Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Panevėžys atsinaujina! Pavasarį pasitinkame robotikos varžybų centro „RoboLabas“ atidarymu

    Panevėžio miesto savivaldybė darbais įgyvendina užmojus miestą vystyti robotikos kryptimi. Panevėžys netrukus galės didžiuotis tapęs didžiausio Lietuvoje robotikos varžybų centro namais. Ilgai lauktas centro „RoboLabas“ atidarymas – jau kitą savaitę, vasario 27 d. 13 val.

    „Minties“ gimnazijoje steigiamo robotikos varžybų centro tikslas – suteikti vaikams galimybių susipažinti su naujausiomis technologijomis, ugdyti kūrybiškumą, kritinį mąstymą, komandinio darbo įgūdžius ir kitas būtinas kompetencijas.

    „Neabejoju, kad varžybų centro atidarymo nekantriai laukia visi Panevėžio informacinių technologijų mokytojai. „RoboLabas“ bus daug daugiau nei patraukli mokymosi erdvė vaikams. Modernus varžybų centras padės į mieste organizuojamas varžybas reguliariai pritraukti pažengusias robotų kūrėjų komandas iš visos Lietuvos, Latvijos ir kitų valstybių. Tikimės, kad taip jis taps kompetencijų centru, padėsiančiu Panevėžio mokytojams mokytis iš geriausiųjų, dalintis patirtimi ir kilstelėti vaikų ugdymą į naują lygį“, – sako centro įkūrimo koordinatorius, Savivaldybės projektų vadovas Vytautas Kalinauskas.

    Spalvingas, dar dažais kvepiantis „RoboLabas“ bus aprūpintas šiuolaikiška įranga, darbą pradės specialistai. Remdamiesi gerąja kitų Lietuvos miestų ir užsienio valstybių patirtimi, ateinančius kelis mėnesius jie rengs metodinę mokymo medžiagą. Kolektyvą papildžius būrelių vadovams, mokymo procesas visu greičiu prasidės rugsėjį. Užsiėmimus galės lankyti 6-18 metų vaikai ir moksleiviai – tikimasi, kad pavyks jų pritraukti ne tik iš Panevėžio miesto, bet ir viso regiono.

    Iki rudens „RoboLabas“ toli gražu nebus tuščias. Pirmosios robotikos varžybos vyks iškart po atidarymo – kovo 2 d. Regioninėse „First Lego League“ varžybose geriausiai pasirodžiusios jaunųjų robotų kūrėjų komandos iškovos kelialapius į nacionalinę „Robotiadą“. Planuojama, kad ateinančiais mėnesiais panašių renginių centre vyks ir daugiau, o vasarą čia bus organizuojamos robotikos stovyklos.

    http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...sari-125d.html

    Comment


      Panevėžys atsinaujina! Visuomenei – interneto svetainė apie miesto projektus

      Panevėžio miesto savivaldybė kuria vis daugiau ir įvairesnių priemonių informuoti bendruomenę apie investicinius projektus ar didžiuosius infrastruktūros plėtros darbus. Kovo mėnesį startuoja nauja interneto svetainė www.projektai.panevezys.lt, kur vienoje vietoje pateikiama konkreti, koncentruota informacija.



      „Stengiamės, kad žmonės kuo daugiau žinotų apie tai, ką nuveikėme, darome ir ruošiamės daryti. Projektus ir darbus pristatome pranešimais spaudoje, internete, socialiniuose tinkluose, TV reportažais, radijo laidose. Filmais, kuriuos galėjote matyti per 515-ąjį miesto gimtadienį, „EXPO Aukštaitija“ parodoje, vėliau – ir internetu. Lauko stendais. Tačiau iki šiol visa informacija buvo išbarstyta. Naujoji interneto svetainė išsprendžia šią problemą. Visuomenei bus patogiau – vienoje vietoje apie projektus ir darbus pranešama lakoniškai, aiškiai, koncentruotai. Galėsite pamatyti eigą ir įsitikinti: tai, kad projektas vyksta, liudija ne tik kranai ir statybos, bet ir iki jų vykstantis procesas. Pamatysite žingsnius ir etapus, kuriuos turime pereiti, kad turėtume vis gražesnį, jaukesnį, patrauklesnį gyventi miestą“, - sako laikinai einantis mero pareigas mero pavaduotojas Aleksas Varna.

      Naujojoje svetainėje bus pateikiama informacija apie daugiau kaip keturiasdešimt 2014-2020 m. ES investicijų laikotarpiu miesto vykdomus projektus, atliktus ir pradėtus didžiuosius infrastruktūros plėtros darbus, iniciatyvas, ambicijas.

      http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...enei-sc1n.html

      Comment


        Laisvės aikštę papuoš dar vienas modernus pastatas

        Atšilus orams Panevėžio Laisvės aikštėje užvirė statybos darbai. Tarp seno, Laisvės a. 1-ojo ir atnaujinto Laisvės a. 3-iojo pastatų, prasidėjo naujo pastato statybos.



        Čia iškils trijų aukštų su mansarda statinys, kurio pirmuose dvejuose aukštuose bus komercinės patalpos, o viršutiniuose – gyvenamieji būstai.













        Modernaus tamsaus pastato projekto autorius – panevėžietis architektas Valdas Klimavičius.
        Projekto užsakovai – nekilnojamojo turto plėtotojos įmonės „Gedsta“ ir „Aukštaitijos renovacija“.

        Naujo modernaus pastato projektas, patvirtintas Architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos, o statybos leidimus Panevėžio miesto savivaldybė išdavė dar 2018 metų vasarą.
        Panevėžiečiai, pamatę modernių tamsių spalvų pastatų projektus, kurių vienas jau puošia šiaurinę Laisvės aikštės dalį, kritiškai vertino juos.

        Tačiau prieš metus kalbinta Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėja Daiva Gasiūnienė sakė, kad Laisvės aikštės šiaurinės dalies pastatai turi savo charakterį.
        „Nauji pastatai neturi atkartoti jau esančių pastatų charakterio, manierų. Todėl naujas pastatas turi būti visiškai kitoks – neturi dominuoti ir atkartoti jau stovinčių pastatų charakterio. Architektai turi žiūrėti į ateitį. Ta prasme, žengti vienu žingsniu sparčiau nei kiti žmonės. Todėl turi žiūrėti ir mąstyti perspektyviai – neprojektuoti tai, kas šiandien yra įprasta mūsų akiai“, – kalbėjo vyriausioji miesto architektė ir teigė, kad architektūroje vyrauja trys spalvos:

        „Juoda, pilka ir balta. Be to, naujai statomas pastatas nėra juodas – atspausdinta vizualizacija neatskleidžia tikros pastato spalvos. Tikroji spalva – neutrali, prigesinto grafito atspalvis. Ši spalva – madinga. Nereikia bijoti naujovių, reikia pasikliauti profesionaliais architektais, o šį namą suprojektavęs panevėžietis architektas V. Klimavičius yra puikus architektas.“

        https://jp.lt/laisves-aikstes-papuos...nus-pastatas1/
        Paskutinis taisė Audrys; 2019.03.07, 11:23.

        Comment


          Ieško nuomininko istoriniam malūnui

          Nekilnojamojo turto skelbimuose neseniai pasirodė viliojanti žinia apie išnuomojamą legendomis apie vaiduoklius apipintą malūną Ramygalos gatvėje. Už daugiau nei 170 kv. m plotą istoriniame objekte per mėnesį prašoma tiek pat ir eurų. Tai yra netgi pigiau, nei išsinuomoti dviejų kambarių butą Panevėžyje.



          Nuomojamas malūnas pastatytas 1875 metais. 1931 metais Z. Pranskūnas malūną nusipirko iš Mikalajūno. Tarpukario metais malūne buvo įrengtas lokomobilis (kilnojamasis arba stacionarus energijai gauti agregatas, sudarytas iš garo katilo, garo mašinos ir pagalbinių įrenginių). Šalia malūno buvo įrengtos vėlimo ir dažymo dirbtuvės. Pokario metais malūnas nacionalizuotas ir priklausė „Pramkombinatui“. Vėliau jame turėjo įsikurti Kraštotyros muziejaus gamtos ekspozicija. Tačiau spėta surengti tik vieną kriauklių parodą. Ilgą laiką čia veikė restoranas, skandalingai pagarsėjęs neva jame besibaladojančiais vaiduokliais.



          2011-aisiais garsųjį malūną įsigijo Panevėžio bendrovė „Deliuvis“.

          Kažkada Panevėžio verslininkas turėjo rimtą viziją, kaip prikelti naujam gyvenimui miesto savotiška vizitine kortele esantį malūną. Atnaujintos betrupančios pastato sienos, primontuoti nauji sparnai. Tolesnę rekonstrukciją, malūną pritaikant komercinei veiklai, kad būtų atvertos durys ir visuomenei, sustabdė ilgus metus užtrukusi kova su valdininkais.„Jei būčiau žinojęs, kad viskas taip susiklostys, nebūčiau to malūno net pirkęs. Silpną įmonę toks pirkinys ir rūpesčiai dėl jo būtų jau ir iki bankroto atvedę, o mes vis dar laukiam“, – sako „Deliuvis“ akcininkas Arūnas Nauronis.

          Skaitykite daugiau: https://naujienos.alfa.lt/leidinys/s...no-nuomininko/

          Comment


            KLAIPEDOS 51 ....Nors ir ilgai jau vyksta statymas, bet rezultatas isties puikus, noretusi tokiu daugiau....gal siek tiek daugiau veidrodinio stiklo reiktu panaudoti.....







            Comment


              Panevėžyje baigta aliuminio konstrukcijų gamybos cecho statyba: sukurta 20 naujų darbo vietų

              Statybos bendrovės „Panevėžio statybos trestas“ filialas „Pastatų apdaila“ baigė naujojo aliuminio konstrukcijų gamybos cecho statybą, į kurį investavo 700 tūkst. eurų.



              Ceche bus gaminamos pažangiausios aliuminio profilių sistemos, aliuminio langai ir durys, fasadai.
              Pasak pranešimo, naujame ceche jau sukurtos 20 naujos darbo vietos.



              Šio cecho atidarymas suteikia įmonei galimybes dar sparčiau didinti gamybos mastą, greičiau reaguoti į rinkos pokyčius, operatyviau atlikti klientų užsakymus, tobulinti ir diegti modernius gamybos procesus.



              https://jp.lt/panevezyje-baigta-aliu...u-darbo-vietu/

              Comment


                Baseino statybos tarsi užkeiktos

                Panevėžio „Aukštaitijos“ sporto komplekse A. Jakšto gatvėje šiuo metu jau turėjo virti statybos – plaukikų mieste kilti Vyriausybės pažadėtasis 50 metrų, olimpinius standartus atitinkantis baseinas.

                Modernaus baseino su poilsio zonomis idėją lydi savotiškas užkeikimas. 2019-ųjų pavasarį planavusi statybos darbus, Savivaldybė įstrigusi viešųjų pirkimų konkursų projektavimo darbams painiavoje.
                Kartą veto šiam konkursui jau buvo uždėjusi Viešųjų pirkimų tarnyba, pareiškusi, kad reikalavimas potencialiems konkurso dalyviams būti suprojektavusiems bent vieną tokį baseiną, yra perteklinis. Tačiau ir gerokai nuleidusi kartelę, Savivaldybė sulaukė tik vieno projektuotojo pasiūlymo. O ir šis pasirodė toks, kad ir Viešųjų pirkimų komisija, ir Vilniuje susirinkusi architektų tarybą jį išbrokavo.
                Ta pati taryba Panevėžiui mestelėjo ir dar vieną idėją.

                Skaitykite daugiau: https://naujienos.alfa.lt/leidinys/s...rsi-uzkeiktos/

                Click image for larger version

Name:	46.jpg
Views:	135
Size:	70,6 kB
ID:	1710973

                Comment


                  Panevėžiui aukcionuose pavyko parduoti dvi apleistas mokyklas

                  Panevėžio miesto savivaldybei aukcionų metu pavyko rasti pirkėjus dviem apleistiems mokyklų pastatams.

                  Kol kas neįvardijamas pirkėjas už 224.000 Eur Pilėnų mikrorajone, V. Alanto g., sutiko įsigyti nebaigtą statyti mokyklą ir 3,12 ha ploto sklypą.

                  Jolanta Petrauskė, savivaldybės administracijos Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė, VŽ sako, kad pirkėjo negali atskleisti, kol nepasirašyta pirkimo-pardavimo sutartis, o tai žadama atlikti per mėnesį.

                  Ši mokykla buvo pradėta statyti dar prieš du dešimtmečius, tačiau taip ir nebuvo užbaigta. Pasak p. Petrauskės, ilgiau nei metus pardavinėto objekto kaina iš pradžių siekė apie 1,2 mln. Eur, tačiau vis neatsirandant pirkėjo buvo sumažinta iki 220.000 Eur.

                  Dar vieną nebenaudojamą mokyklą, kartu su 1,6 ha ploto sklypu Panevėžys pardavė už pradinę 170.000 Eur kainą. Parko g. veikusi „Verdenės“ pagrindinė mokykla buvo uždaryta 2015 m. Pirmo aukciono metu už ją buvo prašoma 386.000 Eur.



                  https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...istas-mokyklas

                  Comment


                    Parašė PNVŽ Rodyti pranešimą
                    Panevėžiui aukcionuose pavyko parduoti dvi apleistas mokyklas

                    Panevėžio miesto savivaldybei aukcionų metu pavyko rasti pirkėjus dviem apleistiems mokyklų pastatams.

                    Kol kas neįvardijamas pirkėjas už 224.000 Eur Pilėnų mikrorajone, V. Alanto g., sutiko įsigyti nebaigtą statyti mokyklą ir 3,12 ha ploto sklypą.

                    Jolanta Petrauskė, savivaldybės administracijos Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė, VŽ sako, kad pirkėjo negali atskleisti, kol nepasirašyta pirkimo-pardavimo sutartis, o tai žadama atlikti per mėnesį.

                    Ši mokykla buvo pradėta statyti dar prieš du dešimtmečius, tačiau taip ir nebuvo užbaigta. Pasak p. Petrauskės, ilgiau nei metus pardavinėto objekto kaina iš pradžių siekė apie 1,2 mln. Eur, tačiau vis neatsirandant pirkėjo buvo sumažinta iki 220.000 Eur.

                    Dar vieną nebenaudojamą mokyklą, kartu su 1,6 ha ploto sklypu Panevėžys pardavė už pradinę 170.000 Eur kainą. Parko g. veikusi „Verdenės“ pagrindinė mokykla buvo uždaryta 2015 m. Pirmo aukciono metu už ją buvo prašoma 386.000 Eur.

                    https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...istas-mokyklas
                    Galvojau, kad čia Balandžio 1-os pokštas, bet matau čia ne pokštas. VALIO... Tikiuosiu, kažkas bus naujo ir nestovės tušti ir apleisti daugybę metų, kaip daro V. Karpenka.....na nebent jisai ir nusipirko juos.......Neaišku dar su tuo nupirktu vandens bokštu, ka naujas savininkas darys, o galėtu renovuoti ir padaryti kaip gyvenama nama.Būtų liuks....

                    Comment


                      Pridėsiu dar kelis straipsnius apie parduotus pastatus vaiduoklius Panevėžys atsikrato pastatų vaiduoklių

                      Panevėžio miesto savivaldybės paskelbti elektroniniai aukcionai buvo sėkmingi – sulaukta pasiūlymų įsigyti apleistus, vaiduokliais tapusius Pilėnų, „Verdenės“ mokyklų, Nevėžio g. 38 administracinio pastatus.

                      Click image for larger version

Name:	BeFunky-collage-1.jpg
Views:	217
Size:	152,5 kB
ID:	1712561

                      „Sutartis su jais turėtume pasirašyti per mėnesį. Tikimės, kad būsimi savininkai šias vietas prikels naujam gyvenimui, naujoms veikloms ir funkcijoms. Savo ruožtu Savivaldybė pasirūpins, kad miesto biudžetą papildysiančios lėšos būtų panaudotos tam, kam labiausiai reikia“, – sako Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tomas Jukna.
                      Už beveik 2 metus pardavinėtą Pilėnų mokyklą su daugiau kaip 3 ha sklypu pasiūlyta 224 tūkst. Eur, „Verdenę“ su 1,6 ha sklypu – 170 tūkst. Eur, Nevėžio g. 38 namą su 0,3 ha sklypu – 50 tūkst. Eur.

                      Už parduotą žemę Savivaldybei atiteks pusė sumos. Kita dalis atiteks valstybei.

                      https://jp.lt/panevezys-atsikrato-pastatu-vaiduokliu/

                      http://panevezys.lt/lt/naujienos/pan...aiduokliu.html

                      Comment


                        https://projektai.panevezys.lt/ - nauja svetainė apie planuojamus/vykdomus/įvykdytus projektus pagal 2014-2020m. ES programą.

                        Comment


                          Buvusių mokyklų ir 90 metų senumo pastatus nusipirko panevėžiečiai

                          Panevėžio miesto savivaldybės paskelbti elektroniniai aukcionai buvo sėkmingi – sulaukta pasiūlymų įsigyti apleistus, vaiduokliais tapusius Pilėnų, „Verdenės“ mokyklų, Nevėžio g. 38 pastatus.

                          Kainos sumažėjo
                          Už beveik 2 metus pardavinėtą Pilėnų mokyklą V. Alanto gatvėje su daugiau kaip 3 ha sklypu pasiūlyta 224 tūkst. eurų.
                          Šiai V. Alanto gatvėje mokyklai pastarasis aukcionas buvo 26-as. Pirmasis vyko dar 2017-ųjų balandį ir tuomet kaina viršijo 1,2 mln. eurų.
                          Buvusi „Verdenės“ mokykla su 1,6 ha sklypu parduota už 170 tūkst. eurų. Uždarytos trijų aukštų „Verdenės“ pagrindinės mokyklos pastato aukcionas skelbtas jau šešioliktą kartą ir kaina nuo pradinės 380 tūkst. eurų sumažėjo perpus.
                          1930 metais statytas Nevėžio gatvėje 38 numeriu pažymėtas medinis namas su 0,3 ha sklypu parduotas 50 tūkst. eurų.

                          Viešinti negali
                          Kol kas aukciono dalyviai nusipirkę nekilnojamąjį turtą, neviešinami.
                          Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Petrauskė naujienų portalui JP aiškino, kad pastatus įsigijo Aukštaitijos sostinėje registruotos įmonės.
                          „Sutartis su jais turėtume pasirašyti per balandžio mėnesį. Kol sutartys nepasirašytos, savininkų skelbti negalime. Sutartims pasirašyti duotas laikotarpis 30 dienų. Su vienu savininku, kuris nusipirko buvusį „Verdenės“ mokyklos pastatą, sutartį turėtume pasirašyti balandžio 15 dieną“, – sakė J. Petrauskė ir teigė, kad pasitaiko atvejų, kai aukciono dalyvis atsisako sudaryti pastato pirkimo sutartį:
                          „Tačiau tuomet aukciono dalyvis praranda sumokėtą garantinį įnašą.“

                          Atsisakė pirkinio
                          Pasiteiravus, ar buvo atsisakiusi sudaryti pirkimo sutartį, Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė J. Petrauskė paaiškino:
                          „Dalyvavo aukcione ir nusipirko netoli „Žaros“ prekybos centro esančią stoginę, bet pirkinio atsisakė. Jiems nebuvo grąžintas garantinis įnašas. Viliuosi, kad dabar taip neatsitiks.“

                          https://jp.lt/buvusiu-mokyklu-ir-90-...panevezieciai/
                          Paskutinis taisė Audrys; 2019.04.10, 11:46.

                          Comment



                            Kaip visada nebunam mes pirmi niekur. Gaila sportininku plaukiku garsinančių net pasaulyje, deje valdžiai nerūpi mūsų sportininkai. Tik, kai medalius laimi, va tada jie pirmi fotografuotis puola..... Kyla klausimas, tai kada? Kiti miestai turės jau gerus baseinus, mažesnii miesteliai bus pirmesni, nei Panevėžys. Dar vienas dalykas jau kitas projektas, nei buvo ankščiau....nori pigesnio??? visur kainos kyla ar neapsigaus laukdami atseit geresniu laiku. Kuo toliau tempsi , tuo bus brangesnis projektas. Kyla ir kitas klausimas gal valdžiai nereikia baseino? O jei reikia ir tik ateity žadama statyti, tai ko gero vėl keisis projektas.

                            Tarptautinius reikalavimus atitinkančio baseino statybos Panevėžyje nusikėlė į ateitį

                            Panevėžio regioninė architektūros taryba (RAT) pateikė išvadas dėl numatomo rekonstruoti daugiafunkcinio sporto ir sveikatinimo centro „Aukštaitija“ arba 50 metrų baseino architektūrinės koncepcijos pasiūlymų.

                            Click image for larger version  Name:	2vizualizacija.jpg Views:	2 Size:	307,8 kB ID:	1713834

                            Vieningu RAT narių vertinimu, pateikti sprendiniai neatitinka nei vieno iš Architektūros įstatyme numatytų architektūros kokybės kriterijų. Nors RAT pateiktos išvados rekomendacinio pobūdžio, šiai dienai neaišku, kada ir ar miestas turės tarptautinius reikalavimus atitinkantį 50 m plaukimo baseiną.

                            Svarstyti dvejuose posėdžiuose

                            Panevėžio baseino rekonstrukcijos koncepcijos pasiūlymai svarstyti net dviejuose RAT posėdžiuose. Antrajame architektų posėdyje dalyvavo ir Vilniaus ekspertai.

                            Ekspertai pasigedo urbanistinio sprendimo, architektūrinės idėjos, profesinės argumentacijos. Pateiktoje išvadoje pažymima, kad tokio dydžio objektas negali būti projektuojamas šioje vietoje – prijungiant jį prie senojo „Aukštaitijos“ sporto centro pastato, esą jis netenkina visuomenės interesų.

                            Architektų taryba Panevėžio miesto savivaldybei rekomenduoja šios teritorijos užstatymą spręsti kompleksiškai. RAT vertinimu, pagal Architektūros įstatymą tokiai teritorijai yra skelbtinas konkursas architektūrinei ir urbanistinei idėjai išreikšti.

                            Click image for larger version  Name:	1vizualizacija.jpg Views:	2 Size:	300,6 kB ID:	1713835

                            Neturi ryšio su senuoju pastatu

                            Panevėžio savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vyriausiasis dizaino specialistas Arvydas Narkevičius naujienų portalui JP aiškino, kad jis dalyvavo RAT darbe.

                            „Esu Tarybos pirmininkas, bet priimant sprendimus nusišalinau. Priimtose RAT išvadose pažymėta – projekte neišnaudota galimybė kokybiškai apjungti esamus sporto centro ir naujai projektuojamo baseino pastatus. Baseino pastatas projektuojamas kaip atskiras savarankiškas pastatas ir neturi struktūrinio ryšio su esamu „Aukštaitijos“ pastatu. Tad RAT pateikia rekomendaciją, arba skelbti konkursą architektūrinei idėjai išreikšti, arba parinkti naują vietą baseinui“, – sakė A. Narkevičius, bet negalėjo pasakyti, kada būtų skelbiamas architektūrinis konkursas baseinui.

                            Pasirinko pigesnį variantą

                            Pasiteiravus, kodėl baseinui statyti buvo pasirinkta tokia koncepcija, vyriausiasis dizaino specialistas A. Narkevičius paaiškino:

                            „Toks būdas pigesnis, nes paskelbus architektūriniam konkursui reikia mokėti pirmų trijų vietų laimėtojams piniginius prizus. Tačiau dabar, vadovaujantis RAT rekomendacijai, teks skelbti konkursą baseinui, o jo statybos nusikels į ateitį.“

                            https://jp.lt/tarptautinius-reikalav...kele-i-ateiti/
                            Paskutinis taisė Audrys; 2019.04.10, 16:28.

                            Comment


                              Rašot lyg kiekvienas Lietuvos kampelis turės naujus baseinus, bet tik ne Panevėžys. Išvada tokia, kad vieta naujam baseinui yra tiesiog netinkama, pati teritorija po statybų bus per tanki. Projekte nematau nei papildomo parkingo, nei mažosios architektūros. Gėda administracijai. Matosi, kad desperatiškai bandė kažką daryti ir ieškoti sprendimo. Buvo ne viena nuomonė, kad slypas ten per mažas, bet jie vistiek bandė kišt n kartų, o dabar gavo į nosį. Eina tegul ieškot naujo sklypo ir tik nebando tik naujo konkurso skelbt, nes ir taip per daug laiko sugaišo bandydami išrasti dviratį. Pati pastato architektūra ir išvaizda superinė. Norėtusi pamatyti visą pastatą tokios pat architektūros, bet tik ne šioje vietoje. Turint kompetencijos kitais metais dar yra galimybė pradėt statybas.
                              Paskutinis taisė PNVŽ; 2019.04.10, 17:14.

                              Comment


                                Parašė PNVŽ Rodyti pranešimą
                                Rašot lyg kiekvienas Lietuvos kampelis turės naujus baseinus, bet tik ne Panevėžys. Išvada tokia, kad vieta naujam baseinui yra tiesiog netinkama, pati teritorija po statybų bus per tanki. Projekte nematau nei papildomo parkingo, nei mažosios architektūros. Gėda administracijai. Matosi, kad desperatiškai bandė kažką daryti ir ieškoti sprendimo. Buvo ne viena nuomonė, kad slypas ten per mažas, bet jie vistiek bandė kišt n kartų, o dabar gavo į nosį. Eina tegul ieškot naujo sklypo ir tik nebando tik naujo konkurso skelbt, nes ir taip per daug laiko sugaišo bandydami išrasti dviratį. Pati pastato architektūra ir išvaizda superinė. Norėtusi pamatyti visą pastatą tokios pat architektūros, bet tik ne šioje vietoje. Turint kompetencijos kitais metais dar yra galimybė pradėt statybas.
                                Tai panašu, kad dauguma turės, nebutinai 50m. ar 25m. ilgio. Projektas verta dėmėsio, gaila, kad jo nebus ir klausimas ar išvis bestatys, netaip greit ir vieta suras, jei ieškos.....pas mus viskas sukasi vėžlio greičiu... o ir mūsų garsieji plaukikai ko gero jau nebesitreniruos Panevėžy, ateis laikas kai jiems jau teks trauktis iš sporto ir žėk dar nebusim pasistate.
                                Gal ir tiktu ta vieta, jei ne Ledo arena, ji tikrai ne vietoj įsikūrė, galėjau jau koki normalų projektą pasidaryti, o ir savivaldybėj parempti finansiškai, bei manau tinkama vieta būtų buvusi Mėsos fabriko teritorija arčiau Norfos parduotuvės.
                                Jei nukėlė projektą į ateitį, tai greičiausiai ir kita projekto vizualizacija bus, nes tas dabartinis neatrodo iš pigesniu, ir visgi aš galvoju reiktu netik 50m. ilgio baseinio, bet turi būti ir šuoliai nuo tramplinu 10m. aukščio. taip pat žiurovu vietu sudarymo, medicininiu paslaugu, vandens sporto parduotuvės, kavinukės ir kitu butinu patalpu.

                                Comment


                                  Labai nenusikels jei savivaldybė ras naują vietą, nes RAT išvados tik rekomendacinės. Jei savivaldybė vistiek norės statyti baseiną toj pačioj vietoj, tai tada tikrai nusikels, nes tuo atveju reiks skelbt naują konkursą. Pačiam projekte tai ir pirtys ir viskas numatyta, bet va, kad viskas per daug suspausta. Tame ir problema.
                                  Paskutinis taisė PNVŽ; 2019.04.11, 14:33.

                                  Comment


                                    Naujas projektas, turbūt bus mini kokia tai parduotuvė Palangos g. 47 šalia Nemuno g. (kitapus Maximos ir šalia Rimi).

                                    Click image for larger version

Name:	IMG_5859.JPG
Views:	155
Size:	350,1 kB
ID:	1716446

                                    Click image for larger version

Name:	IMG_5860.JPG
Views:	149
Size:	241,7 kB
ID:	1716447

                                    Click image for larger version

Name:	IMG_5861.JPG
Views:	153
Size:	278,9 kB
ID:	1716448

                                    Comment


                                      Panevėžys dukart didina miesto 3D modelį

                                      ki rudens pabaigos Panevėžys maždaug du kartus – iki 20 kv. km – padidins Savivaldybės turimą miesto 3D modelį. Tai numatyta sudarius naują sutartį su Vilniaus bendrove „IN RE“, kuri dabartinį 3D modelį sukūrė 2017 m. pabaigoje.

                                      Click image for larger version

Name:	download (8).jpg
Views:	149
Size:	219,1 kB
ID:	1717439

                                      „Panevėžys užtikrintai tęsia išmaniojo miesto lyderystę Lietuvoje ir stoja į vieną gretą su pažangiausiais Šiaurės Europos miestais – Helsinkiu, Tampere, Espu, Stokholmu, Malme ir kt. Džiugu, kad Panevėžio 3D modelis jau neša naudą miestui“, – sako „IN RE“ projektų vystymo direktorius Arūnas Urbšys. Išplėtotas modelis apims Panevėžio laisvąją ekonominę zoną ir pramonės parką.

                                      „Panevėžys iš esmės vienintelis Lietuvoje turi galimybę miesto atnaujinimo ir plėtros projektus demonstruoti, analizuoti ir vertinti pasitelkdamas 3D realybės modelį“, – sako Savivaldybės vyriausioji architektė Daiva Gasiūnienė.

                                      Pasak jos, skaitmeninės technologijos rodo miesto inovatyvumą, be to, tai didžiulė pagalba pritraukiant investicijų – potencialūs investuotojai net ir nebūdami Panevėžyje gali po jį pasižvalgyti virtualiai.

                                      Pristatant projektus, pateikiama daug vizualios medžiagos, kuriose būsimų projektų simuliacijos susiejamos su realybės informacija, paimta iš miesto 3D modelio. Ir tai ne vien statiški vaizdai – esami pastatai su simuliacijomis (modeliais) susiejami ir videosiužetuose, kuriuose įdiegta 360° apžvalgos galimybė.

                                      Balandžio 24–27 d. Panevėžio miesto 3D modelis bus pristatomas parodoje RESTA.

                                      Šiuo metu jis apima miesto centrą – apie 11 kv. km. Kuriant 3D modelį dronais buvo padaryta daugiau kaip 45 tūkst. nuotraukų.

                                      https://panevezys.lt/lt/naujienos/pa...dina-7pm4.html

                                      Comment


                                        Panevėžio miesto 3D modelis pastebėtas pasauliniu mastu

                                        Tarptautiniuose metų infrastruktūros projektų apdovanojimuose („Year in Infrastructure Awards“) išskirtas ir Panevėžys. Skaitmeninių miestų kategorijoje nominuotas Panevėžio 3D skaitmeninis modelis. Jis įtrauktas į 400-tuką daugiau kaip 50 šalių pateiktų projektų.

                                        Click image for larger version

Name:	thumbnail333.jpg
Views:	155
Size:	166,2 kB
ID:	1717961

                                        „Tai didžiulis atlikto darbo, pažangių sprendinių diegiant skaitmenines technologijas, kurios prisideda prie 3D miesto modelio ir išmaniojo miesto koncepcijos plėtros, įvertinimas“, - sako Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėja Daiva Gasiūnienė.

                                        Trimatė erdvė suteikia puikų įrankį tinkamai suvokti miesto erdvę ir jo kontekstą, išanalizuoti pateiktus projektus ir jų integralumą, tad leidžia užtikrinti didesnį objektyvumą ir aiškumą darniai planuojant miestą.

                                        Visi nominuoti projektai, tarp kurių ir Panevėžio 3D modelis, publikuojami leidinyje „2018 Infrastructure Yearbook“.

                                        Primename, kad balandžio 24–27 d. Panevėžio miesto 3D modelis bus pristatomas Vilniuje vykstančioje parodoje „Resta“, bendrovės „IN RE“ stende. Šiuo metu 3D modelis apima 11 kv. km miesto centrinę dalį, 2019 m. pabaigoje ji išsiplės iki 20 kv. m – įtraukdama laisvąją ekonominę zoną ir pramonės parką.

                                        https://panevezys.lt/lt/naujienos/pa...o-3d-t6zj.html

                                        Comment


                                          Panevėžio 3D modelis atvertė naują BIM istorijos Lietuvoje lapą

                                          Pirmą kartą Lietuvoje vertinant trimačius miesto modelius, geriausiu pripažintas Panevėžio miesto savivaldybės sparčiai plėtojamas Panevėžio 3D modelis.

                                          Ketvirtą kartą surengus konkursą „Lietuvos BIM projektai”, jame atsirado nauja kategorija „BIM miesto modelis“ (angl. BIM – Building Information Modelling, liet. – statinio informacinis modeliavimas). Prestižinį statybininkų bendruomenės konkursą rengia VšĮ „Skaitmeninė statyba“ kartu su Lietuvos statybininkų asociacija, laureatai paskelbiami per tradicine tapusią konferencija „Skaitmeninė statyba“.

                                          Panevėžio skaitmeninį 3D modelį 2017 m. rudenį sukūrė inovacijų bendrovė „IN RE” su partnere UAB „IT logika“.

                                          Šį mėnesį Panevėžio savivaldybė pasirašė sutartį, pagal kurią prie dabartinio miesto 3D modelio bus pridėta dar maždaug 10 kv. km teritorijos.

                                          Dabartinis 3D modelis apima miesto centro erdvę, jos plotas – apie 11 kv. km.

                                          https://panevezys.lt/lt/naujienos/pa...elis-w1uk.html

                                          Comment

                                          Working...
                                          X