Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

PL. Elbingas / Elbląg

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    PL. Elbingas / Elbląg

    Elbingas (lenk. Elbląg, prūs. Elbings, vok. Elbing, lot. Elbinga, Elbingus) – miestas-apskritis šiaurės Lenkijoje, prie Elbingo upės, kuri už 10 km į šiaurę įteka į Vyslą. Uostas, susisiekiantis su Baltijos jūra, 124 000 gyventojų.Dar VII amžiuje dabartiniame Elbingo miesto pietiniame pakraštyje buvo įkuta vikingų prekybos kolonija,pavadinimu Drūsas (vok. Truso).Apie 890 m. anglosaksų pirklys ir keliautojas Vulfstanas uostą vadino Truso. VIII a. - X a. pirmoje pusėje Drusuo buvo prūsų prekybos centras prie kelio iš Baltijos ir Aismarių į Vyslą. Spėjama, kad buvęs svarbus druskos prekybos centras. Manoma, kad apie X a. vidurį Druso uostą nustelbė Dancigas.Dabartinis miestas įkurtas 1237 metais, miesto teisės jam suteiktos 1246 metais.Deja, per antrąjį pasaulinį karą buvo labai stipriai apgriautas.

    vokiški namai Elbingo senamiestyje



    gotikiniai namai



    pagrindinė senamiesčio Stary Rynek gatvė



    Jos pabaigoje yra muziejumi paverstas tramvajaus vagonas ir Turgaus vartai



    Didžiulė gotikinė bažnyčia



    šv.Mykolo bažnyčia,pastatyta dar XIII amžiuje,po to kelis kartus perstatinėta,kol įgavo dabartinį pavidalą.Jos bokšto aukštis yra 97 metrai, tai vienas iš aukščiausių sakralinės paskirties objektų Lenkijoje.



    Šalia jos- paminklas popiežiui Jonui Pauliui II.Prie daugumos bažnyčių Lenkijoje yra pastatytas paminklas ar bent atminimo lenta šiam žmogui.



    Senamiesčio gatvelės




    #2
    thx for the photos

    Comment


      #3
      Senamiestis, kurį sudaro viena gatvė :




      Ir štai toks eksponatas toleliau nuo centro

      Comment


        #4
        labai gražu,reiks nulėkt tenai,ačiū autoriui už fotoreportažą)

        Comment

        Working...
        X