Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuva užsienyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Lietuvos paviljonas Venecijos bienalėje įvertintas „Auksiniu liūtu“ https://www.vz.lt/laisvalaikis/2019/...uksiniu-liutu-
    Šį apdovanojimą pelnė menininkių – režisierės Rugilės Barzdžiukaitės, rašytojos Vaivos Grainytės ir kompozitorės Linos Lapelytės – naujausias kūrinys opera-performansas „Saulė ir jūra (Marina)“.
    „Tai didelis Lietuvos šiuolaikinio meno pripažinimas. Kritikų ir žiūrovų susižavėjimas liudija, kad opera „Saulė ir jūra” nepalieka abejingų. Dėkoju menininkėms ir organizatoriams šiandien įtraukusiems Lietuvos kultūros vardą į Europos ir pasaulio kultūrines diskusijas“, – apdovanojimo įteikimo metu kalbėjo kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas. Vėliau LRT radijui telefonu iš Venecijos jis tvirtino, kad šis laimėjimas – išskirtinis.
    „Lietuva pirmoji pripažinta, jos menas pripažintas iš visų Baltijos šalių, viso mūsų regiono. Tikrai labai mažai posovietinių šalių yra gavusios tokį pasaulinį pripažinimą. Juoba, kad jį gauna jaunoji karta, mūsų nepriklausomybės menininkių karta, susitelkusi ir atradusi tokią originalią idėją, kuri pavergė tarptautinę žiūri, meno kritikus. Ne dėl kokių nors politinių aplinkybių, ne dėl kokių nors įtakų, bet tiesiog dėl to, kad tai yra nuostabus kūrinys“, – sakė ministras.
    Savo kūriniu menininkės nagrinėja klimato kaitos, kūniškumo, ekologijos ir vartotojiškumo temas. Ant 35 tonų ant smėlio gulinčius ir 8 valandas dainuojančius vasarotojus žiūrovai turi galimybę stebėti iš balkono.

    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

    Comment

    Working...
    X