Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

BR. Brazilija / Brasil 2013 / Rio de Janeiro, Ilha Grande, Belo Horizonte

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    BR. Brazilija / Brasil 2013 / Rio de Janeiro, Ilha Grande, Belo Horizonte

    Prieš pora dienų grįžau iš poros savaičių kelionės po Braziliją, tiksliau po labai nedidelę ir koncentruotą jos dalį. Kelionės planas toks:

    Rio de Janeiro -> Ilha Grande -> Belo Horizonte -> Rio de Janeiro

    Fotografavimo galimybės buvo labai ribotos. Nusprendžiau į kelionę pasiimti DSLR kamerą + kitinį objektyvą bei pora filtrų t.y. rinkinuką kurį praradus netektų labai nusiminti. Kamera body Nikon D70S ganėtinai sena ir prašosi upgrado, o priedai nedidelės vertės. Taip pat kartais teko kamerą palikti viešbutyje žinant kad teks vykti į mažiau saugią vietą, kartais tiesiog teko laikyti kuprinėje ir netraukti ypač tamsiu paros metu.

    Pagrinde fotografavimas vykdavo taip išsitrauki kamerą padarai vieną kitą kadrą ir kiši atgal į kuprinę iki kito momento. Kaip bebūtų turiu padaręs beveik 1,000 nuotraukų kuriomis su jumis pasidalinsiu.

    #2
    Tik nusileidus oro uoste teko suprasti, kad čia viskas šiek tiek kitaip nei Europoje švelniai tariant . Kadangi nei vienas iš mūsų neturėjom grynų Brazilijos Realų susiradom oro uoste esančius keletą skirtingų bankų bankomatų, bet mūsų nusivylimui nei vienas iš jų nedavė grynųjų, kurių reikėjo susimokėti už taxi iki musų išsinuomoto buto Ipanemoje. Alternatyva taxi yra autobusai, kurie taip pat kortelių nepriima. Susitarėm su taxistu, kad nuveš mus už 60 realų (pirmi prašė 100) ir sustos prie banko išsiimti pinigų, susitarė mūsų kelionės draugai brazilai, nes bandant susikalbėti anglų kalba rezultato nebūtų jokio. Sustojus Ipanemoje su bankais turėjom tokių pačių bėdų nei vienas iš trijų bandytų bankų nedavė grynųjų. Gerai pasitaikė sukalbamas taxistas kuris sutiko paimti dolerius. Vėliau visgi pavyko išsiimti Bank of Brasil. Maksimalus leidžiamas kiekis vienu metu 800 realų, pabandžius išsiimti daugiau tame pačiame bankomate nepavyks su ta pačia kortele išsiimti mažesnę sumą.

    Pasidėjus daiktus pirmas tikslas atsipūsti po beveik paros kelionės Ipanema paplūdimyje.

    1. Paplūdimyje nuolat zuja prekiautojai sausainiais (anot rio guide jų parduodama 15000 pakelių per dieną) taip pat prekiaujantys ledais, gėrimais, papuošalais ir visoku kitkuo. Po valandėlės jie jau pradeda erzinti nes negirdint jų rėkimo galima išbūti maximum 1 minutę.


    2.


    3. Dvi paplūdimio grožybės. Kalva kurios pavadinimo nežinau ir braziliška Bunda. Pastaroji šioje nuotraukoje gal ir nelabai kokia, bet dažna brazilė paplūdimyje dėvi panašius bikinius tik su juostele, tad pilnas paplūdimys kurkas gražesnių bundų.



    4.


    5. Dar pora nuotraukų su įspūdingu Ipanemos akcentu.



    6. Bene pirmą visiškai saulėtą savaitgalį po maždaug poros mėnesių dažno lietaus pilna žmonių. Taip jau yra kad gruodžio ir sausio mėnesiai RIO yra labai lietingi.

    Comment


      #3
      Labai smagu pamatyti gražių Rio vaizdų. Apie šį miestą jau esu prirašęs pernai.

      Labai naudinga Rio prieš vykstant „susimedžioti“ gidą. Naudinga todėl, kad tokie gidai dažniausiai turi automobilius, taigi turite kaip asmeninį vairuotoją, kuris dar ir papasakoti mėgsta

      Parašė deep'as Rodyti pranešimą
      Kadangi nei vienas iš mūsų neturėjom grynų Brazilijos Realų susiradom oro uoste esančius keletą skirtingų bankų bankomatų, bet mūsų nusivylimui nei vienas iš jų nedavė grynųjų, kurių reikėjo susimokėti už taxi iki musų išsinuomoto buto Ipanemoje.
      Su bankomatais pradžioje irgi turėjom nesusipratimų: atrodė, kad nė vienas bankas nepriima mūsų kortelių. Visgi po to radom ir priimantį banką ir supratom apie visai kitokią bankomatų sistemą Brazilijoje. Jie pirma nuskaito Jūsų kortelę, vėliau ją atiduoda (!!) ir tada galima atlikti bankines operacijas. Labai įdomus sprendimas

      Comment


        #4
        Skaičiau, jagas, tavo temą prieš vykdamas į RIO. Mum gido neprireikė nes kaip jau minėjau buvome su pora draugų brazilų. Beja įdomu kiek toks gidas kainuotų ir ar lengva būtų surasti angliškai kalbantį?

        Dėl bankomatų tai mes žinojome kaip reikia jais naudotis, tik dėl kažkokių priežasčių jie vis mesdavo errorus, arba nepakankamas pinigų kiekis sąskaitoje arba jūsų kortelė nepriimama. Bankuose taip pat ir vietiniai tuo metu keikėsi negalėdami išsiimti pinigų. Vykstantiems į Braziliją tikrai patarčiau prie savęs turėti kažkiek realų jei įmanoma arba bent jau kažkiek dolerių kurie mus tuomet išgelbėjo.

        Comment


          #5
          Sekančios dienos tikslas vienas iš dviejų populiariausių panoraminių taškų mieste - Sugarloaf Mountain iškilęs 396m virš jūros lygio. Buvau ganėtinai nustebes dėl labai nedidelio turistų kiekio (gal dėl blogo oro gal dėl to, kad dauguma traukia Jėzaus skulptūros paziūrėt ir šį kalną aplenkia).

          7. Pakeliui nedidelis Street party prieš Carnavalą. Prieš tai vakarą gerokai didesnis street party vyko Ipanemoje. Buvo uždarytos pagrindinės pro paplūdimį einančios gatvės, susirinkę didelė minia jaunimo. Mes ten labai neužsibuvom tikslas buvo nuvykti į vieną iš Samba mokyklų konkrečiai Salgueiro ir ten pažiūrėti dalyvių pasiruošimą ir pasitūsinti samba ritmu. Deja nuotraukų iš ten nėra nes pati mokykla įsikūrusi visai greta favelos, o vidurį nakties tokiose vietose mažiausiai ko reikia tai prikaušusių turistų mojuojančių visokiais iš pažiūros brangiais daikčiukais pritraukiančiais visokių pašlemėkų dėmesį. Nors viduje jautėmės visiškai atsipalaidavę ir saugiai, tačiau išėję į lauką iškart pasigavom taxi.


          8. To pačio Street party dalyviai.


          9. Laukiame Cable car kabinos ant pirmojo kalno.


          10. Vėliau laukia antras pakilimas ant Sugarloaf viršūnės.


          11. Užsikėlus ant pirmosios stotelės pradėjo gan smarkiai lyti ir pro rūką vargiai kas matėsi.


          12. Keliamės toliau pažiūrėti atsiverenčių nuostabių vaizdų iš pačio viršaus ir tuo pačiu sulaukti geresnio oro.

          Comment


            #6
            13. Tos visos kalvos paskendusios rūke žiūrint iš viršaus atrodo kažkaip mistiškai.


            14.


            15.


            16. Rio downtownas, vietinių skrydžių oro uostas ir tiltas jungiantis su Rio priemiesčiu Niteroi. Įspūdingas vaizdas iš aukštai stebėti link tavęs kylančius lėktuvus.


            17. Kitoj pusėj įlankos - Niteroi.


            18.

            Comment


              #7
              19. Nusileidus vėl ant žemesniojo kalno nustojo lyti ir rūkas, debesys šiek tiek prasisklaidė.


              20.


              21.


              22.


              23. Taip jau istoriškai susiklostė kad neturtingiausi rajonai (favelos) arba bent jau didžioji jų dauguma įsikūrę ant kalvų ir mėgaujasi gražiausiais vaizdais į miestą (žinoma tie kurie turi langus). Dažnai jos taip tankiai užstatytos, su automobiliu neįvažiuosi, vietiniai sako dėl to kad policija negalėtų daryti ten savo tvarkos.


              24.


              25.


              26. Rio downtownas
              Paskutinis taisė deep'as; 2013.02.25, 22:58.

              Comment


                #8
                27. Viena iš turistinių atrakcijų paskraidyti helikopteriu virš Rio. Nesidomėjau kiek kainuoja ir taip aišku, kad tokiem turistam kaip mes tas nelabai aktualu. Mano kelionės bičiulio bičiulis dirba sraigstasparnio pilotu Sao Paulo. Day to day skraidina turtingus dėdes. Ten tokia transporto priemonė yra labai mėgstama dėl didelių kamščių ir nusikalstamumo mieste.


                28. Pavyko pagauti tik uodegą.


                29. Tūpimo pakilimo aikštelė ir jei neklyst Botafogo paplūdimys antrame plane.


                30. 1912 metais atidaryto Cable Car tuometinis vagonas. Saugumo jausmo tokiu keliantis ko gero nėra nei trupučio.


                Tai tiek nuotraukų nuo Sugarloaf kalno. Ko gero vieno geriausių panoraminių taškų pasaulyje. Dar vieną panoraminį tašką Corcovado kalną su Jėzaus skulptūra, beja dar įspūdingesnį, pasiliekam pačiai kelionės pabaigai.

                Comment


                  #9
                  Ar teko apsilankyti favelose? Ar tikrai taip pavojinga ar tiesiog Vakarų žiniasklaida (o kartu ir lietuviška) perdeda kalbėdami apie kriminalinę situaciją? Ir ar teko kelionės metu kaip nors susidurti su nusikaltimais?
                  考纳斯, 立陶宛

                  Comment


                    #10
                    Panoramos labai gražios, tik kažkodėl nerodo 22-26 nuotraukų.
                    Flickr

                    Comment


                      #11
                      Parašė surskis18 Rodyti pranešimą
                      Ar teko apsilankyti favelose? Ar tikrai taip pavojinga ar tiesiog Vakarų žiniasklaida (o kartu ir lietuviška) perdeda kalbėdami apie kriminalinę situaciją? Ir ar teko kelionės metu kaip nors susidurti su nusikaltimais?
                      Favelose lankytis neteko, nėra prasmės stebėti skurstančius žmones air tuo pačiu rizikuoti savo sveikata. Mūsų patirtis - tokia jokių incidentų nebuvo, buvom kelis kart perspėti vietinių slėpti kamerą nes yra labai nesaugu, teko matyti pora grupelių jaunuolių tykančių iš mūsų kažką nugvelbti tai tiek. Esmė ta kad visur kur mes buvome yra pakankamai saugios vietos. Rio ipanemoje vaikščiojom vėlai vakare sutemus su kokteiliais rankose ir jautėmės saugiai, Copakabanoje sakyčiau reikia būti labiau atsargiems. Ilha Grande sakyčiau visiškai saugu, na elementariai saugoti savo daiktus kaip ir visur kitur būtina. Belo Horizote taip pat atrodė viskaa lyg ir gerai, bet vietiniai visada iš įpročio užsirakina automobilio duris ir užsidaro langus sustoję prie šviesoforo. Miestuose pilna ženklų kurie byloja apie saugumo problemas, bet apie tai vėliau.

                      Teko kalbėtis su taksistu pasakojo, kad per paskutinius keletą metų padėtis favelose smarkiai pagerėjo. Policija ten įvedė kontrolę, startavo daug įvairių jaunimo užimtumo programų. Viename vietinių bariukų sutikau Rio pusmetį gyvenantį britą. Kartu stebėjom gyvai per televiziją transliuojamą ginkluotą įkaitų paėmimo operaciją. Sakė nebijok tokia dalykai vyksta San Paule, panašu kad tame mieste visai kitas pasaulis ir plėšimai, žmonių grobimai ten vyksta dideliu mastu ir nuolat.

                      Beja prieš mum išvykstant teko išgirsti iš pažįstamų, ką tik grįžusių iš Rio kad teko susidurti su peiliais ginkluotais paaugliais. Sakyčiau žiniasklaida neperdeda, bet yra vietų kur daugmaž saugu, svarbu tik akivaizdžiai nesinešioti brangių daiktų, papuošalų ir yra vietų kur geriau nekelti kojos, nes gringos vietiniai atpažįsta iš toli (taip vadinami baltieji užsieniečiai).
                      Paskutinis taisė deep'as; 2013.02.22, 14:21.

                      Comment


                        #12
                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                        Panoramos labai gražios, tik kažkodėl nerodo 22-26 nuotraukų.
                        Hmmm, pas mane telefone rodo visas. Reikės vakare patikrinti.

                        Comment


                          #13
                          o kaip ten naktinis gyvenimas ? klubai ir panasiai ? kaip merginos, tiesa jog braziles labai jau bendraujancios ir meilios ir panasiai ? na noreciau suzinoti daugiau apie tai naktini visa gyvenima

                          Comment


                            #14
                            Parašė fedis20 Rodyti pranešimą
                            o kaip ten naktinis gyvenimas ? klubai ir panasiai ? kaip merginos, tiesa jog braziles labai jau bendraujancios ir meilios ir panasiai ? na noreciau suzinoti daugiau apie tai naktini visa gyvenima
                            Kadangi buvau su savo mergina tai su vietinėmis bendrauti nelabai teko. Net ir norint ko gero būtų ganėtinai sudėtinga dėl anglų kalbos nepopuliarumo. Labiausiai turistų lankomose vietose gali retkarčiais surasti kažką žinantį kelis angliškus žodžius, bet dauguma angliškai absoliučiai nesupranta. Bendrauti teko su mūsų draugų draugais jų giminėm susidariau labai šiltų draugiškų žmonių įspūdį. Ko gero prisideda dar ir tai kad mes esam gringos, atvykėliai iš Europos. Vietiniai žmonės žvelgia į baltuosius su pagarba, dalinai kaip į aukštesnius už juos.

                            Kas dėl klubų tai buvom pirmą vakarą Salgueiro Sambos mokykloje. Sausakimša salė įvairaus amžiaus žmonių, įvairūs mokyklos prieškarnavaliniai pasirodymai, capirinia 8 Realai kurkas stipresnė nei Europoje. Tokių Sambos mokyklų "diskotekų" Rio labai daug. Viskas atrodo maždaug taip (video ne mano):


                            Apskritai cariocos (vietiniai Rio gyventojai) yra vadinami tinginiais dėl pomėgio daug linksmintis. Street party Rio gatvėse ir paplūdimiuose vyksta nuolat ir žinoma daugumoje vyrauja Samba muzika.
                            Paskutinis taisė deep'as; 2013.02.22, 21:13.

                            Comment


                              #15
                              Sekantis tikslas - Santa Teresa. Vienas seniausių Rio rajonų įsikūręs ant to pačio pavadinimo kalvos. Kažkada buvęs tokių pasiturinčių žmonių gyvenamąja vieta dabar pritraukė įvairaus plauko menininkus. Maždaug braziliškas Užupio atitikmuo. Iš tikrųjų ten vykdami nelabai žinojome ko tikėtis. Turėjau iš interneto nusirašęs keleto galerijų adresus, ketinau apžiūrėti menininkų darbus ir galbūt kažką įsigyti namams papuošti su išliekamąja verte. Teko nusivilti nes visos galerijos tokiu metų laiku uždarytos tą mums paaiškino vienas menininkas pas kurį į namus/dirbtuves ir tuo pačiu galeriją įsiprašėme nekviesti. Atidaręs grotuotas duris pakvietė užeiti į vidų, ko gero suveikė stebuklingi žodžiai "mano bičiuliai iš Europos atvyko pasižiūrėti meno darbų" Jis tuo metu krovėsi daiktus kelionei į Argentiną, bet buvo labai malonus ir aprodė savo ir kitų menininkų darbus papasakojo prie kokių projektų dirba.

                              Sužinojome kad daugiau tuo metu į jokią kitą iš panašių galerijų nepavyks užeiti bent jau pasivaikščiojome po menišką dvasią turintį rajoną.
                              31.


                              32.


                              33.


                              34. Rio taip pat nesvetima laidų raizgalynės.


                              35.
                              Paskutinis taisė deep'as; 2013.02.22, 23:42.

                              Comment


                                #16
                                36. Žmonių gatvėse labai mažai.


                                37.


                                38.


                                39. Šiuo metu jau nebeveikiančio tranvajaus stotelė. Vienas pirmųjų Pietų Amerikos tramvajų veikė iki pat 2011 metų kuomet po incidento dėl visiškai susidėvėjusios infrastruktūros žuvo keletas žmonių įskaitant ir vairuotoją. Linija veikė daugiau kaip turistinė / pramoginė nei viešasis transportas. Šiuo metu uždaryta ir kolkas nėra planų dėl atnaujinimo.


                                40.

                                Comment


                                  #17
                                  41.


                                  42.


                                  43.


                                  44.


                                  45.


                                  46. Prieiname mūsų pasivaikščiojimo galutinį tašką ir sėdame į taksi. Antram plane matomas Carioca Aqueduct arba dar kitaip vadimas Arcos Da Lapa. Pastatytas buvo 18 amžiuje tam kad tiekti švarų vandenį į miesto centrą iš Carioca upės ir vėliau 19 amžiuje pritaikytas tramvajaus eismui. Tramvajus važiuodavo jo viršumi (270m).

                                  Comment


                                    #18
                                    Puikio nuotraukos, dekui uz pasidalinima. Labai patinka kalvoti miestai, ypac tos gatveles is paskutiniu nuotrauku, einancios zemyn. Del gringo idomu - juk ir Brazilijoj daug gyventoju yra balti. Del San paolo - kiek teko dometis tai bendras sutarimas, kad San Paolo yra kiek maziau pavojingas nei Rio. Arba bent pansus, bet tikrai nera, kad Rio geresne situacija nei San Paolo. Gal cia bus vienas is tu atveju kai vieno miesto gyventojas negatyviai atsiliepia apie "konkurenta"

                                    Comment


                                      #19
                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                      Puikio nuotraukos, dekui uz pasidalinima. Labai patinka kalvoti miestai, ypac tos gatveles is paskutiniu nuotrauku, einancios zemyn. Del gringo idomu - juk ir Brazilijoj daug gyventoju yra balti. Del San paolo - kiek teko dometis tai bendras sutarimas, kad San Paolo yra kiek maziau pavojingas nei Rio. Arba bent pansus, bet tikrai nera, kad Rio geresne situacija nei San Paolo. Gal cia bus vienas is tu atveju kai vieno miesto gyventojas negatyviai atsiliepia apie "konkurenta"
                                      Tiesa daug gyventojų yra baltųjų rasės - italų, portugalų palikuonys, bet jų akimis žiūrint tai ne tas pats kas balti šiaurės europiečiai, amerikiečiai ar australai. Žmonės turintys mėlynas akis, šviesesnę odą, šiek tiek šviesesnius plaukus yra iškart atpažįstami kaip gringo iš kito kontinento.

                                      Dėl kriminalinės padėties, kad nustatyti realią padėtį reikia imti oficialią plėšimų, žmogžudysčių, pagrobimų statistiką, o ne klausyti kieno nors pliurpalų. Ko gero būsi teisus bent jau kalbant dėl žmonių nužudymų.

                                      Radau štai tokį grafikėlį the economist

                                      Comment


                                        #20
                                        Dar labai įdomu pavaikščioti Street View pagalba, baksnojant bet kur, ir centre ir pakraščiuose. Žymiai pilnesnį įspūdį galima susidaryti. Kaip, beje, apie bet kurį miestą.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X