Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaulių projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    nea nea nieko blogo neturejau galvoje labai dziugu kad lietuva tobuleja
    Neišmeskite spalvų

    Comment


      Ledo arenos bus dvi.... Viena "ledaine" prie siauliu arenos o kita bus "Brukline" tik neaisku kas pirmas pastatys :-)
      Žymus zmogus yra pasakęs: "Kosmosas ir žmonių kvailumas yra begaliniai, nors del kosmoso abejoju"

      Comment


        Parašė Andrr Rodyti pranešimą
        Na bet kainos tai ojojoj! Sunku jiems bus prastumti tuos namus po 700.000-900.000 Lt. Reikejo daryti kotedzius po 100 kv.m. tada turtas butu buves likvidesnis ir prienamesnis klientams. O dabar kas gali tokias sumas sukisti i NT, tai jie turi galvas, nes gali uzdirbti ar padengti tokias sumas, todel jis statysis patys nuosavus namus, su zymiai didesniu zemes plotu uz ta pacia ar net mazesne suma. Manau, kad sis projektas toks koks yra numatomas, yra arba per ankstyvas arba jis labai jau optimistinis.
        Cia kalba eina apie kotedzus NEvidutinio uzdarbio zmonems.... Cia eina kalba apie prestiza.... dar vienas turciu kvartaliuX :-) taip kad jie orentavosi i aukstuomene :-)
        Žymus zmogus yra pasakęs: "Kosmosas ir žmonių kvailumas yra begaliniai, nors del kosmoso abejoju"

        Comment


          MIESTO CENTRE - NAUJAS FONTANAS

          Savaitgalį jau visai baigiamą Prisikėlimo aikštės skvero rekonstrukciją vainikavo naujo fontano atidarymas. Fontano autorius skulptorius Gintautas Lukošaitis pasidžiaugė galimybe pastatyti savo kūrinį miesto centre ir išreiškė viltį, kad jis sukels linksmų emocijų miestiečiams. Fontaną, kurio pastatymas kainavo apie 300 tūkst. Lt, miestui dovanojo AB “VP Market”. Meras Vytautas Juškus sakė esąs patenkintas dovana ir akcentavo sėkmingą verslo bei savivaldybės bendradarbiavimo rezultatą. Mero padėkomis buvo apdovanoti skvero projekto ir fontano autoriai, aikštės skvero rekonstrukcijos vykdytojai. Galutinai sureguliuoti fontano darbą ir užbaigti skvero rekonstrukciją tikimasi iki kitos savaitės pradžios.

          www.siauliai.lt
          W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
          Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
          Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

          Comment


            Geras, labai sauniai atrodo! Pagarba projekto autoriui ir prisidejusiems igyvendinant si projekta

            Comment


              Na gerai o dabar.... :-) Ar kas nors atkreipet demesi kad palei plenta (ten kur gimdymo namai) "oberhouse" ispirkiojo sklypus ir viename jau dygsta kazkoks pastatas :-) manau kad si gatve bus apgaubta pastatais :-)

              Toliau pasidomesiu :-)
              Žymus zmogus yra pasakęs: "Kosmosas ir žmonių kvailumas yra begaliniai, nors del kosmoso abejoju"

              Comment


                Kiek man žinoma, tai ten statomas autoservisas

                Comment


                  Šaunu.Kad tik daugiau tokiu papuosimu miestui
                  Mano darbai deviantart'e

                  Comment


                    atrodo visai ydomiai. nekantrauju pamatyt gyvai
                    tikiuos vakare sportiškiem šiauliečiam neužklius

                    Comment


                      maciau siandien ji pasirodo pareme MAXIMA jo statyba o siaip tai visai grazus tikiuosi ji priziures kad neapeitu nuo vandens visokiomis rudimis po kiek laiko
                      Neišmeskite spalvų

                      Comment


                        Eee... visai nebloga fonaneli pastate! Idomu butu gyvai pamatyti

                        Comment


                          Šaunu ir gražu Labai trūksta Lietuvoj tokių puošmenų...

                          Comment


                            Labai gražus ir gan greit pastatytas paminklas, džiugu, kad Šiauliai taip sparčiai atsigauna, jį jau buvo pradėjęs užgožti Panevežys, Šiauliai sparčiai ir tvarkingai juda į priekį.

                            Comment


                              Ar Šiaulius užvaldo didysis turizmo verslas?

                              Daiva GRIKŠIENĖ

                              Daugelyje pasaulio šalių, taip pat ir Nepriklausomybę atkūrusioje Lietuvoje, turizmas dažnai įvardijamas kaip viena iš prioritetinių, sparčiausiai besivystančių verslo šakų. Ant tos šakos bando "atsisėsti" ir Šiauliai. Tik ar sėkmingai?

                              Kai mes skaičiuojame - džiaugiamės

                              Kurdami savo ateitį, Šiauliai siekia ne tik įprasminti Saulės įvaizdį, bet ir tapti moderniu, atviru mokslui ir konkurencijai, veržlaus verslo, savitu, kūrybingu ir saugiu miestu. Šie artimiausio dešimtmečio siekiai tarsi užgožia miesto kultūrinę vertę. Dėmesio vis dar pristinga turtingą istoriją saugančios miesto kultūros paveldo vertybės, unikali gamtinė aplinka, tarptautinio skambesio pritrūksta įvairiems kultūros renginiams. Vis dėlto aplinka turizmui Šiauliuose palanki: turizmo paslaugų sparčiai gausėja, miesto informacijos ir reprezentacijos spragos mažėja, šiauliečių veiduose svetingumo atsiranda vis daugiau.

                              Aštuonerius metus Šiaulių turizmo informacijos centre kaupiami statistiniai duomenys nuteikia optimistiškai - lankytojų srautas į Šiaulius kasmet didėja. Šiek tiek mažiau turistų būta prieš šešerius metus, bet tai būdinga visai Lietuvai, nes susiję su Rusijos krize. Pastaruosius ketverius metus miesto svečių padaugėdavo vidutiniškai trim tūkstančiais. Tuo tarpu šių metų devyni mėnesiai sumušė visus rekordus - Šiauliuose jau apsilankė gerokai per trisdešimt tūkstančių keliautojų. Praėjusių metų skaičius jau pasiektas, o iki metų pabaigos, ko gero, gali ir padvigubėti.

                              Ir užsieniečiai, ir kitų Lietuvos miestų gyventojai dažniausiai į Šiaulius atvyksta savarankiškai – ši tendencija nesikeičia metų metus. Galima pastebėti tik tai, kad Saulės mieste daugėja apsilankančių šeimų su vaikais.

                              Kai mes pamąstome - liūdime

                              Šiaulių turizmo informacijos centro duomenimis, kelionių agentūrų paslaugomis naudojasi maža dalis miesto svečių. Turizmo organizavimo paslaugas Šiauliuose teikia apie dvi dešimtis įmonių, tačiau visos jos kol kas labiau orientuojasi į išvykstamąjį, o ne atvykstamąjį turizmą. Tiesa, tai nereiškia, kad Šiaulių neaplanko didesnės turistų grupės. Tiesiog dažnai Šiauliai yra tik viena trumpa maršruto stotelė, kurios metu informaciją apie miestą suteikia grupę lydintis kelionių vadovas ar gidas. Tam yra ir objektyvios priežastys: vis dar pasigendama pigesnių ekonominės klasės viešbučių, galinčių vienu metu apnakvindinti vieną ar kelis autobusus turistų, trūksta ir tokį kiekį iš karto galinčių pamaitinti įstaigų, be to, Šiauliai kol kas dar nepatrauklūs atrakcijomis, aktyvaus poilsio galimybėmis, vis dar neišgrynintas, o gal dar neatrastas stiprusis miesto turizmo koziris.

                              Paskutinį XX amžiaus dešimtmetį Šiaulius dažniausiai lankydavo Latvijos, Estijos, NVS piliečiai. Prieš penkerius metus situacija pradėjo kisti. Nors pagal apsilankiusiųjų užsienio turistų skaičių Šiauliuose lyderių gretose latviai iki šiol išlieka, tačiau vokiečių turistai mūsų kaimynus jau aplenkė. Sparčiai gausėja svečių iš JAV, skandinavų, prancūzų, olandų, Didžiosios Britanijos piliečių. Pagal amžių į Šiaulius atvykstantys turistai "jaunėja" – jų amžiaus vidurkis yra nuo 30 iki 40 metų.

                              Dar prieš keletą metų didžiąją dalį turistų Šiauliuose galima buvo pavadinti užklydusiais vienadieniais svečiais. Tuomet paskaičiuota, kad miesto kavinėse, parduotuvėse ar paslaugų centruose vidutiniškai jie palikdavo apie šimtą litų per dieną. Šiandien keliautojai vis labiau pamilsta Saulės miestą ir čia užsibūna ilgiau, taip savo dėmesiu bei atvertomis piniginėmis skatindami ir vietos verslą. Tačiau liūdnai galima konstatuoti ir visiems žinomą faktą - turistai labiau trokšta aplankyti ir daugiau žino apie Vilnių, Kauną, Nidą, Klaipėdą ar Trakus. Be abejo, tam įtakos turi visos valstybės turizmo politika. Tačiau ši situacija tik dar kartą primena, kad Šiaulių vardo propagavimas užsienyje ir Šiaulių miesto, tiksliau, regiono patrauklaus įvaizdžio kūrimas vis dar gyvena kūdikystės amžių bei nori sulaukti du ar tris kartus didesnio motiniško dėmesio ir tėviškos finansinės paramos.

                              Kai jie nori paslaugų - ieško

                              Šiandien turistai nakvynei Šiauliuose gali rinktis vieną iš keliolikos apgyvendinimo įstaigų. Tačiau sezono metu pasiūla ne visada atitinka paklausą ir kartais apgyvendinti miesto svečią būna keblu. Nors kalbų apie galimas investicijas į naujų viešbučių statybą daugėja, deja, pagal viešbučių kambarių, tenkančių tūkstančiui gyventojų, skaičių Šiauliai nuo Europos atsilieka net keletą kartų.

                              Šiuo metu Šiauliuose vienu metu gali gyventi maždaug 650 turistų. Viešbučių problema tapo aktuali, Šiauliuose įsikūrus NATO karinei oro pajėgų bazei ir mieste apsigyvenus kariškiams. Todėl turistams, pageidaujantiems gauti kambarį keturių žvaigždučių viešbutyje, turizmo sezono metu ne visada pasiseka.

                              Be viešbučių, turizmo plėtrai be viešbučių svarbūs ir kiti paslaugų sektoriai - maitinimo įstaigos, transportas, renginiai, finansinė aplinka. Natūralu, kad galėdami palikti daugiau pinigų, turistai pageidauja geresnių gyvenimo sąlygų, kokybiškesnių paslaugų, įdomesnių renginių, platesnio spektro pramogų bei atrakcijų ir, žinoma, trokšta palepinti savo skrandžius neregėtais "užjūrio ar užkraščio" valgiais. Maždaug šimtas mieste veikiančių restoranų, kavinių, barų siūlo įvairių nacionalinių virtuvių patiekalų. Gerėja aptarnavimas restoranuose, ypač tuose, kurie įsikuria aukštos klasės viešbučiuose. Tačiau kol kas problemų dar kyla, nes maitinimo įstaigas aptarnaujantis personalas ne itin moka užsienio kalbų, kai kur netenkina pati paslaugos kokybė.

                              Kai jie nori pamatyti - atranda

                              Buvo laikas – maždaug praeito dešimtmečio pabaiga – kai dauguma turistų kaip savo vizito tikslą Šiauliuose nurodydavo naujų prekių (daugiausia maisto ir pramoninių) įsigijimą. Tuo metu net unikalų Šiaulių krašto kultūros paveldo paminklą – Kryžių kalną - aplankydavo mažiau keliautojų. Apklausti miesto svečiai daugiausia balų skirdavo šiaulietiškoms kainoms.

                              Kainos užsienio turistams mūsų krašte išlieka patrauklios ir šiandien. Užsieniečiai visada gana gerai atsiliepia apie šiauliečių svetingumą. Kartais šį bruožą tiek pablukina įvykęs vienas ar kitas incidentas, bet dauguma keliautojų teigia apie panašius faktus nėra girdėję. Svečiai pasitiki Šiaulių žmonėmis ir sako, kad mieste jaučiasi saugūs.

                              Natūralu, kad pagrindiniu traukos tašku Šiaulių regione išlieka kryžiais, kryželiais, kryžiukais nusagstytas Kryžių kalnas. Beveik visi atvykstantys turistai yra girdėję ir nori pamatyti šią unikalią Lietuvos vietą. Tačiau vis dažniau turistai atranda ir pačius Šiaulius: miesto dominantę renesanso stiliaus Šv. Petro ir Pauliaus katedrą ar atsinaujinusią puošnią secesinio stiliaus Ch. Frenkelio vilą. Turistams patinka vaikščioti baigiama atnaujinti pėsčiųjų gatve, o šiauliečiams malonu pasakoti, kad tai yra seniausias šalyje ir trečiasis visoje Europoje pėsčiųjų bulvaras. Svečių laukia ir kelios dešimtys senas tradicijas turin1čių, net unikaliais vadinamų muziejų.

                              Deja, pramogos Šiauliuose dar netapo turistų traukos objektu. Atrakcijų deficitas – viena iš dažniausiai minimų kliūčių, mažinančių miesto turistinį patrauklumą.

                              Kai mes norime juos sudominti - vargstame

                              Dar vienas skaudulys – sunkiai sprendžiamas turizmo sezoniškumo klausimas. Konferencijų turizmas būtų panacėja šiai problemai - dalykinis turizmas yra pelningiausia turizmo kryptis. Kol kas trūksta analizės, ar Šiauliai gali pritraukti pakankamai verslo turistų ir kaip ilgai. Mokslo įstaigos, kultūros centrai, muziejai, viešbučiai jau bando užpildyti šią spragą, tačiau statistika teigia, kad dauguma turistų į Šiaulius atvyksta praleisti laisvalaikio, atostogų, aplankyti giminių, draugų ir tik kas penktas kaip vizito tikslą nurodo verslo reikalus. Situacija nesikeičia jau aštuonerius metus.

                              Tik šiemet tarsi iš letargo miego pradėjo busti informacija apie Šiaulius. Jos jau buvo pasigedęs visas turizmo verslas ir visa jo infrastruktūra. Mieste tik prieš mėnesį atsirado pirmosios rodyklės į lankytinus objektus. Yra ir guodžiančių detalių – ties įvažiavimais į miestą pastatyti ženklai bei stendai su turistui būtina informacija ir miesto planu.

                              Informacijos alkis turistus kamuoja nuolat: jie niekada nestokoja klausimų apie Šiaulių miesto lankytinas vietas, muziejus, transporto tvarkaraščius, prekybos vietas, leidinius... Atvykusieji į Šiaulius nori gauti kuo daugiau informacijos ir apie kitus Lietuvos miestus, kaimo sodybas, kaimynines Baltijos šalis. Be to, Šiaulių turizmo informacijos centro atliekamose apklausose turistai nuolat akcentuoja, kad Šiaulių regione pasigenda kempingų, golfų aikštynų, kad mieste trūksta pramogų, kad vis dar sudėtinga rasti tualetą, ir apgailestauja, kad muziejų darbo laikas savaitgaliais nepatogus turistams (sekmadieniais miesto muziejai nedirba).

                              Kai viską išspręsime – turėsime didįjį verslą

                              Žvelgiant į ateitį, reikėtų aktyviau formuoti Šiaulių turizmo įvaizdį – ne tik miesto, bet viso regiono. Reikėtų daugiau lėšų skirti turistiniams leidiniams, sparčiau plėtoti visamo regiono turizmo infrastruktūrą, išnaudoti Šiaulių oro uosto galimybes, bandyti ieškoti savo išskirtinės nišos po turizmo saule. Galbūt Šiaulių identifikavimo simboliu ir reiškiniu galėtų tapti industrinis paveldas ir jo pritaikymas turizmo bei verslo reikmėms - pirmieji žingsniai jau žengti. O gal verta visas jėgas sutelkti piligriminiam turizmui propaguoti ar "Via Hanzos" idėjai plėtoti? Specializacija kartais gali būti stebinanti išeitis.

                              Turizmui dirvos arti Šiauliuose nereikia, užtenka ją palaistyti, nes visos reikalingos sąlygos yra: patogi geografinė padėtis (čia galima atvykti automobiliu, autobusu, traukiniu, o jei norite - ir lėktuvu), auganti aptarnavimo paslaugų kokybė, kylantis kūrybinis potencialas, gražėjanti aplinka.

                              Pagrindinė priežastis, kišanti koją turizmui Saulės mieste – gana menkas turizmo sektoriaus plėtros skatinimas, jo finansavimas ir investicijų į turizmo verslą stygius. Turizmo verslo greitai sukurti neįmanoma. Neįmanoma jo greitai ir išplėtoti. Tam reikalingas visų turizmo versle dalyvaujančių viešųjų ir privačiųjų sektorių nuolatinis bendradarbiavimas.

                              Ir pabaigai. Tie turistai, kurie Šiauliuose lankosi ne pirmą kartą, vienareikšmiškai teigia, kad turizmo situacija mieste gerėja. O tie, kurie atvyksta pirmą kartą, neslepia - apsilankymas mieste pranoksta jų lūkesčius.
                              straipsnis is www.siauliaiplius.lt
                              W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                              Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                              Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                              Comment


                                Beje sito fontano pavadinimas yra renkamas kaip tik siuo metu, galite pasiuliti ir savo variantu

                                ŠIAULIEČIUS KVIEČIAME RINKTI FONTANO PAVADINIMĄ


                                PRISIKĖLIMO AIKŠTĖS FONTANO PRIEŠ SAVIVALDYBĘ
                                PAVADINIMO KONKURSO NUOSTATAI

                                I. TIKSLAS

                                1. Išrinkti originaliausią ir tinkamiausią fontano pavadinimą.

                                II. KONKURSO VIETA IR LAIKAS

                                2. Konkursas organizuojamas spalio mėnesį.
                                3. Renginį organizuoja Šiaulių miesto savivaldybės administracija (telefonai pasiteirauti: 59 62 08, 59 62 47).

                                III. DALYVIAI

                                4. Konkurse turi teisę dalyvauti visos Šiaulių miesto įstaigos, įmonės, organizacijos, pavieniai asmenys.

                                IV. KONKURSO SĄLYGOS

                                5. Fontano pavadinimą turi sudaryti žodis ar žodžių junginys.
                                6. Konkurse turi teisę dalyvauti visos Šiaulių miesto įstaigos, įmonės, organizacijos, pavieniai asmenys ir pateikti ne daugiau kaip 3 pasiūlymus.
                                7. Prie pateikiamo pavadinimo turi būti nurodoma informacija apie konkurso dalyvį: vardas, pavardė ar įstaigos, organizacijos pavadinimas, telefonas, adresas, el. paštas.
                                8. Pavadinimo vertinimo kriterijai:
                                8.1. Originalumas;
                                8.2. Šiuolaikiškumas.
                                9. Pavadinimą pateikti iki spalio 18 d. adresu: Prisikėlimo aikštės fontano prieš Savivaldybę pavadinimo konkursui, Šiaulių miesto savivaldybė, Vasario 16-osios g. 62, LT 76295 Šiauliai arba fontanas@siauliai.lt .
                                10. Konkurso komisijos sprendimu geriausio pavadinimo konkurso laimėtojui bus skiriamas prizas.
                                W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                                Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                                Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                                Comment


                                  /\

                                  Siūlau: "Chuck Norris fontanas"

                                  Comment


                                    Siūlau Sun City Suns arba Sin City Suns

                                    Comment


                                      Kadangi tie veidukai labai primena tableteles, tai Ekstaze manau visai tiktu :-) bet banaliai skamba.... bet nieko sueis :-DDDD
                                      Žymus zmogus yra pasakęs: "Kosmosas ir žmonių kvailumas yra begaliniai, nors del kosmoso abejoju"

                                      Comment


                                        Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas pažadėjo paramą Šiauliams

                                        Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Algirdas Raslanas Šiauliuose susitiko su miesto vadovais ir pažadėjo paramą plečiant miesto sporto bazes.

                                        'Apžiūrėjome daugiafunkcinį Aukštabalio kompleksą. Didelį įspūdį padarė sparčiai vykstančios statybos, pastato funkcionalumas ir išvaizda. Po pirmojo įspūdžio jį norisi lyginti netgi su Pekino dviračių treku ar kitais statiniais - darbai atliekami gretai, kokybė gera ir bent jau dabar atrodo, jog būsimasis kompleksas bus labai šviesus pastatas', - įspūdžiais dalijosi šalies sporto vadovas.

                                        Pasak A.Raslano, KKSD skirs 0,5 mln. litų BMX trasos įrengimui. 'Šiauliuose kuriamas BMX dviračių sporto centras. Antrą tiek į šią trasą investuos savivaldybė. Ir 2007 m. pavasarį turėtume turėti europinių standartų BMX trasą',- kalbėjo šalies sporto vadovas. Šiaulių lengvosios atletikos maniežo renovacijai KKSD kol kas finansinės pagalbos nežada, tad jį savo jėgomis palaipsniui renovuos savivaldybė.

                                        Susitikime Šiauliuose taip pat aptartas tarptautinės irklavimo bazės Talšos ežere įrengimo klausimas. 'Iš ES fondų skirta 2 mln. Lt ežero vandens išvalymui. O per 2007-2008 metus turėtų būti įrengta irklavimo sistema, kuri būtų tinkama ir baidarių bei kanojų, ir akademiniam irklavimui. Tada Šiauliuose būtų galima rengti tarptautines varžybas. Aišku, jeigu per tą laiką šiauliečiai išspręs tarptautinius standartus atitinkančių viešbučių klausimą, nes bet kokios varžybos pritrauks apie 600-800 žmonių',- sakė A.Raslanas.

                                        Šalies sporto ir Šiaulių miesto vadovai taip pat aptarė, kokiems sporto renginiams galėtų būtų skirta Kultūros ir sporto rėmimo fondo parama. KKSD vadovo vertinimu, palaikymo sulauks programa, skirta tarptautinėms sporto žaidynėms Šiauliuose, Šiaulių miesto žaidynės 2007 m., tarptautinės Jono Pinskaus irklavimo varžybos, bokso turnyras Paleckio taurei laimėti.

                                        Ateityje Šiaulių mieste privačiomis lėšomis planuojama pastatyti 50 metrų ilgio baseiną, dabar sprendžiami jo žemės klausimai. 'Šiame baseine būtų kultivuojamas plaukimas ir šuoliai į vandenį. Tai mus labai džiugina. Ateityje galėtume kooperuotis ir palaikyti šį projektą. Taip pat galvojama apie ledo rūmus, kurie būtų finansuojami irgi iš privataus kapitalo. Tai irgi labai puiku, nes atsirastų dar vienas taškas Lietuvoje, kuriame būtų galima pradėti kultivuoti žiemos sporto šakas - ledo ritulį, greitąjį čiuožimą, galbūt akmenslydį',- sakė KKSD vadovas.

                                        Be to, Šiauliai žada imtis iniciatyvos, jog Lietuvos elitinėje moterų krepšinio lygoje dalyvautų ir šio miesto moterų krepšinio komanda.

                                        Sportas.lt
                                        W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                                        Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                                        Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                                        Comment


                                          Parašė rastaman Rodyti pranešimą
                                          Sportas.lt
                                          Dziaugiuosi, kad Siauliai sparciai verziasi pirmyn!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X