Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio projektai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Remax tinklapyje radau dar nematytą daugiabutį Stoties g.

    http://www.remax.lt/422779

    Comment


      Škoda, Janonio g. Šiandien.
      Attached Files

      Comment


        Parašė REMASXXXL Rodyti pranešimą
        Remax tinklapyje radau dar nematytą daugiabutį Stoties g.

        http://www.remax.lt/422779
        Čia projektas. Šiaip toje vietoje yra pieva (kadais stovėjo gyvenamasis namas).

        Comment


          vėl eilinės problemos pas mus
          Įkurtuves stabdo teismai
          Panevėžiui daug metų žadėtos, bet nepastatytos naujos autobusų stoties istorijai gresia pasikartoti, o Autobusų parkui įsivelti į „monkės biznį“. Koją į Lietuvą įkėlusiam prekybos tinklui „Lidl Lietuva“ angarus ir administracinį pastatą pardavusio ir per porą metų iš jų išsikraustyti pasižadėjusio Panevėžio autobusų parko planus stabdo statybų rinkos žaidėjų desperatiškos kovos dėl užsakymų.
          Naujų pastatų statybos įstrigo, kai viešųjų pirkimų konkurse antroji likusi įmonė apskundė rezultatus teismui. Iki numatyto termino atlaisvinti parduotųjų patalpų nespėjusiam Autobusų parkui gresia tiesiogiai pajausti populiaraus posakio, kad laikas – pinigai, prasmę. Mat iš „Lidl Lietuva“ pinigus už parduotą nekilnojamąjį turtą parkas atgaus tik iš jo išsikraustęs, o naujus pastatus statysiantis iš paskolų.
          Kova dėl užsakymo
          Beržų g. esančioje Autobusų parko teritorijoje statybos jau turėjo vykti pačiame įkarštyje. Įmonės konkursą statybos darbams atlikti dar vasarį laimėjo mažiausią kainą pasiūliusi Panevėžio bendrovė „Aukštaitijos ranga“. Per 3000 kv. m pastatą – gamybines ir administracines patalpas po vienu stogu įmonė pasisiūlė pastatyti už kiek daugiau nei 2,6 mln. eurų.
          „Jei viskas būtų sklandžiai klostęsi, dabar jau būtų pakloti pamatai, montuojamos konstrukcijos, o žiemą pradėti apdailos darbai po stogu“, – planavo Autobusų parko direktorius Rimantas Petukauskas.
          Tačiau įmonės teritorijoje ne tik netriūsia statybininkai – nė sutartis su rangovu nepasirašyta. Antroje vietoje likusi, 150 tūkst. eurų didesnę kainą siūliusi su buvusiu Alytaus mero Česlovo Daugėlos šeima siejama įmonė „Kortas“ teismui apskundė konkurso rezultatus.
          „Kortas“ motyvuoja, esą laimėtoja „Aukštaitijos ranga“ neturi tinkamos kvalifikacijos tokiam užsakymui – jos turimas kvalifikacijos atestatas nesuteikia teisės atlikti kai kurių statybos darbų.
          „Korto“ skundą jau atmetė Panevėžio apygardos teismas, tačiau dėl užsakymo besikaunanti įmonė tokį sprendimą apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui.
          „Panevėžio autobusų parkas paskelbė konkrečius reikalavimus, kokios kvalifikacijos tiekėjai gali dalyvauti konkurse, o nagrinėjant pasiūlymą, mūsų nuomone, imta tas konkrečias sąlygas interpretuoti, todėl mes, gindami savo teisėtus interesus, kreipėmės į teismą prašydami šią situaciją išspręsti“, – „Sekundei“ teigė „Korto“ generalinė direktorė Žaneta Overlingienė.
          Sandėris į ateitį
          Bylinėjimuisi gaištamas laikas Autobusų parkui – milijoninės vertės. Praėjusių metų gruodį prekybos tinklui pardavusi per 13 tūkst. kvadratinių metų angarą ir keturių aukštų beveik 1500 kv. m administracinį pastatą, Panevėžio savivaldybės valdoma bendrovė įsipareigojo iš jų išsikraustyti iki 2017-ųjų pabaigos. Kol parko autobusai tebestovi parduotuose angaruose, o darbuotojai dirba „Lidl Lietuva“ nupirktuose kabinetuose, tol prekybos tinklas nenusiteikęs sumokėti už pirkinį. Sandėrio sumos R. Petukauskas neatskleidžia motyvuodamas sutarties konfidencialumu. Nekilnojamojo turto vertintojai prieš porą metų Autobusų parko pardavinėjamą turtą buvo įvertinę 1,4 mln. eurų. Aukcione jo kaina krito iki 1,2 mln. eurų. „Lidl Lietuva“ Panevėžio įmonei sumokėjo mažiau, nei buvo apskaičiavę vertintojai, bet daugiau, nei prašyta aukcione.
          Už parduotą nekilnojamąjį turtą pinigų negavęs Autobusų parkas naujiems pastatams statyti skolinsis iš banko. Pusę paskolos planuota grąžinti atgavus pinigus iš „Lidl Lietuva“, kitą dalį išmokėti per dešimtmetį.
          Sklandžiomis statybomis netiki
          R. Petukauskas pripažįsta galėjęs numatyti, kad konkursas bus apskųstas.
          Jis nepaneigia galimybės, kad net jei ir Apeliacinis teismas atmes milijoninio užsakymo siekiančio „Korto“ skundą, teisiniams procesams taškas nebus padėtas.
          Autobusų parko vadovas neslepia ir pats skeptiškai vertinantis „Aukštaitijos rangos“ užmojus už 2,6 mln. eurų suręsti 3000 kv. m pastatą. Jo nuomone, tokia kaina įtartinai per maža, tačiau įstatymas įpareigoja konkurso laimėtoju skelbti pigiausiai dirbančią įmonę.
          „Jei statybos įmonė konkursui pateiktų realią sąmatą, liktų 20-oje vietoje. Todėl surašo kuo pigiau, o statybų eigoje rangovas pradeda „ieškoti sliekų“: atsiranda papildomų, techniniame projekte nenumatytų darbų arba pareikalauja keisti patį techninį projektą numatant pigesnius sprendinius“, – statybininkų gudrybes sako perkandęs R. Petukauskas.
          Kas laukia Autobusų parko, jei nespės per porą metų išsikraustyti iš parduotųjų pastatų, direktorius apie sutartyje su „Lidl Lietuva“ numatytas netesybas vengia kalbėti. Savivaldybės įmonės paguoda tik tokia, kad šalių susitarimu terminas dar pusmečiui gali būti pratęstas.
          Darbo nepaskubins
          „Aukštaitijos rangos“ vadovai turi viltį išlaikyti solidų užsakymą savo rankose ir konkurentus kaltina nepagrįstomis ambicijomis.
          „Tokie bylinėjimaisi – Lietuvos realija. Yra įmonių, tarp jų ir „Kortas“, kurios pralaimėjusios specialiai taip elgiasi, bando kažką įrodinėti. O gal pasiseks? O gal teismas kitaip pažvelgs? Vyksta ambicijų karas. „Kortas“ dažnai bylinėjasi. Mūsų kolegos su šita įmone irgi tokių dalykų yra patyrę. Skundžia, eina per teismus“, – piktinasi „Aukštaitijos rangos“ direktorius Antanas Mondeikis.
          Anot jo, valstybei pristabdžius daugiabučių namų modernizavimo procesą ir sumažėjus valstybinių užsakymų, statybų rinkoje jaučiamas užsakymų stygius.
          „Statybininkai dabar iš paskutiniųjų bando nučiupti stambesnius užsakymus, todėl prasideda kvailos kovos“, – sako A. Mondeikis.
          „Aukštaitijos rangos“ direktorius motyvuoja, esą jo įmonės apimtys nedidelės, todėl sutaupoma valdymo išlaidų sąskaita, o tai leidžia pasiūlyti mažesnę nei konkurentai kainą. Vis dėlto A. Mondeikis neatmeta, jog statybų eigoje gali tekti su Autobusų parku“ derėtis dėl papildomo apmokėjimo.
          „Žinoma, už papildomus darbus, jei tokių atsiras, mes prašysime sumokėti. Tą esame įvertinę. Bet jų paruoštą techninį projektą mes galime įvykdyti už pasiūlytą sumą“, – aiškina A. Mondeikis.
          Jis sutinka, kad ne visus numatomus darbus įmonė pajėgi atlikti pati, todėl, kaip numatyta Viešųjų pirkimų įstatyme ir konkurso sąlygose, samdysiantis subrangovus.
          Tačiau net Apeliaciniam teismui atmetus „Korto“ skundą ir „Aukštaitijos rangai“ išsaugojus užsakymą, Autobusų parkas greitų įkurtuvių nesulauktų. Pasak A. Mondeikio, jo įmonė naują angarą ir administracinį pastatą pastatytų ne greičiau nei per metus. Anot direktoriaus, paskubinti neleistų darbų specifika.
          „Technologiškai greičiau neišeina, nes laiko atima tokie specifiniai darbai kaip gelžbetonio statymas. Greičiau pastatyti nėra galimybės. Tas delsimas ir bylinėjimasis nei Autobusų parkui, nei mums nenaudingas“, – pripažįsta A. Mondeikis.
          http://www.sekunde.lt/panevezyje/iku...tabdo-teismai/

          Comment


            Parašė razmas Rodyti pranešimą
            14-06-2016

            Atvaizdas


            14-06-2016

            Atvaizdas
            Jau išlupti visi langai. Bet, mano manymu, tas pastatas visiškai netinkamas komercijai. Geriau būtų jį nugriovę ir pastatę naują, modernesnį, nes dabar bendrai tas pastatas atrodo kaip gamykla, ir nemanau, kad rekonstrukcija pakeis bendrą pastato vaizdą.
            Brangiausi yra tie pinigai, kuriuos reikia grąžinti.

            Comment


              Tai bent jau vizija žiurejai, kad taip sakai....modernumo Panevezy kolkas nematau niekur, iskyrus prie autobusu stoties veidrodini pastata.

              Comment


                Nugirdau, kad Schmitz plėsis. Reikės pažiūrėti.
                Turbūt dar vienas gamybinis priestatas.

                Comment


                  Parašė PNV Rodyti pranešimą
                  http://www.maps.lt/map/default.aspx?...5d,stops,zebra
                  Pastato dalis rekonstruojama. Gal turite kažkas apie tai info?

                  Keičiau tepalus, padariau pora foto. Bus gražiau nei buvo, bet ne daugiau.
                  Attached Files

                  Comment


                    Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
                    Nugirdau, kad Schmitz plėsis. Reikės pažiūrėti.
                    Turbūt dar vienas gamybinis priestatas.
                    http://panevezys.lt/lt/veiklos-srity...enei-8d8a.html

                    http://panevezys.lt/lt/veiklos-srity...isuomenei.html

                    Comment


                      Geros naujienos, plečiasi.

                      http://vz.lt/sektoriai/transportas-l...0-puspriekabiu

                      Comment


                        Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
                        Keičiau tepalus, padariau pora foto. Bus gražiau nei buvo, bet ne daugiau.
                        Kiek supratau nevisa renovuos? Dali tvarto palieka nerenovuota mieste..... Uch kaimas kazkoks tai tas Panevėžys.

                        Comment


                          Dalį pastato. Turbūt keli savinininkai.
                          Geriausia tai kai yra koks nuosavas namas ir priklauso trims, tai va ten būna vaizdas.

                          Comment


                            Gal kas turit kokių žinių apie sustojusią Greitosios medicinos pagalbos stoties statybą? Jau geri metai laiko niekas nevyksta.
                            Neišmeskite spalvų

                            Comment


                              Buvo straipsnis
                              Miesto greitajai – blogos žinios

                              "Tačiau Savivaldybė rangovo partneriui neleido vienam tęsti darbų, motyvuodama, jog šis nepateikė dokumentų, įrodančių kvalifikaciją. Jau ketvirtas mėnuo, kai buvusiame darželyje darbai sustoję, tikriausiai statybininkai dar ilgai čia nekels kojos. Miestas dabar nori skelbti naują konkursą."

                              http://www.sekunde.lt/panevezyje/mie...blogos-zinios/

                              Comment


                                Toliau sekmingai griaunama.Statybu pabaiga nusimato 2017 m. pavasario gale.
                                http://www.rentau.lt/





                                Paskutinis taisė Xedos; 2016.07.12, 13:19. Priežastis: Tarpai tarp nuotraukų.

                                Comment


                                  Šitą objektą 'kuruojanti agentūra' taip pat turi fb profilį. Galima sekti darbus.

                                  https://www.facebook.com/profile.php...&fref=ufi&rc=p

                                  Comment


                                    "Kalnapilio" sienos piešinio įrengimo filmukas

                                    https://www.youtube.com/watch?v=QcYr03vMZUA

                                    Comment


                                      Panevėžyje bus tvarkomos vaikų žaidimų ir sporto aikštelės

                                      Daugiabučių kiemuose esančioms vaikų žaidimo aikštelėms skirta 38 tūkst. eurų; 20 – naujoms įrengti (bus įrengtos penkios), 18 tūkst. eurų – senoms ir pavojingoms demontuoti.



                                      Panevėžio miesto savivaldybė vaikų žaidimų aikštelių įrenginiams ir sporto aikštelių remonto darbams šiais metais žada skirti iki 70 tūkst. eurų. Panevėžio mieste bus sutvarkyta 17 sporto aikštelių, 26 vaikų žaidimų aikštelėse pašalinti nesaugūs įrenginiai.
                                      „Turimų lėšų nepakanka visai įsisenėjusiai vaikų žaidimų aikštelių problemai išspręsti. Pirmiausia, atkreipėme dėmesį į vaikų žaidimo ir sporto aikšteles, dėl kurių buvo kreiptasi pačių bendruomenės narių į Savivaldybę“, – naujienų portalui JP pasakojo Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.
                                      Buvo parengtas bendras vaikų žaidimo aikštelių sąrašas (jame – daugiau nei 200 aikštelių). Atrenkant labiausiai tvarkytinas buvo vertinama būklė bei kiti kriterijai.
                                      Daugiabučių kiemuose esančioms vaikų žaidimo aikštelėms skirta 38 tūkst. eurų; 20 – naujoms įrengti (bus įrengtos penkios), 18 tūkst. eurų – senoms ir pavojingoms demontuoti. Savivaldybės prioritetas – pavojingų aikštelių naikinimas. T. Jukna teigia, kad reikalinga panaikinti daugiabučių namų bendrijų kiemuose esančius vaikų žaidimų aikštelių įrenginius, kurie kelia pavojų ir yra nebetinkami naudoti.
                                      Vaikų žaidimo aikštelės, kuriose bus panaikinti nebetinkama naudoti įranga: J. Basanavičiaus g. 52A, 66, Beržų g. 21, 3, Statybininkų g. 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, Ateities g. 4, 6, 8, 10, Klaipėdos g. 136, 140, 142, Projektuotojų g. 14, 16, 18, 20, 20A, 22, Molainių g. 64, 66, 68, Klaipėdos g. 94, 94A, 96, Statybininkų g. 3, 5, 7, F. Vaitkaus g. 6, J. Tilvyčio g. 63, Parko g. 21, 23, 51, 57, 95, 89, 91, 69, Dariaus ir Girėno g. 1, 3, 5, 28, Statybininkų g. 28, 32, 58, Kniaudiškių g. 33, 35, 21, 37, 39, Klaipėdos g. 124, 128. Bus šalinami reikalavimų neatitinkantys suoliukai, smėlio dėžės, sūpuoklės, čiuožynės, karuselės, lipynės, gaubliai.
                                      Sporto aikštelių remonto darbams skirta 32 tūkst. eurų. Pirmiausia bus tvarkomos turinčios patenkinamą pagrindą ir krepšinio stovą, kuriam reikia tik minimalių lėšų sutvarkyti, t. y. trūksta lentos arba lanko, sėdimosios suoliuko dalies. Tokių aikštelių miesto Savivaldybė atrinko 17: Statybininkų g. 24, Dariaus ir Girėno g. 26, Vasario 16-osios g. 40, Vysk. K. Paltaroko g. 18, Ramygalos g. 99, Žvaigždžių g. 26, Klaipėdos g. 94A, sporto aikštelė už lopšelio-darželio „Papartis“, prie Dariaus ir Girėno g. 25, Kniaudiškių g. 61 ir 59, Kranto g. 25, Liutkevičiaus g. 10, Marijonų g. 29, Šiaulių g. 60, Danutės g. 51 ir 43, Dainavos g. 4, Ramygalos g. 78.
                                      Sporto aikštelių remonto darbams skirta 32 tūkst. eurų. Pirmiausia bus tvarkomos turinčios patenkinamą pagrindą ir krepšinio stovą, kuriam reikia tik minimalių lėšų sutvarkyti, t. y. trūksta lentos arba lanko, sėdimosios suoliuko dalies. Tokių aikštelių miesto Savivaldybė atrinko 17: Statybininkų g. 24, Dariaus ir Girėno g. 26, Vasario 16-osios g. 40, Vysk. K. Paltaroko g. 18, Ramygalos g. 99, Žvaigždžių g. 26, Klaipėdos g. 94A, sporto aikštelė už lopšelio-darželio „Papartis“, prie Dariaus ir Girėno g. 25, Kniaudiškių g. 61 ir 59, Kranto g. 25, Liutkevičiaus g. 10, Marijonų g. 29, Šiaulių g. 60, Danutės g. 51 ir 43, Dainavos g. 4, Ramygalos g. 78.

                                      „Nusprendėme tvarkyti tas, kurių danga dar tinkama naudoti. Keisime krepšinio lankus ir lentas, tvarkysime suoliukus ir šiukšliadėžes“, – pasakojo Tomas Jukna.
                                      Kaip teigia pašnekovas, sporto ir žaidimų aikštelių atnaujinimas turėtų būti tęstinis projektas. Jeigu pavyks, kitais metais reikėtų tvarkyti daugiau aikštelių. Tad bendruomenės, kurios šį kartą nepateko į sąrašą, turėtų nenuleisti rankų.

                                      https://jp.lt/panevezyje-bus-tvarkom...rto-aiksteles/

                                      Comment


                                        Ar A. Jakšto gatvėje iškils pirmoji daugiaaukštė aikštelė Panevėžyje?

                                        Panevėžio miesto savivaldybė parengė ir pristatė vienos problematiškiausių mieste, A. Jakšto gatvės rekonstrukcijos projektą, kuris bus įgyvendinamas 2017 metų pabaigoje – 2018 metų pradžioje.




                                        Deja, automobilių statymo problema tarp rajono poliklinikos, Respublikinės Panevėžio ligoninės ir Konsultacijų poliklinikos nepasistūmės nė iš vietos.
                                        Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Vyžintas naujienų portalui JP sakė, kad Panevėžy,s pagal URBAN programą, parengė 14 projektų. Šalia to, per Regiono plėtros tarybą bus įsisavinama dar apie 23 mln. Eur, iš kurių jau apie 6 mln. Eur judinama.
                                        Be to, anot R. Vyžinto, įgyvendinami projektai, kuriems finansavimas suteikiamas per ministerijas. Vienas iš jų – per Susisiekimo ministerijos Kelių transporto direkciją finansuojamas A. Jakšto gatvės rekonstrukcijos projektas, kuriam įgyvendinti numatyta 1,579 mln. Eur, iš kurių 1,350 mln. Eur skirs Europos Sąjunga, 15 proc. prisidės savivaldybė.
                                        R .Vyžinto žodžiais, įgyvendinat projektą, bus rekonstruota 1,3 km ilgio A. Jakšto gatvė, įrengta trečia eismo juosta, perkloti šaligatviai, įrengti lietaus nuotėkų tinklai, apšvietimas, pėsčiųjų perėjimai, salelės, tvorelės.
                                        „Europos Sąjunga reikalauja, kad vykdant panašius projektus, nemažiau kaip 30 proc. lėšų būtų skiriama eismo saugumui. Taip, didžiausia problema – automobilių parkavimas tarp trijų sveikatos priežiūros įstaigų, tačiau pagal finansavimo sąlygas, projekto lėšų aikštelių įrengimui negalime naudoti. Ką nors darysime, mąstysime, bandysime pritraukti „Jaunimo sodo“ projektą arba akumuliuoti savivaldybės lėšas“, – sakė R. Vyžintas ir pridūrė, kad A. Jakšto gatvė yra pirmoji vieta Panevėžyje, kur būtina daugiaaukštė automobilių aikštelė.

                                        https://jp.lt/ar-a-jaksto-gatveje-is...le-panevezyje/

                                        Va geras klausimas, tai jei Jaksto gatvej butu pirmoji? O tai kada atsiras ta antroji prie Panevezio autobusu stoties?

                                        Comment


                                          Parašė Audrys Rodyti pranešimą

                                          „Europos Sąjunga reikalauja, kad vykdant panašius projektus, nemažiau kaip 30 proc. lėšų būtų skiriama eismo saugumui.
                                          Tai įjunkit fantaziją. Esamos nesaugios parkavimo aikštelės iškėlimas iš gatvės važiuojamosios dalies - argi ne eismo saugumo dalykas? Ar ir toj Europoj žmonės taip siaurai mąsto, kad saugumas - tik kelio ženklai ir atšvaitai?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X