti.

            18. Pietų Seulo vaizdas iš 62-o aukšto 63Building'e

            19.

            20.Viena iš Seulo dalių, šiek tiek primena lūšnyną, tačiau tai tik apgaulė, ten iš tikro pasiturintys žmonės gyvena.

            21.Daugiau tiltų per Han upę ir greitkelių, pastatytų ant pačios upės kranto.

            22.Smogas - dažnas reiškinys Seule, todėl gerų dienų fotografuoti pasitaiko gana retai.

            23.

            24.

            25.

            26.Vaizdas nuo Banpo tilto vakare.

            27.Banpo tiltas.

            28.Reklama Seulo metro apie neseniai pasirašytą ES-Korėjos Laisvosios Prekybos Sutartį. Akis užkliuvo dėl to, kad čia yra ir Lietuvos vardas paminėtas: 리투아니아 (tariama: Lituanija). Atrodo, kad ši sutartis Korėjai yra labai svarbi, nes Korėja yra ketvirta pagal dydį prekių importuotoja į ES.

            29. Vieni iš kelių imperatoriškų rūmų Seule.

            30.

            31.Vona - Korėjietiška valiuta, 1Lt = 500 vonų.

            32. Visame Seule labai daug tokių tiesiog gatvėje kažką dirbančių ir savo darbinius pardavinėjančių senolių. Socialinė apsauga, t.y. pensijos visiems gyventojams ir pan, Korėjoje nėra toks savaime suprantamas dalykas kaip pas mus, todėl dalis žmonių prisiduria gyvenimui kaip išgali. Iš kitos pusės, mokesčiai čia maži, pvz: PVM dydis - tik 10%.

            33.Seulo televizijos bokštas. Beje, daugiau pajamų jis gauna iš turistų, nei iš TV transliacijų.

            34.

            35.Bokšto apžvalgos aikštelėje ant langų pažymėtos įvarios pasaulio sostinės ir atstumas iki jų. Vilniaus, deja, neradau, Bratislava buvo arčiausia mūsų.

            36.Han upė ir keli tiltai iš TV bokšto.

            37. Linksmi budistų vienuoliai traukia į savo šventyklą.

            38. Tai Hoegi, dar vienas Seulo rajonas, kuriame gyvenu aš.

            39. Myeongdong - centre esanti meisto dalis, kuriame pilna parduotuvių, restorantų ir kavinių. Tikras magnetas turistams ir vietiniams.

            40.Lauko batų parduotuvė Myeongdong'e.

            41.Nacionalinis Korėjos muziejus.

            42.Prie muziejaus šokamas tradicinis šokis. Šokėjai turi greitai sukti galvas, kad tas baltas kaspinas visada suktųsi.

            43.

            44.

            45.

            46.

            47.Muziejaus viduje.

            48.

            49. Dongdaemun vartai, kažkada seniai tai buvo rytiniai miesto vartai.

            50.Seulo centras iš apžvalgos aikštelės netoli Seulo TV bokšto.

            51.

            52.

            53.

            54. Senesni gyventojai saulėtą vakarą.

            55. Tipinis maisto "stendas", Insadong'e - miesto dalyje, kurioje pilna arbatinių, meno galerijų ir užsieniečių.

            56. Vienintelis Starbucks Pietų Korėjoje su pavadinimu, išverstu į korėjiečių kalbą.

            57. Hwaesong tvirtovė Suvone. Sovonas yra mažesnis miestas, nutolęs 30km į pietus nuo Seulo. Kadangi Seulas yra labai išsiplėtęs, Suvonas praktiškai jau tapo Seulo dalimi, į jį galima patekti Seulo metro.

            58. Ši tvirtovė 1997 metais buvo įrašyta į UNESCO saugomų vertybių sąrašą.

            59. Tvirtovės siena.

            60.

            61.

            62. Suvone taip pat veikia viena didžiausių Samsung gamyklų. Tiesa, Samsung Pietų Korėjoje gamina vis mažiau, didžiausias dėmesys skiriamas tyrimams ir vystymui (R&D), todėl gaminamos tik esminės detalės. Po to šios dalys keliauja į Kiniją, kur viskas pigiai surenkama. Šiaip Samsung yra fenomenali kompanija Korėjoje. Paklauskit bet kurio studento, kur jie norėtų dirbti ir atsakymas dažniausiai bus tik vienas - Samsung.

            63.Turgus Suvone. Kaip galit spręst, maistas Korėjoje yra, mūsų suvokimu, labai aštrus. Visgi maistas Tailande ir kitose Pietryčių Azijos šalyse yra aštresnis.

            64. Aš kažkur ant kalno virš Seulo.

            65. SK Telecom bokštas ir ne toks išvaizdus pastatas prieš jį.
            Paskutinis taisė Berliner; 2009.11.19, 16:19.
            BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

            Comment


              #26
              Parašė John
              Labai ačių už nuotraukas.

              O kaip metro ir kitose vietose su angliškais užrašais? Turistų ten lyg ir nėra baisiai daug?
              Prašom.

              Metro viski užrašai yra tiek korejietiški, tiek angliški. Traukiniuose skelbiami stotelių pavadinimai ir kita informacija tiek korėjiečių, tiek anglų kalbomis. Todėl metro yra labai lengva perprasti ir naudotis užsieniečiui.

              Seulo centre kavinėse ir parduotuvėse personalas dažnai šenka šiek tiek angliškai, yra angliški meniu ir pan., tad problemų tikrai nekyla. Nors yra išmičių, pvz. Immigration Office darbuotojų anglų kalbos lygis buvo tikrai per prastas, o informacijoje (kur angliškai užrašyta "Information") darbuotoja iš viso nešnekėjo angliškai! Juk tai praktiškai vieta, skirta išimtinai užsieniečiams.

              Kitose miesto dalyse (nekalbant jau apie likusią Korėjos dalį), anglų kalbos mažiau.

              Turistų be abejo nėra tiek daug kiek Šanhajuje, Honkonge ar kituose miestuose, tačiau pakanka.

              Be to, nereikia pamiršti, kad JAV vis dar turi karinių bazių tiek Seule, tiek likusioje dalyje, tad kareivių ir kito personalo yra nemažai. taip pat čia labai gerai veikia programa, pagal kurią anglakalbiai atvažiuoja vieneriems metams mokyti anglų kalbos. Tad jaunų mokytojų iš JAV, Kanados, Australijos čia labai daug. Tai suteikia miestui tarptautiškumo.
              BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

              Comment


                #27
                Parašė John
                Berliner, turiu dar vieną klausimą... apie maistą. Neseniai su vienu pažįstamu žmogumi įsivėliau į ilgą ir beprasmišką (bet principingą) ginčą apie maisto pasirinkimą ir kainas (Londonas vs. Azija, kur aš, be abejo, "atstovavau" Azijos pusę ). Iš savo patirties žinau, kad pavalgyti greitai ir pigiai vietiniu stiliumi (maži pigūs restoraniukai-valgyklos, food-court'ai, tiesiog gatvės prekeiviai ir t.t.) Bankoke, Singapūre, Kuala Lumpūre ir kituose Pietryčių Azijos miestuose galima pigiau (dažnai ir greičiau), nei tuose miestuose esančiuose Amerikietiškuose fast-food'uose (McD, KFC, Burger King ir pan.). Maistas ten labai pigus, geras ir jo laaaabai daug kiekviename žingsnyje.

                Kokia situacija su priešpiečiais, užkandžiais ir šiaip pigiu pavalgymu Seule (jokiu būdu nekalbu apie fine-dining'o institucijas ir prabangias vietas, kurių pasirinkimas Seule, neabejoju, yra milžiniškas)? Ar daug pigių Azijietiško stiliaus valgyklų, siūlančių paprastą maistą (pvz. ryžiai+mėsa, sriuba, daržovės ir pan.) ir ar kainos ten didesnės, nei ten pat esančiuose Vakarietiškuose fast-food'uose?
                Seule visiškai pasitvirtina tavo patirtis iš kitų Pietryčių Azijos miestų. Mažų korėjietiško stiliaus restoranų čia apstu - ant kiekvieno kampo. Jie dažnai būna daugiau mažiau specializuoti, kartais tieka vos 2-3 patiekalus, todėl viskas būna ką tik pagaminta. Lyginant su Lietuva, maistas Seulo restoranuose yra tikrai labai geras ir pigus.

                Taigi, sočiai ir skaniai pavalgyti vietinio stiliaus restorane galima už 4000-6000 wonų (8-12 Lt). Kai kuriose centrinėse vietose kainos yra didesnės nei šios, bet visada šiek tiek paieškojus galima rasti ką nors už 4000-6000 W.

                Vakarietiškų fast food restoranų čia palyginus labai mažai, kol kas visame mieste esu matęs 2 McDonald's, ~ 4 Burger King'us, vieną Subway'jų, porą KFC (juk tai 11 milijonų žmonių miestas, o esu apvažinėjęs daugelį rajonų!). Pats pigiausias kompleksas Burger King'e kainuoja 4000 W (8Lt), pats brangiausias - virš 6000 W (12Lt). Kainų prasme tai labai panašu kaip ir vietiniuose restoranuose, tačiau įvertinant maisto kokybę, be abejo, kad didesnė "value for money" yra vietiniuose restoranuose. Būtent todėl vietiniai restoranai yra žymiai populiaresni.

                Lietuvoje greito maisto restoranai yra patrauklūs dėl to, kad yra pigesni ir greitesni, nei tarkim kokia Čili Pica. Seule abu šie privalumai netenka prasmės, nes kainos labai panašios, net mažesnės, o maisto laukti ilgiau nei 5 minutes čia dar neteko, net jei nueitum į visiškai tuščią restoraną.
                BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

                Comment


                  #28
                  Tikiuosi temos autorius nesupyks, bet truputi patersiu tema. Aptikau kelias Seulo nuotraukas internete, ir tiesiog noriu su jomis pasidalinti. Fotogeniskas miestas:








                  Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

                  --------------------------------------------------

                  Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

                  Comment


                    #29
                    Susirgus Azija - pasveikti jokių šansų.
                    ______________
                    The Division Bell

                    Comment


                      #30
                      Parašė enigma Rodyti pranešimą
                      Susirgus Azija - pasveikti jokių šansų.
                      apie ka cia?

                      Comment


                        #31
                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                        apie ka cia?
                        Vieną kartą paragavęs negali sustot :].

                        Turbūt apie šitą.

                        Comment


                          #32
                          Ai, ne taip perskaiciau, peskaiciau SusirgusI Azija, galvoju kalba eina apie jos vakarejima (nors John tai ir neigia)

                          Comment


                            #33
                            Parašė enigma Rodyti pranešimą
                            Susirgus Azija - pasveikti jokių šansų.
                            Parašė enigma Rodyti pranešimą
                            Susirgus Azija - pasveikti jokių šansų.
                            Neseniai įdomiai diskutavom su dėstytoju iš Austrijos tiek apie Korėją, tiek apie Aziją apskritai.

                            Azija iš tikrųjų turi didelę trauką ir čia atvykus lengva viskuo susižavėti. Tačiau užtenka pagyventi vos kelis mėnesius ir pradeda ryškėti už gražaus fasado slypintys ne tokie malonūs dalykai. Dėstytojas, su kuriuo kalbėjau, Azijoje jau 10 metų ir gana skeptiškai žiūri į šį regioną. Kodėl?

                            1. Oligarchizacija. Korėjoje visą ekonomiką ir apskritai valstybę realiai valdo 10 didžiausių "Cheobols" (tai specifinis terminas, skirtas apibūdinti šeimos valdomai korporacijai). Cheobols pavyzdžiai: Samsung, Hyundai, LG.

                            LG, pavyzdžiui, pardavinėja net dantų pastą, nekalbant apie telefonus, jų valdomą mobiliojo ryšio operatorių, draudimo kompaniją ir kt. Samsung, pasirodo, yra antra pagal dydį laivų statytoja pasaulyje, be to Samsung dabar stato "Burj Dubai" dangoraižį Dubajuje ir yra pastačiusi "Petronas Towers" Kvala Lampūre ir "Taipei 101" Taivane. Lietuvoje iki tokio oligarchizacijos lygio dar labai toli! Tokios didžiulės korporacijos daro didžiulį spaudimą vyriausybei (pvz. mokesčių, socialinėje politikoje), smulkus ir vidutinis verslas yra užspaustas po didžiųjų Cheobols padu.

                            2. Labai prastai išvystyta socialinė sistema. Užtenka pamatyti kiek gatvėse yra senyvo amžiaus žmonių, kurie sunkiai dirba (pvz. renka ir rūšiuoja šiukšles, pardavinėja kokius niekučius, labiau pasiturintys kepa gatvėj kokį maistą). Sveikatos apsauga irgi šlubuoja, už paslaugas, vaistus tenka nemažai primokėti. Realiai seni žmonės, išėję į pensiją turi pasikliauti savo atžalomis.

                            3. Beprotiška konkurencija. Geras darbas ir geras išsilavinimas čia yra beprotiškai svarbu. Daugybė vaikų po pamokų eina į papildomas vakarines mokyklas, kad pagilintų savo žinias. Baigiamieji egzaminai, kurie lemia, į kurį universitetą bus galima įstoti, visą šalį sustabdo kelioms valandoms. Visų pirma, neleidžiamas bet koks triukšmas prie mokyklų, atšaukiami bet kokie renginiai, uždraudžiama virš miestų skristi lėktuvams (dėl to sutrinka oro uostų darbas). Be to, atšaukiami be kokie kariniai mokymai. Įmonių ir įstaigų darbo laikas pradedamas keliomis valandomis vėliau, kad mieste nekiltų kamščiai ir metro nebūtų daug žmonių. Jei vis tik abiturientas į egzaminą vėluoja, jis gali išsikviesti policiją, kad jį laiku nuvežtų į egzaminą.

                            Visa tai skamba kaip iš fantastinio filmo, tačiau tai yra realybė Korėjoje. Baigiamieji testai čia tokie svarbūs, kad gali lemti daugelio žmonių likimus. Nežinau kodėl, bet jų negalima perlaikyti! Visų abiturientų tikslas - įstoti į tris geriausius universitetus Korėjoje (o iš viso jų yra 400!). O visiems tiems, kuriems tai nepavyksta, ateitis nebėra tokia šviesi.

                            4. Didelis savižudybių skaičius. Tik Lietuva ir kelios kitos ex-SSSR šalys lenkia Korėją savižudybių skaičiumi. Ypač daug žudosi abiturientų, nesėkmingai išlaikiusių egzaminus.

                            5. Darbo efektyvumas? Atrodo, kad tokia konkurencija turėtų paskatinti didelį darbo efektyvumą. Anaiptol. Kartais baisu žiūrėti, kaip prekybos centre 10 darbuotojų stovi ir visiškai nieko neveikia. Arba nuėjus į mobiliojo ryšio kompaniją prie tavęs susirūpinusiais veidais pribėga keturi darbuotojai (!) ir praneša, kad sąskaitos pasipildyti negalima, nes jau penktadienio vakaras!

                            Keista, kiek daug visi tie žmonės turi atiduoti, kad paskui gautų tokį bevertį darbą.

                            Mano dėstytojo teigimu, šie punktai taip pat tinka visoms kitoms Pietryčių Azijos šalims, išskyrus Japoniją ir Singapūrą. Pabuvus čia 4 mėnesius, bent jau dėl Korėjos, man tenka visiškai sutikti. Turisto matoma dalis labai miela, tačiau gyventi čia tikrai netraukia!
                            BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

                            Comment


                              #34
                              Jeigu galima įkišiu trigrašį

                              Parašė Berliner Rodyti pranešimą

                              1. Oligarchizacija. Korėjoje visą ekonomiką ir apskritai valstybę realiai valdo 10 didžiausių "Cheobols" (tai specifinis terminas, skirtas apibūdinti šeimos valdomai korporacijai). Cheobols pavyzdžiai: Samsung, Hyundai, LG.

                              LG, pavyzdžiui, pardavinėja net dantų pastą, nekalbant apie telefonus, jų valdomą mobiliojo ryšio operatorių, draudimo kompaniją ir kt. Samsung, pasirodo, yra antra pagal dydį laivų statytoja pasaulyje, be to Samsung dabar stato "Burj Dubai" dangoraižį Dubajuje ir yra pastačiusi "Petronas Towers" Kvala Lampūre ir "Taipei 101" Taivane. Lietuvoje iki tokio oligarchizacijos lygio dar labai toli! Tokios didžiulės korporacijos daro didžiulį spaudimą vyriausybei (pvz. mokesčių, socialinėje politikoje), smulkus ir vidutinis verslas yra užspaustas po didžiųjų Cheobols padu.

                              2. Labai prastai išvystyta socialinė sistema. Užtenka pamatyti kiek gatvėse yra senyvo amžiaus žmonių, kurie sunkiai dirba (pvz. renka ir rūšiuoja šiukšles, pardavinėja kokius niekučius, labiau pasiturintys kepa gatvėj kokį maistą). Sveikatos apsauga irgi šlubuoja, už paslaugas, vaistus tenka nemažai primokėti. Realiai seni žmonės, išėję į pensiją turi pasikliauti savo atžalomis.
                              Taivane tas pats - tik vietoj Cheobols, jie naudoja kitą pavadinimą. Ir tik ten dar keisčiau, jog dažniausiai didžiosios korporacijos - taip besielgiančios yra "state owned", t.y. tam tikra socialinė represija palaikoma mokesčių mokėtojų pinigais (?). O Taivanyje ar Honk Konge kalbėti apie kažkokią soc. sistemos paramą silpniausiems (ypač pensininkams) iš vis neįmanoma turbūt. Pats žodis pensisninkas - turbūt asocijuojasi su Europos socialine sistema.


                              4. Didelis savižudybių skaičius. Tik Lietuva ir kelios kitos ex-SSSR šalys lenkia Korėją savižudybių skaičiumi. Ypač daug žudosi abiturientų, nesėkmingai išlaikiusių egzaminus.
                              Na ten gyvenę draugai sakė, jog sezoninės savižudybės abiturientų yra ir Japonijos bruožas.


                              Mano dėstytojo teigimu, šie punktai taip pat tinka visoms kitoms Pietryčių Azijos šalims, išskyrus Japoniją ir Singapūrą. Pabuvus čia 4 mėnesius, bent jau dėl Korėjos, man tenka visiškai sutikti. Turisto matoma dalis labai miela, tačiau gyventi čia tikrai netraukia!
                              Na dėl Singapūro nežinau (bet man nepatinka iš principo Singapūro įstatyminė bazė ir ypač mirties bausmė); bet bene brandžiausia pasaulyje Azijos valstybe ir visuomene man išlieka tik Japonija. Na mano požiūrį galima vertinti per vakarų sampratos modernizacijos prizmę.
                              Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                              Dordrechtas/Haarlemas
                              Nesebaras/Plovdivas
                              Kiolnas

                              Comment

                              Working...
                              X