Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Šiaulių projektai

    idekite kas nors daugiau info apie siauliu sporto rumus ;/

    Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

    --------------------------------------------------

    Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

    #2
    Šiaulių projektai

    na pagaliau prasides statybos, nes gan ilgokai teko klausytis Siauliu valdininkijos is kur, kaip, kokiu budu tai bus padaryta... nes siauliuose kol isiaiskino del stoties reikalu beveik 2 metai praejo . na, o del arenos gan greitai visi susisuko...

    Comment


      #3
      john wrote:
      ŽEMĖS AUKCIONAI PRASIDĖS NETRUKUS
      Beje, universalioji arena nebus vienintelis objektas, iškilsiantis Dainų parke. Šiauliai visai rimtai planuoja kurti sporto ir pramogų miestelį. Rugsėjį miesto taryba patvirtino architektų Rūtos, Rimanto ir Giedrės Stuopelių (bendrovė "Archinova") paruoštą 45 ha parko detalųjį planą. Pagal ji aplink areną susiburs vandens ir pramogų parkai bei ledo arena su viešbučiu. Greta numatytas moteliu kompleksas ir stadionas su dengtu maniežu. Pastarieji du, kaip "Statybų pilotui" teigė A.Ža-levičienė, taip pat priklausys savivaldybei, o kiti objektai bus statomi už privatų kapitalą. Anot A.Žalevičienės, jau dabar potencialūs investuotojai gyvai domisi nauju Šiaurės Lietuvos traukos centru. Gruodžio mėnesį Šiaulių savivaldybė per aukcioną pradės pardavinėti suformuotus sklypus ir jeigu nebus netikėtumų, iki pavasario visi jų turės šeimininkus.


      na nezinau, bet man visas sitas "daiktas" primena eilines "rozines svajones"

      bet jei isties tai kada nors igyvendins (bent dali) - super!


      Prie ruso man buvo geriau

      Comment


        #4
        beja gal kas is siaulieciu zino koki pastata stato prie autobusu stoties ir kokios paskirties jis bus
        I don't drive fast,I just fly low

        Comment


          #5
          beje Siauliuose iki vasario 2005 vasario atsiras toks pats ekranas, kokie yra Vilniuje prie maximos, europos ir t.t. 2005 prasideda Pagrindinių Šiaulių gatvių rekonstrukcija, pagaliau pajudės stoties projektas... Turėtų prasideti parengiamieji darbai universalios arenos statyboms. Taip pat svarstoma pietrytinio Šiaulių aplinkelio galimybė. na regis viską susakiau ką žinojau...

          Comment


            #6
            Parašė aidz
            beje Siauliuose iki vasario 2005 vasario atsiras toks pats ekranas, kokie yra Vilniuje prie maximos, europos ir t.t. 2005 prasideda Pagrindinių Šiaulių gatvių rekonstrukcija, pagaliau pajudės stoties projektas... Turėtų prasideti parengiamieji darbai universalios arenos statyboms. Taip pat svarstoma pietrytinio Šiaulių aplinkelio galimybė. na regis viską susakiau ką žinojau...
            Smagu girdėt, kad ir Šiauliai atsigauna, beje, koks šiuo metu ne darbo lygis šiame mieste?
            Mano galerija Flickr'yje

            Comment


              #7
              jo, dw, siauliai, judekit

              Comment


                #8
                Miesto veidą pakeis nauji statiniai

                Šiaulių miesto tarybos Miesto ūkio ir plėtros komiteto pirmininkas Edvardas Peleckas sako, jog užtenka dejuoti, kad Šiauliai stovi vietoje, ir prognozuoja ryškų postūmį per artimiausius dvejus metus. "Šiauliai juda pirmyn ir nebereikia kalbėti, kad juos vis kas nors lenkia", įsitikinęs Šiaulių miesto tarybos Miesto ūkio ir plėtros komiteto pirmininkas Edvardas Peleckas. Nauja arena ir stotis
                - Tvirtinate, jog Šiauliai įgyja plėtros perspektyvų. O kokią įtaką tam daro politikai?
                - Komiteto pirmininku dirbu antrą kadenciją. Per tą laiką miesto plėtros reikalai pajudėję, bet esminius pokyčius pajusime ateinančiais ir dar kitais metais, kai prasidės parengtų projektų įgyvendinimas.
                Kai politikai yra kaltinami, jog nieko nedaro, atsakau, jog investiciniai projektai ne taip greitai daromi. Vien projektų rengimo procedūros užtrunka mažiausiai dvejus metus.
                Bus statomi komerciniai objektai. Kol kas tik gamybos projektų nėra. Bet ir tokios investicijos gali greitai ateiti. Jų galime tikėtis pagal Industrinio parko projektą. Kai bus parengta parko infrastruktūra, atsiras ir gamybos plėtra suinteresuotų investuotojų. Realiai matome, kad prasidės Aukštabalio multifunkcinio komplekso ir naujos autobusų stoties statyba. Tik su pastarąja užtrukome. Per daug blaškėmės, rinkdamiesi tai vieną, tai kitą, tai trečią vietą.
                Multifunkcinis kultūros ir sporto kompleksas iš esmės pakeis miesto miegamojo mikrorajono veidą, o autobusų stotis - miesto centro. Jie šiauliečiams taptų patraukliais traukos centrais.
                - Bet autobusų stoties, integruotos į prekybos centrą, projekto sutartis iki šiol nėra pasirašyta?
                - Procesas užtruko, nes projektas keičiasi, plečiasi. Ten turėtų atsirasti ne tik prekybos centras, bet ir pramogų centras bei dvylikos trylikos aukštų viešbutis. Tad grįžtume prie pakankamai patrauklaus šiauliečiams varianto. Tie du projektai yra visiškai realūs.
                - Ar neįžvelgiate problemų multifunkcinio komplekso statyboje?
                - Pagal parengtą techninį projektą statyba gali brangti. Lėšų skiriama 50 milijonų litų ir teks galvoti, ko atsisakyti. Bet pati statyba - ne problema. Didesnė yra objekto operatoriaus problema. Kas ir kaip valdys kompleksą, nuo to priklausys, ar jis bus gyvybingas. Manau, kad parenkant operatorių reikia atsižvelgti į tai, ar jis panašia veikla užsiima ir kituose miestuose. Investuotojų yra
                - Kokie kiti projektai keistų miesto veidą ?
                - Pradės kilti ledo rūmai. Tik kuriozas, kad bus statomi net dveji tokie rūmai. Vieni - Šiaulių rajone, netoli naujojo viaduko. Jų techninis projektas, kiek žinau, jau rengiamas.
                Kiti rūmai iškiltų miesto Dainų parko teritorijoje. Metų pabaigoje Savivaldybė parduos žemės sklypą aukcione.
                Miestas su rajonu savo planų nederino, bet tai privatūs objektai, jeigu investuotojai mato tokių objektų perspektyvą, tai jų reikalas - tegu stato.
                Nei rajonas, nei miestas į tuos projektus neįdės nė lito savo lėšų. Kiek žinau, net du norintys yra statyti ledo rūmus. O net keturi investuotojai pretenduoja statyti viešbutį Architektų ir Jono Jablonskio gatvių kampe prie degalinės.
                Nesibaigusios diskusijos dėl bažnyčios pietiniame rajone statybos, bet šis projektas taip pat būtų realus.
                - Bažnyčios statybos, daugiaaukščių garažų miesto centre prie Salantų gatvės projektai, ketinimai statyti miesto parko stadione gyvenamųjų namų kvartalą vertinami nevienareikšmiškai. Kokios pozicijos laikosi komitetas?- Dėl daugiaaukščio garažo statybos ne vieną kartą diskutavome. Jis buvo numatytas statyti. Ir ne sovietinių laikų detaliajame plane, o 1999 metais patvirtintame kvartalo detaliajame plane. Tad verslininkų planai jais remiasi. Juoba kad miesto centre labai trūksta automobilių statymo aikštelių.
                Miesto parke stadionas yra privatus. Kai teigiama, kad mes jį atiduodame, tai taip nėra. Teismus dėl stadiono Savivaldybė pralaimėjo, pasikeitė stadiono savininkas. Bandėme aiškintis, ar galime drausti jį užstatyti pagal teisės aktus. Bet ką išlošime drausdami? Galime vėl įsivelti į teismus ne vieneriems metams ir jokio objekto neturėti. Juoba kad ta teritorija, su šalia esančiais ir akis visiems badančiais Gilo statybos griuvėsiais, nėra tokia, jog joje negalima būtų statyti gyvenamųjų namų. O kad Gilo griuvėsių vietoje iškiltų gyvenamieji namai niekas, manau, neprieštarautų.
                Tad iš situacijos bandome išeiti tardamiesi, kad investuotojai stadiono praradimą miestui kompensuotų - prisidėtų lėšomis naujam stadionui statyti.
                Juoba kad Šiauliuose gyvenamųjų namų statyba nėra įsibėgėjusi, o jų poreikis artimiausiais metais jau turėtų atsirasti.
                Individualių gyvenamųjų namų statyba mieste turėtų pajudėti, nutiesus pietrytinį aplinkkelį iš gatvių jungčių. Tas projektas taip pat pradedamas įgyvendinti.
                - Esate statybininkas, kokias miesto statybos verslo perspektyvas įžvelgiate?
                - Statybininkams darbo neturėtų trūkti ir norėtųsi, kad mūsų projektus įgyvendintų miesto įmonės. Dabar Šiaulių statybos bendrovės dirba išsibarsčiusios po visą šalį. O į Šiaulius ateina statyti mažesnių miestų statybininkai.
                Kai tiek projektų reikės įgyvendinti, problemų, manau, bus, nes labai trūksta kvalifikuotų statybininkų
                I don't drive fast,I just fly low

                Comment


                  #9
                  Prasmatnios zinios del autobusu stoties, net sunku patiketi, kad pagaliau prasides statybos. Gal kas nors imeskit foto, kaip aplamai dabar toji vieta atrodo? Kiek suprantu, kol kas nieko net nepradeta?
                  Draugai atsiranda ir pranyksta. O priešų tik daugėja...

                  Comment


                    #10
                    Ir dar geros naujienos Siauliams

                    Šiauliuose - statybų metai
                    VŽ 2004 m. gruodžio 27 d.

                    2005 m. Šiauliuose pabirs statybų, kokių miestas seniai neregėjo, - vien į krepšinio areną ir vietoje autobusų stoties iškilsiantį prekybos bei paslaugų kompleksą bus investuota apie 100 mln. Lt. Mieste ateinančiais metais planuojama statyti ir keletą viešbučių bei ledo areną.

                    Už ES fondų pinigus ateinančiais metais Šiauliuose bus pradėta statyti 5.500 vietų krepšinio, kultūros ir sporto renginių arena, kurios vertė - apie 50 mln. Lt. Tokią pat sumą planuojama investuoti į vietoje dabartinės autobusų stoties iškilsiantį maždaug 10.000 m2 ploto prekybos ir paslaugų kompleksą, kuriame įsikurs "Rimi" prekybos centras bei 13 aukštų viešbutis. Šį mėnesį aukcionuose bus parduodami žemės sklypai, kuriuose numatyta statyti du viešbučius bei ledo areną. Didelį prekybos centrą viename iš miegamųjų rajonų planuoja statyti ir UAB "VP Market".

                    "Statybininkai Šiauliuose turės darbuotis atsiraitoję rankoves, tiek daug tokių didelių statybos užsakymų mieste seniai nėra buvę. Net jei didžiųjų objektų rangovais taptų ne šiauliečiai, darbo užteks ir vietinėms įmonėms, tiek darbininkų niekas neprivežios. Kad tik vietinėms bendrovėms užtektų pajėgumų. Iki šiol didžiausios miesto statybos įmonės UAB "Šiaulių titanas" apyvarta buvo apie 30 mln. Lt, dabar pabirs darbų mažiausiai triskart ją viršijančių", - teigia Genadijus Mikšys, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius.

                    http://www.vz.lt

                    Comment


                      #11
                      Siauliai jau pajudejo modernizacijos link... kazkas gero bus... bet belieka tikiuosi, jog neuztriks projerktai savivaldybej... Be to, Siauliuose nedarbo lygis yra siek tiek daugiau nei 6%... akivaizdu, jog nedarbas kol kas nekils

                      Comment


                        #12
                        Parašė aidz
                        Siauliai jau pajudejo modernizacijos link... kazkas gero bus... bet belieka tikiuosi, jog neuztriks projerktai savivaldybej... Be to, Siauliuose nedarbo lygis yra siek tiek daugiau nei 6%... akivaizdu, jog nedarbas kol kas nekils
                        Siauliu mieste nedarbo lygis tik 3.6%
                        http://www.ldb.lt/ldb_site/index.aspx?cmp=lastsit&nr=4&lang=2&selected_second ary_menu=49

                        Comment


                          #13
                          Parašė liutass
                          Parašė aidz
                          Siauliai jau pajudejo modernizacijos link... kazkas gero bus... bet belieka tikiuosi, jog neuztriks projerktai savivaldybej... Be to, Siauliuose nedarbo lygis yra siek tiek daugiau nei 6%... akivaizdu, jog nedarbas kol kas nekils
                          Siauliu mieste nedarbo lygis tik 3.6%
                          http://www.ldb.lt/ldb_site/index.aspx?cmp=lastsit&nr=4&lang=2&selected_second ary_menu=49
                          Darbo biržos ir STD duomenys paprastai skiriasi, nes DB skaičiuoja tik tuos, kurie yra užsirašę.
                          Mano galerija Flickr'yje

                          Comment


                            #14
                            na matyt, i tuos sesis procentus iskaiciuoti ir tie, kurie neregistruoti...

                            Comment


                              #15
                              man iskilo klausimas.. noreciau suzinoti kelintoj vietoj pagal svarbuma ir masiskuma statybu atsidurtu kitu metu Siauliu masines statybos? Vilnius, klaipeda po to Siauliai?

                              Comment


                                #16
                                Imeskit foto is Siauliu, LAABAI reikia.
                                Draugai atsiranda ir pranyksta. O priešų tik daugėja...

                                Comment


                                  #17
                                  Parašė wialnioboba
                                  Imeskit foto is Siauliu, LAABAI reikia.
                                  is kurios siauliu vietos tau konkreciai reikia ?

                                  Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

                                  --------------------------------------------------

                                  Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

                                  Comment


                                    #18
                                    Autobusu stoties ir Vilniaus gatves
                                    Draugai atsiranda ir pranyksta. O priešų tik daugėja...

                                    Comment


                                      #19
                                      tuoj paieskosim ko nors tokio

                                      Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

                                      --------------------------------------------------

                                      Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

                                      Comment


                                        #20
                                        Taigi dabartinis autobusu stoties stovis :
                                        nuotraukos darytos kaskur rudieni , pati autobusu statis atrodo kraupiai, jei jos kas nors nerestauruos ji pati tikriausiai po keleriu metu sugriutu nu ivertinkite patis :

                                        vaizdas nuo tilzes gatves:


                                        vaizdas is truputeli arciau


                                        vidine sale, viskas dvelkia sovietmeciu istikro keistas jausmas:




                                        laukiamoji sale grazus tarybu lietuvos grafitti ant sienu :




                                        autobusu parkavimosi aikstele kelios nuotraukos:






                                        gerai matosi plikas laukas pries autobusu stoti, cia ir bus tikriausiai viesbutis statomas:


                                        nu stotis kaip ir visos ex- autobusu stotis lietuvoje sukelia sovietine nuostalgija

                                        P.S : Renderis kaip viskas turetu atrodyt ateiti:


                                        Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

                                        --------------------------------------------------

                                        Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

                                        Comment

                                        Working...
                                        X