Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

NP. Nepalas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    9 diena. 4200 m - Muktinath (3800 m) - Jomsom (2720 m) 11,51 km

    Šventyklų kompleksas Muktinath. Populiari vieta tarp indų maldininkų, kurių pakankamai matėm ir anksti ryte. Nepale 80 proc. gyventojų yra induistai, apie 10 proc. budistai. Budizmas paplitęs šiaurinėje šalies dalyje, prie Tibeto.

    109.

    110.

    111.

    112.

    Čia būtų nebloga užeiga, deja, šiuo metu nereikia
    113.

    Muktinath pasijaučia civlizacija, kalnų ramybė dingo, nuo jo žemyn veda pakankamai normalus kelias (nes važiuoja net autobusai), todėl iki Jomsomo nusprendžiam pavažiuoti. Tuo labiau, kad nėra normalaus tako. Matėm keliu einančių pėsčiomis ir jie skendo dulkėse. Be to, įveikus perėją dingęs ir kopimo entuziazmas.
    Tačiau nors transporto yra, išvažiuoti ne taip paprasta . Džipų ir autobusų aikštelėje vyksta chaotiškas džipų ekipažų formavimas. Reikia susigaudyti, kas veža ir iki kur veža. Vairuotojai nuolat telefonu kažką derina ir aiškinasi tarpusavyje. Į džipą telpa 8 asmenys. Keletas džipų išvažiuoja. Į vieną netelpam, iki kito ekipažo trūksta trijų asmenų. Tenka laukti. Jei tai būtų ne Nepalas, tai žmonės būtų statomi į eilę, atvažiuotų džipas, paimtų kiek telpa ir važiuotų. Bet čia tokie paprasti dalykai vyksta labai sudėtingai . Tvarkaraščiai ir maršrutų informacija? Nu tik nereikia per daug įsisvajoti.
    Pasigirsta gandų, kad greitai turėtų atvažiuoti autobusas. Yra stoties darbuotojas, bet jis nieko konkretaus negali pasakyti - informacija, kiek autobuse bus laisvų vietų ir ar išvis bus, keičiasi kas 10 min. Pagaliau atvažiuoja autobusas, į jį sutelpa visi laukę turistai. Stoties darbuotojas su vairuotoju dar kurį laiką aiškinasi ir skaičiuoja keleivius. Matyt, nelabai sueina keleivių skaičius ir parduotų bilietų skaičius . Pagaliau vairuotojas dideliu garsu paleidžia indišką-nepalietišką muzikėlę (turbūt, kad nesigirdėtų, kaip barška sukleręs autobusas ) ir pajudam. Jomsomas netoli, tai po valandos kratymosi, zigzagų ir siūbavimo esame vietoje.

    Jomsome vidurdienis ir visiška vasara
    114.

    Gaunam lėktuvo bilietus rytdienai į Pokharą, kurioje praleisim sutaupytą dieną.
    Paskutinis taisė senasnamas; 2017.12.19, 21:02.

    Comment


      #22
      9 dienos kalnuose ir per jas nužingsniuoti 186 km jau praeitis, nusipelnėm šiek tiek ramybės.
      Pokhara laikoma pačiu turistiškiausiu (ir brangiausiu) Nepalo miestu, nes turi gražų ežerą Phewa ir yra prie pat Anapurnos masyvo. Iki 1968 m. miestas išvis buvo pasiekiamas tik pėsčiomis, todėl nutiesus kelią suklestėjo turizmas. Jei turėtų tarptautinį oro uostą, tai suklestėtų dar labiau, nes daug kas skristų tiesiai į Pokharą, kuri iš Katmandu nėra patogiai pasiekiama, nors atstumas tarp miestų tik 200 km. Arba brangokas skrydis vietinių oro linijų lėktuvėliu (visos Nepalo oro linijos yra ES juodajame sąraše), arba nebrangi visos dienos kelionė autobusu kalnų keliu (asfaltuotu). Praktiškai visi turistai ir leidžia laiką prie to ežero, nes pakrantėje pilna barų, o palei ežerą einančioje gatvėje daug viešbučių, parduotuvių ir pan. Klimatas puikus - net ir šiomis dienomis (gruodžio antra pusė) temperatūra perlipa +20.

      Vaizdas pro viešbučio langą. Ir čia ant stogų matyti anksčiau minėtos vandens talpos.
      115.

      116.

      117.

      118.

      119.

      120.

      121.

      122.

      123.

      Vietinis alus visiems girdėtu pavadinimu, tačiau bent jau bare brangokas - 3-4 eurai (0,6 l).
      124.

      Todėl geriau pavalgyti. Indiškio kario rinkinys
      125.

      Yra įdomesnių pastatų
      126.

      Kitą rytą pusryčiaujant kavinėje prie gatvės prieš pat akis nestipriai stuktelėjo du automobiliai. Sunkvežimiukas ir po avarijos gazavo ir mėgino važiuoti. Tada išlipęs džipo vairuotojas per šoninį langą mėgino duoti vairuotojui į galvą. Iš mūsų vietos nesimatė, ar pavyko sėkmingai . Po to subėgo daug žmonių, gana greitai prisistatė policija. Pasirodo, tas vairuotojas buvo girtas, prieš 10 min. padaręs avariją kitoje vietoje ir pabėgęs. Tai kelių erelių visur yra.
      127.

      Vaisių pardavėjas
      128.

      Kokosų pardavėjas
      129.

      130.

      131.

      132.

      Lyg ir tikri greipfrutai
      133.

      Nepalas aplankytas, laikas namo.
      134.
      Paskutinis taisė senasnamas; 2017.12.22, 11:22.

      Comment


        #23
        Puikus reportažas. Perskaičiau su malonumu.

        IT. Sicilija
        PT. 11 dienų Portugalijos keliais
        LT. Kaunas 2009.01.04

        Comment

        Working...
        X