Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Bendrasis miesto planas neįtiko Rožyno gyventojams
    http://www.panbalsas.lt/news/120/ART...008-10-31.html
    Raimonda MIKUČIONYTĖ
    "Panevėžio Balsas"


    Panevėžio miesto bendrasis planas parengtas ir patvirtintas 1995 metais. Tarybos posėdžiui tvirtinti planas pateiktas po ilgų svarstymų, derinimų. Gyventojams bendrasis planas buvo pristatytas gegužės mėnesį ir tik vakar pasiekė Tarybą. Panevėžio mero Povilo Vadopolo nuomone, naujajame bendrajame plane numatytos miesto teritorijos socialinės ir ekonominės raidos kryptys, visuomenės, komercinės veiklos, verslo, pramonės ir statybų galima plėtra, nustatyti teritorijų naudojimo reglamentai, numatyta susisiekimo ir inžinerinės infrastruktūros sistemų tobulinimas ir plėtra bei įvertinti Panevėžio miesto kaip apskrities centro poreikiai.

    Savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Saulius Matulis tvirtino: „Bene pagrindinis naujojo dokumento skirtumas, palyginti su senuoju, – sumažinta daugiaaukštės statybos, daugiau vietos mažaaukštei. Šiaurinėje ir rytinėje miesto teritorijoje vyrauja komercinė pramoninė ir mažaaukštė, pietinėje – mažaaukštė, vakarinėje – mišri (daugiaaukštė su aukštuminiais pastatais, komercinė pramoninė, mažaaukštė) statyba, palikta rekreacinė zona palei Nevėžio upę. Be to, centrinės miesto zonos, pripažintos istorine miesto dalimi, naudojimo režimas bus detalizuotas 2009 metais numatomu parengti specialiuoju planu.“

    NEĮTIKINO

    Tokie žodžiai, apie būtinybę patvirtinti bendrąjį planą, neįtikino nei Tarybos posėdyje dalyvavusio Seimo nario Juliaus Dautarto, nei Tarybos opozicionierių, nei į posėdį atvykusių Rožyno gyvenamojo kvartalo atstovų. Seimūnas, kodėl nereikia tvirtinti bendrojo plano, kalbą pradėjo iš toli. Politikas visiems priminė, kokie žmonės gyvena Rožyne ir kad jie buvo pagrindiniai jo rinkėjai Seimo rinkimuose. Ir tik tada prabilo apie tai, kad bendrojo plano tvirtinti, toks koks jis parengtas, negalima.

    PERSKAITĖ KREIPIMĄSI

    Rožyno kvartalo gyventojų vardu kalbėjęs Alfonsas Narkevičius perskaitė kreipimąsi, kuriame aiškiai išdėstyti gyventojų norai: Jurginų gatvę palikti kvartaline gatve, o naująją magistralę tiesti gerokai šiauriau už užstatytos gyvenamaisiais namais teritorijos. Gyventojų nuomone, apie magistralinės gatvės tiesimą per gyvenamojo kvartalo vidurį negali būti net kalbos, nes nutiesę magistralinę gatvę taip pažeistų viso Rožių kvartalo žmonių pagrindinę teisę, teisę į sveiką aplinką.

    SIŪLĖ NESKUBĖTI

    Konservatorius Vidmantas Baltramiejūnas siūlė neskubėti ir dar nepatvirtinti bendrojo plano. Tarybos opozicionieriai dar bandė aiškinti, jog bendrasis planas yra pagrindinis dokumentas, pagal kurį gyvens miestas, tačiau jų balsai nebuvo išgirsti.

    PATVIRTINO SKUBOTAI

    Bendrąjį planą Tarybos politikai patvirtino. Už planą balsavo 16, prieš nebuvo nei vieno, susilaikė 12 politikų. Po balsavimo konservatorius Petras Luomanas paleido repliką, kad bendrasis planas – pagrindinis dokumentas – patvirtintas skubotai, o dabar prasidės jo stumdymas ir koregavimas pagal detaliuosius planus.

    Comment


      Parašė Rydik Rodyti pranešimą
      Nezinau, aš buvau informuotas kad griaus, tai ir rašau..
      Labai nepatikimi informacijos saltiniai)) pletkai tie zmones kur ten daro jau seniai zinojo, kad negriaus...bus vieno auksto, o ne viesbutis 7 aukstu kaip bobutes sneka)) ir surinkusios parasus ateina i statybviete..tipo skusis tikrai ten bus 5 nuomininkai...ir jie jau daugmaz aiskus o pacio linelio likimas bus aiskus po nauju metu)
      Paskutinis taisė burundukas; 2008.11.04, 20:56.

      Comment


        Nedaug beliko ir laukti...
        ______________
        The Division Bell

        Comment


          Parašė burundukas Rodyti pranešimą
          ...o pacio linelio likimas bus aiskus po nauju metu)
          Na kad linelis kraustysis į kultūros rūmus tai galiu garantuoti 100%..jau tą tai tikrai žinau

          Comment


            Parašė Rydik Rodyti pranešimą
            Na kad linelis kraustysis į kultūros rūmus tai galiu garantuoti 100%..jau tą tai tikrai žinau
            Nu tai sakau po nauju metu kai jie issikels ir bus aisq, bet faktas, kad bus kazkas is didziuju prekybos centru cia ir 100% tik neaisku koks dar..greiciausiai rimi

            Comment


              Parašė burundukas Rodyti pranešimą
              Nu tai sakau po nauju metu kai jie issikels ir bus aisq, bet faktas, kad bus kazkas is didziuju prekybos centru cia ir 100% tik neaisku koks dar..greiciausiai rimi
              Ka ci spangstat, jokiu ten nebus prekybos centru

              Comment


                Parašė Andree Rodyti pranešimą
                Ka ci spangstat, jokiu ten nebus prekybos centru
                O tai kas ten bus, jei tamsta toks žinovas?
                ______________
                The Division Bell

                Comment


                  Parašė Andree Rodyti pranešimą
                  Ka ci spangstat, jokiu ten nebus prekybos centru
                  Jei nieko neismanai tai ir tylek as tai tikrai garantuotai zn kaip ten bus, net projektus maciau...tai ir tylek

                  Comment


                    .... čia atrodo kad ir Panevėžiui jau gali būti aktualu
                    http://www.miestai.net/forumas/showp...2&postcount=82

                    Panevėžyje braižomi didmiesčio planai
                    http://www.aina.lt/index.php?article=57619
                    http://www.sekunde.lt/content.php?p=read&tid=53209
                    Sekundė
                    2008.11.05
                    Darius SKIRKEVIČIUS

                    ........ Pirmieji Panevėžio vartai jau projektuojami vakarinėje dalyje. Bendrovė „Ogmios Real Estate“ per artimiausius metus ten planuoja pastatyti du įspūdingus statinius: 18 aukštų (70 metrų) , o vėliau ir 55 aukštų (aukštesnį nei 200 metrų). Klaipėdos gatvės pabaiga yra vienintelė Panevėžyje vieta, kur pastatų aukštingumas nėra ir nebus ribojamas.........
                    Gyvenimas dangoraižyje: išskirtinumas prieš saugumą
                    http://ekonomika.atn.lt/straipsnis/6...-pries-sauguma
                    2008 m. spalio 14 d., antradienis
                    Šaltinis: World-Estate.com


                    Nekilnojamojo turto agentūros teigia, kad kuo butai aukščiau, tau greičiau išgraibstomi. Nepaisant to, kad už kvadratinį metrą tenka pakloti gerokai didesnę sumą. Mažesnis triukšmas, švaresnis oras bei geresnis psichoemocinis klimatas – pliusai už kuriuos reikia plačiau atverti piniginę.

                    Bene didžiausias buto dangoraižyje privalumas – vaizdas pro langą, kurio niekas (dažniausiai) neužstoja. Priešais stovintis kitas gyvenamasis namas, viską užstojančios sukerojusios medžio šakos – štai ką neretai mato 2-3 aukšto gyventojai. Tokio vaizdelio su peizažu pro 26 aukšto langą neverta net lyginti.

                    Gyvenantieji aukštai kvėpuoja švaresniu oru, nes transporto ir kiti teršalai nusėda apačioje. Mažesnis triukšmas ir puikūs vaizdai pro langus – visą tai sudėjus galima pavadinti teigiamu psichoemociniu poveikiu.

                    Vis dėlto ne visiems žmonėms tinkami butai, esantys aukštai. Išties yra nemažai žmonių, jaučiančių baimę važiuoti liftu ar apskritai būti aukštai. Tokie žmonės net už pinigus nesutiktų kraustytis į viršutinį aukštą.

                    Į dangoraižių trūkumų sąrašą reikėtų įtraukti kasdienes keliones liftu ir tai, kad negalima naudotis balkonais, praverti langų. Dangoraižiuose taikomi specialūs reikalavimai langų mechanizmams.

                    Be to, daugiabučiai – skirtingai nei vienkiemiai – neturi savo kiemo, kur gali ramiai ir saugiai žaisti vaikai. Pripratusiems prie nuosavų namų, didelio kiemo ir žalumos gali būti sunku užsidaryti aukštai įrengtame akvariume.

                    Svarstant galimybę įkurti savo namų lizdelį dangoraižyje nereikia pamiršti saugumo. Reikėtų išsiaiškinti, ar projektuotojai skyrė pakankamą dėmesį priešgaisrinei apsaugai. Namo konstrukcija turėtų būti atspari ugniai, su įrengta modernia purkštuvų sistema.

                    Dangoraižiai dėl savo nestandartinės išvaizdos ir dydžio išsiskiria iš miesto namų panoramos. Į jų išskirtinumą dėmesį atkreipia ne tik gražiausias vietas fotografuojantys turistai, bet ir teroristai. Po 2001 metų rugsėjo 11 dienos teroristinių išpuolių keletą metų buvo nepopuliaru gyventi, dirbti ir net statyti dangoraižius. Pamažu griūvančių Niujorko dangoraižių vaizdas pasimiršo ir gyvenimas aukštybėse pamažu vėl grįžta „į madą“.

                    Pasaulis tampa vis trapesnis ir labiau pažeidžiamas – vyksta neramaus gyvenimo „globalizacija“, t.y. jei anksčiau teroristiniai išpuoliai ir stichinės nelaimės grėsė tam tikriems regionams, tai dabar niekas niekur negali jaustis saugiai. O gyvenimas 400 metrų virš jūros lygio saugumo neprideda.

                    Taigi būstas dangoraižyje suteikia išskirtinumo gyvenimo kokybei, bet vieni už šiuos skirtumai pasiryžę sumokėti didelius pinigus, kitų nė su botagu neužkelsi į trisdešimtą aukštą. Kiekvienam savo.

                    Comment


                      Parašė burundukas Rodyti pranešimą
                      Jei nieko neismanai tai ir tylek as tai tikrai garantuotai zn kaip ten bus, net projektus maciau...tai ir tylek
                      Užuot tildę vienas kitą galėtumėt pasidalinti turima informacija.

                      Comment


                        Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                        Užuot tildę vienas kitą galėtumėt pasidalinti turima informacija.
                        kas domina klausk atsakysiu

                        Comment


                          /\
                          Parašė burundukas Rodyti pranešimą
                          Jei nieko neismanai tai ir tylek as tai tikrai garantuotai zn kaip ten bus, net projektus maciau...tai ir tylek
                          Sakai, kad tikrai žinai kas ir kaip bus. Na tai papasakok visiems, ką ten matei ir kas ištikrųjų bus.

                          Comment


                            Tos patalpos padalintos i 5 dalis...viename is ju bus casino, kitame vaistine, taip pats bus kavine dar pora nuomininku nera tiksliai aiskus, gali dar keistis.... o vietoj linelio, kai jis bus parduotas planuojamas prekybos centras...

                            Comment


                              Centrai milžinai „mažylius“ varo į kampą
                              http://www.panbalsas.lt/news/120/ART...008-11-08.html
                              Raimonda MIKUČIONYTĖ
                              "Panevėžio balsas"


                              Jeigu Tarybos politikai pritars tokiam planui, trijose Panevėžio vietose – Klaipėdos g. 64, Smėlynės g. 202 ir Aukštaičių g. 56 – bus leista statyti didesnius prekybos centrus nei buvo numatyta 2006 metais patvirtintame didžiųjų prekybos įmonių išdėstymo specialiajame plane. Būsimuosius prekybos centrus Panevėžyje užsimojo statyti dvi bendrovės iš sostinės – „Bendri projektai“ ir „Vilniaus žemės grupė“ – bei kauniečių bendrovė „Vita Activa“ .

                              STATYS DIDESNIUS

                              Pasak Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo Sauliaus Matulio, šiose vietose, vadovaujantis įteisintais nutarimais, galima statyti prekybos centrus, kurių teritorijos gali būti iki 1000 kvadratinių metrų.

                              „Įteisinus pakeitimus, jeigu, žinoma, Taryba pritars, Klaipėdos gatvėje bus statoma prekybos įmonė, kuri užims iki 7000 kv. m plotą, Aukštaičių ir Smėlynės gatvėse – iki 1500 kv. metrų. Pastarosiose vietose bus statomos maisto prekių parduotuvės, o Klaipėdos gatvėje – specializuotas prekybos centras, prekiaujantis baldais. Beje, specialusis planas po patvirtinimo keičiamas pirmą kartą“, – aiškino vyriausiasis miesto architektas.

                              PRIEŠTARAUJA

                              Tokiam parengtam Savivaldybės architektų projektui prieštarauja Panevėžio verslininkų asociacija. Asociacijos pirmininkas Kazys Grabys Tarybos politikams įteikė prašymą, kuriuo reikalaujama, kad balsavimas, priimant tokį sprendimą, būtų vardinis. Be to, prašyme nurodoma, kad didžiųjų prekybos centrų išdėstymo specialiojo plano keitimai nebuvo derinti su Panevėžio smulkaus ir vidutinio verslo atstovais.

                              K.Grabys teigė, kad šis sprendimas rodo, jog miesto Savivaldybės administracija vieningai palaiko kitų miestų didžiųjų prekybos įmonių atstovų nuomonę bei pageidavimus.

                              NEŠVARŪS ŽAIDIMAI?

                              „Mus jaudina planuojami pasikeitimai, susiję su būsimomis statybomis Aukštaičių g. 56. Čia ketinama statyti nemažą maisto prekių parduotuvę , – aiškino Verslininkų asociacijos pirmininkas. – Prekybos centras bus statomas per arti jau esančios parduotuvės „Vasaris“. Mūsų nuomone, tokia nepagrįsta didžiųjų prekybos įmonių plėtra Panevėžyje privers bankrutuoti smulkaus ir vidutinio verslo prekybos įmones. Tuomet mieste gali padidėti bedarbystė, emigracija bei nusikalstamumas. Todėl mes kviečiame politikus nepatvirtinti didžiųjų prekybos įmonių specialiojo plano pakeitimo. Be to, prieš abejotiną sprendimą būtina atlikti poveikio aplinkai ir verslui tyrimus. Jie atlikti nebuvo. Beje, mus piktina dar vienas faktas. Taryba jau patvirtino bendrąjį miesto planą, o jame būsimųjų prekybos įmonių plotai nurodyti padidinti, nors Taryba dar nepatvirtino specialiojo plano keitimo. Kyla įtarimų, kad tai – nešvarūs bei kažkam naudingi žaidimai.“

                              KETINA STATYTI

                              Savivaldybės vyriausiasis architektas S.Matulis teigė, kad Panevėžio verslininkų abejonės nepagrįstos. Pasak jo, drausti statyti numatytose vietose prekybos centrus negalima.

                              „Draudimais nieko nelaimėsime. Mano nuomone, verslui plėtoti reikia sudaryti tinkamas sąlygas ir nesvarbu, kas stato prekybos centrus. Kuo daugiau jų bus, tuo geriau žmonėms. Be to, Smėlynės ir Aukštaičių gatvėse, kur ketinama statyti maisto prekių parduotuves, žemės sklypai nupirkti, o Klaipėdos gatvėje – išnuomoti. Manau, kad specialiojo plano keitimas bus patvirtintas. Priešingu atveju planuojantis minėtas statybas asmuo Savivaldybę gali paduoti į teismą.“

                              VERTINS SITUACIJĄ

                              Savivaldybės Tarybos finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Visvaldas Matkevičius aiškino, kad susipažino su Verslininkų asociacijos prašymu.

                              „Reikia įvertinti situaciją ir patikrinti, ar didžiųjų prekybos įmonių išdėstymo specialiojo plano keitimas būtų naudingas miestui, ar jis nepažeis Panevėžio smulkiųjų ir vidutinių verslo įmonių atstovų interesų. Maži prekybos centrai konkuruoti su monopolistai nėra pajėgūs. Juolab kad planuojamus prekybos centrus statys ne panevėžiečiai, o kitų miestų verslininkai. Nemanau, kad tokių centrų atsiradimas naudingas Panevėžiui“, – tvirtino V.Matkevičius ir teigė, kad bus patikrinta, ar specialiojo plano keitimas parengtas pagal galiojančius įstatymus.

                              Skaitykite dienraštyje "Panevėžio balsas"

                              Comment


                                Matyt Ūkio banko pastato projektėlis dar ilgai kapanosis kol visko nesuras Galėtų ir ne stiklinį pastatą statyti, o autentišką atkurti...

                                Parašė Panevėžyje atkastas 200 metų senumo šulinys
                                http://tv.delfi.lt/video/lH3J8ube/

                                Panevėžio centre, Laisvės aikštėje, kasant pamatus komerciniam pastatui, surastas 200 metų senumo šulinys, daržovių rūsys, krosnių liekanų, indų šukių bei pasagų.
                                Visos forumo temos apie Panevėžį:
                                http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                                Comment



                                  Žinoma galėtų, bet kaip visada - "sloiką" visuomet greičiau ir pigiau suręst, nei kruopštus, ir gana komlikuotas, atkūrimas. Tačiau turint omeny, kur tai statoma, ir kokiame kontekste šis statinys išdygtų - aš pasisakyčiau tik už autentiško pastato atkūrimą.

                                  Ir taip jau ta Laisvės a. sudarkyta vis dar niekaip nepradedamu rekonstruoti (kelinti metai, kaip rengiamasi?) viesbučiu...

                                  Ir dar šiek tiek į temą - prie J.Miltinio dramos teatro, Elektros g., buvo projektuojama požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Numirė projektas.

                                  P.S. Gal yra nuotraukų, kaip atrodo J.Miltinio dramos teatro fasado šiltinimo ir tvarkymo darbai?
                                  ______________
                                  The Division Bell

                                  Comment


                                    Parašė enigma Rodyti pranešimą
                                    Ir dar šiek tiek į temą - prie J.Miltinio dramos teatro, Elektros g., buvo projektuojama požeminė automobilių stovėjimo aikštelė. Numirė projektas.
                                    Požeminė aikštele turėjo būti įrengta, kai buvo tvarkoma Laisvės a. paskutinė dalis, bet savivaldybė nerado lėšų. Taip Panevėžio centras liko be požeminio parkingo
                                    Life is a game that no one wins

                                    Comment


                                      Savivaldybės meras P.Vadopolas Kaune pristatė miesto laimėjimus
                                      http://www.aina.lt/index.php?article=58145
                                      AINA
                                      2008.11.14


                                      Vakar Panevėžio miesto meras Povilas Vadopolas dalyvavo Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos organizuotame socialinės partnerystės projekto renginyje Kaune. Jame buvo pristatytos Panevėžio ir Kauno apskričių ateities vizijos, išklausyti pasiūlymai verslo ir socialinei aplinkai gerinti, privačioms investicijoms skatinti.

                                      Savivaldybės meras savo pranešime pristatė Mokslo ir technologijų parko, Mechatronikos centre atidaryto Technologijų demonstravimo centro, universalios sporto arenos, „Babilono - miesto mieste“, UAB „Paninvest“ bankrutavusios „Semos“ bendrovės teritorijos užstatymo bei numatomo statyti aktyvaus poilsio ir turizmo bazės su kempingu šalia Nevėžio upės projektus, Panevėžio miesto bendrojo plano korektūrą.

                                      Taip pat pateikta informacija apie planuojamą statyti pramonės parką. „Mūsų pramonės parkas - tai investicija į priekį. Šis projektas pareikalaus daug lėšų ir išbridus Lietuvai iš ekonominės krizės bus puiki paspirtis investicijoms mūsų mieste. Socialinės partnerystės renginio organizatoriai teigiamai įvertino mūsų jau atliktus darbus ir ateities perspektyvas. Tai įrodymas, kad einame teisinga kryptimi“, - sakė miesto meras P.Vadopolas.

                                      Taip pat meras atkreipė dėmesį į tai, kad daugiau dėmesio į smulkiuosius ir vidutinius verslininkus turėti kreipti LR Seimas bei vyriausybė, peržiūrėdama įstatymus bei keisdama mokesčių politiką.
                                      Renginyje nemažai dėmesio skirta kultūros paveldo problemoms ir jų sprendimo būdams.

                                      Comment


                                        Prekybininkai tebesigviešia Panevėžio centro
                                        http://www.aina.lt/index.php?article=58350
                                        Panevėžio balsas
                                        2008.11.19
                                        Gintautas SUBAČIUS


                                        Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų (PPPAR) tarybos posėdyje, į kurį buvo pakviestas miesto meras Povilas Vadopolas, daugiausia diskutuota apie didžiųjų prekybos centrų plėtrą ir naujos Seimo valdančiosios daugumos užmojus didinti mokesčių naštą. Miesto verslininkams nesuprantama, kodėl visame pasaulyje esant ekonominei krizei mokesčiai verslui mažinami, o Lietuvoje ketinama pasielgti priešingai. Jų nuomonė buvo dvejopa ir dėl didžiųjų prekybos centrų plėtros.

                                        PPPAR prezidentas Sigitas Gailiūnas akcentavo, kad šiandienos situacija reikalauja kuo artimesnio bendradarbiavimo su Savivaldybe, Vyriausybe, kad valdžia įsiklausytų į verslininkų nuomonę ir priimtų verslui palankesnius sprendimus. Juk nuo verslo plėtros priklauso ekonomikos augimas, miesto ir šalies ateitis. Todėl į PPPAR tarybos posėdžius nuspręsta kviesti merą P.Vadopolą, kitus Savivaldybės vadovus, specialistus. Mieto vadovas entuziastingai sutiko bent kartą per mėnesį dalyvauti diskusijose aktualiausiomis problemomis.

                                        S.Gailiūnas pabrėžė, kad pastaruoju metu Panevėžyje labai daug kalbama apie didžiųjų prekybos centrų plėtrą. Anot jo, Savivaldybė gavo tris prašymus prekybos centrams Aukštaičių, Klaipėdos ir Smėlynės gatvėse statyti. PPPAR prezidentas sakė, kad iš pradžių didžiausią nepasitikėjimą kėlė Klaipėdos gatvėje numatomas statyti prekybos centras, panašus į „Domus galeriją“ Vilniuje, esą pasitarnausiantis tik smulkiesiems verslininkams.

                                        LIPA ANT GALVOS

                                        Panevėžio smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos vardu kalbėjęs „Panevėžio bičiulio“ savininkas Jonas Gvazdauskas teigė, kad dar 2006 metais patvirtintas didžiųjų prekybos centrų plėtros planas. Jame numatyta, kurioje zonoje ir kokio dydžio pastatus galima statyti. Tačiau, anot jo, zonoje, kurioje prieš tai buvo numatyta statyti iki 1000 kvadratinių metrų ploto prekybos centrus, dabar Klaipėdos gatvėje ketinama statyti 7000, o Smėlynės ir Aukštaičių gatvėse – 2000 kvadratinių metrų prekybos centrus.

                                        „Motyvuojama tuo, kad Klaipėdos gatvėje patalpos bus išskaidytos po 100 kvadratinių metrų ir jose įsikurs verslininkai, – kalbėjo J.Gvazdauskas. – O iš kur tiek verslininkų atsiras? Numatoma prekiauti brangesnėmis interjero prekėmis nei „Senukai“, bet kas gali priversti prekiauti brangiau? Jei dar vienas prekybos centras bus pastatytas Aukštaičių gatvėje, žlugs „Vasaris“ ir savininkas negalės grąžinti apie 4 milijonų litų paskolos. Ūkio ir aplinkos ministrų įsakymais turėtų būti garantuojama darni plėtra, o kokia čia darna, jei lipama ant galvos.“

                                        STABDYTI NEVALIA

                                        Vytautas Šidlauskas sakė, kad teiginys „nukonkuruos“ negali būti svarbiausiu argumentu statyboms stabdyti, nes be jų miestas taps mirusiu. Tačiau „Panevėžio energijos“ vadovas yra įsitikinęs, kad turi būti nustatyta ir patvirtinta tvarka, kuri galiotų visiems.

                                        Bankininkas Juozas Bečelis sutiko su J.Gvazdausko nuomone, kad miesto plėtros strategija būtų numatyta bent 50 metų. Jis sakė neįsivaizduojantis, koks architektas galėjo suprojektuoti miesto centre orą teršiančią ir automobilių spūstis lemiančią „Maximą“. „Jau bent penkerius metus smulkusis ir vidutinis verslas yra visiškai užmirštas, baigiame Lietuvą atiduoti į oligarchų rankas ir parduoti verslą, – mano J.Bečelis. – Generalinis planas yra šventas dalykas – bet kas užsimanęs jo negali keisti.“

                                        PALEIDO VĖJAIS

                                        Panevėžio statybos tresto vadovas Dalius Gesevičius sakė, kad Klaipėdos gatvėje numatomas interjero prekių prekybos centras nekonkuruos su prekiautojais maisto produktais. Esą ketinimai pagelbėti verslininkui atsisakyti investicijų yra nusikaltimas. „Suklysta, kai į miesto centrą buvo „įleisti“ du prekybos centrai, – sakė jis. – Leidus jiems kurtis arčiau centro, kitiems būtų didinama konkurencija. Į norą brautis į Panevėžio centrą galima pažiūrėti ir iš naudingos pusės – centre esančioms įmonėms padidinti mokesčius. Galbūt tas noras sumažėtų? Dabar gi tebėra autobusų stotis ir, verslininkui sukišus dešimtis milijonų litų, niekas negalės nurodyti, ką statyti. Žiūrint strategiškai, viską reikėjo pradėti nuo autobusų stoties – būtent nuo jos vykdyti miesto plėtrą.“

                                        J.Bečelis priminė Nemuno–Kniaudiškių gatvėje statytus ir labai brangiai kainavusius namus, tačiau neatsirado politinio ryžto iškelti stoties. O dabar ten žemė išdalyta sklypeliais, tokiais, kaip „Kaziuko kamarai“, ir investicijos į namus paleistos vėjais.

                                        MANIPULIUOTI NELEIS

                                        Meras P.Vadopolas, padėkojęs PPPAR už aktyvumą ir sprendžiamas problemas, sakė iš pirmtakų gavęs tokį palikimą, dėl kurio privalantis vykdyti kai kurių projektų tęstinumą ir tęsti įsipareigojimų vykdymą. Jis patvirtino, kad dabar vyksta specialiojo plano korektūra dėl galimo trijų prekybos centrų, didesnių kaip 1000 kvadratinių metrų, statybos.

                                        P.Vadopolas sakė, kad susitikime su Smulkiųjų ir vidutinių verslininkų asociacijos atstovais sutarta dėl centro Klaipėdos gatvėje statybos. Meras tvirtino, kad veikiausiai prašymui statyti naują prekybos centrą Aukštaičių gatvėje nebus pritarta. Kyla abejonių ir dėl prekybos centro Smėlynės gatvėje statybų. P.Vadopolas sakė savo akimis matęs, kad ten parduodamas žemės sklypas, todėl leidimas statyti centrą gerokai pabrangintų žemės kainą. Meras tvirtino Savivaldybės sąskaita niekam manipuliuoti neleisiantis.

                                        P.Vadopolas akcentavo, kad dėl ekonominės krizės jokiu būdu negalima atsisakyti investuotojų ir statybų, nes tik tai leis išlaikyti esamą nedarbo lygį ir ekonomiką. Prakalbus apie stotį, meras patikino, kad po poros metų Autobusų parko teritorijoje bus pastatyta nauja autobusų stotis. Tada jau ateis eilė statyboms dabartinės autobusų stoties vietoje.

                                        APYNASRĮ UŽDĖTŲ

                                        PPPAR Tarybos nariams prakalbus apie naujos šalies valdžios pasirašytą krizės įveikimo planą, visi vienbalsiai tvirtino nesuprantantys, kodėl sunkioje padėtyje atsidūrusiems verslininkams didinami mokesčiai. Anot jų, visame pasaulyje, norint įveikti krizę, mokesčiai mažinami, o Lietuvoje – priešingai. Verslininkai reiškė pretenzijas dėl netikusių įstatymų, pagal kuriuos negalima atleisti nieko nedirbančio žmogaus. V.Šidlauskas pasigedo ilgalaikių valstybės prioritetų, o S.Gesevičius net pasiūlė įsteigti socialinę policiją, kuri domėtųsi, kam mokamos socialinės išmokos ir kam jos panaudojamos. Anot jo, pusė bedarbių neva yra sukčiai.

                                        Įdomiai nuskambėjo V.Šidlausko klausimas – kas yra pensininkas? Jo įsitikinimu, pensininkas yra žmogus, išėjęs į užtarnautą poilsį. Jei jis dirba ir už tai gauna atlygį, anot verslininko, negali būti laikomas pensininku ir jam kitos išmokos neturėtų būti mokamos.

                                        Skaitykite dienraštyje "Panevėžio balsas"

                                        Comment


                                          Pastaruoju metu daug kalbama apie prekybcentrių išdėstymo specialiojo plano korektūrą. Ji jau yra parengta ir prieinama viešai http://www.panevezys.lt/Portals/c6d9...lAR--Dprim.pdf o parengtą naują planą galite pasižiūrėti http://www.panevezys.lt/Portals/c6d9...lBR--Dprim.jpg

                                          Savo dydžiu išsiskiria Klaipėdos g. 64 esantis SBA baldų salonas. Jo priešprojektinis pasiūlymas būtų toks (paimta iš plano korektūros):



                                          Žiūriu jau senokai šis projektas pradėtas įgyvendinti
                                          Visos forumo temos apie Panevėžį:
                                          http://www.miestai.net/forumas/tags.php?tag=panevezys

                                          Comment

                                          Working...
                                          X