Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Efka_01 Rodyti pranešimą
    Man jau juokinga, kiek PNVZ turi ir statosi prekybcentrių. Vien nuo Šiaulių atvažiuojant kiek.... Kartais atrodo, kad PNVZ taip striuka su veikla ir pramogomis, kad apsiprekinimas Babilone ar Rio yra vienintelė įdomesnė veikla mieste...
    Trijų iksų maksimos vis dar nėra. Norėdamas rimčiau apsipirkti turi važiuot iš Panevėžio.

    Naujos parduotuvės statosi kažkiek nuošalesnėse vietose, mikrorajonuose.

    Rimi tik dvi parduotuves iki šiol teturėjo, nors ten keistas apskritai tas PC.

    Lidlas turi dvi parduotuves, statosi trečią. Dar kelias susiprojektavęs. Kaip ir ok.

    Norfa dar statysis vieną parduotuvę.

    Comment


      Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
      Manau dažnas turistas ar pravažiuojantis pamatęs stotį iš autobuso gali ir nebenorėt išlipt

      Turistai +/- šitą puslapį turėtų paskrolinti:

      https://www.panevezysinfo.lt/

      Jei nieks smarkiai nesudomino, tai reiktų nevažiuoti, neišlipti.
      Labai teisingai parašyta, jei nori kažką pamatyti, tai prieš tai reikia apsilankyti infocentre. Miestas nebuvo turtingas ir kažkuom įspudingas....neturėjom mes jokio senamiesčio, tik keletas architekturiniu pastatu, daugiau visur kitur lušnos, kurios ir dabar dar nepuošia miesto.......pastariuosius metus Panevėžys nesirupino jokiu atnaujinimu.....o ir miestas buvo fainas ir darbingas vien nuo dideliu gamyklu. Dabar yra kitaip, miestas turi vizija ir bandom išlipti mes iš dugno. Nėra taip paprasta, čia jums ne rankutėm suploti, kad viskas bamt ir sutvarkyta. Miestas turi dideliu bėdu, bet viskas yra jau tvarkoma ir žiurima kitaip....tvarkomos ir asfaltuojamos gatvės, pėsčiuju ir dviračiu takai, gerinama infrastruktūra, statomi nauji nors ir nedideli daugiabučiai, kuriamos naujos gamyklos LEZ ir kitur, ES pinigais tvarkomos kitos teritorijos, parkai....ir panašiai.....yra nemažai vykdomu projektu....ir bus vykdoma......

      Pats miestas daug metu buvo tarsi užmiges, niekas nesidare, atrodė tarsi laikas buvo sustojes. Bet, dabar viskas kitaip, nors ir judama šiek tiek lėtu žingsniu. Turime daug kur tvarkytis ir nesustoti, tai nebus dar taip,kad po metu ar keliu BAM ir jau turizmo miestas.... Reikia dar daug darbu nuveikti. Sutinku, nepuošia miesto griuvančios lušnos centre, sovietiniai didžiuliai, niurus, nuobodus pastatai, namai, daugiabučiai, apleistos gatvės ar neprižiurintys ir trupantys takai......Aiškukai ES projektus igyvendinsime, turėtu stengtis ir šalimais pastatu savininkai, kad susitvarkytu ir pagražintu savo turimus pastatus ir atkurtu gražu ir patrauklu vaizda. Apleisti pastatai, tikrai gadina miesto vaizda ir noro nėra buti jame tikrai.

      Galbūt reiktu atsisakyti keleriems metams didelės išleidžiamos sumos Kalėdu eglėj ir miesto papuošimams, bent kol vyksta Laisvės a. rekonstrukcija ir sutikti šventes su daug paprastesne egle ir jos papuošimais, nereikia dabar čia išlaidauti, o lėšas panaudoti , ten kur tikrai reikia.....

      Panevėžys galėtu buti lankomas nebent po kokiu 5-7 metu, o gal ir dar po kokiu 10 metu. (igyvendinus dabartinius visus ir busimus projektus, bei nesustoti kurti nauja ir igyvendinti).... dabar tikrai nieko gero nepamatysi.......o pramogu yra reikia tik paieskoti, tiek mieste , tiek rajone.

      Comment


        Trims projektams ieškos naujų finansavimo šaltinių

        Šiandien Panevėžio miesto savivaldybės politikai pritarė, kad būtų keičiama 2014-2020 m. integruotų teritorijų vystymo programa. Dabartinės autobusų stoties konversijai, stoties prieigoms ir viešosioms erdvėms prie Laisvės aikštės sutvarkyti bus ieškoma kitų finansavimo šaltinių.

        „Nė vieno projekto nėra atsisakoma. Visi jie svarbūs miesto bendruomenei, todėl jų įgyvendinimas – tik laiko klausimas. Šiuo metu turime labai paprastą pasirinkimą – arba turimomis lėšomis bandyti visus įgyvendinti vaikantis kiekybės, tačiau nepaisant kokybės, arba kai kuriuos įgyvendinti dabar visa apimtimi, kitus – šiek tiek vėliau ir/arba pasitelkiant kitus finansavimo šaltinius. Manome, kad miestui svarbu turėti ne daugiau ir greičiau pabaigtų projektų, o kokybiškas viešąsias erdves, kurios būtų tinkamai pritaikytos panevėžiečių poreikiams. Programos pokyčiai yra neišvengiami pirmiausia dėl nuolat augančių rangos kainų, kurių objektyviai nebuvo galima numatyti prieš kelerius metus rengiant projektus. Vieną iš projektų – dabartinio stoties pastato konversijos pritaikant bendruomenių veiklai – faktiškai sustabdė Konkurencijos taryba. Jos nuomone, mūsų sumanymas lengvatinėmis sąlygomis skirti patalpas bendruomenėms, turizmo ir verslo konsultacijų centrui pažeidžia konkurenciją – esą taip verslui atimame galimybę užsidirbti iš tokių paslaugų. Kodėl tokia pozicija atsirado tik dabar, nesiimu vertinti, tačiau dar kartą patikinu, kad ir šis projektas bus įgyvendintas, jeigu reikės – rasime lėšų biudžete“, - sako administracijos direktorius Tomas Jukna.

        Atidėjus 3 projektus jiems numatytas finansavimas bus panaudotas Laisvės aikštės ir Senvagės projektams kokybiškai įgyvendinti.

        https://www.panevezys.lt/lt/naujieno...skos-2h38.html



        Su esančiu biudžetu ir jo numatomu augimu kitais metais projektai toli tikrai nenusikeltų. Tas viešųjų erdvių sutvarkymas prie Laisvės aikštės jaučiu bus tas, kuris nusikels ilgesniam laikui, o kiti tai žymiai svarbesni.
        Paskutinis taisė PNVŽ; 2019.06.20, 16:15.

        Comment


          Matyt, paprasčiau"įsisavinti" EU lėšas. Reikėjo tik priešais savivaldybę aikštelę sutvarkyti ir požeminį parkingą įrengti

          Comment


            Susisiekiau su teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vyriausiąja specialiste, kelių prioritetinių projektų vadove ir gavau šį atsakymą:

            Laba diena,
            Informuojame, kad nei autobusų stoties, nei jos prieigų, nei viešųjų erdvių prie Laisvės aikštės rekonstrukcijos neatsisakoma. Projektams bus naudojami kiti – ne vadinamosios „Urban“ programos – finansavimo šaltiniai. Prioritetas yra skiriamas Autobusų stoties ir jos prieigų projektams. Tikėtina, kad projektai bus įgyvendinti iki 2021 metų.
            Pagarbiai
            Vita Bubliauskaitė


            Taip pat išsiaiškinau, kad tvarkant viešąsias erdves prie Laisvės aikštės prioritetas bus skiriamas Elektros g., Laisvės a. važiuojamajai daliai ir Vasario 16-osios g. atkarpų rekonstrukcijai.
            Paskutinis taisė PNVŽ; 2019.06.29, 13:28.

            Comment


              Paskelbti nauji viešieji pirkimai Senvagės ir jos prieigų sutvarkymui su jau padidinta kaina. Orientacinė planuojama kaina - 4,0 mln. eurų, o rangos darbų kaina turi būti ne didesnė nei 4,8 mln. eurų (paskelbus pirmuosius pirkimus Senvagei praeitų metų rugpjūtį rangos darbų kaina neturėjo būti didesnė nei 3,7 mln. eurų). Darbų trukmė - 14 mėn. Nuotraukoje neparodyta visa tvarkoma teritorija, kuri tęsiasi iki Stoties g. tilto. Verta paminėti, kad vakarinėje Senvagės pusėje numatyti nemaži kirtimai siekiant atidengti vaizdą į Senvagę nuo J. Balčikonio skvero ir Konservų fabriko. Medžiai dabar gražiai uždengia apleistą konservų fabriką tad pradėjus darbus jis pasimatys visu „gražumu“. Žinoma kol nebus sutvarkytas.
              Attached Files
              Paskutinis taisė PNVŽ; 2019.06.29, 13:28.

              Comment


                Keičiasi planai dėl baseino, savivaldybė atsisako jį pristatyti kaip atskirą pastatą prie sporto rūmų. Dabar planuojama modernizuoti esamą sporto rūmų pastatą ir nugriovus priestatus pristatyti naują baseiną su SPA zona. Šiais metais bus rengiamas architektūrinis konkursas.
                Paskutinis taisė PNVŽ; 2019.07.01, 12:42.

                Comment


                  Parašė PNVŽ Rodyti pranešimą
                  Keičiasi planai dėl baseino, (...) Šiais metais bus rengiamas architektūrinis konkursas.
                  sistema-kaip "įsisavinti" euriukus- veikia... Ypač jei po keletą kartų atidedama... ir vėl skelbiami konkursai...

                  Comment


                    Parašė Pyp123 Rodyti pranešimą
                    sistema-kaip "įsisavinti" euriukus- veikia... Ypač jei po keletą kartų atidedama... ir vėl skelbiami konkursai...
                    Nematau kur pinigų plovimas, konkursas reikalingas projekto išgelbėjimui. „Ir vėl...“? Architektūrinis konkursas baseinui niekada nebuvo skelbtas, tiesiog buvo pirktas techninio projekto parengimas iškart be jokio konkurso. Galiausiai suprasta, kad priestatas architektūriškai neįsilieja į likusį sporto rūmų pastatą, nuspręsta, kad suprojektuotas pastatas yra per didelis esančiai erdvei, dėl erdvės stokos neįmanoma sukurti higienos normas atitinkančias vidaus ir viešąsias erdves. Skelbti architektūrinį konkursą reikėjo iškart visam kompleksui, bet buvo nueita paprasčiausiu keliu - kuriant atskiros architektūros priestatą. Matyt dėl skubėjimo. Skubėjimo kažkur. Dabar visas pastatas bus tvarkomas kompleksiškai, o Jūs galit ir toliau svaigti apie kažkokius euriukų įsisavinimus.

                    Comment


                      Aš nerašiau apie pinigų plovimą, plovimo prevencija rūpinasi spec. tarnybos... Mano galva, miesto valdymas yra paprastas verslas, jei galima užsidirbti dvigubai ar trigubai, tai kodėl gi ne? Išsirinkus teisiamą merą ir jo komitetą, pritari ir susimoki už jų veiklą. Aš manau, kad visai sąžininga Šiuo atveju bus sąžininga ir antrai ir trečiai konkurso vietai skirti prizus
                      Paskutinis taisė Pyp123; 2019.07.02, 06:24.

                      Comment


                        Parašė PNVŽ Rodyti pranešimą
                        Keičiasi planai dėl baseino, savivaldybė atsisako jį pristatyti kaip atskirą pastatą prie sporto rūmų. Dabar planuojama modernizuoti esamą sporto rūmų pastatą ir nugriovus priestatus pristatyti naują baseiną su SPA zona. Šiais metais bus rengiamas architektūrinis konkursas.
                        Nelabai supratau pas ką keičiasi planai, ....... pas tą kuris neskaito iki galo....
                        Juk nuo pat pradžios ėjo kalba kad baseinas atsiras vietoje dabartinio vaikų baseino (varlinuko)

                        Panevėžio plaukikai nusipelnė kokybiško baseino
                        2019.01.29


                        ............. būtinas kokybiškas, Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus atitinkantis baseinas. Todėl Savivaldybė planuoja „Aukštaitijos“ baseino priestato rekonstrukciją į 50 m 10 takelių baseiną. Idėja pristatyta Ministrui Pirmininkui Sauliui Skverneliui. Šis pritarimą, kad miestui reikia modernaus baseino, išsakė du kartus – 2017 ir 2018 m. Baseino statyba galėtų būti finansuojama Valstybės investicijų programos (VIP) ir Savivaldybės biudžeto lėšomis. Planuojama, kad tam pinigų iš VIP miestas galėtų gauti 2020 m.............

                        Comment


                          Click image for larger version  Name:	image_88463.jpg Views:	1 Size:	213,0 kB ID:	1732546
                          Ištrauka iš birželio 26 dienos sutarties su MB Mash Studio dėl Panevėžio daugiafunkcinio sporto ir sveikatinimo centro projekto konkurso administravimo paslaugos


                          Parašė Vidma Rodyti pranešimą

                          Nelabai supratau pas ką keičiasi planai, ....... pas tą kuris neskaito iki galo....
                          Juk nuo pat pradžios ėjo kalba kad baseinas atsiras vietoje dabartinio vaikų baseino (varlinuko)

                          Taigi senos naujienos čia. 15min.lt balandžio 10 dieną rašė:

                          Vieningu RAT narių vertinimu, pateikti sprendiniai neatitinka nei vieno iš Architektūros įstatyme numatytų architektūros kokybės kriterijų. Ekspertai pasigedo urbanistinio sprendimo, architektūrinės idėjos, profesinės argumentacijos. Išvadoje pažymima, jog tokio dydžio objektas negali būti projektuojamas šioje vietoje, jis netenkina visuomenės interesų. RAT Panevėžio miesto savivaldybei rekomenduoja šios teritorijos užstatymą spręsti kompleksiškai. Architektų vertinimu, pagal Architektūros įstatymą tokiai teritorijai yra skelbtinas konkursas architektūrinei ir urbanistinei idėjai išreikšti. RAT pažymėjo, kad projekte neišnaudota galimybė į bendrą kokybišką struktūrą apjungti esamus sporto centro pastatus ir naujai projektuojamą baseino tūrį – jis projektuojamas kaip atskiras savarankiškas pastatas, neturintis struktūrinio ryšio su esamu pastatu. Be to, statybų rūšis – rekonstrukcija – kelia klausimų, nes senas pastatas išvis nenagrinėjamas. Ekspertai teigia, kad pasiūlytame variante didelį tūrį bandoma įsprausti į per mažą plotą. Dėl vietos trūkumo gaunasi nelogiški vidaus ryšiai, nefunkcionalūs patalpų tarpusavio ryšiai ir ryšiai su esamu pastatu. Funkcionaliai neteisingai išspręstos įėjimo erdvės, susisiekimas su automobilių stovėjimo aikštelėmis – labai nepatogus. Projekte aiškiai matyti būtinybė dalį patalpų integruoti į esamą pastatą. Tad RAT pateikta rekomendacija – sprendimo sukūrimas visam kompleksui su esamais pastatais ir ledo arenos iškėlimu, arba naujos vietos.

                          Keičiasi planai, nes dabar teritorija bus pertvarkoma kompleksiškai, o ne pristatant priestatą prie seno nesutvarkyto pastato . Tai kuris čia ko „nedaskaito“?

                          Paskutinis taisė PNVŽ; 2019.07.02, 19:16.

                          Comment


                            Apleistas Panevėžio mokyklas nusipirkę verslininkai kuria planus, ką su jomis daryti

                            Buvusios „Verdenės“ mokyklos ir neįrengtos Pilėnų mokyklos pastatus aukcione iš Panevėžio miesto savivaldybės nusipirkę savininkai jau kuria planus, ką su jais darys.

                            Click image for larger version

Name:	IMG_2152.jpg
Views:	103
Size:	316,2 kB
ID:	1732879

                            Dėlioja planus

                            Buvusios „Verdenės“ mokyklos pastatą ir žemės sklypą už 170 tūkst. eurų nusipirko įmonė „Senvagės rezidencija“.

                            Įmonės vadovas Romualdas Lukšas naujienų portalui JP teigė, kad kol kas negalėtų pasakyti konkrečių planų.

                            „Dėliojame planus, tvarkome dokumentus, o tų dokumentų, patikėkite, tikrai daug. Norime viską atlikti planingai ir nepadaryti klaidų. Be to, visi planai turi būti suderinti su patvirtintu Panevėžio bendruoju planu. Dar būtina pakeisti žemės paskirtį. Todėl darbų pakanka – procedūros ilgos ir užima nemažai laiko“, – aiškino buvęs miesto dizaineris.

                            Planus pristatys

                            Pasak R. Lukšo, šiuo metu tvarkoma įsigyto nekilnojamojo turto teritorija.

                            „Sutvarkyta tvora ir įrengtos vaizdo kameros, stebinčios teritoriją. Jau labai šią buvusią mokyklą pamėgo visokio plauko lankytojai su nelabai gerais ketinimais. Be to, dabar remontuojame aktų ir sporto sales. Suremontavus šias patalpas, planuojame jas išnuomoti. Norime nuraminti gyventojus, buvusios mokyklos patalpose tikrai nebus socialinio busto nei nieko neleistino. Su visais planais, kas bus įrengtą buvusios mokyklos pastate, panevėžiečiai bus supažindinti“, – ramino gyventojus R. Lukšas.

                            Planų neišdavė

                            Nebaigtą statyti Pilėnų mokyklą už 224 tūkst. eurų įsigijusios bendrovės „JK Ranga“ vadovas Arnoldas Kleiba naujienų portalui JP aiškino, kad dar neturi galutinio sprendimo, ką darys su įsigytu turtu.

                            „Svarstome, planuojame. Kol kas išgrynintos galutinės idėjos neturime. Be to, reikia sutvarkyti visus privalomus dokumentus, keisti žemės paskirtį. Manau, kai visas idėjas ir sumanymus sudėliosime, tuomet galėsime pristatyti planus“, – sakė A. Kleiba.

                            https://jp.lt/apleistas-panevezio-mo...-jomis-daryti/

                            Comment


                              Šiuo metu atlikti darbai

                              Click image for larger version

Name:	IMG_6666.JPG
Views:	106
Size:	240,1 kB
ID:	1733047

                              Click image for larger version

Name:	IMG_6665.JPG
Views:	109
Size:	303,5 kB
ID:	1733048

                              Comment


                                Kuriam laikui buvo sustoje darbai, dabar jau darbai tesiasi Senamiesčio g. 114E

                                Click image for larger version

Name:	IMG_6475.JPG
Views:	93
Size:	316,3 kB
ID:	1733243

                                Click image for larger version

Name:	IMG_6476.JPG
Views:	101
Size:	314,7 kB
ID:	1733244

                                Click image for larger version

Name:	IMG_6477.JPG
Views:	109
Size:	322,0 kB
ID:	1733245

                                Comment


                                  Baigta katilinės rekonstrukcija – Panevėžį šildys dar vienas biokuro katilas

                                  Bendrovė „Panevėžio energija“ tęsia investicijas, kurių pagrindinis tikslas – plėsti biokuro panaudojimą šilumos gamybai ir tuo pačiu siekti konkurencingumo, mažinant šilumos kainą. Pabaigus projektą „Panevėžio RK-1 rekonstravimas“, katilinėje oficialiai pradėtas eksploatuoti biokuru kūrenamas 8 MW galios vandens šildymo katilas ir 1,8 MW galios kondensacinis ekonomaizeris. Modernių įrenginių dėka bus įgyvendintos pastangos šilumą gaminti efektyviai, mažesnėmis kuro sąnaudomis bei tausojant aplinką.

                                  Click image for larger version

Name:	rk.jpg
Views:	108
Size:	144,3 kB
ID:	1733937

                                  Bendra projekto vertė – 3,3 mln. eurų, 1,47 mln. eurų skirta Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama, likusios lėšos – AB „Panevėžio energija“.

                                  Biokuro plėtros projektas

                                  Siekdama didinti gaminamos šilumos kiekį naudojant biokurą, AB „Panevėžio energija“ 2018 metais pradėjo rekonstruoti katilinę Pušaloto gatvėje. Projekto „Panevėžio RK-1 rekonstravimas“ statybos darbų sutartis buvo pasirašyta su viešąjį konkursą laimėjusia didelę patirtį inžinerinėje srityje bei šilumos ūkio rekonstrukcijose turinčia UAB „Energijos taupymo centras“.

                                  Rangovas paruošė naujo biokuro katilo ir ekonomaizerio su pagalbiniais įrenginiais, inžinierinių tinklų, kuro sandėlio, aikštelių ir kelių techninius bei darbo projektus, atliko projekto vykdymo priežiūrą, reikalingų įrengimų ir medžiagų komplektavimą, statybos – montavimo darbus.

                                  Sumontuotas naujas 8 MW galios biokuro katilas kartu su 1,8 MW galios kondensaciniu ekonomaizeriu pakeitė gamtinėmis dujomis kūrenamų katilų darbą. Nuo sausio mėnesio, vien tiktai įrenginių paleidimo ir derinimo laikotarpiu buvo pagaminta 11,2 tūkst. MWh šilumos.

                                  Planuojama, kad per metus šilumos gamyba biokuro katilu ir iš jo išmetamų dūmų temperatūros panaudojimas papildomai šilumai gauti naujai įrengtame ekonomaizeryje sudarys apie 40 tūkst. MWh. Panevėžio miesto centralizuoto šilumos tiekimo sistemoje suvartojamų importuojamų gamtinių dujų kiekis metinėje šilumos gamyboje sumažės 43 tūkst. MWh arba 4,2 mln. m³.

                                  Per metus į aplinką bus išmetama iki 8 tūkst. t mažiau anglies dioksido (CO2) teršalų, palyginti su ta pačia šilumos gamyba gamtinėmis dujomis kūrenamu katilu.

                                  Kasmet vis daugiau šilumos gaminant biokuru

                                  „UAB „Energijos taupymo centras“ indėlis šiame projekte yra labai svarbus tuo, kad Panevėžio katilinės rekonstrukcijos projektu dar kartą įrodysime, kad daugiau nei per porą dešimtmečių nepriklausomoje Lietuvoje sukaupta patirtis inžinerinėje srityje bei šilumos ūkių rekonstrukcijoje davė didelį postūmį energetikos srityje veikiančiam verslui. Mes didžiuojamės kad visa panaudota įranga yra sukurta ir pagaminta mūsų specialistų Lietuvoje, smagu kad gyventojams šiluma bus tiekiama deginant biokurą, atsisakant importuojamų gamtinių dujų ir tikėtina, kad gyventojų namus šildyti bus kur kas pigiau“, – sakė bendrovės „Energijos taupymo centras“ generalinis direktorius Saulius Jurgelėnas.

                                  Pasak AB „Panevėžio energija“ generalinio direktoriaus Petro Diksos, po katilinės rekonstrukcijos bendra Pušaloto g. esančios katilinės biokuro katilų su kondensaciniais ekonomaizeriais galia sudarys 44,8 MW. Šiais įrenginiais bus galima pagaminti iki 60 proc. viso Panevėžiui reikalingo šilumos kiekio.

                                  Click image for larger version

Name:	64-b.jpg
Views:	94
Size:	113,1 kB
ID:	1733938

                                  Įdiegę šiuos biokuro pajėgumus deginsime pigesnį kurą už gamtines dujas ir sieksime kuo mažesnės šilumos kainos. Atsisakydami iškastinio kuro ir naudodami biokurą, prisidėsime prie aplinkos išsaugojimo ir globalinio atšilimo poveikio mažinimo.

                                  „Centralizuotas šildymas tampa pigiausia, patogiausia ir ekologiškiausia komforto priemone mieste. Statyti savo katilinę, ją išlaikyti, samdyti specialistus, rūpintis kuro tiekimu – bet kuriam verslui yra papildoma našta, todėl šį šildymo būdą noriai renkasi naujai statomi prekybos centrai, biurai. Deja, neretai daugiabučių namų gyventojai vis dar galvoja, kad dėl didelių sąskaitų žiemą kalta centralizuoto šildymo sistema, tačiau mokesčius išdidina ne šildymo būdas, o nesutvarkyti ir energetiškai neefektyvūs namai“, – teigė bendrovės vadovas.

                                  AB „Panevėžio energija“ – regioninė šilumos gamybos ir tiekimo įmonė Lietuvoje. Jos veiklos zona – Panevėžio, Kėdainių, Rokiškio, Zarasų, Kupiškio, Pasvalio miestai ir rajonai. Šilumos tiekimo įmonė eksploatuoja devyniolika regiono katilinių, kuriose instaliuota 117 MW biokuro katilų galia. Planuojama, kad 2019 m. apie 85 proc. patiektos šilumos visiems bendrovės paslaugų vartotojams bus pagaminta deginant biokurą ir panaudojant technologinę šilumą. Priklausomybė nuo gamtinių dujų sumažės iki 13 proc.

                                  Laukia nauji biokuro katilai

                                  Iki 2020 m. AB „Panevėžio energija“ planuoja įgyvendinti dar vieną projektą – rekonstruoti Panevėžio miesto katilinę Senamiesčio gatvėje, statant naują 8 MW galios biokuro katilą su 1,8 MW galios kondensaciniu ekonomaizeriu .

                                  Biokuro panaudojimas bus plečiamas Pasvalio katilinėje – 5 MW galios įrengimai pakeis esamą susidėvėjusio dujinio kuro katilo šilumos gamybą.

                                  https://jp.lt/baigta-katilines-rekon...okuro-katilas/

                                  Comment


                                    Naujas projektas Rėklių g. 48

                                    Click image for larger version

Name:	projektini%C5%B3%20pasi%C5%ABlym%C5%B3%20vaizdin%C4%97%20informacija%20(6).pdf.png
Views:	110
Size:	201,9 kB
ID:	1734222

                                    Click image for larger version

Name:	projektini%C5%B3%20pasi%C5%ABlym%C5%B3%20vaizdin%C4%97%20informacija%20(6).pdf..png
Views:	100
Size:	116,1 kB
ID:	1734223

                                    Comment


                                      Pagaliau po ilgesnės pertraukos prasidėjo dar vieno medinuko griovimo darbai, pradės statyti nauja pastata Smėlynės g. 16

                                      Click image for larger version

Name:	IMG_6148.JPG
Views:	100
Size:	268,8 kB
ID:	1734650

                                      Click image for larger version

Name:	_DSC0189.JPG
Views:	93
Size:	476,3 kB
ID:	1734651

                                      Click image for larger version

Name:	_DSC0193.JPG
Views:	93
Size:	462,3 kB
ID:	1734652

                                      Click image for larger version

Name:	_DSC0196.JPG
Views:	99
Size:	423,2 kB
ID:	1734653

                                      Jei niekas nepasikeitė turėtu buti toks pastatas.

                                      Click image for larger version

Name:	e704fe1954aca1af75fb0058b9455de1283.jpg
Views:	103
Size:	213,6 kB
ID:	1734654

                                      Click image for larger version

Name:	2f3cb8bb6a261cbd3bfd4be8259083ee664.jpg
Views:	110
Size:	208,0 kB
ID:	1734655

                                      Click image for larger version

Name:	60f5e7d6e4ebeff6974549ca09a4e7f5467.jpg
Views:	94
Size:	208,9 kB
ID:	1734656

                                      Click image for larger version

Name:	815b9bc8bbf3ca9c3644c33ca62a248136.jpg
Views:	105
Size:	195,4 kB
ID:	1734657Panevėžyje atkasti žmonių kaulai: pareigūnai pradėjo tyrimą

                                      Šiandien popiet Panevėžyje, Smėlynės gatvėje, priešais Greitosios medicinos pagalbos stotį, vykdant kasinėjimo darbus atkasti kaulai. Apie iškastus kaulus Bendrajam pagalbos centrui informaciją pateikė Panevėžio miesto savivaldybės specialistas.

                                      Click image for larger version

Name:	elektrine irkliente.jpg
Views:	96
Size:	310,4 kB
ID:	1734659

                                      Click image for larger version

Name:	IMG_2548.jpg
Views:	93
Size:	305,0 kB
ID:	1734660

                                      Click image for larger version

Name:	IMG_2550-2.jpg
Views:	98
Size:	333,9 kB
ID:	1734661

                                      Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyresnysis specialistas Tadas Martinaitis naujienų portalui JP patirtino, kad vykdant kasinėjimo darbus rasti kaulai.

                                      „Daugiau nieko negaliu detalizuoti. Kasinėjimo darbai vyko Smėlynės gatvėje, netoli buvusio darželio. Į įvykio vietą buvo išvykę policijos pareigūnai. Jie įvertino situaciją ir apsaugojo įvykio vietą. Iškasti kaulai seni ir juos išsivežė pareigūnai. Bus atliktas tyrimas. Iškasti kaulai – ne vieno žmogaus, per dešimties žmonių“, – sakė komisariato atstovas spaudai.

                                      Tuo tarpu Kraštotyros muziejaus archeologas Dovilas Petrulis naujienų portalui JP teigė, kad policijos pareigūnai aiškinsis aplinkybes.

                                      „Kol kas daugiau nieko negaliu pasakyti, nes archeologiniai tyrimai dar nepradėti“, – teigė archeologas.

                                      https://jp.lt/panevezyje-atkasti-zmo...radejo-tyrima/
                                      Attached Files

                                      Comment


                                        Paskelbti viešieji pirkimai Bendruomenių rūmų ir jų prieigų sutvarkymui. Kaina neskelbiama. Su prieigomis bus sutvarkyta Kranto g., pesčiųjų tiltas. Darbų trukmė - 8 mėn.

                                        Comment


                                          Pafloodinant. Parduodamas "Konservų fabriko" kompleksas. Viso buvusio „Konservų fabriko“ komplekso pardavimo kaina - 750 000 EUR.
                                          Netgi dalimis galima pirkt...Išimtas statybos leidimas.

                                          Tikėjaus ten labai įdomaus projekto. Gal nupirks koks mecenatas-patriotas viską ir padarys iki galo.
                                          Esami savininkai turbūt negavo (ar nenorėjo skirti) eurų projekto vystymui.




                                          https://www.skelbiu.lt/skelbimai/uni...-42281523.html
                                          Paskutinis taisė Panevezietis; 2019.07.13, 06:20.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X